🌐 Bluzelle Nedir?
Bluzelle, veri depolama ve yönetimi için yeni bir standart belirlemek istiyor. Blockchain yeni bir çevrimiçi, merkezi olmayan altyapı için tuğla hazırlarken, merkezi teknoloji bu yeni çağ deneyimini desteklemek için yeterli olmayacak. En azından Bluzelle öyle düşünüyor ve ekibi bu geleceğe doğru yol açmaya yardımcı oluyor.
Bluzelle’in merkezi olmayan veritabanının yeni internet için yeni bir standart getireceğini öngörüyor. Bluzelle ile geliştiriciler ve tüketiciler, uygulamaları için verileri, mevcut ağlardan daha esnek ve güvenli bir model sunarak, dağıtılmış ağlarında depolayabilirler.
🌐 Bluzelle Nasıl Çalışır?
Özünde, Bluzelle’in ekosistemi, bu depolamayı sunmak için ek bilgi işlem kaynaklarına sahip sağlayıcılara veritabanı alanı kiralamak isteyen tüketicileri birbirine bağlar. Bu veri depolamayı kullanarak DApp ve uygulama geliştiricileri, gerektiğinde güvenilir verilere erişerek ve verilerini güvenli bir platformda depolayarak ürünlerini optimize edebilirler. Sağlayıcılar da, bu depolamayı sağlamak için BLZ ve BNT (Bluzelle’in ağındaki iki token) kazanabilirler.
🌐 Swarmlar
Geleneksel blokchain nodeları gibi, Bluzelle’in swarmları tüm platformun bel kemiğidir. Swarm protokolü veri depolamaktan sorumlu olan bir node ağıdır. Singleton metaswarm, tüm sürü çerçevesini belirtmek için kullanılan bir tanımlayıcıdır veya projenin white paperında açıklandığı gibi, “tüm swarmların sembolik bir grubudur”.
Öte yandan, sanallaştırılmış metaswarm, kollektif sanallaştırılmış gövdeyi oluşturan bireysel swarmlar olan yaprak kümelerinin bir kolonisidir. Her bir yaprak sürüsü, sanallaştırılmış metaswarm ile paylaşılan bir veri parçasını depolar. Bir tüketici ağa veri sağladığında, bu veriler her yaprak kümesinin arasında parçalara ayrılarak saklanır. Bölünme, verilerin çoğaltılmasını ve korunmasını sağlar; böylece bir node swarmda büyük ölçüde aşağı inerse, veriler kaybolmaz. Bir tüketici verilerini almak istediğinde, bu verinin değerine karşılık gelen özel anahtarı sağlar ve ağ verileri döndürür. Bluzelle'deki tüm bilgiler şifreli olduğu için, hiç kimse, swarmlar bile, özel anahtarı olmadan verilere erişemez.
🌐 Tokenler
Bluzelle'de iki token var: ERC20 tokeni BLZ ve ağ tokeni BNT. İkisine sahip olmak gereksiz görünebilir, ancak gerekçe oldukça sağlam. BLZ tokenş, iki protokol arasında köprü kurarak Bluzelle'yi Ethereum ağına bağlar. Nedeni, Bluzelle ekibi, Ethereum’un tıkanıklığı sorunları nedeniyle ağlarında ödeme yapmak için bir ERC20 belirteci kullanmak istemedi. BNT, Bluzelle’in ağındaki ödemelerde kullanılacak ve Bluzelle Token Gateway’i kullanarak bunları BLZ ile takas edilebilecek.
🌐 Sonuç
Merkezi olmayan hareket için eski veri depolamasının yerini almak üzere merkezi olmayan veritabanı olarak kendini sunan Bluzelle, yeni bir araç üzerinde eski bir melodi çalıyor. Blockchain alemindeki diğer bilgisayar ve depolama platformları gibi, merkeziyetsiz programların ve uygulamaların ortaya çıkması için uygun merkeziyetsiz bir çerçeve sağlamak istiyor
Son olarak da Bluzelle hakkında daha fazla bilgi edinmek ve son haberlerden anında haberdar olmak adına lokal grubumuza gelebilirsiniz ;
https://t.me/BluzelleTurkey