Author

Topic: Bitcoins te koop voor cash Apeldoorn/Arnhem/Ede/Utrecht/Amersfoort (Read 3470 times)

hero member
Activity: 537
Merit: 524
Ik zie het ook niet. Voor zover ik weet worden bitcoins gewoon gezien als vermogen door de belastingdienst en daardoor imho dus ook door de Stufi en worden dus niet gezien als inkomen. Of je het dan in bitcoins hebt of euro maakt dan niks uit zolang je niet over de 20.000 euro komt voor de vermogensbelasting. Volgens mij kan je het dus gewoon omzetten naar euro via bv Bitonic of een exchange.

EDIT na google op 'belasting bitcoin':
Voor de belasting (en dus ook stufi) gaat het er niet om in welke vorm je 'inkomen' is, bitcoins of euro. Dus in die zin maakt het niet uit of je bitcoins hebt of ze omzet naar euro. Volgens de volgende links ben je echter wel belasting verschuldigd:

http://www.rijksoverheid.nl/bestanden/documenten-en-publicaties/kamerstukken/2013/06/07/antwoorden-op-vragen-bitcoin/antwoorden-op-vragen-bitcoin.pdf
http://www.bitcoinspot.nl/belasting-betalen-over-je-bitcoins.html
http://tweakers.net/nieuws/89583/nederlanders-moeten-belasting-betalen-over-geld-verdiend-in-bitcoins.html

de 2e link gaat ook in op het minen van bitcoins en dat je dan eventueel als ondernemer btw zou moeten afdragen. Echter is het op het moment nog te onduidelijk om een definitief antwoord te geven aangezien er nog niks echt vastligt als wet; iemand die beter weet hoe het zit en misschien wat recentere links heeft? Ik kan me voorstellen dat Tonnes gewoon geen enkel risico wil lopen om zijn stufi kwijt te raken mocht het minen van bitcoins belastbaar zijn en het daarom voor cash wil doen.

EDIT2
Dit is ook wel een leuke interpretatie maar in hoeverre dit stand houd...
http://www.belastingstudent.com/particulier/bitcoin-belasting/

Quote
Tweede Kamer-vragen naar bitcoin

Henk Nijboer (PvdA) heeft de Minister van Financiën op 10 april 2013 vragen gesteld over het nieuwe geld. Uit de antwoorden van de Minister van Financiën blijkt dat Bitcoins geen elektronisch geld zijn in de zin van de Wet op het financieel toezicht. Omdat Bitcoins niet zijn uitgegeven in ruil voor ontvangen geld en geen vordering op de uitgever vertegenwoordigen. Bitcoin is geen financieel product in de zin van de wet. De (bemiddeling) bij de aan- of verkoop van Bitcoins is geen financiële dienst, zodat de Wet op het financieel toezicht niet van toepassing is, aldus de Minister van Financiën.
Zoals gezegd bieden bitcoins een bepaalde mate van anonimiteit aan. De FIOD heeft dan ook aandacht voor het mogelijk gebruik van Bitcoins in witwaspraktijken. Echter, bitcoins zijn niet zo anoniem als gedacht. Dit blijkt door onderzoek van de Universiteit van Californië in San Diego. Aan de Minister van Financiën werd gevraagd wat de status is van bitcoins onder de Nederlandse belastingwetgeving. Moet over omzet, loon, winst of vermogen die in bitcoins uitgekeerd of wordt aangehouden belasting worden betaald?
De Minister van Financiën antwoordde met:

    Een belastingplichtige die met activiteiten in het economisch verkeer een bron van inkomsten heeft zoals winst uit onderneming of resultaat uit een werkzaamheid zal daarover met inachtneming van de bepalingen in de Wet Inkomstenbelasting 2001 belasting moeten betalen. De omstandigheid dat de voordelen uit een dergelijke bron worden berekend aan de hand van een ander stelsel dan het ins ons land geldende wettig betaalmiddel maakt dat niet anders. Ook een dergelijk voordeel in de vorm van een resultaat in Bitcoins zal leiden tot belastingheffing.

Bitcoins en de Inkomstenbelasting

Waar de Minister van Financiën op doelt is bijvoorbeeld het geval dat het loon in bitcoins wordt uitbetaald. Het maakt niet uit in wat voor valuta het loon wordt uitbetaald, belasting wordt toch geheven. Loon kan bijvoorbeeld ook in natura (in goederen) worden uitbetaald en dan blijft belastingheffing ook niet achterwege. Wanneer je bitcoins aanhoudt ter speculatie zal je dit moeten opgeven in box 3. Een ander verhaal is het wanneer je bitcoins ‘mined’ (delft). Dit zal ik uitleggen. Ten eerste is de kans dat je bitcoins met succes delft zeer laag. Ook is er sprake van een kans-element. Dit is mede van belang voor de vraag of je voordeel kunt verwachten. Wanneer je voordeel redelijkerwijs niet kunt verwachten, kan er geen sprake zijn van resultaat uit overige werkzaamheden. Mocht de Belastingdienst kunnen bewijzen dat je redelijkerwijs voordeel kunt verwachten dan zal de Belastingdienst hetgeen je hebt verkregen door het ‘minen’ belasten volgens het regime van de ROW (resultaat uit overige werkzaamheden). Maar, de kosten van elektriciteit en hardware kun je wel aftrekken van het genoten ‘voordeel’. Hoe het ook zij, mocht je eenmaal bitcoins hebben, dan staat het vast dat je dit in box 3 moet aangeven.

Als je mined in een pool is er natuurlijk niet echt meer een kanselement en kan je vrij goed voorspellen hoeveel bitcoins je mined. Het enige kanselement is dan nog de stijging van de moeilijkheid.


Kortom, volgens mij ben je op dit moment dus overgeleverd aan de belastingdienst en hoe die jouw bitcoins ziet.
hero member
Activity: 1008
Merit: 515
Leg die studiefinanciering regel eens aan mij uit dan.
Ik krijg ook stufi en ik zie de relatie met bitcoins verkopen niet echt.
newbie
Activity: 51
Merit: 0
Hoe sketchy het ook kan klinken ik bied het nog steeds gewoon aan, je kan er over zeuren of er van profiteren
Ik heb mijn redenen waarom ik het zo verkoop, andere manieren had ik ook al aangedacht maar is gewoon niet mogelijk.

Als de 5% te goed is om waar te zijn dan wil ik de percentage ook wel verlagen hoor  Grin
copper member
Activity: 3948
Merit: 2201
Verified awesomeness ✔
Dat komt omdat ik nog studiefinancering krijg waardoor ik snel op mijn maximum zit.
Ik zou niet weten wat er zo sketchy aan is, ik dacht gewoon dat het een goede percentage was om het te verkopen.
Hmmm, I see.
En nouja, de meeste mensen verkopen 5% over de markt prijs en als jij (als newbie account) eronder gaat zitten ziet dat er gewoon een beetje sketchy uit. Ik zeg niet dat je het bent, maar dat het er alleen zo uitziet.
newbie
Activity: 51
Merit: 0
Dat komt omdat ik nog studiefinancering krijg waardoor ik snel op mijn maximum zit.
Ik zou niet weten wat er zo sketchy aan is, ik dacht gewoon dat het een goede percentage was om het te verkopen.

copper member
Activity: 3948
Merit: 2201
Verified awesomeness ✔
5% onder de markt prijs? Dat klinkt echt heel erg sketchy. Waarom verkoop je het niet aan Bitonic? Dan zit je er ongeveer 2% onder en krijg je het ook snel binnen (waarschijnlijk een stuk sneller dan zoals je het nu doet).
newbie
Activity: 51
Merit: 0
Heey, ik ben flink bezig geweest met minen en nu wil ik eindelijk mijn bitcoins eens gaan inleveren.

Alleen openbare plekken.
Ik heb momenteel BTC10 maar komt om de maand wel nieuwe Bitcoins bij.
Omdat ik graag snel er geld voor wil hebben verkoop ik het 5% onder de koerswaarde.

We kunnen afspreken in Apeldoorn/Arnhem/Ede. Ik kan ook naar Utrecht/Amersfoort/Nijmegen, maar dan komt er wel €20 reisvergoeding bij.
Openbare plekken met Wifi zoals Starbucks is perfect voor mij.

Intresse?
Stuur mij even een prive bericht met daarin:

*Hoeveel bitcoins je wilt.
*Waar je wilt afspreken.
*Welke tijden je kan(niet in de avond)
*Je telefoon nr voor eventuele whatsapp gesprek.


Jump to: