Author

Topic: Bitcoin’i bekleyen 6 büyük olay (Read 77 times)

sr. member
Activity: 658
Merit: 255
July 09, 2018, 07:19:15 AM
#7
Bence en önemli olay lightning sonra da kurumsal yatırımcılara bu piyasanın sunulması ayrıca yarılanma da fiyatta çok büyük etki yaratacak.
full member
Activity: 367
Merit: 100
July 09, 2018, 06:32:05 AM
#6
En çok etkileyeceğini düşündüğüm Lightning Network ve ICE borsasının açılması. Saklama alanı genelde büyük birkaç yatırımcının dışında kimseyi ilgilendirmiyor ama bunlar bu teknolojiyi çok ileri taşıyacak gelişmeler olacak
jr. member
Activity: 168
Merit: 1
July 09, 2018, 06:11:03 AM
#5
Devletler bu zamana kadar ne kadar bu teknolojinin karşında dursalar da hepsi kendi blockchain teknolojileri ile uğraşıyorlar elinde sonunda bu teknoloji kabul görecek.
jr. member
Activity: 182
Merit: 1
July 09, 2018, 06:04:25 AM
#4
Şubat aylarında hepimiz g20 zirvesini bekledik ve olumlu sayılacak haberler alsak dahi bunun sonuçlarını göremedik bu sebepten her şeyin büyük yatırımcıların eline olduğunu düşünüyorum.
full member
Activity: 518
Merit: 102
July 09, 2018, 05:40:08 AM
#3
Olaylar geçmiş aylarda ne yazık ki beklenen etkiyi bence gerçekleştiremedi, ama yarılanma olayı fiyatlarda bir miktar yükselme yapacaktır. Ama özellikle bu yıl sonuna kadar piyasa dikkatle irdelenmeli ve sabırlı olunmalı
sr. member
Activity: 868
Merit: 259
Monetizing Mobile Engagement Data
July 09, 2018, 03:40:30 AM
#2
Bitcoin yarılanmasını bende bekliyorum. 2019 yılının başlarından itibaren kademeli olarak Btc toplanabilir piyasadan. Tüm yatırımlarımızı Btc bazında planlayarak yaparsak eğer ciddi manada kazanç sağlayabiliriz. Alp ışık'a bende katılıyorum.
jr. member
Activity: 378
Merit: 2
July 09, 2018, 01:38:04 AM
#1
Şu sıralarda 6750 dolarda yer alan Bitcoin, yeniden 20 bin doları görebilecek mi? Kripto para meraklılarının tamamı bu sorunun yanıtını arıyor. Bitcoin'in yeniden 20 bin dolara ulaşıp ulaşamayacağını bilemesek de Bitcoin'in fiyatını etkileyebilecek bazı gelişmeleri öngörebiliriz.

1- G20 toplantıları
Geçtiğimiz Mart ayında ülkelerin merkez bankaları ile ekonomiden sorumlu bakanları bir araya gelerek ilk defa kripto paraları tartışmıştı. Bu tartışmanın neticesinde Temmuz ayında ülkelerden somut önerilerle gelmeleri istendi. İçinde bulunduğumuz ayın 19-20-21 ve 22. günlerinde merkez bankaları başkanlarıyla ekonomiden sorumlu bakanlar yeniden bir araya gelerek kripto paraları regüle etme konusunda somut önerilerde bulunacaklar. Kripto para piyasasında birçok yatırımcı, gözünü bu toplantılardan çıkacak kararlara dikmiş durumda.

2- ICE’nin kripto para borsası
Dünyanın en büyük borsası olan New York Menkul Kıymetler Borsası’nın (NYSE) ana şirketi Intercontinental Exchange (ICE), kurumsal yatırımcılara dönük bir kripto para borsası geliştiriyor. ICE’nin bu planını başarıyla uygulaması halinde piyasaya milyarlarca dolar değerinde yatırım geleceği tahmin ediliyor.

3- Saklama hizmetleri
Bitcoin’e 2 milyar dolar değerinde yatırım yapmak isteseydiniz muhtemelen bu denli devasa bir miktarı yaygın olarak kullanılan Bitcoin cüzdanlarında saklamaya çekinirdiniz. Burada devreye saklama çözümleri sunan ve varlığınızı garanti eden profesyonel şirketler giriyor. Ancak kripto para piyasasında bu konuda ciddi bir eksiklik bulunuyor. Saklama hizmetlerinin eksikliği, kurumsal paranın gelişinin önünde önemli bir engel olarak görülüyor. Bununla birlikte bu durum yavaş yavaş çözüme kavuşuyor. Geçtiğimiz günlerde Coinbase, saklama hizmetini faaliyete açtığını ve şimdiden 10 müşteriye ulaştığını açıklamıştı. Ek olarak yönetimi altında 2.45 trilyon dolarlık varlığa sahip dünyanın en büyük yatırım şirketlerinden biri olan Fidelity’nin de halihazırda bir saklama hizmeti üzerinde çalıştığı biliniyor.

4- Borsa yatırım fonları (ETF’ler)
Dünya çapında ETF varlıklarının toplam büyüklüğünün yaklaşık 5 trilyon dolar olduğu ifade ediliyor. Bitcoin’le ilişkili ETF’lerin de çok da uzak olmayan bir gelecekte çıkması bekleniyor. Uzmanlar, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) tarafından onaylanmış bir ETF’nin herkesin Bitcoin piyasasına kolayca yatırım yapmasının önünü açacağını, bunun da Bitcoin’de bir sonraki ralliyi körükleyebileceğini öngörüyorlar.

Şu anda ABD’de en büyük kripto para borsalarından biri olan Gemini, kendi borsa yatırım fonları (ETF) üzerinde çalışıyorlar. Geçtiğimiz yıl ETF’sinin SEC tarafından reddedildiği SolidX, onaylanma şansını artırmak için VanEck ile ortaklık kurdu.

5- Lightning Network
Bitcoin’in kullanışlığı önündeki en büyük engellerden biri kuşkusuz ölçeklendirme problemleri. Geçtiğimiz Aralık ayında Bitcoin’in 20 bin dolarla zirveye ulaştığı dönemlerde Bitcoin ağı tıkanmış, onaylanamayan işlemler 400-500 bini aşmış, işlem ücretleri 30 doların üzerine tırmanmıştı. Bu durum Bitcoin’le ilgili çeşitli spekülasyonlara neden olmuştu. Bir numaralı kripto paranın ölçeklendirme problemini ortadan kaldırmak için hummalı bir çalışma yürütülüyor. Lightning Network teknolojisi her geçen gün daha fazla geliştiriliyor. Teknolojinin başarılı bir şekilde Bitcoin’e uygulanması halinde işlem ücretlerinin 0’a yaklaşacağı, işlem hızlarının da saniyelerle ölçüleceği söyleniyor.

6- Halvening
Bilindiği gibi Bitcoin ağının güvenliğini ve işlemlerin doğrulanmasını sağlayan Bitcoin madencileri, bu uğraşları için ödüllendiriliyor. Her bir yeni blok bulunduğunda 12.5 Bitcoin ödül olarak veriliyor. Bu ödül, Bitcoin ilk ortaya çıktığında 50 BTC’ydi. Bitcoin’in yapısı gereği, madencilik ödülü her dört yılda bir yarıya indiriliyor. Buna ‘halvening’ deniyor. Bitcoin’de blok ödülü en son 9 Temmuz 2016’da yarıya indirildi. Bu, Bitcoin’in yaratıldığı 2009 yılından bu yana iki kez oldu. Tarihsel gerçeğe bakıldığında blok ödülünün yarıya indirilmesi, Bitcoin fiyatının artmasını sağlıyor.

Bir sonraki halvening olayının 2020’nin Mayıs ayında gerçekleşeceği tahmin ediliyor. O tarihte madencilik ödülü, 12.5’ten 6.25’e düşürülecek. Kripto para uzmanı Alp Işık, madencilik ödülü yarıya indirilmeden önce 2019’un sonlarına doğru ya da 2019’un ikinci yarısından sonra piyasada ciddi bir beklenti oluşacağını öngörüyor.

Haber linki: https://uzmancoin.com/bitcoin-bekleyen-olay/
Jump to: