Author

Topic: Çevreci kripto para Chia’ya 3,4 milyon dolar yatırım (Read 168 times)

newbie
Activity: 1
Merit: 0
Mayıs'ta listeleneceği konuşuluyor, 2018'de bu konu açılmış ama mininge son 1 ay içinde başlandı, takipteyiz.
member
Activity: 476
Merit: 31
ismini ilk defa duyuyorum ama ilgimi çekti sorun şu nasıl başaracaklar elektriğe mahkum olan bir sistemi. ve de buna izin verir mi sonuçta mining devleri var. nasıl elektrikli araçlar çıkacak dendi piyasaya tonla karalamalarla maruz kaldı şimdi tesla benzinli araçların gidemeyeceği hızda araçlar yaptı. ama yine de petrol devi ülkeler ve diğerleri benzinli araçlara daha önem veriyor halbuki çevreci olarak bakarsak elektrikli araçlar daha iyi. kısacası bence bir grup kişi yada kişiler, eğer gerçekten projenin vaadenin gerçekleşmesine izin verirlerse çok iyi yerlerde olur
member
Activity: 252
Merit: 11
hocam ellerine sağlık güzel bir paylaşım olmuş. proje okunduğunda iyi bir izlenim bırakıyor insanda.

ekibin tamamı, etkinlik tarihleri, ön satış için kayıt. proje hakkında gelişmeler vs tarzı bilgilere nerden ulaşacağız.
tamam bu abimiz kendini ve yaptığı işleri en büyük referans olara görüyo  olabilir ama yatırımcı toplamak istiyosada böyle bir oluşumun içine girmeli diye düşünüyorum.
sr. member
Activity: 406
Merit: 263


Kişiden kişiye dosya paylaşım protokolü torrentin yaratıcısı Bram Cohen şimdi de bitcoin gibi elektrik enerjisi sömürmeyen, Chia isminde yepyeni bir kripto para yaratmak için kolları sıvadı ve şimdiden başlangıç için AngelList’ten Naval Ravikant liderliğinde, aralarında Andreessen Horowitz’in de olduğu yatırımcılardan 3,4 milyon dolarlık yatım aldı.

Toplanan fon 2019 yılının ilk çeyreğine kadar, Chia’nın, bitcoinin elektrik sömüren iş ispatı (POW) prensibine tamamen zıt, depolama alanı ve zaman üzerine kurulu blockchainini ve buna bağlı kripto para birimini yaratmak için kullanılacak.

Chia’nın hedefleri bununla da sınırlı değil. Kripto para ekosisteminin tartışmalı fon toplama aracı ICO’lar yerine Chia, bu yıl yaz ya da en geç sonbahar aylarında ABD’nin menkul kıymetler komisyonuyla da görüşerek mini bir IPO (halka arz) gerçekleştirmeyi planlıyor. İşbirliği Yasası Yönetmeliğinde A+ kitle fonlaması kurallarına göre en fazla 50 milyon doların toplanabileceği halka arza akredite olmamış amatör yatırımcılar da katılabilecek.



ICOlara katılan yatırımcıların paralarının şirket tarafından nasıl kullanıldığına dair bir bilgileri ya da güvenceleri olmadığını belirten Chia başkanı ve geçmişte kripto para borsası Trademill’in COO görevini üstlenmiş, ayrıca birçok blockchain girişimi başlatmış olan Ryan Singer, varolan ICO’ların hiçbirinde olmayan ve halka açık bir şirkete yakışır bir şekilde şeffaf, hesap verebilir bir prensiple şirketlerini yöneteceklerini açıkladı.

Chia’nın kripto para birimi önceden çıkartılmış ve tamamı Chia Network şirketinin elinde olacak. Düzenlenen halka arz ile bir yatımcı kitlesi toplamayı planlayan Singer, networkün lansmanından önce hissedarlara kar payı dağıtmayı planladıklarını belirtti.

Halka arz işlemi 50 milyon dolar ile sınırlı olduğu için, Google’ın da kendi halka arz döneminde yaptığı gibi yatımcılar talep ettikleri hisse miktarına açık arttırma usulü teklif verecekler. Chia’nın halka arzı ne kadar popüler olur ve talep artarsa hisse fiyatları da artacağı için Chia daha az hisse karşılığı istediği fonu toplayabilmiş olacak. İstenilen rakam elde edildiğinde teklifler son bulacak ve kazanan dışındaki teklif sahipleri ödedikleri kaporalarını geri alabilecekler. Böyle bir halka arzı uygulayan ilk kripto para Chia’da, ayrıca kazanan tekliflerde esas rakam ve teklif arasında fark var ise aradaki farkı geri alabilecek.

Cohen, 2004 yılında torrent protokolünü geliştirdikten sonra Bittorent isimli şirketi kurdu ancak kötü yöneticiler ile acı içinde geçen bir şirket deneyiminden sonra bu girişiminde CEO görevini başkasına vermek istemiyor. Cohen, girişimin karmaşık teknik altyapısı ile ilgilenirken, kurucu ortağı Singer iş adamı görevini üstlenerek, bir yandan halka arzı organize ediyor, bir yandan da ekibi 6 kişiye çıkartıyor.

Ciddi ve yoğun bir şekilde derin algoritmik işler üzerinde çalıştığını anlatan Cohen, güvenli ve dağıtılmış bir veri bankası yaratmanın çok güç olduğunu belirtti. Gerçi bunlar, bir noktada günlük internet trafiğinin yüzde 40’ının kullandığı torent protokolünü yaratmış olan kişi için biraz komik sözler olsa da, Chia şu an dağıtılmış ağ protokolleri, matematik ve kriptografi konusunda uzmanları işe almaya başladı.

Chia, bitcoinin kullandığı iş ispatı protokolü yerine, çoğu bilgisayar kullanıcısının sabit sürücüsünde boşta duran alanlarına talip olan dosya alanı ispatı protokolünü tercih ediyor. Dosya alanı protokolünün zayıf noktalarına gelebilecek saldırılara karşı ikinci bir katman olarak da zaman ispatı protokolünü ekliyor. Ayrıca kripto para madenciliğini merkezcil hale getiren madencilik havuzlarına karşı da outsource edilemez özelliği getiriliyor. Cohen, Chia’nın bütün bu özelliklerinin, madencilik kaynaklı elektrik tüketimi ve merkezcilik problemlerine çözüm olacağına inanıyor. Whitepaperiniz var mı sorusuna gülerek, bizim 38 yıldır düzenlenen Asia-crypt konferansının yayını gibi yayınlarda görebileceğiniz gerçek paperlarımız var yanıtını veren Cohen, Pazar tarafından pump-dump yapan birileri gibi değil gerçek bir yatırım olarak görünmek istediklerini ve gelen yatırımcıların ilk karlılıkta pozisyonlarını satarak ayrılmamalarını hedeflediklerini belirtti.

Kripto para ekosistemi boş vaatler, gerçekleşmemiş projeler ve dolandırıcı şirketler ile dolu iken Chia’nın güven toplayıp gerçek bir kullanıcı tabanı yaratabilmesinin önünde daha çok yol var; ama iyi bir takım, güvenilir yatırımcılar ve uygulayacak iyi bir plan ile blockchain teknolojisini bitcoin ve diğerlerinin ötesine de taşıyabilirler.

https://webrazzi.com/2018/03/29/cevreci-kripto-para-chiaya-34-milyon-dolar-yatirim/
Jump to: