Author

Topic: Bitcoin'in Ülkelerin Yüzde 70'inden Fazla Elektrik Harcadığını Gösteren Grafik (Read 275 times)

hero member
Activity: 1204
Merit: 623
Şimdi Çin kripto paraları ve bunların madenciliğini kapatmaya çalışıyor. Deki kapattı. Peki bu madencilik durunca Çin in elindeki bu enerji fazlası ne olacak. Fiyatlar aşağımı düşecek. Hani ülkeler kadar çok harcanırken birden durunca.
hero member
Activity: 1533
Merit: 560
Bankalar, bankalarda çalışan bilgisayarlar-serverlar, para basan darphaneler, atm'ler vs.. Hiçbiri elektrik kullanmazken bitcoin çok ayıp etti!
Amına kodumun çini sanki dünya elektriğinin yarısını kullanıyor da madenciliği yasaklıyor!
Elon neden yeşilci!
Kafamda deli sorular  Huh
member
Activity: 1008
Merit: 19
Backed.Finance
Bunu konuşan insanlar acaba altın veya başka değerli madenlerin çıkarılması ve işlenmesi için nasıl enerjiler harcanıyor bundan haberleri var mı bilmiyorum. Bitcoin'ci değilim ama adil olmak gerekiyor.
legendary
Activity: 2100
Merit: 1452
Hınısının hınısı

acaba bankaların tamamı ne kadarlık bir enerji tüketiyor kaç ülkelik? ee ona dokunan yok tabi parasını alıyor değilmi? iş bitcoine gelince yani ondan bir kazanç elde edilmeye bakınca hemen bok atmalara başlanıyor.
legendary
Activity: 1372
Merit: 1000
Dilimizde tüy bitti toplasak yastık yaparız yeter şu elektrik kullanımıyla ilgili karalama çalışmalarına. Zaten çok nadirdir yenilebilir olmayan enerji kaynaklarıyla madencilik farmı kurmayan arkadaş. Gidin tek tek sayın bakalım bu kullananlarda oran kaça kaç yenilebilir ve yenilemez enerji kaynak kullanımı sonra yüksek iş gücü barındıran fabrikalara gidin efendime söyleyeyim buzulları mahveden petrol arama çalışmalarında bulunan büyük şirketlere diş geçirin! Yemiyor dimi!
hero member
Activity: 1470
Merit: 931
Madencilikle beraber ülkelerin enerji ihtiyaçları arttı. Daha çok elektrik tüketir hale geldik bir çok elektrik üretim santrali doğaya zararsız yada az zararlı olsa da termik santraller elektrik üretimi açısından daha zararlıdır. Artan güç ihtiyacını karşılamak için üretimi artırmak gerekiyor tabi bunlarda olumsuz etkileri.
 
Madenciliği bizler 1-5 rig yada kartla yaparken bazıları fabrikasını kuruyor bu kadar aç gözlü ve doyumsuz olmaya gerek yok dünyanın da bir pil olduğunu düşünürsek kendini yenilemesine zaman tanımazsak çok daha zor zamanlar bizi bekliyor demektir.
hero member
Activity: 1204
Merit: 623
Elektrik harcaması yönünden doğru. Pek çok ülke btc kadar elektrik harcayamıyor. Teknoloji böyle gelişiyor. Yakında daha verimli enerji kaynakları keşfedilir bu sorunda sorun olmaktan çıkar. Elektrikli pek çok ürün her gün hayatımıza giriyor. Tüketim azalmadan artarak devam edecek.
legendary
Activity: 2352
Merit: 2592
Chancellor on Brink of Second Bailout for Banks
Bitcoin'in madencilik için harcanan enerji göz önüne alındığında çevreci olduğunu söyleyemem ancak madencilik üzerinden harcanan enerji miktarı ile bitcoin'in kötülenmeye çalışılmasını anlamlandıramıyorum. Ethereum ve benzeri kripto birimlerinin bir kısmında konsensüs modelinde değişikliğe gidilmesi planlanıyor enerji masraflarını azaltmak için. Bu bitcoin için de değiştirilebilir bir durum yine de merkeziyetsizliğin korunması açısından farklı konsensüs modellerinin (POS) getireceği zarar çok daha fazla olabilir.

Diğer bir bakış açısıyla konuya yaklaşmak istersek bitcoin, ethereum ve diğerleri finans sisteminin tamamına rakip olmaya ve günlük hayatta da başka alanlarda kullanılmaya aday görünüyorlar. Finans sektörünün harcadığı elektrik enerjisi (fiziki şubelerin enerji giderleri, atm enerji giderleri, bilgi (DATA) saklamak için kullanılan enerji) ile kripto paralar için harcanan elektrik enerjisi miktarının kıyaslanması ana problemin harcanan elektrik enerjisi miktarı olmadığını gösterecektir.

Bir blok zinciri para transfer işlemleri ve doğru verinin saklanması aşamaları göze alındığında eski klasik bankacılık veri saklama hizmetlerine ve enerji giderlerine göre oldukça kısıtlı enerji harcar.
legendary
Activity: 1512
Merit: 1341
Cambridge Üniversitesi'nin verilerine göre Bitcoin, yılda 143 terawatt/saat (TWh) elektrik harcıyor. Bu da popüler kripto para biriminin çoğu ülkeden daha çok enerjiye ihtiyaç duyduğu anlamına geliyor.
Aşırı değer dalgalanmaları, yasa dışı işlemlerde kullanılabilmesi ve borsa dolandırıcılıkları nedeniyle ciddi tartışmaların merkezinde yer alan Bitcoin ile ilgili en büyük tartışmalardan biri de tükettiği enerji. Bildiğiniz gibi Bitcoin bir kripto para birimi ve blok zinciri temelleri üzerine inşa edildi. Dolayısı ile Bitcoin alım satımı yapılırken her bir işlemin ayrı ayrı doğrulanması, işlenmesi ve kaydedilmesi gerekiyor ki buna madencilik deniyor.

1 trilyon doların üzerinde bir işlem hacmine sahip olan Bitcoin, çok ciddi bir bilgi işlem gücüne ihtiyaç duyuyor ki bu bilgi işlem gücü, yüksek enerji ihtiyacını da beraberinde getiriyor. Cambridge Üniversitesi tarafından geliştirilen bir araca göre Bitcoin, yılda 143 terawatt/saat (TWh) elektriğe ihtiyaç duyuyor. Bu da Bitcoin'in dünya üzerinde bulunan çoğu ülkeden daha fazla enerji harcadığını gösteriyor.



Dünyanın en kalabalık ülkesi olan ve sanayi yapısıyla "dünyanın fabrikası" olarak kabul edilen Çin, 6.453 TWh yıllık elektrik tüketimi ile şaşırtıcı olmayan bir şekilde en fazla elektrik tüketen ülke. 3.990 TWh ile ABD ve 524 TWh  ile Almanya, en fazla elektrik tüketen diğer ülkeler.

Bitcoin madenciliğiyle ilgilenen kişi sayısı arttıkça elektrik tüketimi de bir o kadar artıyor hayliyle.

kaynak : https://www.webtekno.com/bitcoin-tum-ulkelerin-yuzde-70-daha-fazla-elektrik-harciyor-h109591.html
Jump to: