Blockchain plazalardan ya da üniversitelerden kök salmadı; plaza ne kadar güvenlik sağlasa da işin nasıl geliştiğine bakınca, diğer taraftan da güvensizlik sağlıyor; bugün üniversite, kongre merkezi, baro ya da başka türden zaten klasik piyasa oyuncularının düzenlediği buluşmalar içerik ve eğlence yönünden eksik kalıyor.
Bu iş kafelerdeki biraraya gelişlerle başladı, büyüdü ve gelişti yine benzeri bir yöntem gerekiyor. Duvarlarla toplumdan soyutlanan laboratuvarlarda zemin bulamaz böylece asla çatı oluşturulması gibi bir ihtiyaç da ortaya çıkmaz.
Aralık 2017 itibariyle, Şubat ortasına kadar Marmara Üniversitesinde 8 pazar bir araya geldik, ancak sigara içmek için 4 kat aşağı inmek; çay ya da kahve içmek içinse 200 metre yürümek gerekiyordu.
Bu nedenle toplantıları okulun yanında bir kafeye aldık; çarşamba pazar bir araya gelmeye başlayıp buluşma aralıklarını sıklaştırdık; 16 buluşma gerçekleştirdik.
Eğitimler ve tartışmalar okula kıyasla daha verimli geçti Genel olarak mining, ICO whitepaper sunumu ve teknik analiz yönünde idi toplantılarımızın içeriği.
coinmarketcap'in büyüklüğü toplantı katılımcı sayısına doğrudan etki ediyor; çünkü bitcointalk da dahi sanal ya da gerçek her ortamdaki buluşmada herkesin önceliği tüyo almak için gelmek oluyor.
Bu türden toplantıların iyi planlanmış ve zamanın verimli kullanıldığı toplantılar olması gerekiyor; çünkü insanlar benzin veya yol parası, yemek içme masrafı yapıyor.
Bundan da öte ailesi veya arkadaşları ile geçireceği boş zamanını yeni tanışacağı insanlarla geçireceği zamana yatırıyor.
İnsanların katıldıkları toplantıdan tatmin olmaları için ihtiyaç ve beklentilerinin belirlenmesi gerekir.
Katılım bazında verilecek ödül, yine ek olarak performans ve içerik ortaya koyma konusunda yerine getirecekleri görevler karşılığında alacakları ödüller toplantıları cazibeli kılacaktır.
Nihayetinde iş kim sponsor olacak noktasına geliyor.
İstikrarlı sürekli gelişecek bir araya gelişlerin devam etmesi için kendi deneyimimle edindiğim bu noktaların iyi planlanıp, hesaplanıp çözüm bulunması şart; bu gibi temellerin barındırılmadığı bir inşa süreci çatıya ihtiyaç duyulmadan son bulur.
Çatıdan kastım ise planlama yapılmaksızın insanların uğrak yeri olup hem bilgi hem kriptopara takasında bulunup hem de eğitimler düzenlenebilecek bir kafe.
Böyle olunca iş genişliyor, içerisine hem yiyecek içecek işletmeciliği ve kriptopara bilgisi giriyor.
Basit gibi görünse de bu uygulamayı geliştirmek ve sürdürmek pek de kolay değil.
Ancak etkinlik düzenlemek ve sürekli gelişmenin yolu buradan başka bir yerden geçmiyor.
Buyurun düzenleyin o zaman
Benim ki bu işe yeni giren birisinin(newbie) önerisiydi, daha iyisini biliyorsak onu yapalım, siz organize edin bizler de katılalım.