Author

Topic: Bitcoin: Korku Ve Açgözlülük Endeksi Takibi (Read 176 times)

legendary
Activity: 2436
Merit: 1366
Ani düşüşten sonra tam şu anda extreme fear bölgesine geçti. Aslında ifade etmek gerekirse extreme fear bence riskin maksimum, bununla beraber potansiyel getirinin de maksimum olduğu güzel bir noktadır. Aslında yorumlarken bunu da düşünmekte fayda var çünkü en çok para en çok korkulan ortamda kazanılır. En yüksek noktada işler yolunda olup kazanç garanti gibidir.
legendary
Activity: 2198
Merit: 1232
Bitcoin bu sefer tamda önü açıldı gidiyor derken satışlar gelmeye başladı bir kaç bin dolar geriye gitti. Açgözülülük kısmında çok bir düşüş olmadı hala sarı açıkcası şu zamanda btc tekrardan 40 bin doların altına düşmeyeceğini düşünüyorum. Genellikle Korku ve Açgözlülük endeksini takip ediyorum ama bu beni çok etkilemiyor bitcoin yatırımlarımını uzun vadeli tuttuğum için.
sr. member
Activity: 1666
Merit: 304
kycfree
Tam açgözlülük kısmında insanlar yığın oluşturacakken Bitcoin'in değeri bir gün içerisinde iki bin dolar kaybetti.  Grin  Ama yine de son zamanlardaki hareketlerini gördükten sonra bence insanlar satmaktan çok almaya başlayacaklar bu ara iyice. Güzel bir yükseliş ivmesi varken bu treni kaçırmak istemeyen çok olacaktır. Tabi ortada garanti bir durum yok ama yükseliş dönemlerinde yatırımcıların çoğu iyice hırslanıp daha çok almak için saldırır.
copper member
Activity: 1498
Merit: 1110
Korku ve aç gözlülük endeksi yatırımcıların psikolojisini gösteren bir endeks ve aynı zamanda kendini gerçekleştiren kehanet gibi çalışan bir veri insanlar bu endekse bakıp buradan etkilenip sonrasında işlem açıp kapatabiliyorlar bu yüzden tam anlamıyla tutarlı olacak diye bakmadan yatırımlar yapılırken fikir alınma açısından bu veri değerlendirilebilir.

Tam olarak yatırım yapılırken değerlendirilmeye alınmasa da, değerlendirme için bir kriter olabilir korku endeksi.Bu korku endeksine bakarak BTC’e kimse yatırım yapmıyor.Bitcoine yatırım yapan insanlar, geleceği düşünüp yapıyorlar.Gelecek düşündüğümüzde en güzel yatırım araçlarından birisinin sadece korku endeksiyle sınırlandırılacağını düşünmüyorum.
hero member
Activity: 1582
Merit: 520
Korku ve aç gözlülük endeksi yatırımcıların psikolojisini gösteren bir endeks ve aynı zamanda kendini gerçekleştiren kehanet gibi çalışan bir veri insanlar bu endekse bakıp buradan etkilenip sonrasında işlem açıp kapatabiliyorlar bu yüzden tam anlamıyla tutarlı olacak diye bakmadan yatırımlar yapılırken fikir alınma açısından bu veri değerlendirilebilir.
sr. member
Activity: 1358
Merit: 374
her an yam yam pozisyonuna geçebiliriz de beyfendi bir türlü 47 bin doları vurup geçemedi. hepimizin ihtiyacı da bu yam yamlık seviyesi böylece piyasaya girecek "auuu shiba 1 dolar olacakmış." tipindeki insanlar ile güzel günleri tekrardan görebiliriz.

Aslında işin özeti verdiğiniz shiba örneği olmuş, 1 dolar olacağına inanan insanların varlığı ile piyasada inanılmaz paralar dönüyor, bu paralar da shiba gibi diğer altcoinleri de etkiliyor, Bitcoin ise hala 47 bin dolar seviyelerine çıktığı hızda buraları geçemedi, tekrar bir düşüş yaşamaz inşallah, rusya Ukrayna arasındaki gerginlik ile bir anda yükselmişti oysa,
full member
Activity: 308
Merit: 124
Volare.network
Bence son zamanlardaki piyasa durumuna bakılırsa artık aşırı aç gözlülük seviyesi doğrultusunda ilerliyor bu endeks şu an. Son günlerde Bitcoin fiyatında ciddi bir artış gerçekleşti ve şu an 47 bin dolara kadar çıktı. Bu gibi durumlarda insanlarda bir telaş başlıyor ama bu telaş aç gözlülük ile alakalı oluyor. Hem satış için koydukları hedefin fazlasını isteme yönünde hem de yükseliş dönemini kaçırmamak için sürekli yatırım yapma yönünde bir aç gözlülük başlıyor.
legendary
Activity: 2408
Merit: 1478
alex
her an yam yam pozisyonuna geçebiliriz de beyfendi bir türlü 47 bin doları vurup geçemedi. hepimizin ihtiyacı da bu yam yamlık seviyesi böylece piyasaya girecek "auuu shiba 1 dolar olacakmış." tipindeki insanlar ile güzel günleri tekrardan görebiliriz.
full member
Activity: 700
Merit: 134
Bence yeşili görürüz bildiğim kadarıyla bu endeks aslında psikolojik yani google trend verilerini falan bilmiyordum ama insanların üstündeki korku arttıkça kırmızıya geliyoruz eğer birkaç gün üst üste düşüş olduysa diplere gidiyoruz. Ama yükselmeler başlayınca da büyük bir hızla geri geliyor yani bence biraz ters düşünüp kırmızıdayken yatırım yapmak lazım eğer biraz yükselir gibi olursa girmek için iyi zaman olabilir gibi geliyor Cheesy
sr. member
Activity: 714
Merit: 335
Korku endeksi düşmüş gibi görünüyor neden derseniz dün ki fiyat artışını sebep olarak gösterebilirim. Bitcoinde ciddi bir yükseliş ivmesi görünüyor. bunun sebebi acaba kriptoparaların değerinin anlaşılması olabilir mi? açgözlülük endeksine doğru yükselişler yaşanırken bu endeksi yeşil görüp göremeyeceğimizi merak ediyorum.
member
Activity: 157
Merit: 99
Life is my only chance. Thanks God.
Kripto Korku ve Açgözlülük Endeksi piyasa katılımcılarının açgözlü mü yoksa korkmuş mu hissettiğini belirlemek için bir dizi farklı trendi ve piyasa göstergesini analiz eder. 0 puan aşırı korku, 100 ise aşırı açgözlülük olduğunu gösterir. 50 ise piyasanın aşağı yukarı tarafsız olduğu anlamına gelir.

Endeksin ölçeği aşağıdaki kategorilere bölünebilir:

0-24: Aşırı korku (turuncu)
25-49: Korku (kehribar/sarı)
50-74: Açgözlülük (açık yeşil)
75-100: Aşırı açgözlülük (yeşil)
Endeks, ağırlıklı beş farklı piyasa etmenini birleştirerek değeri hesaplar. Haydi, bu etmenleri inceleyelim:

1. Oynaklık (endeksin %25'i). Oynaklık, Bitcoin'in güncel değerini son 30 ve 90 günlük ortalamalarla ölçer. Endeks burada oynaklığı piyasadaki belirsizliğin bir göstergesi olarak kullanır.
2. Piyasa momentumu/hacim (endeksin %25'i). Bitcoin'in güncel işlem hacmi ve piyasa momentumu son 30 ve 90 günlük ortalama değerlerle kıyaslanır ve daha sonra bir araya getirilir. Sürekli yüksek hacimli alımlar olması olumlu ya da açgözlü bir piyasa duyarlılığını ifade eder.
3. Sosyal medya (endeksin %15'i). Bu etmen, Bitcoin'le ilgili Twitter hashtag'lerinin sayısına ve özellikle de bunların etkileşim oranına bakar. Sürekli ve alışılmadık seviyede yüksek etkileşim olması genellikle korkudan çok açgözlülükle ilgilidir.
4. Bitcoin hakimiyeti (endeksin %10'u). Bu girdi, BTC'nin piyasadaki hakimiyetini ölçer. Piyasa hakimiyetinin artması coine yeni yatırımların olduğunu ve fonların altcoinlerden Bitcoin'e transfer edilmiş olabileceğini gösterir.
5. Google Trends (endeksin %10'u). Endeks, Bitcoin'le ilgili aramalar için Google Trends verilerine bakarak piyasa duyarlılığına yönelik içgörüler sunabilir. Örneğin, "Bitcoin Dolandırıcılığı" aramasındaki bir artış piyasada daha fazla korku olduğunu gösterebilir.
6. Anket sonuçları (endeksin %15'i). Bu girdinin kullanımına bir süredir ara verilmiştir.
https://academy.binance.com/tr/articles/what-is-the-crypto-fear-and-greed-index




https://alternative.me/crypto/fear-and-greed-index/


Korku ve açgözlülük endeksi takibi şu sıralar Twitter'da çok konuşuluyor. Takip ederek işe yarayıp yaramadığını test edebiliriz. Cheesy Endeks şuan 20 puan ile aşırı korku seviyesinde.
Jump to: