Author

Topic: Bitcoin Sistemi Nasıl Çalışır? Ne Kadar Kesinti Yapar? (Read 159 times)

jr. member
Activity: 182
Merit: 1
Bitcoin sistemi, Blockhain sistemleri ve yazılımlarıyla çalışmaktadır. Bitcoin mining sistemleri ise ekran kartı ve işlemcileri ile çalışmaktadır. Bitcoin sistemi nasıl çalışır, bitcoinler son yılların en popüler isimlerinden biridir. Çıktığı ilk günden beri merakları ve gözleri üstünde tutan bitcoinler artık insanların yeni yatırım aracı haline gelmiştir. Kısa süreler içinde büyük karlar elde edildiği için insanlar artık çok daha güvenli şekilde yatırım yapabilmektedir. Şirketler, kullanıcılar ve birçok hesap sahibi yatırımcı istedikleri miktarlarda yatırım yapabilmektedir.


Peki, bu sistem nasıl çalışır, işleyişi nasıldır, bitcoin sistemi aslında bakıldığında çok kolay gibi görünse de içeresinde milyonlarca veri ve işlemci ile sürdürülmektedir. Sisteme öncelikle seçtiğiniz bir dijital para borsası ile kayıt olmanız gereklidir. Kayıt olduktan sonra sistem direk devreye girer ve siz para yatırma işlemlerine başlarsınız. Bitcoin sistemine para yatırdıktan sonra sistem havuzunda paranız güven altına alınız. Ve sürekli olarak değişim gösteren, artan ve ya azalan kurlara göre günlük olarak paranız katlanır ya da düşer. Basit bir borsa işlemidir.




Bitcoin Sistemi Nasıl Çalışır? Ne Kadar Kesinti Yapar, Hepimizin de bildiği gibi dolar ve Euro döviz kurları gibidir. Dünyanın siyasi ve diğer etmenleriyle para hacminde azalış ya da çoğalış yaşanır. Daha çok insanın katılım sağlaması hem bitcoinlerin fiyatını yükseltir, değerlendirir ve marka değerini katlar. İnsanların katılımları bugüne kadar hiç azalış yaşamamıştır. Tam tersine her geçen gün çığ gibi büyümektedir. Sistem oldukça güvenli ve şifrelidir. Yani herhangi bir kullanıcı sizin hesabınıza erişim sağlayamaz. Zaten bitcoin madenciliği yapılırken gizli ve saklı şifrelerle bulunmaktadır. Sistem bu şifreleri saklar ve kimseye paylaşmaz.



Bitcoin Kesintileri
Bitcoin Sistemi Nasıl Çalışır? Ne Kadar Kesinti Yapar, Günümüzde güvensiz olarak görülen fakat bu ön yargıları her artışında azaltan bitcoinlere sizlerde gönül rahatlığıyla yatırım yapabilirsiniz. Bitcoinlerini ile diğer alt coinler arasında işlem değişikliği, alım satım veya takas işlemleri uygulayabilirsiniz. Bu fonksiyonlara girilince devreye işlem masrafları girmektedir. Sizin yaptığınız her işlemden ya da karşı tarafın sizin Coinlerinize yaptığı her işlemde bir ücret kesilmektedir. Bu kesintiler işleminizin transfer boyutuna göre kesinti yapar. Kesintiyi byte cinsinden etkileyen başlıca etmenler;



-   Elektronik cüzdandaki girdi (in put) adedi: size ait olan elektronik cüzdanınıza gelen bitcoin transferlerinin parçalarıdır. Elektronik cüzdanınıza gelen her farklı alt coin veya bitcoin farklı transfer adetleri ile gelmektedir. Bitcoinleri başka bir cüzdana göndermek istediğinizde ise bu kesinti sizin cüzdanınızdan değil ayrı ayrı size gelen bitcoin tutarlarından yapılmaktadır. Sistem için bir örnek verebiliriz.
Örnek: 5 defa herhangi bir borsadan ya da hesaptan 0,1 BTC aldınız ve elektronik cüzdanınızda toplam 0.5 BTC oldu. Sizde başka bir hesaba 0.25 BTC göndermek istiyorsunuz.  Gönderim için 3 adet 0.1 BTC ’lik in put yatırmanız gereklidir.  Bunun yanı sıra madencilere de her transferde işlem ücreti ödenmektedir.



-   Elektronik cüzdanındaki çıktı ( out put ) adedi: bitcoin veya herhangi bir alt coin transferinizde kaç farklı adrese transfer yapacaksınız bu çıktı adediniz olarak kaydedilir. Eğer hiçbir girdi kullanmak istemiyorsanız bir de hesabınıza para üstü ( Change ) adresi eklenmesi gereklidir. Bundan dolayı elektronik cüzdanınızda transferin 2 çıktısı oluşacaktır. ( 1 adet alıcı adresi demek 1 adet para-üstü adresi demektir )



Bitcoin Transferinde Çıktı Hesaplama:
Transfer boyutu = ( Girdi*148 ) + ( Çıktı*34 ) – Girdi
Transfer boyutu = 3*148 + 2*34 - 3 = 505 byte


Jump to: