Author

Topic: Blockchain Mi Daha Büyük Yoksa Bitcoin Mi? (Read 430 times)

copper member
Activity: 196
Merit: 1


Konudan konuya karikatür dallanması oldu  Smiley ama istanbul karikatürünü görünce benim de aklıma Bitcoin'in tahtına göz diken altlar geldi. Yine İstanbul yerine Bitcoin değiştirilebilir.

Konu içinse gizli oylama açık tasnif ile blockchainden yana kullanmış olsam da bitcoin misyonunu tamamlamadan blockchain gelişiminin hayatımızı artısı olmayacağını düşünenlerdenim.
jr. member
Activity: 140
Merit: 1
Tabikide blockchain en yükseklerdedir her zaman bu tartışılmaz bir konudur. Smiley Blockchain ağı olmasa kripto paralar olamaz bitcoin hiç olamazdı . Geleceği yönlendirecek teknolojide blockchain ağıdır.
jr. member
Activity: 378
Merit: 3
blockchain galatasaraysa bitcoin olsa olsa fatih terim olur. madem fener de seçeneklerde var en iyi böyle anlatılır.  Grin
member
Activity: 365
Merit: 40
Tabiki blockchain daha büyük tartışmasız olarak. Bitcoin marka olarak şuanda blockchain sisteminin reklam yüzü. Ama bu işin içinde olanlar blockchain'in ne olduğunu çok iyi biliyorlar
legendary
Activity: 2240
Merit: 1131
DGbet.fun - Crypto Sportsbook
LOL Cheesy konular arasında benzerlik var ama sizin konunuzu yeni okudum ve ben aslında 4 farklı başlıklı konu beraberinde bir seri yapmayı düşünmüştüm. Bu bağlamda açtığım son konu aslında 4. konuydu ama sıralamaya göre gitsem çok fazla ön yargı ve fud (5 satır yazıdan ne fud olacaksa olsun da Cheesy) empoze edebileceğim ihtimalinden dolayı. 1. 4. ve 2. 3. (2 ve 3'ü henüz yazmadım) şeklinde açtım Cheesy

Konu için kendi yorumuma gelecek olursam eğer, ben blockchain'in konu içerisindeki şeker kamışı üreticileri için ya da nakliye firmalarının anlaşma koşullarına bağlanmış gelişmelerinin şu an için çok da bizi doğrudan ilgilendirdiğini düşünmüyorum. Elbette bu yenilikler insan hayatının ve refahının gelişmesi için önemli. Örnek olarak aldığımız bir ürünün barkodunu okuttuğumuzda onun hangi şartlarda bize kadar geldiğini öğrenmek güzel bir şey ancak bu sadece işin teknolojik boyutu.

Blockchain benim için her şarttan önce ekonomik merkeziyetsizleşmek anlamını taşıyor. X şirketinin blok zincir teknolojisini kullanması tamamen kendi çıkar ve menfaatleri için değil mi? Sürdürülebilir karlılıklarını artırmak için değil mi? Mevcut sömürü düzenin devamı için değil mi?

Oylamada blockchain'i seçtim çünkü düşüncemin tam boyutu bu doğrultuda ama şu anki kısmi durumda merkezsizleşmenin ekonomik sömürü düzenine çözüm üretmesini beklerim aksi halinin ne hali varsa görsün derim.

Amerikan merkez bankasının sıkılaşma para politikası benim hayatımı olumsuz etkilerken herhangi bir alanın blockchain devrimi sonraki hamlelerin önceliği gibi görüyorum. Ek olarak insanlar maalesef duyarsız, bugüne kadar merkezsiz bir sosyal medya platformunun olmaması bile bu duyarsızlığın en büyük kanıtı. Büyük sosyal medya siteleri kişisel verilerimizi satıyor ama insanlar (sözüm meclisten dışarı) koyun gibi, gidip yine bu platformları kullanıyor.
Bu insanlara neyin merkeziyetsizliğini bahsedeceğiz ki Cheesy Ben alt'lara ya da blockchain'e kısmen bu sebeplerle mesafeli düşüncedeyim.

Tabi ki belediye harcamalarının ya da kamusal harcamaların şeffaf bir şekilde gözlenebilir olmasını isterdim.

Şu an Bitcoin, sonra genele yayılma politikası ve blockchain.

 https://youtu.be/x9xgyh2-_1Q

member
Activity: 448
Merit: 15
Her ne kadar Fenerli olmasam da, Fenerbahçenin olmadığı bir lig düşünülemez. Aynı şekilde Galatasaray ve Beşiktaş da bu klasmanda. Bu bağlamda 3 büyük İstanbul klübü bitcoindir, taraftar sayısı olarak Marketcap hacmini anımsatır.

Ama Başakşehir benim gözümde Tron'dur. Belediye destekli şişirme bir projedir. Elbet bigün devran döndüğünde alaşağı olur.

Blockchain ise bir lig'tir. Bu takımlar olmadan lig de olmaz, lig olmadan bu takımlar da.

Bankacılık sistemleri, klasik sistemleri İngiliz ligi, İspanyol ligi olsa da, Galatasarayın Real Madrid'e karşı kazandığı Super Kupa'da vardır. Ya da Fenerbahçe'nin Manchester'ı Bolic'in golüyle yendiği maçlar da vardır, Beşiktaş'ın Barcelona'yı 3-0 yendiği maçlar da. Yani arada takımlarımız diş gösteriyor, ama yeterli değil.

Gelecekte Superlig'in La Liga kalitesine gelmesi umuduyla.
legendary
Activity: 1820
Merit: 1123
Sanırım bu soruyu, en basit haliyle aşağıdaki örnekleri vererek yanıtlardım Cheesy
- Blockchain, olimpiyat oyunlarının ev sahibi; Bitcoin ise o oyunlarda yer alan büyük takımlardan biri.
- Blockchain bilgisayar, Bitcoin ise o bilgisayardaki popüler yazılımlardan birisi (mesela word, excel).
- Blockchain pasifik okyanusu, Bitcoin ise o okyanusta yol alan en büyük gemilerden biri.
full member
Activity: 742
Merit: 140
Cem Yılmazın espirisi geldi direkt olarak aklıma;

https://www.youtube.com/watch?v=JhIac9v7izc

Adam ciddi manada kral gelmiş geçmiş en iyi komedyen keşke sinemaya hiç bulaşmasaydı.

İstanbul tabelasını Kripto Piyasası olarak değiştirsek şu karikatürde çok iyi;


Şaka bir yana kıyaslanması pek mantıklı değil Bitcoin blockchainin tanınmasında reklam yüzü oldu diyebiliriz ayrıca bir devrim.
jr. member
Activity: 476
Merit: 2
Bitcoin işin sadece başlangıcıydı bence ileride daha değerli coinler yani marketcapi daha büyük olan coinler olacaktır fakat btc her zaman var olacaktır.
member
Activity: 1106
Merit: 25
Benim anlamadığım bir durum blockchain yani basit halini biliyorum. Bitcoine gelince yükselirse 20 bin doların üstüne doğru benim için en büyük o. Şuan için ne fener ne BTC de ne de blockchain büyük değil
member
Activity: 350
Merit: 12
Piyasaya giren bir kişinin ilk öğrenmesi gereken şey aradaki fark zaten. Ama Bitcoin, Blockchain teknolojisinin tanıtımı için en önemli araç.
hero member
Activity: 1204
Merit: 630
Aklıma o eski güzel Türk filmi geldi Smiley Sen mi büyüksün hayırr ben büyüğüm. Ben Yaşar usta  Grin Grin

Elmayla armut kıyaslanmaz üstad. Birisi para birisi altyapı. Fener ise başka konu o büyük de değil artık Smiley Blockchain benzeri olmayan bir gelişim olduğu için (Tangle vs henüz rakip değil...) alanının en büyüğü iken, Bitcoin'de CMC verilerinde gördüğümüz üzere piyasa etkisi %50'nin üzerinde olan bir kripto para... Ve şundan eminiz ki Bitcoin olmadan diğerleri çok kötü durumda olur. Sahip çıkın BTC'ye...


Blockchain çok fazla alanda çok farklı şekillerde faydalı kullanılabilir. Benim mesela içinde bulunduğum sektörle ilgili fikirlerim var. Kamusal işlemler, ödemeler gibi konularda vasiyet ve vekaletname olayları çok büyük sıkınıtı. Aziller, yeni atamalar ve bunların doğrulanması zaman zaman kamu kurumları, bankalar vb. yerlerde çalışanlar için büyük sorun oluyor. Üstelik vekaletname veya vasilik kararı aldırılanlar da sıkıntı yaşayabiliyor. Bu tarz işlemler için bir bakanlığın kurduğu blockchain ağı çok işe yarardı. Anlık olarak verilerin sorgulanabildiği, tarih damgasıyla kişinin üzerinde vasilik veya vekaletname gibi olayların olup olmadığı şeffaf bir şekilde sorgulanabilirdi. [Noterler bu fikrime kızabilir elbette Smiley Noterleri işsiz bırakabilecek bir konu zira.]

Ayrıca e-devlet konusunu biliyorsunuz. Bu konunun blockchain adaptasyonu yaratılabilir. Oradan aldığımız tüm verileri blockchain ile doğrulamak efsane olurdu. SGK verileri, trafik cezaları vs. vs... Tabi benim tüm bu anlattıklarım kamusal bir kripto paranın varlığını da mümkün kılıyor sanırım.
++ merit. olursa ilk sıraya bu yoruma vereceğim hocam.

dediğiniz gibi vasiyet konusu çok güzel bir alan. kimmiş, neymiş, ne kalmış uğraşmak yerine blockchain ile yapılacak bir sistemde her şeyi geçmişe dönük olarak görebilir insanlar. hem de hiçbir değişiklik yapılmadan. noterlerin canı sıkılmasın çünkü devir ona doğru gidiyor bu yüzden hepimiz bir şekilde bu duruma adapte olmalıyız. e devlet'te yer alan bilgiler de herkese açık olmayacak şekilde olursa fena olmaz. mesela benim adres bilgilerimi yetki verilen kişilerin görebileceği bir sistem iyi olurdu. kripto para olmasına bence gerek yok. benim düşüncem ileride kripto paraların yok olacağı (5-10 tane dışında) ama blockchain'in hayatımızın her alanında etkin olacağı şeklinde.

Bu bir süreç üstad. Bugün Türkiye Cumhuriyeti adına bir kişinin çıkıp blockchain'i entegre ediyoruz demesi zor. Ben çalıştığım kurumun (kamu) 5 yıllık yayınlanan stratejik planını gördüm bu hafta. Şimdi burada çalıştığım kurumu söylemek istemiyorum ancak benim çalıştığım Türkiye'de çok aktif olan bu kurum 5 yıllık planına "blockchain"i almış durumda. Yani önümüzdeki 5 yıl içinde hizmetlerini blockchain'e uygun hale getirmeyi ve blockchain tabanlı çalışmayı düşünüyor. Bence bu güzel bir şey.

Bahsettiğin gibi, bugün bir işe gireceksin senden ikamet isteniyor. Giriyorsun blockchain destekli edevlet uygulamana, işverenin kimlik numarası, cüzdan adresi, kamu adresi vs. vs... adına ne olursa oraya ekliyorsun. Senin hangi bilgilerini görüntüleyebileceğini seçiyorsun. Bir sonraki blokta veri işleniyor ve o kişi kendi portalından senin verilerine uşaşabiliyor. Herşeyden önce bürokrasinin temel maliyeti olan "kağıt israfı" sona erer ve dolayısıyla ağaç kesimleri ciddi oranda azalır... (Seka'ları zaten kapattılar. Bizim için çoğunlukla ithalat kalemi haline geldi kağıt bu nedenle de ithalat azalır.)


Yani demem o ki, siz yeter ki niyet edin... Başlayınca emin olan blockchain çok hızlı yayılır. Özellikle devletimize ve büyük sermayeli firmalara çok iş düşüyor. Putin'in geçen yıl ülkesinde işadamları ve ekonomi uzmanlarıyla yaptığı toplantıda söylediği gibi. Bitcoin önemli ancak asıl konumuz Blockchain! Bu yapıyı düzgün kullananlar gelecekte ekonomisi özgür olanlar, ekonomisi güçlü olanlar olacak. Ve Rusya bundan geri kalamaz demişti... Sanırım bizimde artık bir ekonomik devrim döneminden geri kalma lüksümüz yok. Bu sistemi hem kendimize hem de tüm Türkiye'ye empoze etmeliyiz. Özellikle teknik bilgisi olan arkadaşların tarihi sorumlulukları var bence.



Meriti hakketi arkadaş,bende vardı yolladım Smiley  Seçimlerin blokcchianle yapılma ihtimali bile dünyayı daha yaşanılabilir bi hale getirir. Bu nedenle hep teknolojik değişim iyidir amma bunu kendi çıkarları için kullananlar da bulunur elbet.

Aslında aklıma bir hikaye geldi ama ne yeri ne zamanı şimdi. Eroin ve Türkiye ile ilgili bir hikaye var. Eroinin nereden gelip hangi yollardan geçtiği ve Atatürk zamanında ülkemizle ilişkisi bir okuyun. Tam olarak istediğim hali olmasa da buradan o hikayeyi okuyabilirsiniz. Bazen birilerinin önce çıkar elde etmesi ve avantaj sağlaması gerekir. Hoş olmasa da bir milletin kurtuluşuna sebep olabilir... Demem o ki bırakın birileri önce kâr etsin. Sonunda toplum yararına olacaksa bundan başka çare olmayabiliyor bazen.





Yaşar usta repliği harika olmuş.
Ayrıca bizim ülkemizde e devlet şuan için çok kullanılan birşey değil. Çünkü devlet oradan aldığımız çıktıyı bile ( sabıka kaydı) kabul etmiyor. Kaldı ki kendi sitesi.

Burada bir de e-imza giriyor. Teknik olarak blockchain'in bir saniyede çözdüğü iş için e imza firmaları 180TL'den başlayan yıllık ücrete tabi!
member
Activity: 532
Merit: 12
Fener kısmını görünce çocukluğum aklıma geldi.
Fener dünyayı yener galataya gelince fis diye söner. Cheesy
Tabiki fenerliyim.
legendary
Activity: 2408
Merit: 1478
alex
Aklıma o eski güzel Türk filmi geldi Smiley Sen mi büyüksün hayırr ben büyüğüm. Ben Yaşar usta  Grin Grin

Elmayla armut kıyaslanmaz üstad. Birisi para birisi altyapı. Fener ise başka konu o büyük de değil artık Smiley Blockchain benzeri olmayan bir gelişim olduğu için (Tangle vs henüz rakip değil...) alanının en büyüğü iken, Bitcoin'de CMC verilerinde gördüğümüz üzere piyasa etkisi %50'nin üzerinde olan bir kripto para... Ve şundan eminiz ki Bitcoin olmadan diğerleri çok kötü durumda olur. Sahip çıkın BTC'ye...


Blockchain çok fazla alanda çok farklı şekillerde faydalı kullanılabilir. Benim mesela içinde bulunduğum sektörle ilgili fikirlerim var. Kamusal işlemler, ödemeler gibi konularda vasiyet ve vekaletname olayları çok büyük sıkınıtı. Aziller, yeni atamalar ve bunların doğrulanması zaman zaman kamu kurumları, bankalar vb. yerlerde çalışanlar için büyük sorun oluyor. Üstelik vekaletname veya vasilik kararı aldırılanlar da sıkıntı yaşayabiliyor. Bu tarz işlemler için bir bakanlığın kurduğu blockchain ağı çok işe yarardı. Anlık olarak verilerin sorgulanabildiği, tarih damgasıyla kişinin üzerinde vasilik veya vekaletname gibi olayların olup olmadığı şeffaf bir şekilde sorgulanabilirdi. [Noterler bu fikrime kızabilir elbette Smiley Noterleri işsiz bırakabilecek bir konu zira.]

Ayrıca e-devlet konusunu biliyorsunuz. Bu konunun blockchain adaptasyonu yaratılabilir. Oradan aldığımız tüm verileri blockchain ile doğrulamak efsane olurdu. SGK verileri, trafik cezaları vs. vs... Tabi benim tüm bu anlattıklarım kamusal bir kripto paranın varlığını da mümkün kılıyor sanırım.

Yaşar usta repliği harika olmuş.
Ayrıca bizim ülkemizde e devlet şuan için çok kullanılan birşey değil. Çünkü devlet oradan aldığımız çıktıyı bile ( sabıka kaydı) kabul etmiyor. Kaldı ki kendi sitesi.
ben bugüne kadar her şeyimi kabul ettirdim. devlet dairelerinin bunu kabul etmemesi oradaki memur ya da amirlerinin yaptığı işgüzarlık, başka bir şey değil.

mesela devletin yaptığı ihaleler ya da alım işlemlerinde teklifler akıllı kontratlarla yapılsa ve süreç bittiği zaman herkesin görebileceği şekilde olsa daha şeffaf bir sistem olmaz mı?
full member
Activity: 602
Merit: 118
Aklıma o eski güzel Türk filmi geldi Smiley Sen mi büyüksün hayırr ben büyüğüm. Ben Yaşar usta  Grin Grin

Elmayla armut kıyaslanmaz üstad. Birisi para birisi altyapı. Fener ise başka konu o büyük de değil artık Smiley Blockchain benzeri olmayan bir gelişim olduğu için (Tangle vs henüz rakip değil...) alanının en büyüğü iken, Bitcoin'de CMC verilerinde gördüğümüz üzere piyasa etkisi %50'nin üzerinde olan bir kripto para... Ve şundan eminiz ki Bitcoin olmadan diğerleri çok kötü durumda olur. Sahip çıkın BTC'ye...


Blockchain çok fazla alanda çok farklı şekillerde faydalı kullanılabilir. Benim mesela içinde bulunduğum sektörle ilgili fikirlerim var. Kamusal işlemler, ödemeler gibi konularda vasiyet ve vekaletname olayları çok büyük sıkınıtı. Aziller, yeni atamalar ve bunların doğrulanması zaman zaman kamu kurumları, bankalar vb. yerlerde çalışanlar için büyük sorun oluyor. Üstelik vekaletname veya vasilik kararı aldırılanlar da sıkıntı yaşayabiliyor. Bu tarz işlemler için bir bakanlığın kurduğu blockchain ağı çok işe yarardı. Anlık olarak verilerin sorgulanabildiği, tarih damgasıyla kişinin üzerinde vasilik veya vekaletname gibi olayların olup olmadığı şeffaf bir şekilde sorgulanabilirdi. [Noterler bu fikrime kızabilir elbette Smiley Noterleri işsiz bırakabilecek bir konu zira.]

Ayrıca e-devlet konusunu biliyorsunuz. Bu konunun blockchain adaptasyonu yaratılabilir. Oradan aldığımız tüm verileri blockchain ile doğrulamak efsane olurdu. SGK verileri, trafik cezaları vs. vs... Tabi benim tüm bu anlattıklarım kamusal bir kripto paranın varlığını da mümkün kılıyor sanırım.

Yaşar usta repliği harika olmuş.
Ayrıca bizim ülkemizde e devlet şuan için çok kullanılan birşey değil. Çünkü devlet oradan aldığımız çıktıyı bile ( sabıka kaydı) kabul etmiyor. Kaldı ki kendi sitesi.
hero member
Activity: 2058
Merit: 538
Leading Crypto Sports Betting & Casino Platform
Aklıma o eski güzel Türk filmi geldi Smiley Sen mi büyüksün hayırr ben büyüğüm. Ben Yaşar usta  Grin Grin

Elmayla armut kıyaslanmaz üstad. Birisi para birisi altyapı. Fener ise başka konu o büyük de değil artık Smiley Blockchain benzeri olmayan bir gelişim olduğu için (Tangle vs henüz rakip değil...) alanının en büyüğü iken, Bitcoin'de CMC verilerinde gördüğümüz üzere piyasa etkisi %50'nin üzerinde olan bir kripto para... Ve şundan eminiz ki Bitcoin olmadan diğerleri çok kötü durumda olur. Sahip çıkın BTC'ye...


Blockchain çok fazla alanda çok farklı şekillerde faydalı kullanılabilir. Benim mesela içinde bulunduğum sektörle ilgili fikirlerim var. Kamusal işlemler, ödemeler gibi konularda vasiyet ve vekaletname olayları çok büyük sıkınıtı. Aziller, yeni atamalar ve bunların doğrulanması zaman zaman kamu kurumları, bankalar vb. yerlerde çalışanlar için büyük sorun oluyor. Üstelik vekaletname veya vasilik kararı aldırılanlar da sıkıntı yaşayabiliyor. Bu tarz işlemler için bir bakanlığın kurduğu blockchain ağı çok işe yarardı. Anlık olarak verilerin sorgulanabildiği, tarih damgasıyla kişinin üzerinde vasilik veya vekaletname gibi olayların olup olmadığı şeffaf bir şekilde sorgulanabilirdi. [Noterler bu fikrime kızabilir elbette Smiley Noterleri işsiz bırakabilecek bir konu zira.]

Ayrıca e-devlet konusunu biliyorsunuz. Bu konunun blockchain adaptasyonu yaratılabilir. Oradan aldığımız tüm verileri blockchain ile doğrulamak efsane olurdu. SGK verileri, trafik cezaları vs. vs... Tabi benim tüm bu anlattıklarım kamusal bir kripto paranın varlığını da mümkün kılıyor sanırım.
++ merit. olursa ilk sıraya bu yoruma vereceğim hocam.

dediğiniz gibi vasiyet konusu çok güzel bir alan. kimmiş, neymiş, ne kalmış uğraşmak yerine blockchain ile yapılacak bir sistemde her şeyi geçmişe dönük olarak görebilir insanlar. hem de hiçbir değişiklik yapılmadan. noterlerin canı sıkılmasın çünkü devir ona doğru gidiyor bu yüzden hepimiz bir şekilde bu duruma adapte olmalıyız. e devlet'te yer alan bilgiler de herkese açık olmayacak şekilde olursa fena olmaz. mesela benim adres bilgilerimi yetki verilen kişilerin görebileceği bir sistem iyi olurdu. kripto para olmasına bence gerek yok. benim düşüncem ileride kripto paraların yok olacağı (5-10 tane dışında) ama blockchain'in hayatımızın her alanında etkin olacağı şeklinde.
Meriti hakketi arkadaş,bende vardı yolladım Smiley  Seçimlerin blokcchianle yapılma ihtimali bile dünyayı daha yaşanılabilir bi hale getirir. Bu nedenle hep teknolojik değişim iyidir amma bunu kendi çıkarları için kullananlar da bulunur elbet.
full member
Activity: 602
Merit: 118
arkadaşlar ben burada blockchain ile bitcoin'i karşılaştırmıyorum. yazının sonlarında yazdığım örnekleri okursanız ne demek istediğimi anlarsınız. neler yapılabilir? ufak bir beyin fırtınası yapsak fena olmaz diye düşünüyordum.

Blockchain deyince aklıma Alp ışık in verdiği örnek gelir. Örneğin uçak saat 8 de kalkacak ama 9 da kalktı rötar yaptı. Ve siz bunun neticesinde zarar gördünüz. Mahkeme şu bu olmadan blockchain size zararınızi hemen ödeyecek. Basit anlatimi ile.
legendary
Activity: 2408
Merit: 1478
alex
Aklıma o eski güzel Türk filmi geldi Smiley Sen mi büyüksün hayırr ben büyüğüm. Ben Yaşar usta  Grin Grin

Elmayla armut kıyaslanmaz üstad. Birisi para birisi altyapı. Fener ise başka konu o büyük de değil artık Smiley Blockchain benzeri olmayan bir gelişim olduğu için (Tangle vs henüz rakip değil...) alanının en büyüğü iken, Bitcoin'de CMC verilerinde gördüğümüz üzere piyasa etkisi %50'nin üzerinde olan bir kripto para... Ve şundan eminiz ki Bitcoin olmadan diğerleri çok kötü durumda olur. Sahip çıkın BTC'ye...


Blockchain çok fazla alanda çok farklı şekillerde faydalı kullanılabilir. Benim mesela içinde bulunduğum sektörle ilgili fikirlerim var. Kamusal işlemler, ödemeler gibi konularda vasiyet ve vekaletname olayları çok büyük sıkınıtı. Aziller, yeni atamalar ve bunların doğrulanması zaman zaman kamu kurumları, bankalar vb. yerlerde çalışanlar için büyük sorun oluyor. Üstelik vekaletname veya vasilik kararı aldırılanlar da sıkıntı yaşayabiliyor. Bu tarz işlemler için bir bakanlığın kurduğu blockchain ağı çok işe yarardı. Anlık olarak verilerin sorgulanabildiği, tarih damgasıyla kişinin üzerinde vasilik veya vekaletname gibi olayların olup olmadığı şeffaf bir şekilde sorgulanabilirdi. [Noterler bu fikrime kızabilir elbette Smiley Noterleri işsiz bırakabilecek bir konu zira.]

Ayrıca e-devlet konusunu biliyorsunuz. Bu konunun blockchain adaptasyonu yaratılabilir. Oradan aldığımız tüm verileri blockchain ile doğrulamak efsane olurdu. SGK verileri, trafik cezaları vs. vs... Tabi benim tüm bu anlattıklarım kamusal bir kripto paranın varlığını da mümkün kılıyor sanırım.
++ merit. olursa ilk sıraya bu yoruma vereceğim hocam.

dediğiniz gibi vasiyet konusu çok güzel bir alan. kimmiş, neymiş, ne kalmış uğraşmak yerine blockchain ile yapılacak bir sistemde her şeyi geçmişe dönük olarak görebilir insanlar. hem de hiçbir değişiklik yapılmadan. noterlerin canı sıkılmasın çünkü devir ona doğru gidiyor bu yüzden hepimiz bir şekilde bu duruma adapte olmalıyız. e devlet'te yer alan bilgiler de herkese açık olmayacak şekilde olursa fena olmaz. mesela benim adres bilgilerimi yetki verilen kişilerin görebileceği bir sistem iyi olurdu. kripto para olmasına bence gerek yok. benim düşüncem ileride kripto paraların yok olacağı (5-10 tane dışında) ama blockchain'in hayatımızın her alanında etkin olacağı şeklinde.
hero member
Activity: 1204
Merit: 630
Aklıma o eski güzel Türk filmi geldi Smiley Sen mi büyüksün hayırr ben büyüğüm. Ben Yaşar usta  Grin Grin

Elmayla armut kıyaslanmaz üstad. Birisi para birisi altyapı. Fener ise başka konu o büyük de değil artık Smiley Blockchain benzeri olmayan bir gelişim olduğu için (Tangle vs henüz rakip değil...) alanının en büyüğü iken, Bitcoin'de CMC verilerinde gördüğümüz üzere piyasa etkisi %50'nin üzerinde olan bir kripto para... Ve şundan eminiz ki Bitcoin olmadan diğerleri çok kötü durumda olur. Sahip çıkın BTC'ye...


Blockchain çok fazla alanda çok farklı şekillerde faydalı kullanılabilir. Benim mesela içinde bulunduğum sektörle ilgili fikirlerim var. Kamusal işlemler, ödemeler gibi konularda vasiyet ve vekaletname olayları çok büyük sıkınıtı. Aziller, yeni atamalar ve bunların doğrulanması zaman zaman kamu kurumları, bankalar vb. yerlerde çalışanlar için büyük sorun oluyor. Üstelik vekaletname veya vasilik kararı aldırılanlar da sıkıntı yaşayabiliyor. Bu tarz işlemler için bir bakanlığın kurduğu blockchain ağı çok işe yarardı. Anlık olarak verilerin sorgulanabildiği, tarih damgasıyla kişinin üzerinde vasilik veya vekaletname gibi olayların olup olmadığı şeffaf bir şekilde sorgulanabilirdi. [Noterler bu fikrime kızabilir elbette Smiley Noterleri işsiz bırakabilecek bir konu zira.]

Ayrıca e-devlet konusunu biliyorsunuz. Bu konunun blockchain adaptasyonu yaratılabilir. Oradan aldığımız tüm verileri blockchain ile doğrulamak efsane olurdu. SGK verileri, trafik cezaları vs. vs... Tabi benim tüm bu anlattıklarım kamusal bir kripto paranın varlığını da mümkün kılıyor sanırım.
legendary
Activity: 2408
Merit: 1478
alex
arkadaşlar ben burada blockchain ile bitcoin'i karşılaştırmıyorum. yazının sonlarında yazdığım örnekleri okursanız ne demek istediğimi anlarsınız. neler yapılabilir? ufak bir beyin fırtınası yapsak fena olmaz diye düşünüyordum.
jr. member
Activity: 308
Merit: 2
Bitcoin; blockchain'in örneklerinden sadece birisi. Eski olması ve bilinir olması sebebiyle bence zirvedeİ yoksa ondan çok daha iyi kripto paralar var.
full member
Activity: 616
Merit: 100
Başılığı ilk okuduğumda sizinde konuda değindiniz gibi ne alakası var canım dedim. Sonra devamını okuyunca size aynen katılıyorum. Hepimiz bu işe başlamadan önce ikisi aynı olduğunu düşünürdük. İşin içine girip bilinçlenince birbirinden farklı olduğunu ögrendik.
member
Activity: 532
Merit: 29
İşin teknoloji kısmında tabii ki blockchain var; ancak işin değer kısmında bitcoin çok büyük bir yer kaplıyor.

Aslında ikisi arasında mutualist bir ilişki var diyebiliriz. Bitcoin olmasaydı blockchain bu kadar popüler olmazdı. Blockchain olmasaydı da bitcoin olmazdı. Bu bağlamda ikisi birbirinden ayrılmayacak derecede önemli ve geleceğe etki edecek teknoloji ve onun eşsiz bir ürünü olarak düşünebiliriz.
full member
Activity: 798
Merit: 106
👉bit.ly/3QXp3oh | 🔥 Ultimate Launc
Pazardaki payına bakacak olursak tabiki bitcoin büyük . Yarın abd bitcoini yasaklasin . Borsaları kapatsın blockchainle kodlar transfer edersiniz.
hero member
Activity: 1655
Merit: 600
Öncelikle hangi blockchain sorusunu cevaplamak lazım çünkü tek bir blockchain yok.

Dünya üzerinde binlerce farklı blockchain var ve Bitcoin dünyadaki en popüler blockchain.

Eğer dünyadaki blockchainlerin tamamınından bahsediyorsak, bu bitcoinide kapsadığı için daha büyük oluyor zaten.

Yani saçma bir soru.
jr. member
Activity: 266
Merit: 1
Blockchain tabi ki karşılaştırma yapılması doğru değil aslında.Şimdi Fenerbahçe mi büyük yoksa futbol mu gibi bir karşılaştırma olmuş.Zaman ilerledikçe bitcoin gibi güçlü coinler çıkacaktır.
jr. member
Activity: 350
Merit: 2
Nereden baktığınıza göre değişir. Para odaklı düşünenler bitcoini önde görür teknoloji odaklı bakanlar blockchaini. Gerçekteyse bitcoin blockchainin en büyük çocuğudur.
member
Activity: 392
Merit: 11
Blockchain bir fabrika bitcoin de olsa olsa bir ürün olur arkadaşlar tıpki ethereum gibi diğerleri gibi.
legendary
Activity: 1554
Merit: 1334
Blockchain işin temeli. Sistemin çalışma altyapısı.
BTC ise blockchain kullanan bi para birimi.
Fakat, reklam yüzü, tv yüzü, popüler olan elbette Bitcoin. Çünkü işin içinde para var. Blockchain asla bitcoin kadar popüler olamayacak çünkü para Bitcoin'de.
jr. member
Activity: 546
Merit: 2
Bitcoin blockchainin ürünü. Bitcoinle blockchaini karşılaştırmak at ile binayı karşılaştırmak gibi anlamsız.
full member
Activity: 602
Merit: 118
Blockchain evrensel küme ise bitcoin ancak onun alt kümesi olur.
İşin kendi açımdan özetini belirteyim. Ben kazandığım paraya bakıyorum. O da bitcoin ve altcoin endeksli zaten.
jr. member
Activity: 196
Merit: 4
Bitcoin bile Blockchain'i kullanıyor. Kim daha büyük tartışmayalım Smiley Şaka bir tarafa bu işi biliyorum diyenler bile bir gün Bitcoin tarihe gömülecek tarzında yorumlar yapabiliyor. Ama Blockchain teknolojisi geliştirildikçe ve hayata entegre edildikçe her şeyin önüne geçebilir gibi duruyor.

Bitcoin Blockchain olarak büyük ama ödeme ve para gibi düsünürsek aslinda cöp ve fantazi!
full member
Activity: 910
Merit: 105
Bitcoin bile Blockchain'i kullanıyor. Kim daha büyük tartışmayalım Smiley Şaka bir tarafa bu işi biliyorum diyenler bile bir gün Bitcoin tarihe gömülecek tarzında yorumlar yapabiliyor. Ama Blockchain teknolojisi geliştirildikçe ve hayata entegre edildikçe her şeyin önüne geçebilir gibi duruyor.
member
Activity: 612
Merit: 10
Ben oyumu Fener'den yana kullandım ama bu sıralar en büyük falan değil kabul. diğer 2 seçenek zaten büyük bir oluşumun içindeki görece küçük bir oluşum dolayısıyla büyük olan diğer küçük oluşumu içine alan oluşum. Biraz karışık oldu ama anlayan anlamıştır sanırım:)
member
Activity: 630
Merit: 37
blockchain tabii ki de bitcoin zamanla altın gibi dijital bir varlık olarak varlığını sürdürecek düşüncesindeyim blockchain teknolojisini kullanarak çok daha kaliteli ve kullanışlı coinler ortaya çıkıyor her geçin gün bitcoinin tek avantajı blockchain teknolojisinin ilk coini olması hepsi bu
legendary
Activity: 2408
Merit: 1478
alex
başlığı gördüğünüz anda "lan ne alakası var, ne saçmalıyorsun!!!" dediğinizi biliyorum ama çoğu insan, ilk başlarda ben de bu gruba dahildim, blockchain ile bitcoin'i doğal olarak aynı şey zannediyor. peki biz bu forumdaki insanlar olarak ne düşünüyoruz? yani bitcoin 150.000 bin dolar olsun ama blockchain teknolojisi isterse yerin dibine batsın! ya da "yerler bitcoin'i yeter ki bitcoin teknolojisi gelişsin tüm dünyaya yayılsın bitcoin bir şekilde kendisine yol bulur. istersen 10 dolar olsun!" mu diye düşünüyorsunuz?

google'da türkçe sayfa aramalarına "blockchain" yazarsanız mesela pek fazla bir sonuç çıkmıyor, daha doğrusu işimize yarayacak sonuç çıkmıyor. klasik "dağıtık, merkezi olmayan, bitcoin" tarzı yazılar var. ülkemizde ne kamu ne de özel sektörün bu işle ilgili ne yaptığı hakkında pek fazla bilgi yok. benim bildiğim bkmexpress ve tubitak var sadece. çin gibi ülkelerse özellikle kamu alanında bu işin üzerinde ciddi bir şekilde duruyor. katar gibi ülkeler ise fintech ile blockchain'i birleştirerek yeni finans merkezi oluşturmaya çalışıyor.

neyse peki arkadaşlar ben sizlere ne yapılabilir diye "tekrar"dan sorsam ne cevap yazarsınız? ufak bir beyin fırtınası yapsak kötü mü olur?

- Unilever’in sahip olduğu Ben and Jerry’s, blockchain destekli bir platform sayesinde müşterilerine ormanların artmasına yardımcı olacak girişimlere satın aldıkları dondurmalar üzerinden karbon kredisi adı altında destek vermelerini ve bunu takip edebilmelerini sağlıyor. 

- Starbucks Costa Rica, Colombia ve Rwanda’da seçili kahve yetiştiricileriyle bir proje başlattı. İzlenebilirlik teknolojisi Starbucks müşterilerinin içtikleri kahvenin hangi tarlada yetiştirildiğini gösteriyor.

- Avustralya’da Quennsland şeker kamışı yetiştiricilerine tedarik zincirlerini takip edebilmek için 1.7M dolar destek verdi. Bu inisiyatif sayesinde çiftçiler ve şekeri kullanan büyük üreticiler işin verimliliğini, sürdürülebilirliğini ve son olarak da karlılığını yeni standartlarda takip edebiliyor olacaklar.

kaynak: https://www.campaigntr.com/blockchain-ve-markalarin-gelecegi-1/


- Uluslararası ticaretin kolaylaştırılması yolunda dijital teknolojinin sunduğu imkanları kullanan teknoloji devi IBM Avrupa’nın en büyük bankaları arasında bulunan kuruluşlar ile blockchain teknolojisi üzerinden dijital ticaret zinciri konsorsiyumu kurma girişiminde bulunmuştur.

- Dünyanın en büyük deniz taşımacılığı operatörlerinden Maersk Line şirketi uluslararası sularda seyreden gemi ve yüklerin (konteyner) operasyonunda zaman ve maliyetten kazanmak, sürecin hızlanması ve evrakların prosedüründen kurtulmak amacıyla IBM ile stratejik iş birliği yoluna giderek blockchain altyapısını kullanmaya başlamıştır.

Gıda güvenliğine yönelik tedarik zincirini blockchain teknolojisiyle izlemek için dünyanın en büyük gıda devleri Walmart, Unilever, Nestle, Dole, Kroger gibi şirketler de IBM ile anlaşmıştı
r.

İsveç tapu sicil kayıtlarının saklanması ve yönetilmesini blockchain ile gerçekleştirmek için adım atmıştır.

Küresel teknoloji şirketi Bitfury arazi tapusu tescili için pilot ülke olarak Gürcistan ile anlaşma imzalamıştır.

kaynak: http://www.duzce.edu.tr/yonetim-bilisim-sistemleri/Sayfa/10332/blockchain-nedir-

"Benzer şekilde dünyada gelişmekte olan ülkelere yapılan yardımların %30’u heba oluyor, ihtiyaç sahiplerine ulaşamıyor. Neden? Aracılara ödenen paralar ve yolsuzluk. İrlanda Kızılhaç’ı bu nedenle Lübnan’da mültecilere gönderdiği kuponları Blockchain teknolojisi ile takip ederek böyle hangi ürünlerde kullanıldığını anlık olarak görme imkanına sahip olur. Bu, onlar için de bir aydınlanma olur, zira normalde nakdi olmayan yardımlar genelde gıda maddeleri ile sınırlı olurken, burada ailelerin genelde temizlik malzemesi satın aldığını farkederler. Ayrıca kurum, bu sistem sayesinde bağışçılarına yaptıkları bağışların hangi alanlarda kullanıldığını da takip etme olanağı verir. Verdiğiniz yardımın insanların hayatına dokunduğunu görmekten alacağınız manevi tatmini artırmanın yanında, sonra yapacağınız bağışlar için de ciddi bir motivasyon olacağını söylemek doğru olur sanırım. "

İyilik için blockcahin:
http://www.fortuneturkey.com/iyilik-icin-blockchain-53427

durmadan birilerine sms ile yardım eden vatandaşlarımız paraların nereye gittiğini takip edebiliyor mu?

sanat için blockchain: http://www.fortuneturkey.com/sanat-icin-blockchain-53491
Jump to: