Author

Topic: Bitcoin’deki satış dalgası, 2015’e benzeyecek mi? (Read 165 times)

hero member
Activity: 1316
Merit: 503
Someone is sitting in the shade today...
Benzer senaryolar hareketler gözlemlesek de hacimsel olarak tabiki bir fark var, panik satışların son dönemde arttığını düşünüyorum bundan sonra stabil ara ara anlık sıçramaların yaşanacağı bir piyasa olur diye tahmin ediyorum, kripto para piayasası artık dengesiz, herkese bol kazançlar.
jr. member
Activity: 65
Merit: 1
W12 – Blockchain protocol
o zaman 2016 dan sonra piyasaya girenler için büyük bir şok etkisi yaptı diyebiliriz tabi panikleyip piyasaları terk etmediyse
sr. member
Activity: 672
Merit: 250
Rakam olarak imkansız ama yüzde olarak neredeyse 2015'i tekrar yaşıyoruz. Dibi bulduktan sonra bencede uzun bir süre daha yatay seyir edecek bitcoin fiyatı.
member
Activity: 392
Merit: 10
Düşüşlerin önceki düşüş trendlerine benzediği doğru ancak; bu kez daha fazla insanın katıldığı bir piyasa olan kripto para piyasası kendi varlığını ispatlama peşinde.
hero member
Activity: 2030
Merit: 402
Evet şu anki düşüş biraz kademeli olarak devam ediyor. Bir miktar düşüş ve bir süre düştüğü değerin etrafında gezinme sonrası tekrar bir miktar düşüş şeklinde devam etti. Bir miktar dediğim de pek de küçük bir miktar değil malesef. 6500 dolar seviyelerinden bir anda 4000leri gördük.
jr. member
Activity: 238
Merit: 4
W12.io ▬ Blockchain protocol
Yalnız bu seviyelerde uzun süreli kalınırsa bu durum çok sıkıntı yapabilir ve boğa sezonunu 2019 ortalarına hatta 2020 lere kadar erteleyebilir. Umarım büyük yatırım yapıp çok fazla kaybı olan yoktur.
sr. member
Activity: 868
Merit: 265
★Bitvest.io★ Play Plinko or Invest!
Tam olarak benim düşüncem de bu yönde. 2014-2018 arasında bir çok benzerlik var. Sonu da aynı olursa 2021'e doğru bir zirve daha yaşanabilir diye düşünüyorum.

Tabi ki bu da grafik okumak gibi bir şey. Her zaman bir gelişme bizi farklı bir yöne sürükleyebilir.
jr. member
Activity: 378
Merit: 2
Son birkaç günde kripto para piyasası, değerinden 60 milyar dolar kaybetti. Bu durum, devam eden ayı piyasasının sonunda bitip bitmediğinin merak edilmesine neden oldu.Depresif aktivite ve hissiyat dönemi olarak tanımlanan ayı piyasası, dünyanın en büyük kripto parası Bitcoin’in fiyatını tüm zamanların en yüksek seviyesinden yüzde 75’in üzerinde aşağı geçti.

Gerçek anlamda bir dip noktası bulunabilmesi için geleneksel olarak uzun bir ayı piyasasının son aşaması olan “kapitülasyon”un gerçekleşmesine ihtiyaç var.

Tanım olarak kapitülasyon, nihai bir dibe ulaşana kadar yüksek hacimle desteklenen aşırı panik satışı ile karakterize ediliyor. Dip burada varlığın iyice ucuzladığı ve yatırımcıların daha fazla düşmesine izin vermediği bir fiyat seviyesi.

O halde Bitcoin’de yaşanan mevcut sert satışlar, bir kapitülasyon aşaması mı?

2015’in dibi
2013-2015 yılları arasında Bitcoin, şu anki duruma benzer bir ayı piyasası yaşadı. Lider kripto para 2013 yılının Kasım ayındaki 1,163 dolarlık seviyeden yüzde 86 oranında gerileyerek Ocak 2015’te 152 dolara düştü.

Bitstamp’ten elde edilen verilere göre o günden bu yana fiyat asla 152 doların altına inmedi.

Kapitülasyona ulaşmak için iki önemli faktör bulunuyor: hacim zirveleri ve hızlı fiyat düşüşleri.
Yukarıda yer alan tabloda görülebileceği gibi BTC’te satışlar 2015’in başında hızlanmaya başlamış fakat iki hafta sonrasına kadar aşırı bir uç noktaya ulaşmamış.

15 Ocak’ta ise piyasada korku ve panik zirve yaptı. BTC’nin fiyatı 4 saatlik tek bir mumda yüzde 30 düştü. Böyle bir satış olayı, bir piyasa tabanına işaret eder şekilde bir hacim zirvesi oluşturur.

2015’te de hızlanan satışları ciddi bir alış hacmi takip etti. Piyasadaki korku resmen talebi karşıladı ve BTC ile ilgilenenler, 152 dolarlık fiyat etiketinin çok ucuz olduğunu düşündüler.

Bitcoin’in bugünü
Aşağıdaki grafikte görüldüğü gibi piyasa yine önemli bir satış dönemi geçiriyor ancak bu şimdiye kadar 2015 yılındaki kapitülasyondan daha kademeli oldu.
2015’teki dip sırasında dört saatlik mum yüzde 30’luk bir değer kaybı getirirken son satış dalgasında hiçbir dört saatlik mumun yüzde 9’dan daha fazla düşüş getirmediği açık.

Öte yandan satış hacmi son birkaç güne göre hız kazandı ve şu anki dört saatlik grafik, dip için umut verici işaretler gösteriyor.

Yukarıdaki grafikte görüldüğü gibi satış emirlerinin çekildiğinin işareti olarak satış hacmi azalmaya ve düşen fiyattan ayrılmaya başlıyor.

Bir mum önceki mumu boyut olarak geride bıraktığında bunun bir ‘yutan boğa’ olduğu düşünülür. Bu tür mumlar, düşüşlerin dibine oluşmaya meyilli olurlar.

Kapitülasyon olayları, bir piyasanın uzun vadeli eğilimini hemen tersine çevirmez. BTC, 2015 yılının Ocak ayında dibe ulaştıktan sonra yükselişten önce 10 ay daha yatay bir seyir izlemişti.

Böyle aşırı satış olayları da çok nadir gerçekleşir, bundan dolayı 2015’in kesin piyasa koşullarının tekrar etmesi pek olası değil. Gerçek bir kapitülasyon meydana geldiğinde bunu akılda tutmak önemli.

Haber linki: https://uzmancoin.com/bitcoin-satis-dalgasi/
Jump to: