Author

Topic: Blockchain Şeffaflık Enstitüsü : Tether Kullanımının %64’ü Sahte Ticaret (Read 57 times)

hero member
Activity: 1064
Merit: 522
Proof-of-Stake Blockchain Network

  Fazla tether basılması bir faciadır kripto için, bu konuda mutlaka birşeyler yapılması gerekiyor. Bitfinex'in Tether olayı patladıktan sonra da piyasalar  sert tepki vermişti duruma. Şeffaflık tamamen ortadan kalkmış oluyor, stabil coine dokunursan yatırımcı kalmaz, ben bu tarz olayların tamamen dolandırıcılık olduğunu düşünenlerdenim.
sr. member
Activity: 504
Merit: 251
Şeffaflık Tether için olması gereken ilk özellik olması gerekiyor. Neredeyse bütün piyasanın güvenerek işlem yaptığı ve nakdi değerini sakladığı tether de şaibeli durumların konuşulması büyük zarar veriyor. Sadece Tethere, bitfinex'e vermiyor bu zararı. Olduğu gibi bütün piyasaya veriyor. Stabil coinler bu ekosistemde akümülatör görevi üstleniyor. Malesef stabil coinlerde hala üçüncü taraflara güvenmemiz gerekiyor. Belki gelecekte kripto geliştiricileri buna da bir çare bulurlar.
newbie
Activity: 52
Merit: 0
Blockchain Şeffaflık Enstitüsü (BTI) uzun süredir devam eden bir öneri için kanıt elde etti. Buna göre Tether (USDT) kripto pazarlarını kasten sallamak için kullanılıyor. Bütün alım satım işlemlerinin % 64’ünde wash trading işleminin yapıldığı belirtildi. Bu işlem aynı kişinin sürekli olarak kar gözetmeksizin alım-satım yapması demek.

Tether Ticaretinin %36’sı Gerçek
Blockchain Şeffaflık Enstitüsü tarafından yapılan son araştırmalar, önde gelen kripto para birimleri arasında gerçekleşen wash trading işlemiyle ilgili bazı endişe verici rakamlar belirledi.. BTI, her bir kripto için rapor edilen ve ayarlanan hacimler arasındaki eşitsizliği hesaplayarak, kripto borsaları tarafından “sahte” olan hacim miktarını tam olarak saptayabildi.

Pazarın dördüncü büyük kripto para birimi ve hacme göre en yüksek sabit para birimi olan Tether (USDT), listedeki en çok işlem gören varlıklardan biri olarak ortaya çıktı.  BTI’nin bulgularına göre, hacminin % 64’ünün wash trading yani sahte olduğuna inanılıyor.



Wash trading işlemiyle ilgili en son BTI raporu, veri paylaşımı ile işbirliği yapan 40 adet seçilmiş borsadan oluşuyor. BTI, 2019 yılında, wash trading işleminin bu pazarlar arasında % 35,7 oranında gerilediğini belirtti.

“Verilerimize göre, bu zaman zarfındaki en temiz borsalar Kraken, Poloniex, Coinbase ve Upbit olmaya devam ediyor. Öte yandan, OKEx ve Bibox gerçek Top-40 sıralamasında en yüksek wash trading işlemine sahip borsalara öncülük ediyor. Bu borsaların sahte hacimleri % 75’i geçmesine rağmen, yine de gerçek hacimleri (wash trading kaldırılmış) hala bunları Top-20’ye yerleştiriyor”

Wash trading, yapay olarak yüksek işlem hacimleri oluşturmak için tokenleri alıp geri satma uygulamasıdır. Bazı kripto borsaları, platformlarındaki etkinlik miktarını taklit etmek ve yeni müşteriler çekmek için bunu rutin olarak yapar. Tether (USDT), analistlerin potansiyel olarak sahte veya otomatik işlem aktivitesi belirtileri kaydettiği Binance ve OKEx üzerinde yoğunlaşıyor.

Kaynak: https://kointimes.net/blockchain-seffaflik-enstitusu-tether-kullaniminin-du-sahte-ticaret/
Jump to: