Memurlar için kısalması önemli.Haftada 45 saat gerçekten yüksek bir çalışma saati ve insanlar artık bundan bıkkın bir şekilde işe gitmeye başladı.Bunu düşürerek verimi arttırabilirsiniz.İnsanlar işe gitmek için en azından heves edecektir.Bu çalışma sitiliyle birlikte sanki köle olarak çalışıyormuş gibi oluyor ve eve yorgun geliniyor.Büyükşehirde işe gitmek için 1-1.5 saat erkenden çıkmanız gerekebiliyor bazen.Büyük ihtimalle çalışma saatleri saat 10'a çekilecek ve sabah verimi daha da artmış olacak gibi geliyor.
Bunun hangi sektörleri kapsayacağı ve diğer detayları çok önemli. Büyükşehirlerde mesai saatlerine yetişebilmek için dışarıda geçirilen sürenin uzunluğu aynı zamanda birçok zorluğu da beraberinde getiriyor. Bu durum işe aidiyet, yorgunluk, motive gibi birçok etkiye sahip. Özel sektörle ilgili durum değişkenlik gösterebilir çünkü ilden ile hatta işyerinden işyerine bile değişen yapı olabilir. Özelde de kamuda da çalışan mağdur edilmemeli. Kamu için bu çalışmanın yapılması yapılan işin tamamlanamaması gibi bir sonuç ortaya çıkarmaz. Aksine daha verimli çalışmayı ortaya çıkarabilir.
Genel olarak en çok çalışıp en az maaş alan ülkelerin başında geliyoruz. Haftalık çalışma saati bir yana, yıl olarak bakınca da emekliliğe kadar çalışılan süre bizde gerçek anlamda çok uzun.
Umarım böyle bir değişiklik yapılır, hem işçi sınıfı hem özel sektör için buna ihtiyaç var. Tabi saatleri kısalttık diyip saat üzerinden ücretlendirme yapılan sektörlerde maaş düşüşlerine de sebep olabilecek bir uygulama. Hatta belki bu sayede çalışan sayısını arttırıp işsizlik oranını düşürmek istiyor olabilirler
Tüm sınıflar için düzenleme yapılmalı ve bu durum söylediğiniz gibi saatler kısaldı diye ücretlerde bir sorun yaşatmamalı. Süre anlamında bazı işler hariç gerçekten çok fazla mesai süresi var birçok alanda kamu kaynağı boşa harcanmış oluyor bu sebepten.
pandemi döneminde bizim çalışma günümüz azalmıştı ama inanılmaz bir verimlilik yaşamıştık. genel anlamda gereksiz çalışma saatleri var.
Çalışma saatlerinin azalması pandemiden sonra daha fazla konuşulur oldu. O dönemde verimliliğin arttığını ve gereksiz saatlerin olduğu anlaşılmıştı. Aynı zamanda boşta geçirilen sürede harcanan kamu kaynakları (elektrik, yakıt vs.) da az bir değer değildir.