Author

Topic: Borsalar arası işlemlerde vergi durumu hakkında (Read 172 times)

legendary
Activity: 1372
Merit: 1000
Ben daha çok şunu merak ediyorum miktar farketmeksizin herhangi bir şekilde sanal paralardan vergilendirilen oldu mu ki? Veya örnek veriyorum madencilikle kazanımda hiç vergilendirilme olan oldu mu ki? Hatta geçenlerde vergilendirmeyle ilgili bir haber denk gelmişti. Madenciliğe nasıl bir vergilendirme yapılacak. Örnek veriyorum kara para aklamada bu yöntemi kullanan çok olacaktır gibime geliyor. Düşünsenize 0.1 btc kazılmış adres 0.15 btc ilanları falan görüyormuşuz Cheesy
legendary
Activity: 2366
Merit: 2594
Chancellor on Brink of Second Bailout for Banks
Öncelikle vergi işlemleriyle ilgili olarak hesaplarınız arasında ciddi miktarlarda değişiklikler görülmezse her hangi bir taramaya tabi olmazsınız. Ancak normalde 20k, 30k gibi işlemler yaptığınız bir hesabınızın hacmi çok büyük artışlar göstermişse ve/veya hareketlilik miktarında büyük artışlar söz konusuysa bu işlemlerin incelenme ihtimali her zaman vardır. Kişisel olarak mümkün olduğunca aynı hesaplar arasında hareket etmeye özen gösteriyorum. Aksi bir durumda ana paranız bile kar olarak görülerek hakkınızda gelir vergisi kanunlarına dayalı olarak işlem başlatılabilir.

2018 döneminde yerli borsalarda BTC ve türevleri için ciddi arbitaj oranları vardı yaklaşık %20 daha fazla fiyattan alıcı buluyordu. O dönem yurtdışında yaşayan bir akrabamla arbitraj yapmayı düşündük ama yasal yönlerini araştırınca vazgeçtik.
legendary
Activity: 1820
Merit: 1123
Böyle bir şeye neden ihtiyaç duyduğunuzu da yazarsanız daha net cevap verilebilir belki.
Arbitraj yapmak istediğinizi düşünürsek; günlük 10 kere yatırıp-çekmek yerine hepsini tek seferde yatırsanız ya da çekseniz olmaz mı mesela?
Bankadan-borsaya ya da tam tersi şeklinde her gün tekrarlanan bu tarz işlemler elbette ki dikkat çekecektir. Miktarlar da önemli bir kıstas. Sorun olmaz diyemem!

Şu anda aktif olarak bir kripto vergisi bulunmuyor ülkemizde. Ama gelir durumunuzdaki yükselişler de "gelir vergisi" üzerinden işlem görür. Sonuçta kripto alıp satmakla değil de banka hesabınızdaki yıllık gelirinizin son durumuyla ilgilenir devlet baba. Vergi ayrı konu, takip ayrı konu zaten!
newbie
Activity: 71
Merit: 0
Merhaba tecrübeli arkadaşlara bir soru sormak istiyorum. Günlük olarak bir borsaya ortalama 10 kere para yatırıp başka bir borsadan aynı şekilde 10 kere para çekmek sıkıntı oluşturur mu. Özellikle masak ve vergi konusunda bu durum sıkıntı yaşatır mı, yoksa kripto paralarda vergi olayı şuan olmadığı için bir sıkıntı olmaz mı.
Jump to: