1) Gerek yurt dışında bulunan varlıkların banka veya aracı kurumlara bildirilmesinde gerekse yurt içinde bulunan varlıkların vergi dairelerine beyan edilmesinde bildirildiği veya beyan edildiği tarih itibarıyla varlıklar aşağıdaki değerleme ölçütleri ile değerlenecektir:
a) Türk lirası cinsinden para, itibari (nominal) değeriyle.
b) Altın, rayiç bedeliyle.
c) Döviz, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası döviz alış kuruyla.
d) Menkul kıymet ve diğer sermaye piyasası araçlarından;
1) Hisse senedi gibi pay senetleri, varsa borsa rayiciyle, borsa rayici yoksa rayiç bedeliyle, bu bedel tespit edilemiyorsa alış bedeliyle, alış bedeli de belli değilse itibari (nominal) değeriyle.
2) Tahvil, bono, eurobond gibi borçlanma araçları, varsa borsa rayiciyle, borsa rayici yoksa rayiç bedeliyle, bu bedel tespit edilemiyorsa alış bedeliyle, alış bedeli de belli değilse itibari (nominal) değeriyle.
3) Yatırım fonu katılma belgeleri, ilgili piyasasında belirlenmiş kapanış fiyatıyla.
4) Vadeli işlem ve opsiyon sözleşmeleri gibi türev araçlar, varsa borsa rayiciyle, borsa rayici yoksa rayiç bedeliyle, bu bedel tespit edilemiyorsa alış bedeliyle, alış bedeli de belli değilse itibari (nominal) değeriyle.
e) Taşınmazlar, rayiç bedeliyle.
2) Bildirim veya beyanlarda, söz konusu varlıkların Türk lirası karşılığı bedelleri esas alınacaktır.
Gerekli şartlar yerine getirildiğinde bildirilen veya beyan edilen varlıklar nedeniyle hiçbir suretle vergi incelemesi ve vergi tarhiyatı yapılmayacaktır.
http://www.yatirimymm.com/sirkuler/soru-ve-cavaplarla-varlik-barisi:-yurtdisindaki-varliklarin-yurda-(turkiye)-getirilmesi.html
Burada önemli olan konu doğru bildirimde bulunmak, bildirim süresi ve çıkan verginin ödemesinin zamanında yapılması.
Ayrıca varlık barışı süresi uzatılmıştı 30 haziran'a kadar bunla ilgili hızlı ve daha gğvenilir bilgi almak için vergi dairesine başvurmaktan çekinmeyin hocam.