Bitcoin’in doğasında olan volatilite son dönemde artmaya başladı. Bu durum hareketli piyasa koşullarını seven yatırımcılar için sevindirici bir durum.
Kripto paraların doğasında olan bu volatilite, yani değerin oynaklığı, kendine bu alanda yeni bir yatırımcı davranışı ve profili oluşturdu. Öyle ki yatırımcılar artık 7/24 365 gün çalışan kripto para borsalarında hiç olmadığı kadar zaman geçirmek ve piyasayı sürekli takip etmek zorunda. Artık internete bağımlı bir yatırımcılık şeklinden bahsedebiliriz..
Bilginin her şey olduğu bu çağda kripto para yatırımı yaparken kulaktan dolma bilgiler yerine bizzat araştırma yapmak, konuyla ilgili makale, haber ve dokümanlara erişmek, yabancı dillere özellikle İngilizce’ye hakim olmak, tartışma platformlarında vakit geçirmek ve hatta hızlı ve kaliteli donanımlara sahip olmak gibi şartlar ve özellikler, “Yatırımcı 2.0” olarak tabir edeceğim (bu makale ile de literatürde ilk defa geçecek olan bu kavram) yeni nesil yatırımcı profilinin, en başta gelen başlıca yardımcılarından olacaktır. Yeni nesil yatırımcılar (Yatırımcı 2.0’lar) hem bilgiye hakim olmak hem de teknolojiden, bilgisayar bilimlerinden ve internet teknolojilerinden anlamak zorunda. Geleneksel yatırımlardaki gibi sadece paranın kaynağı olmak, yalnızca kripto para alanında değil, bununla birlikte bir çok sektör için de artık geride kaldı.
Geleceğin yatırımcı profili bilgiyi kovalayan hatta kendi bilgisini üretip, katma değer yaratacak yeni servisleri tasarlayan, fırsat oluşmasını beklemeyip kendi fırsatlarını yaratan, uluslararası iş yapan, bilgiye ve gelişmelere hakim ve düşündüklerini uygulayan kişilerden oluşacaktır.
yazı sizemi ait bilmiyorum ama çok hoşuma gitti.ky 2.0 kulaga çok hoş geliyor.belki yurtdışındaki yatırımcılar bu terimin hakkını layığıyla veriyorlardır ama sadece kriptolarla ilgilenip bundan gecinen insan sayısı turkiyede şu an için çok fazla oldugunu düşünmüyorum.herkesin geçim derdi var.
bakmayın siz profillerinde ''altcoin trader'' diye yazanları.2 borsaya üye olup 3 işlem yapınca trader oluyoruz biz.
Çok doğrusunuz. Eskiden nasıl dolar, euro, altın alıp yükselince satıyorsak biz hala bu işlemin aynısını yapıyoruz. Bunu zaten Ayşe abla da yapıyor. Trader olabilmemiz için 40 fırın ekmek yememiz gerek. Bizim yaptığımız tradeler tradelik tanımına uymuyor. Yurtdışında da çoğunluk böyle eminim.