Author

Topic: Bitcoin dünyanın tüm elektriğini tek başına emiyor! (Read 945 times)

member
Activity: 322
Merit: 14
Umarım küresel anlamda bir sorun olmadan çözümü bulunur. Büyük ihtimalle bu olayın içinde olan insanlar bunun farkındadır ve çözümü için projeler geliştirmeye başlamışlardır.
member
Activity: 238
Merit: 10
One Token to Move Anything Anywhere
Bitcoini bilmiyorum ama ethereum bizim evin elektrik faturasını 10 katlıyor, inşallah farketmezler Smiley.

10 Katımı ? iyiymiş bizim 20 katı Cheesy şaka şaka tabiki 5-6 kat arttı diyebilirim.
member
Activity: 154
Merit: 10
Bitcoin dünyanın tüm elektriğini tek başına emiyor ama kazandırıyor. Yarın Bitcoin küresel ısınmaya neden oluyor yasaklanan diyen de çıkar. Az maliyetli, çevre dostu kaynaklara gidelim. Petrolden üç beş ülke zengin oldu dünya kirlendi. Enerji savaşı halen sürüyor. Bitcoin savaş çıkarmaz ortak para birimi olur, toplumları yakınlaştırır. Kullanımını yayalım etrafındaki kişilere Bitcoin ile alış verişi tavsiye et.
member
Activity: 268
Merit: 12
gelişen teknoloji sayesinde bunun da bir sorun olmaktan çıkacağını düşünüyorum. mutlaka bununla ilgili proje çalışmaları yapılıyordur.
full member
Activity: 322
Merit: 102
Bu durum bitcoinle uğraşan birçok kişi tarafından bilinmekte zaten. ama bunun zamanla sorun olmaktan çıkacağını düşünüyorum. bu durumla ilgili projoler üretiliyordur mutlaka.
RTE
full member
Activity: 294
Merit: 103
Bilgilendirme için teşekkürler fakat gürcistan'a açılan bitcoin verimerkezleri var eğer yatırımlar devam ederse işler karışabilir.
sr. member
Activity: 672
Merit: 253
Bitcoin sayesinde geliştirilecek projelerle tüketimde tasarrufa gidilecektir. Dijital paralar ICO sayesinde yeni fikirleri teşvik ediyor. Büyük bir sermaye toplama imkanı doğdu. Maliyetler düşecektir.
sr. member
Activity: 532
Merit: 250
Dünya üzerinde elektriğin boşa kullanıldığı o kadar alan var ki önce bunları engelllesinler. En basitinden, koca koca reklam panoları, neonlar, her  işyerinde ve dükkanlarda ışıklı parıltılı bir şeyler sokak lambaları hariç hepsini kapatsınlar kardeşim, bunlardan çok rahatsızım, çirkin bir görüntüsü de var..  Ama tabi bunlardan her devlet gelir alıyor niye engellesin ki, mesela bir bankanın dışındaki ışıklı reklam panosuna ödenen yıllık vergiyi çoğunuz bilmez, gerçekten iyi para.
member
Activity: 182
Merit: 10
ARIZN - Tokenised Crowdfunding Platform
Şu an harcanılan elektrik ile bitcoin gündeme geliyor
Ama bitcoinin sınırlı olduğunu hiç söylemiyorlar zaten birkaç sene sonra üretim bitecek
member
Activity: 406
Merit: 10
Şu anki madencilik teknolojisi ile bu şekilde olması gerekiyor, 10 sene gibi bir zamanda değişeceğini düşünmüyorum.
full member
Activity: 392
Merit: 100
Zaten çoğu POS coin bu masrafları örnek göstererek neden pos kullanılması gerektiği vs.. üzerine duyar kasıyorlar. Ama işte bir yandan ise Bitcoin'i bu kadar güvenli yapan olay dünya üzerinden milyonlarca PC üzerinde Bitcoin Core'un saklanıyor olması.
sr. member
Activity: 560
Merit: 256
Evet bu olay bitcoin ve diğer kripto paralar için çok büyük bir sorun hatta en büyük sorun denebilir. Ama gelişen teknoloji ile birlikte buna da önlem alınacaktır önümüzdeki senelerde. Yavaş yavaş geliştireceklerdir ve git gide azalacaktır bu tüketim miktarı benim fikrime göre.
full member
Activity: 182
Merit: 100
“Decentralized Transportation Economy”
Enerji tasarrufu sağlayan cihazlar daha çok çıkmalı artık. Sadece bitcoin üretmeye yarayan ekran kartları çıkardılar diğerlerine göre daha az nerji harcıyor ama yeterli değil çok daha fazla tasarruflu cihazlar çıkmalı çünkü artık bu büyük bir sorun haline gelmeye başladı. Dünyanın enerjiye ihtiyacı var ayrıca elektrik harcamak karbon salınımını da arttırıyor ve küresel ısınmayı arttırıyor.
sr. member
Activity: 378
Merit: 250
bence bu madencilik olayı, ilerde çok hantal ve gereksiz bişeye dönecek. blockchain olayı üzerine başka bir seviye gelecek. bu madencilik olayının bi 10 yıla kadar biteceğini düşünüyorum. crypto para için başka modeller de söz konusu.
Blockchain üzerinden bir işlem yapılacaksa bir çeşit madencilik gerekiyor.Blocklar arası işlem yapılması madencilik sayesinden oluyor.
sr. member
Activity: 378
Merit: 250
Sadece kötülemek için yapılmış bir haber olduğunu düşünüyorum.Ülkeler gösterilmiş gösterilen ülkeleri o kadar tüketmemesi çok normal bitcoin miningi evrensel her yerde yapılanın toplamından söz ediliyor.Dünyanın tüm elektriğini tek emiyor demek saçmalık olur.
newbie
Activity: 17
Merit: 0
bence bu madencilik olayı, ilerde çok hantal ve gereksiz bişeye dönecek. blockchain olayı üzerine başka bir seviye gelecek. bu madencilik olayının bi 10 yıla kadar biteceğini düşünüyorum. crypto para için başka modeller de söz konusu.

bkz: tangle
bkz: iota
member
Activity: 224
Merit: 10
Bitcoin üretiminin kullanıp tükettiği elektrik çok fazla. Bu da maliyetleri artırıyor. Sanırım daha az elektrik tüketen yeni cihazlar için çözümler bulunacaktır. 8 milyar insanın tükettiği total enerji düşünüldüğünde genede ufak rakamlar görünüyür şimdi bana. Türkiye'nin de daha fazla rüzgar santraline ihtiyacı var.
hero member
Activity: 1582
Merit: 520
Bitcoin madenciliği için hep bu şekilde yüksek elektirik maliyetlerinin süreceğini düşünmüyorum teknoloji ve bitcoin camiası büyüdükçe yeni gelişmiş az elektirik kullanan  cihazlar çıkacaktır sanayi devriminde de bu böyleydi .
sr. member
Activity: 840
Merit: 253
arkadaş sanki bankalar su ile çalışıyor dünyadaki bütün kapital sistemleri elektrik harcıyor.
saçmalıktan başka bir şey değil doğru düzgün bir argüman bulsunlar.
full member
Activity: 686
Merit: 104
bence bu madencilik olayı, ilerde çok hantal ve gereksiz bişeye dönecek. blockchain olayı üzerine başka bir seviye gelecek. bu madencilik olayının bi 10 yıla kadar biteceğini düşünüyorum. crypto para için başka modeller de söz konusu.
sr. member
Activity: 616
Merit: 250
Bu artık herkesçe bilinen bir sıkıntı. En azından çözüme ya da tüketilen enerji miktarının azaltılmasına yönelik çeşitli çareler ortaya çıkarılacaktır diye umuyorum. Ayrıca emcüklemek nedir ya Grin
sr. member
Activity: 532
Merit: 251
Presale Starting May 1st
Kesin uzaylıların dünyayı elekriksiz bırakmaya çalışmak için yapılan bir komplo bu . Cheesy
member
Activity: 154
Merit: 10
Bitcoin’in tahmini yıllık elektrik tüketimi (TWh): 32.26. Yıllık Bitcoin madencilik gelirleri: 11 milyar 322 milyon 523 bin 149 dolar.
Yıllık Bitcoin madencilik maliyetleri: 1 milyar 618 milyon 129 bin 306 dolar. Elektrik tüketimi küresel Bitcoin madenciliğinin harcadığına en yakın ülke: Sırbistan. Bir gün önce Bitcoin işlemleri için harcandığı tahmin edilen elektrik miktarı: 88 milyon 664 bin 620 KWh
Bitcoin işlemi başına harcanan elektrik miktarı: 250 KWh. ABD’de Bitcoin’e harcanan enerjiyle elektrik verilebilecek hane sayısı: 2 milyon 996 bin 536. Yıllık karbon ayak izi: 16 bin 14 kt/CO2.
full member
Activity: 742
Merit: 140
Aslında POW sistem çok mantıklı ve çevreci değil.Sürekli donanım ve elektrik gibi maliyetleri oluyor. Ayrıca maden şirketlerinin elinde manipüle edebilecek güç bulunuyor. POS çok daha mantıklı.
newbie
Activity: 43
Merit: 0
Şunu da unutuyoruz. Daha yeni daha az elektrik tüketen işlemciler üretilmekte. Zaten elektrik faturasını karşılayamayacak şekilde çalıştığı an makineler çöpe artılıyor. Yani madencilikte hoş bir oto kontrol var. Daha verimli teknolojilere ihtiyaç elbette var ancak madencilik ve elektrik sarfiyatı, btc komünitisi için engel ya da zorluk değil bence.

Btc'nin karşılacağı en önemli sorun, trasnfer süreleri ve komisyonlardır. Son günlerdeki Btc değerindeki muazzam artış ve dev borsa ve şirketlerin BTC'ye verdiği destek gösteriyor ki, BÜYÜKLER, alternatif bir piyasaya destek vermekteler. Ama daha dün bir kaç milyon kişinin oyuncağı olan BTC, dünya para birimi olacak ise transfer ücretlerine çare bulmalıdır.

Madenciler, çekirdek geliştiricileri ve biz yatırımcılar ortak karar almalı ve derin fikir ayrıklıkları yaratmadan, hard forklardan da BTC kurtararak bu işi çözmeliyiz.
member
Activity: 196
Merit: 10
Streamity Decentralized cryptocurrency exchange
Bu problem ilgilenen çoğu kişi tarafından biliniyor mutlaka sorunu çözmek adına projeler üretiliyordur umarım en kısa sürede işlevsel bir çözüm getirilir.
member
Activity: 182
Merit: 10
Zamanla elektrik gideri probleminin de ortadan kalkacağını düşünüyorum. Zaten eğer araştırırsanız Elon Musk'ın bu konu üzerine projesi de var. Elektrik panelli çatı projesi. Çok ilginç bir dönemden geçiyoruz efendiler.
member
Activity: 135
Merit: 10
Decentralized Transportation Solution
Haberi yeni gördüm gerçekten dudak uçuklatan rakamlar söz konusu.. Artık maliyet düşürücü çözümlerin üretilmesi gerekiyor..
member
Activity: 602
Merit: 12
elysian.finance
Bu haberi 10-15 gün önce NTV mobil uygulamasında okumuştum. Gerçekten inanılmaz rakamlar ve bu maliyetleri düşürücü tedbirler alınması gerekiyor. Gittikçe zorlaşan madencilik çalışmalarında çok daha uçuk elektrik tüketimleri ile karşılaşabiliriz.
member
Activity: 154
Merit: 10
RepuX - Enterprise Blockchain Protocol
beni de kripto para konusun da en çok düşündüren husus bu olmuştur her zaman,ciddi mana da çok elektrik yiyor,bitcoinin sınırlı sayıda olacak olması biraz olsun sorulara cevap oluyor fakat diğer koinleri üretmenin önüne geçebilir.
sr. member
Activity: 378
Merit: 251
Bitcoini bu kadar ısrarla çıkarmasınlar o zaman, bak şimdi ya elektriksiz kalacaz, ya da bitkoinsiz demekki, bu işler evlerde yapılmayacak yakında, su kenarlarında daha ucuza mal olacak sistemler geliyor.
sr. member
Activity: 546
Merit: 252
Kripto paraların geleceğini etkileyebilecek en önemli faktör elektrik konusu bence de. Giderek zorlaşan kripto para madenciliği daha da fazla elektrik tüketimine sebep olacağından,bu madenciliği yapanların yenilenebilir ve eko sisteme zarar vermeyen enerji kaynaklarına yönelmesi olumlu bir gelişme olabilir. Çin dünyada hava kirliliği en yoğun ülkelerin başında geliyor. Kripto para madenciliğinin Çin'deki hava kirliliğinin kripto para madenciliğiyle ilgisi varsa bu ciddi bir sorun gibi görünüyor.
full member
Activity: 476
Merit: 102
CAT.EX Exchange
Bitcoini bilmiyorum ama ethereum bizim evin elektrik faturasını 10 katlıyor, inşallah farketmezler Smiley.
member
Activity: 392
Merit: 24
Dünya 2017 elektrik tüketimi 23500 TWh tir.
Bunun yaklaşık 4 te 1 i yani 5300 TWh Çin tarafından tüketilmektedir.
Haberde verilen yaklaşık 30 TWh madencilik için harcanan enerjidir.
Yani Çin' deki enerji tüketiminin yaklaşık Binde 5,6 sıdır.
Bu da dünya tüketiminde yaklaşık 100 binde 1 civarıdır.
Bazı küçük ülkelerin elektrik tüketimlerine istinaden yüksek durabilir.
Türkiyeden bir örnek vereyim. Türkiye' nin yıllık tüketimi 250 TWh tir.
Yani Türkiye tüketiminin yaklaşık 10% undan daha fazla bir tüketim madencilikte söz konusudur.
Türkiyede imalat sanayinin yıllık tüketimi yaklaşık 80 TWh tir. Yani imalat sanayinin harcadığı elektrik enerjisinin 3 te 1 i kadar elektrik tüketimi madencilik için harcanmaktadır.
full member
Activity: 742
Merit: 112
2140'a kadar bitcoin madenciliğinin devam edebileceği söyleniyor. 150 küsür ülkenin elektrik tüketimi de daha fazla aşılabilir.

envion ve diğer projelerde olduğu gibi güneş enerji istasyonları ile hiç kasmadan madencilik yapılması işlemleri en azından kendi şebekenizden enerji çekilmesi açısından önemli. fakat ne kadar yeterli olabilir ki.

Bitcoindeki fiyat artışının devam ettiği varsayılır ise bu tüketim yeni mining işlerine girmek isteyecek kişileri de çekecektir.
newbie
Activity: 17
Merit: 0
Küresel bazda BTC altının yerini alırsa gerçekten, en azından altın için doğal güzelliklerin telef edilmesi önlenebilir diye bakmak lazım.
BTC elektrik tüketiyor ama elektrik yenilenebilir kaynaklardan elde edilebilen bir enerji bir bakıma.
Rüzgar ve güneş santralleri ile çevreye olan etkisi minimize edilerek üretimi mümkün yani.
Ancak siyanürle altın aramak çok daha tehlikeli.

hero member
Activity: 1918
Merit: 795
Emcüklüyor dememiş olması sevindirici.. Haber olduğu için buradan paylaşmak istedim..

Bu yıl Bitcoin madenciliği için harcanan elektrik enerjisi, 159 ülkenin yıllık ihtiyacından daha fazla yüksek! İlginç ama gerçek... İşte bitcoin'in üretilme aşamasında yaşanan ve genel olarak göz ardı edilen gerçekler...

Bitcoin sürekli artan fiyatlarıyla 2017’ye damga vurdu. Kripto paranın yıl sonuna kadar 10.000 dolar değere ulaşması bekleniyor. Öte yandan, bilgisayarların işlem gücünü kullanarak bu paraların ‘madenciliğine’ profesyonelce yaklaşan şirketlerin sayısı da arttı.

Yılın başından bu yana Bitcoin madenciliği için kullanılan elektrik enerjisi, 159 ülkenin bir yıllık elektrik ihtiyacından daha fazlaydı. Kripto paraların istatistiklerini tutan Digiconomist, Bitcoin madenciliği için harcanan enerji miktarının 29,05 Kilowatt saat (TWh) olduğunu açıkladı.

Bu enerji miktarı İrlanda, komşu ülkeler Azerbaycan, Gürcistan ve çoğu Afrika ülkesinin bir yıllık enerji tüketiminden daha yüksek. İrlanda her yıl ortalama 25 TWh elektrik tüketiyor.

Tabloda turuncu renkle görülen ülkelerin yıllık elektrik ihtiyacı Bitcoin madenciliği için kullanılandan daha az.

Habertürk'ün haberine göre 2009 yılında herhangi bir grup ya da kuruluş tarafından kontrol edilemeyecek şekilde tasarlanan Bitcoin, yapılan transferlerin kaydı için blok zinciri teknolojisini kullanıyor. Yüksek enerji gerektiren gelişmiş bilgisayar sistemleri, büyük şirketler tarafından Bitcoin madenciliğinde kullanılıyor.

Bitcoin’in mucitleri sistemlerini sınırlı sayıda kripto para olacak şekilde tasarladılar. Dünya üzerinde yalnızca 21 milyon Bitcoin bulunabilir. Giderek artan madencilik faaliyetlerine karşı sistemin ömrünü uzatmak için madencilik giderek zorlaştırılıyor.

Dijital para madencileri zorlaştırılan işlemi gerçekleştirebilmek ve karşılığında Bitcoin kazanmak için daha da güçlü bilgisayarlara yöneliyor. Daha güçlü bilgisayarlarla hem madencilik hem de Bitcoin transferleri için tüketilen enerji giderek artırıyor.

ING Bankası tarafından yayınlanan bir rapora göre, 1 Bitcoin transferi için kullanılan elektrik, bir evin ortalama 1 aylık enerji ihtiyacına eşit. Bitcoin madenciliğinin büyük bir bölümü, enerji maliyetleri ABD ve Avrupa’dan daha düşük olan Çin’de gerçekleştiriliyor.

Çin madencilik için kullanılan işlem gücünün yüzde 80’inden fazlasını elinde bulunduruyor. Kripto paralar için giderek artan elektrik kullanımının çevreye etkileri konusunda endişeler söz konusu. Uzmanlar, Çin’deki elektrik enerjisinin büyük çoğunluğunun fosil yakıtlardan üretildiğine dikkat çekiyor.

Fosil yakıtların karbondioksit salınımı, küresel ısınma ve ozon tabakasının incelmesi gibi küresel çevre sorunlarına sebep gösteriliyor.


28.11.2017 Hurriyet gazetesinden alınmıştır.

Haber linki : http://www.hurriyet.com.tr/bitcoin-dunyanin-tum-elektrigini-tek-basina-emiyor-40660342


Jump to: