Author

Topic: Blockchain Yönünü Uzaya Çevirmiş Durumda (Read 88 times)

legendary
Activity: 2240
Merit: 1131
DGbet.fun - Crypto Sportsbook
aristoteles de dahil olmak üzere pek çok önemli şahsiyet için yeryüzü hep profan olmuştur zaten, bu yüzden hep uzayı düşünmeliyiz, üç kulaklı s-680 galaksisi vatandaşlarına da tron ve xrp satarsak ekosistem ve marketcap tahayyülü güç noktalara kolayca erişecektir. :)

devletlerin kontrolü altındaki internetin de yeri geldiğinde askıya alınabileceği düşünüldüğünde; Blockstream, SpaceChain ve Consensys Space gibi şirketlerin yörüngede uydular vasıtası ile node oluşturması takdire şayan bulunuyor.
legendary
Activity: 2408
Merit: 1478
alex
her kuşu yakaladık bir leylek eksik kaldı değil mi sayın arkadaşlar. (küfür etmedim.)
her ne kadar böyle dalga geçen bir post yazmış olsam da haber içeriğinde blok zinciri teknolojisinin çoktan uzay çalışmalarında yer aldığını öğrenmiş oldum. olm teknolojinin ne kadar gerisindeyiz farkında mısınız?
sr. member
Activity: 1568
Merit: 321
★777Coin.com★ Fun BTC Casino!
Böyle şeyleri okuyunca çok gülüyorum  Grin
Blockchain'i dünyada halledelim de sonra uzayla ilgili konuyu hallederiz diye düşünüyorum. Teknolojik gelişmelerin bu uzayla ilgili konularda önemli olduğunu düşününce blockchain gibi bir yeniliğin faydası olacağından şüphem yok ama bunun bizle bir ilgisi yok bence.
jr. member
Activity: 275
Merit: 2
Dünyaca ünlü Kanadalı astronot Chris Hadfield, blockchain teknolojisinin sınırlarının dünya dışına taşınabileceğini belirtti. Ay’da gerçekleştirilecek madencilik ve uydu nodeları gibi birçok endüstriyel faaliyetin gelecekte önemli bir mihenk taşı olabileceğini değerlendirdi.

Astronot olmasının yanı sıra Uluslararası Uzay İstasyonu’nun (ISS) eski komutanlarından Hadfield, blockchain teknolojisinin gelecekteki hedeflerinden birinini uzay olacağını belirtti ve bu durumun teknolojik gelişmelerin doğasında olduğunun altını çizdi.

Dijital medya platformu Forkast’a konuşan Chris Hadfield, uzay alanında farklı stratejilerin geliştirildiğini ve Rusya, ABD, Çin ve Hindistan gibi ülkelerin uzay mücadelesine SpaceX ve Blue Origin gibi şirketlerin de katıldığını belirtti ve sözlerine ekledi:

“Çin’in uzay programına bakarsanız ya da ABD’nin Hindistan’ın, Rusya’nın… Ortada çözülmesi gereken karmaşık bir problem olduğunu görüyorsunuz. Binlerce hareket eden parça mevcut. Tek bir hatanızla insanlar ölebilir ya da milyarlarca dolarlık zarar edebilirsiniz”

Chris Hadfield, blockchain teknolojisinin kullanım alanlarının çok geniş olduğunu, roket fırlatılma, sistem verilerin doğruluğu ve araçların montajından hareket ettirilmesine kadar birçok önemli görevin gerçekleştirilebileceğini belirtti.

Blockchain uyduları ve uzay

Blockstream, SpaceChain ve Consensys Space gibi şirketler atılımlarını uzay alanında sıklaştırdı. Bu firmalar yörüngeye nano-uydu ve blockchain nodeları göndermekteler. Hatta iki yıl önce SpaceChain, yörüngedeki node ile yerde bulunan istasyon arasında işlem gerçekleştirme denemesi yapmış ve bu işlem başarıyla sonuçlandı.

Hadfiel konuyla ilgili değerlendirmesinde şu yorumu yaptı:

“İnsanlar artık, yörüngedeki göreve özgü bir Blockchain varlığı şeklinde tasarlanmış bir node yapısı yaratılabileceğini anlamaya başladılar. Bu, işin bir yanı. Sadece geometri ve izolasyonu kullanarak Blockchain’in güvenli oluşu ve küreselleşmesi burada kullanılıyor. Blockchain, erişimin artık azalan maliyetinin ve artan güvenilirliğinin bir dışa yansımasıdır. Artık insanlar dünyanın yörüngesine bir şeyler koyulabileceğini ve bunların yörüngede çalıştırılabileceğini anladılar.”

Kaynak ve daha fazlası: https://cointral.com/tr/blockchain-teknolojisi-uzay-arastirmalarina-katkida-bulunacak/
Jump to: