Author

Topic: Bitcoin'in tükettiği elektrik, bazı ülkelerin tüketimlerini geride bırakıyor (Read 111 times)

legendary
Activity: 2240
Merit: 1131
DGbet.fun - Crypto Sportsbook
tabii görüntü hiç iç açıcı değil ama atm ve banka şubelerinin elantrik giderleri ile bir karşılaştırma oluşturursak daha iyi bir değerlendirme yapabiliriz.
full member
Activity: 1414
Merit: 161
Bitcoin'in önündeki tek engel tükettiği elektrik ise gelecekteki enerji kaynaklarıyla bitcoin entegre olunca ortaya kusursuz bir ürün ortaya çıkacak demektir. Kara para konusunda da nakit paranın eline kimse su dökemez.
hero member
Activity: 1400
Merit: 536
   Elektrik tuketimi cok fazla dikkate aldigim bir parametre olmadi hic, bitcoin'in tukettigi elektrigi, buyuk endustri merkezleri de tuketiyor, mining yapanlarin daha alakali oldugu bir konu olsa da yenilenebilir enerjilerin onumuzdeki yillarda artmasiyla bu tartisma da tarihin tozlu raflarinda yer alir.
   Hala komur ile enerji ureten ulkelerin vah haline, iste nukleer enerji santrallerine bu yuzden ihtiyacimiz var, enerji hayat demektir, enerjisi kontrol edemeyen ulkeler kendi fosil yakitlarini bu ugurda feda ederler.
   Onun yerine ekran kartlari konusunda endiselenmek gerekir, ozellikle bu gunlerde ekran kartlari cok zamlandi.
member
Activity: 588
Merit: 10
$CYBERCASH METAVERSE
öff bu muhabbet hala devam mı ediyor? tamam, bu elektrik kullanımı dünyamız açısından artık kötü bir durum haline geldi ama bitcoin'e bok atmak isteyen kişilerin ağzına yapışmış klasik 2 cümle var:

- bitcoin ile kara para aklanıyor/hırsızlık yapılıyor/uyuşturucu satılıyor vs... sanki itibari para ile bunlar yapılamıyor da sadece bitcoin ile yapılıyor. bunları günümüzde bitcoinle yapacak kişinin de kendisini artık güncellemesi gerekiyor.
- bitcoin dünyanın çoğu ülkesinden fazla elektrik tüketiyor: bu durumu ben de beğenmesem de sanki dünyanın tüm enerjisini madenciler tüketiyormuş gibi lanse ediliyor. dünyanın anasını bellemişsiniz sonra da "botcoin çok oloktorok tokotoyor."

Sormayın valla. Yükselişi işlerine gelmeyen bir şeye hele ki bilmedikleri bir şeyse atıp tutmayı çok seviyor insanlar. Böyle insanlara gerçekten acıdığımı söyleyebilirim. Elektrik tüketiminin bu kadar fazla olduğunu zaten biliyoruz uzun zamandır ve dünyada sadece miningciler bu elektriği kullanmıyor sonuçta. Sırf bu yüzden miningciliğin biteceğini falan düşünenler var. Sadece bu nedenden bitecek olsaydı çoktan bitmişti zaten.
legendary
Activity: 2408
Merit: 1478
alex
öff bu muhabbet hala devam mı ediyor? tamam, bu elektrik kullanımı dünyamız açısından artık kötü bir durum haline geldi ama bitcoin'e bok atmak isteyen kişilerin ağzına yapışmış klasik 2 cümle var:

- bitcoin ile kara para aklanıyor/hırsızlık yapılıyor/uyuşturucu satılıyor vs... sanki itibari para ile bunlar yapılamıyor da sadece bitcoin ile yapılıyor. bunları günümüzde bitcoinle yapacak kişinin de kendisini artık güncellemesi gerekiyor.
- bitcoin dünyanın çoğu ülkesinden fazla elektrik tüketiyor: bu durumu ben de beğenmesem de sanki dünyanın tüm enerjisini madenciler tüketiyormuş gibi lanse ediliyor. dünyanın anasını bellemişsiniz sonra da "botcoin çok oloktorok tokotoyor."
member
Activity: 728
Merit: 10
Trphy.io
Zaman geçtikçe elektrik tüketimi de artmaya devam edecek, bu durum bazı ülkeleri artık somut olarak da etkilemeye başladı. Bu madencilik işleri sistemli ve belirli merkezlerden yapılırsa her şey biraz daha güzel olacak ama bu da Bitcoin'in doğasına uygun değil. Arjantin gibi büyük bir ülkeyi tüketilen toplam elektrikte geride bıraktığımıza göre bu hızla 1-2 seneye Türkiye'yi de geride bırakır elektrik tüketimi ki bu da doğacıyız diye geçinen dünya ülkeleri için Bitcoin'i durdurmaya gidecek bir bahaneye bile yol açabilir
legendary
Activity: 1358
Merit: 1000
Tamam tükettiği elektiriğin fazlalığından konuşalım hatta ülkesel boyuttakilerden de konuşalım buna da eyvallah lakin bir nokta daha var. Minerlar gördüğüm kadarıyla volatil bir sektörde teknolojik ekipmanların gücüyle para kazandıkları için masraflarını en aza indirmek istiyorlar ve en büyük kalemde bu noktada güç unsuru oluyor. Bu işe ciddi yatırım yapanlar gerek güneş enerjisi panelleri ya da rüzgar enerjisi panellerini kullanıyorlar. Yani doğayı korurlarken alternatif yenilenebilir enerji kaynaklarını kullanıyorlar. Milyon-Milyardolarlık farklı işletmelerin çoğu yenilemez enerji kaynaklarını kullanarak doğaya zarar veriyorlar ve hatta atıklarının bile doğaya zararı oluyor. Bu tarafından da bakmak lazım yok çok fazla tüketiyor ulan hayrına mı elektrik veriyonuz minerlara denmez mi!
full member
Activity: 854
Merit: 113
Bitcoin geleceğin para birimi v.s diyoruz ama elektrik konusundaki soruna bir çare bulunmalı.Bitcoin hakkında tek endişelendiğim nokta çevreye verdiği bu zarar.Belki ileride bitcoinin yerini çevre dostu başka bir kripto para alabilir.
member
Activity: 756
Merit: 17
bitcoin'in bilinirliğiği arttıkça madenci sayısı da artıyor. öte yandan sadee bitcoinde değil diğer coinlerde de madencilik yapılıyor.  Böyle giderse ilerde tüm dünya'nın tükemini bile geçebilir.
legendary
Activity: 1512
Merit: 1341
Catalog Websites
Pandemiden bu yana madenci sayısında büyük bir artış var.Pandemide herkes başka türlü para kazanma yollarını araştırırken sektöre girenler oldu.Bu da ülkelerin elektrik tüketimlerine yansıdı haliyle.Kaç kere madencilik cihazlarının alındığını yavaş yavaş madencilerin arttığını duyduk ve haberleri olmuştu zaten.121 teravatsaat nasıl bir sayıysa 45 milyon nüfuslu Arjantin'in yıllık elektrik tüketimi ile aynı değerde madencilerin de tükettiği elektrik.
member
Activity: 924
Merit: 36
★777Coin.com★ Fun BTC Casino!
Zaten ne kadar madencılık yapılacak kı bıtcoın madencılıgı ıcın az kaldı cıkarılmayan az mıktar bıtcoın kaldı ondan sonra herkes rahatlayabılır tutturmuslar elektrık sarfıyatı herkes bıtcoıne gelınce cevrecı kesılıo
full member
Activity: 1386
Merit: 116
Bitcoin, yıllık 121.05 teravatsaat elektrik kullanımıyla Arjantin ve Birleşik Arap Emirlikleri'ni geride bıraktı.

Bitcoin madenciliği için kullanılan yıllık elektrik miktarı Arjantin ve Birleşik Arap Emirlikleri gibi ülkeleri geride bırakırken, kripto para için harcanan elektrik Türkiye'nin yıllık tüketiminin yüzde 40'ına denk geliyor.

Kripto para birimi Bitcoin sisteminde yapılan bütün işlemler kripto para birimine bağlı bilgisayarlardan oluşan büyük bir bilgisayar ağı tarafından kayıt ediliyor. Sistemde elektrik tüketimine neden olan esas etmen ise madenci olarak adlandırılan ve bitcoin üreten kişiler oluyor. Madenciler çok fazla sayıda gelişmiş bilgisayar ile bu işlemleri yapmak zorunda oldukları için yoğun elektrik tüketimine neden oluyor.

AA muhabirinin Cambridge Üniversitesi'nin Cambridge Alternatif Finans Merkezi'nden derlediği verilere göre, 45 milyon nüfuslu Arjantin'in yıllık elektrik tüketimi 121 teravatsaat olarak hesaplandı.

Yaklaşık 10 milyon nüfusa sahip Birleşik Arap Emirlikleri'nin yıllık elektrik tüketimi ise 113,2 teravatsaat olarak kaydedildi. Buna göre Bitcoin, yıllık 121,05 teravatsaat elektrik kullanımıyla söz konusu iki ülkeyi de geride bıraktı.

Ülkelerle yapılan elektrik harcama sıralamasında ise Bitcoin'in hemen önünde 122,20 teravatsaat ile Norveç ve 133,20 teravatsaat ile Ukrayna bulunuyor.

Söz konusu kripto paranın madenciliği için kullanılan elektriğin yakın zamanda Norveç'i de geçmesi bekleniyor.

TEİAŞ verilerine göre Türkiye'de geçen yıl 305,4 teravatsaat tüketildi. Bu hesaplamaya göre, Bitcoin için tüketilen yıllık elektrik Türkiye'nin yıllık tüketiminin yüzde 40'ına denk geliyor.

Tesla'nın dev yatırımı
Cambridge'in araştırmasına göre, Bitcoin tarafından kullanılan elektrik Cambridge Üniversitesi'nin elektrik ihtiyacını 688 yıllığına karşılayabilir. Ayrıca, Bitcoin için kullanılan elektrikle Birleşik Krallık'taki tüm su ısıtıcılar (kettle) tam 27 yıllığına çalıştırılabilir.

Bitcoin için tüketilen elektriğin tüm dünyadaki elektrik tüketiminin ise yüzde 0,56'sına karşılık geldiği hesaplandı.

Son olarak 8 Şubat'ta ABD'li elektrikli otomobil üreticisi Tesla, 1,5 milyar dolarlık varlığını Bitcoin'e yatırdığını duyurmuştu. Tesla'nın konuya ilişkin bildiriminin ardından Bitcoin fiyatı 44 bin doları aşarak rekor tazeledi.

Tesla'nın Üst Yöneticisi (CEO) Elon Musk, geçen haftalarda sosyal medya hesabı Twitter'da, profil açıklamasına Bitcoin etiketi koymuştu. Kripto para biriminin değeri, Musk'ın bu hareketinin ardından yüzde 10'un üzerinde yükselmişti.

Kaynak : https://www.aa.com.tr/tr/ekonomi/bitcoinin-tukettigi-elektrik-bazi-ulkelerin-yillik-tuketimlerini-geride-birakiyor/2141138
Jump to: