Author

Topic: Bu telefonlarda Bitcoin işlemi yapmayın (Read 104 times)

sr. member
Activity: 1092
Merit: 254
March 08, 2020, 09:12:51 AM
#3
Bilgilendirme açısından çok iyi bir haber olmuş. İnsan bazen en basit detayı atlayabiliyor ne yazıkki. Yapılan uyarı kripto paralar özelinde gibi olsa da her açıdan denetlenmesi gereken bir durum aslında. Elimizdeki tüm teknolojik cihazlar çerçevesinde bizler de tehdit altındayız. Elimizden gelen en iyi korumayı her zaman yapmak zorundayız. 
legendary
Activity: 2408
Merit: 1478
alex
Haberde 2012 yılından önceki telefonlarda kripto para ile ilgili işlem yapmayın denmiş. Sony Xperia z2 özellik olarak aslında fena bir telefon değil. Günlük kullanım açısından anne tam bir anne telefonu. Neyse mesela bu telefon için sanırım en son android 6 guncellemesi gelmiş. Güvenlik açısından riskli. Rom yuklense de tehlike büyük. İşin aslı 2012 yılından önce alınan bir akıllı telefonu günümüzde rahatlıkla kullanan bulamazsınız. Kısacası güncel olsa bile telefonda çok dikkatli olmak gerekiyor.
member
Activity: 560
Merit: 16
Proof-of-Stake Blockchain Network
2012 yılı ve öncesinde piyasaya çıkmış olan Android telefonları, artık güvenlik güncellemeleriyle korunmadığından veri hırsızlığı, fidye talepleri ve diğer kötü amaçlı yazılım saldırılarına açık durumda. Bu telefonlarda borsalar dahil olmak üzere çeşitli kripto para uygulamaları kullanmak kripto paralarınızın güvenliği için tehlike yaratıyor.


BBC‘nin teknoloji sitesi ‘Which?’ten aktardığına göre; sayıları 1 milyonu aşan eski Android cihazlar artık güvenlik güncellemeleriyle korunmadığı için tehlike altında.

Bu güvenlik açığı tüm dünyadaki kullanıcıları; veri hırsızlığı, fidye talepleri ve diğer kötü amaçlı yazılım saldırılarına maruz bırakabilir.

Konuyla ilgili 2012 yılı veya öncesinde alınan Android telefon sahiplerinin risk altında oldukları belirtiliyor. Google ise net bir açıklama yapmıyor.

Google verileri ise, dünya çapındaki Android kullanıcılarının % 42,1’inin işletim sisteminin 6.0 veya daha eski sürümlerinde olduğunu gösteriyor.

Android güvenlik bültenine göre, 2019 itibariyle Android sisteminde, 7.0’ın altındaki sürümler için herhangi bir güvenlik yaması bulunmuyor.

Which?’e göre ise, bu verilere bakıldığında; dünyadaki her beş Android kullanıcısından ikisinin artık güvenlik güncellemesi almadığı sonucuna ortaya çıktı.

Daha sonra ise 5 telefon test edildi:

Motorola X
Samsung Galaxy A5
Sony Xperia Z2
LG/Google Nexus 5
Samsung Galaxy S6
Which?, anti-virüs laboratuvarı AV Comparatives’ten bu telefonlara virüs bulaştırmasını istedi ve virüs her telefona bulaşıp, bazılarında çeşitli sorunlar çıkardı.

Telefonlarda yaşanan sorunlar Google ile paylaşıldı ancak şirket desteklenmeyen bu eski telefonlar için bir çözüm yaratıp yaratmayacağı konusunda güvence vermedi.

Google’dan hem konuyla hem de akıllı telefonlara daha ne kadar güncelleme oluşturacağıyla ilgili daha fazla şeffaflık bekleniyor.

Güvenlik güncellemeleri son bulduğunda ise telefon üreticilerinin kullanıcılara bu konuda çok daha fazla destek vermesi zorunlu gözüküyor.

Which? bilgi işlem editörü Kate Bevan konuyla ilgili, “Pahalı Android cihazların, güvenlik desteğini kaybetmeleriyle daha az bir ömre sahip olmaları, yapılacak saldırılarla kullanıcıları çok zor durumda bırakabilir. Google ve telefon üreticilerinin güvenlik konusunda şeffaf olmaları şart. Güvenlik süreleri dolduğunda müşterilerin neler yapmaları gerektiğinin anlatılması lazım. Güvenlik konuları ve kullanıcının süre dolduktan sonra ne yapması gerektiği meselesi de hükumetler tarafından kanuna bağlanmalıdır.” dedi.

Dikkat edilmesi gerekenler
Telefonunuzun güvenlik konusunda ne durumda olduğunu öğrenmek için yapmanız gerekenler

Eğer Android cihazınız en az iki senelikse, işletim sisteminin daha yeni bir sürümüne güncellenip güncellenemeyeceğini kontrol edin. Android 7.0 Nougat’tan daha eski bir sürümdeyseniz, Ayarlar> Sistem> Gelişmiş Sistem güncellemesi ile güncellemeyi deneyin.
Güncelleme yapamıyorsanız, özellikle Android 4 veya daha eski bir sürümünü kullanıyorsanız telefonunuzun saldırıya uğrama ihtimali vardır. Bu durumda Google Play Store dışından uygulamaları indirirken dikkatli olmalısınız.
Şüpheli SMS veya MMS mesajlarına da dikkat edin.
Verileri en az iki yerde yedekleyin (sabit disk ve bulut hizmeti)
Bir uygulama aracılığıyla antivirüs sistemi yükleyin, ancak bu seçimin eski telefonlar için sınırlı olduğunu da unutmayın.


https://uzmancoin.com/bitcoin-android-telefon/
Jump to: