Author

Topic: Είναι το bitcoin οικονομία αφθονίας; (Read 904 times)

legendary
Activity: 1064
Merit: 1003
να συμπερανω αφαλεστατα οτι οσο πιο πολλοι χρησιμοποιουν ενα νομισμα τοσο πιο σταθερο γινεται αυτο?
δηλαδη καλυτερα πολλες χωρες να εχουν κοινο νομισμα παρα η καθε μια το δικο της?
full member
Activity: 154
Merit: 100
Νομίζω ότι το συγκεκριμένο άρθρο της Carmen Reinhart είναι επί του θέματος.

After a decade of relative calm, is the currency crash back?

Currency-market volatility has been around for decades, if not centuries. Wide gyrations in exchange rates became a staple of international financial markets after the Bretton Woods system broke down in the early 1970s, and mega-depreciations were commonplace later in the decade and through much of the 1980s, when inflation raged across much of the world. Even through much of the 1990s and early 2000s, 10-20% of countries worldwide experienced a large currency depreciation or crash in any given year.
...

https://www.weforum.org/agenda/2016/02/after-a-decade-of-relative-calm-is-the-currency-crash-back
hero member
Activity: 616
Merit: 500
Οπως λεει και ο μητροπολιτης Πειραιως Σεραφειμ, "το παγκοσμιο τραπεζικο συστημα εχει αλωθει απο τον διεθνη Σιωνισμο". Αυτο τα λεει ολα νομιζω.
full member
Activity: 154
Merit: 100
Πριν το Bretton Woods υπήρξε ο "Κανόνας του Χρυσού" ο οποίος μετέτρεψε το σύνολο των χωρών που το χρησιμοποιούσαν σε μια μεγάλη νομισματική ένωση. Από το 1871 έως το 1913 οι μεγαλύτερες χώρες του κόσμου, αν και διέθεταν το δικό τους νόμισμα, δεν μπορούσαν να προβούν σε χειραγώγηση, υποτιμήσεις και νομισματικούς πολέμους. Αυτή η περίοδος, που έληξε λίγο πριν την έναρξη του Α ΠΠ, θεωρείται από πολλούς ως η πρώτη περίοδος της Παγκοσμιοποίησης.

Αργά ή γρήγορα, οι μεγαλύτερες χώρες θα ξαναγυρίζουν σε ένα σύστημα σαν το Bretton Woods, όπου είτε θα υπάρξει ένα παγκόσμιο νόμισμα είτε θα όλες οι χώρες θα "κλειδώσουν" τα νομίσματά τους με ένα κοινό νόμισμα ή κάτι άλλο. Ο πρώην επικεφαλής της ECB, Jean-Claude Trichet, πρότεινε πρόσφατα τα "Ειδικά τραβηχτικά δικαιώματα" (SDR) να γίνουν ο κοινός παρανομαστής όλων των νομισμάτων.
http://www.thebigresetblog.com/index.php/trichet-sees-opportunity-for-global-monetary-reset-bloomberg/

Το bitcoin θα εξακολουθήσει να είναι ένα παγκόσμιο νόμισμα με τις δυσκολίες που αυτό συνεπάγεται. Ένα παγκόσμιο νόμισμα απαιτεί παγκόσμια συναίνεση για τις μεγάλες αλλαγές.
sr. member
Activity: 387
Merit: 250
https://en.wikipedia.org/wiki/Bretton_Woods_system

Το «σύστημα ισοτιμιών Bretton Woods» είναι αυτό που ξεκινήσε τη χρηματοοικονομική πολιτική στην μετά Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου εποχή η οποία εξακολουθεί να στοιχειώνει την πολιτική και οικονομική επιστημονική μέθοδο και σκέψη.

Μία λανθάνουσα επιστημονικότητα δηλαδή, με ελαστικούς «νόμους» και με λύσεις βασισμένες στην αναγκαιότητα.

Το αποτέλεσμα είναι η συγκέντρωση συστημικής εξουσίας· αυτή απλώνεται σε όλο και βαθύτερες οικονομικές, πολιτικές και κοινωνικές αντιλήψεις, καθιστώντας το τωρινό σύστημα μία Λερναία Ύδρα, πολύ δηλητηριώδη και ασύλληπτα μεγάλη. Αυτή έχει εξαντλήσει όλους τους πόρους της και το περιβάλλον της μοιάζει πλέον με καμμένη γη, μην αφήνωντας τη ζωή να επιβιώσει από κάτω της.

Αντ' αυτού, το bitcoin με μαθηματικούς νόμους, επιστημονική εξέλιξη και εγγενή ουδετερότητα, δεν αποτελεί ένα δημιούργημα σε αυτήν την καμμένη γη. Είναι ένα εύφορο μικρό νησί στη μέση του πουθενά. Είναι το πρώτο τεχνούργημα που κατάφερε να δημιουργήσει τεχνητή έλλειψη, μία έλλειψη μόνο εκεί που χρειάζεται, αφήνοντας ελέυθερο το περιβάλλον να αφθονήσει εκεί που πραγματικά υπάρχει ανάγκη· στην αυτογνωσία, στη συλλογικότητα και στην ευημερία. Γιατί και το ίδιο το νησί να μην τα καταφέρει τελικά, έχουμε βρει πλέον τον τρόπο να δημιουργούμε εύφορα νησιά από το τίποτα· μέχρι και πλωτές πόλεις!
Jump to: