Author

Topic: Çin'den Bitcoin Yorumu ; Hepimiz Ölürüz (Read 326 times)

sr. member
Activity: 2142
Merit: 424
September 30, 2021, 04:37:02 AM
#34
Bitcoin zaten özünde bir para birimi değil. Yani herhangi bir şekilde ülkelerin para birimi olma gibi bir gaye içerisinde değil. Evet, belki El Salvador onu para birimi ilan etti ve başka birtakım ülkeler de onları takip edebilir. Ancak Bitcoin'in bir para birimi olmasından ziyade asıl amacına uygun bir şekilde daha fazlaca kullanılmasını tercih ederim. Dolayısıyla Çin'in bahsettiği bir senaryonun hiçbir zaman gerçekleşeceğini de düşünmüyorum.
sr. member
Activity: 532
Merit: 256
September 24, 2021, 04:47:20 AM
#33
Özünde bitcoin'in deflasyonist olmasının değiştirebildiği hiçbir matematiksel farklılık yok.

Bitcoin'in arzını sınırlasan bile, altcoin arzını sınırlayamıyorsun.

Deflasyonla Avrupa ve Abd sanayisini kaybetti. Bence çok fark var. Dünyaya deflasyon ihrac edip medeniyeti ve gelişen ağacı budamak istiyorsanız deflasyonu sevin.

Parayı değerli kılmak çözüm değil. Bitcoin hisse senetlerinden farkı yok. Zaten onlarla beraber hareket ediyor. Tesla hissesi global para birimi olsun demekle Bitcoin global para birimi olsun demek arasında bir fark yok.

Hocam ben zaten size tezat oluşturan bir şey söylemiyorum, ben sadece nasıl olsa farketmeyecek, deflasyonist olmasının bir bağlayıcılığı yok çünkü onunla üretebileceğiniz sınırsız sayıda türevi var diyorum. Bence siz bitcoin'i blockchain ile karıştıran birisine bu argümanla gitmelisiniz. Blockchain ayrı bir şey, bitcoin ayrı. Ben dikkat ettiyseniz yazımda deflasyon iyidir, enflasyon kötüdür gibi bir karşılaştırma yapmadım. Kaldı ki bunların hiçbirisi iyi veya kötü değildir. Gereklilikler nispetinde, dünyanın aksı bir yöne çok kaydığında, dengeleme amaçlı hepsi dönem dönem kullanılır. Zaten tüm bunların kullanılabilir olmasının tek bir nedeni vardır: Denge. Sonuçta ekonomik düzen devasa bir denge oyunundan ibaret.

Ayrıca tekrar etmekte fayda var, size soruyorum; eğer bitcoin saniyede 1 milyar işlem kapasitesi olan ve arzı milyon değil de trilyon fraksiyona ayrılmış şekilde sunulsaydı, o zaman kendisine tesla hissesi der miydiniz? Diyemezdiniz. Dolayısıyla ne denip denmeyeceğine çok da takılmamak lazım. Arkasındaki teknoloji muazzam bir dehanın eseri ve bunun tek nedeni inanılmaz basit, sade şekilde tasarlanmış olması. koca dünyanın defterdarlığını yapan bir sistem var ortada. Hele ethereum'a hiç girmeyeceğim. Asıl ethereum sistemlerin de üzerindeki hepsini yöneten sistem olacak ileride.

İşte bitcoinin fiyatlanmasının nedeni, bir gün, bitcoinin de milyon parçaya ayrılacağı ve saniyede yapabildiği işlem sayısı mevcut sistemden daha iyi olacak şekilde yine blockchainde kayıtlı olabilecek bir sürü ufaklığı türediğinde, onların hepsinin kendisinin varlığından türediğine dair kanıt oluşturabilecek zincir uzunluğuna sahip olan tek şey olmasıdır. Özetle, bitcoin blockchaini dünyaya sunan, sanayi devrimi ve internet kadar önemli bir buluş olduğu çok çok sonradan anlaşılabilecek kadar önemli bir işe yarıyor aslında. Blockchain üzerindeki akıllı kontratlar diyeyim daha doğrusu.

Bu en basit ifadeyle şu demek: Bugün adına devlet dediğimiz organizmanın bünyesinde 10000 personel çalıştırarak yaptığı kocaman bir tapu kadastro kavramının  tamamını smart kontratlar yapabilir, milli piyango denen kurumun yerini tamamen ufacık bir smart kontrat alabilir, otonom nakliye araçları çıktığında koskoca bir ptt'nin işini tamamen bir smart kontrat grubu halledebilir. nüfus müdürlüğü, sosyal sigortalar, aklınıza gelebilecek tüm bu işlerde çalışan insanlar işsiz kalacaklar bir süre sonra. Bu yıl değil, seneye değil ama elbet 5-10 yıl içinde bu dönüşüm yaşanacak. Kaçınılmaz bir dönüşüm bu.

Şu an tüm politikacılar, şu an demeyeyim hadi bir 10 yıl içinde, işsizlik sayısının nasıl bitcoin fiyatı gibi üstel artışa geçeceğini ve buna karşı ne gibi bir önlem alacağını bilemediğinden, o zaman bari bitcoin'i defi gibi yumuşak geçiş senaryolarıyla yedirerek, "bitcoin ile geleceğimi kurtaracağım" diyen bir kitlenin bitcoin hücumuna bakıp, maymun gibi gördüğü bu insanları kontrol altında tutmanın makul yollarını arıyorlar.

Ve bulamayacaklar. Büyük bir kaos dönemi geliyor yakında.
sr. member
Activity: 1176
Merit: 305
September 24, 2021, 01:38:04 AM
#32
Özünde bitcoin'in deflasyonist olmasının değiştirebildiği hiçbir matematiksel farklılık yok.

Bitcoin'in arzını sınırlasan bile, altcoin arzını sınırlayamıyorsun.

Deflasyonla Avrupa ve Abd sanayisini kaybetti. Bence çok fark var. Dünyaya deflasyon ihrac edip medeniyeti ve gelişen ağacı budamak istiyorsanız deflasyonu sevin.

Parayı değerli kılmak çözüm değil. Bitcoin hisse senetlerinden farkı yok. Zaten onlarla beraber hareket ediyor. Tesla hissesi global para birimi olsun demekle Bitcoin global para birimi olsun demek arasında bir fark yok.
sr. member
Activity: 532
Merit: 256
September 23, 2021, 08:30:10 PM
#31
Özünde bitcoin'in deflasyonist olmasının değiştirebildiği hiçbir matematiksel farklılık yok.

Bitcoin'in arzını sınırlasan bile, altcoin arzını sınırlayamıyorsun. Dolayısıyla doğanın kendisi zaten böyle bir deflasyonist oluşuma izin vermeyecek ve sürekli altcoin üretile üretile, tamamen kusursuz bir şekilde yıllar içinde tüm servet bu ekosistemlere aktarılacak.

Asıl soru şu; bu tarihin gördüğü en büyük servet aktarım sürecinde kim hayatta kalacak? Ben söyleyeyim, blockchain üzerinde proje üretenler dışında kimse zengin kalamayacak. Alıp 10 sene hold edebilen lazer gözleri kastetmiyorum tabiki. Seni beni, elindekini kaybetmeye programlı ufak yatırımcıyı kastediyorum.

Ne yapıp edip proje geliştirmek elzem. Bitcoin balon falan değil, balonu patlatan iğne. Pozisyonu da ona göre almak lazım haliyle.
sr. member
Activity: 1246
Merit: 375
September 15, 2021, 01:03:53 PM
#30
Para arzı artıyor artmasına ama bana artmıyor. İstedikleri gibi basabilenler için para arzı gelişmeye paralel olarak evet artıyor. Ve bu para arzına karşın benim kazancım hep geriden geliyor ve pastadan aldığım pay günden güne azalıyor.
jr. member
Activity: 198
Merit: 2
September 13, 2021, 01:23:04 AM
#29
bitcoin para falan değil ama kolay yoldan köşeyi dönmek için güzel araç. regülasyonda yok işini bilen traderlar için vurgun yeri. hatta yüzyılın vurgunu yapılıyor kimse farkında değil  Grin
full member
Activity: 182
Merit: 140
September 12, 2021, 02:46:08 PM
#28
“Eğer insan toplumunun kullanacağı nihai para birimi Bitcoin olursa, en kötü senaryoda, hepimiz öleceğiz demektir. Şaka yapmıyorum. Bitcoin’in kısıtlı sayıda arzı var ki bu onu deflasyonist bir para birimi yapıyor. Bitcoin arzı, insanlığın ekonomik gelişimine paralel şekilde artmayacak.

Böyle bir durumda, toplumumuzda borç deflasyon sarmalı görülür, iş sektörü geri gider, toplum küçülür ve en sonunda kendi kendine patlar.”



https://koinbulteni.com/cin-televizyonu-bitcoin-hepimiz-oluruz-101811.html


Bu konu tartışılır bence Smiley

Böyle bir konu açmıştım. Yani Bitcoin tüm dünyanın ortak para birimi olsa ne olur diye bir başlış açmıştım. Sanırım Çinli yetkililer benim gibi önemli birinin sorusunu cevaplamadan geçmemişler. Açıklamalarına katılıyorum. Sınırlı sayıda para biriminin olması sınırlı miktar su olması gibi düşünüyorum. Su azalırsa ve insanların ihityaçlarına cevap veremezse savaşlar çıkar. Ancak şu var ki Bitcoin yek para birimi olup sorunlar çıkarsa yeni para birimleri çıkar ve kimse ölmez. Bence çin abartmış biraz. Su gibi düşünmüş. Su biterse alternatif bulamazsın ancak para biterse alternatif bulursun.
sr. member
Activity: 1176
Merit: 305
September 11, 2021, 01:52:35 PM
#27
Sınırlı bir arzının olması özellikle gelişmiş ülkelerin işine gelen bir durum değil. Şu an itibari paralarda olduğu gibi istedikleri kadar para basma özgürlüğüne sahip olamayacaklar.

Size katılmıyorum.

Bence asıl korkulan şey Altın Gümüş gibi emtialar. Bunların doğrudan kontrolü çok zor artık.

Sınırlı arz falan zaten daha kötü. Bitcoinin çoğu bir avuç insanın elinde zaten. Daha kötüsü bu varlıklar günden güne daha da kısıtlı azınlığın elinde toplanıyor.
full member
Activity: 854
Merit: 113
September 11, 2021, 06:19:11 AM
#26
Sınırlı bir arzının olması özellikle gelişmiş ülkelerin işine gelen bir durum değil. Şu an itibari paralarda olduğu gibi istedikleri kadar para basma özgürlüğüne sahip olamayacaklar. Bunun da uzun vadede ekonomik sıkıntıları beraberinde getirebileceğini düşünüyorlar. Haksız da sayılmayabilirler. Zaten Bitcoin'in amacı bir devletin para birimi falan olmak değil. Böyle bir senaryoda geleceğin neler getirebileceğini öngörmek zor. Mesela El Salvador bu yönde bir adım attı ve uzun vadedeki sonuçlarını canlı canlı göreceğiz. Ayrıca gelişmiş ülkeler, sınırlı arzı dışında volatilite kaynaklı da zaten böyle bir aksiyon almaya sıcak bakmayacaktır. Zaten gelecekte kendi çıkaracakları dijital paraların da sınırsız arzı olan ve volatil olmayan bir yapıya sahip olacağını düşünüyorum.
hero member
Activity: 1400
Merit: 536
September 10, 2021, 05:12:52 PM
#25
Bitcoin gider baskasi gelir, nokia ve motorola ilk telefon markasiydilar bugun esameleri bile okunmuyor, bizim sadece hukumetlerin elinde oyuncak olmama gibi niyetimiz varsa onlarca cozum bulunucaktir, insanlarin kendilerini en azindan torunlarini dusunuyorlarsa bu fare kapanindan kacmak icin cozum uretmeliler.
hero member
Activity: 1484
Merit: 726
September 10, 2021, 05:11:25 PM
#24
E işte bu kapital düzenin değişmesi demek işte. Başın her sıkıştığında karşılıksız para bas çarkı döndür. Nereye kadar böyle gidecek bilinmez ama btcnin yerini almasıyla beraber kapital düzenin sil baştan yeniden şekillenmesi gerekecek. Bunun sonucu bana kalırsa oyunun kuralını yazanın devrinin biteceğini gösteriyor.
legendary
Activity: 2352
Merit: 2592
Chancellor on Brink of Second Bailout for Banks
September 08, 2021, 01:20:19 PM
#23
İlerlemeye ve gelişime paralel artan bir para arzı sorun yaratmaz. Aşırı para basılması ise spekülasyon yaratır. Bugün dünya piyasalarinda yapılan spekülasyonlar gibi.

Ama ilerlemeye gelişime artan nüfusa rağmen azalan veya sabit kalan bir para deflasyondur nihayetinde elbet birgün ponziye evrilir ve ekonomiyi çökertir.

Yaratır, basılan para tüm para sahipleri arasında eşit bölüştürülmeyip sadece belirli bir zümreye dağıtılıyorsa haksız zenginleşmeye ve gerçekten emek harcayan insanların emeğinin karşılıksız kalmasına sebep olur. Sadece büyümeyle doğru orantılı olması yetmez, adil bir dağılım mekanizmasına da sahip olmak zorundadır.

Bitcoin'in sabit arzı genişleyen ve büyüyen bir ekonomide insanların harcama yapmama eğilimine girmesine sebep olabilir ama bu onun ponziye dönüşeceği ve ekonomiyi çökerteceği anlamına gelmez. Fiat paralar dahi ilk yaratıldıkları gün gibi değiller sınırlı gelişme kapasitesi içerisinde gelişmeye devam ediyorlar. Bitcoin bir gün arzı değiştirilebilir bir versiyona evrimleşse dahi dağılımı zinciri inceleyen herkes görebileceği için adaletsiz dağıtımlar yapılamaz.

Aynı akışkanlık ve değişkenlik ekonomik modellerde de var. Tek bir kavramı değiştirip diğerlerini sabit tutmayı hayal ederseniz ne olduğundan bağımsız olarak bütün çarklar bozulur.

full member
Activity: 1414
Merit: 161
September 08, 2021, 12:02:59 PM
#22
Hepimiz ölürüz gibi bir yorum bana ağır gelse de bu konu gerçekten tartışılır. Sınırlı arz durumundan dolayı acaba gelecekte herkese yetebilecek mi sorusu oluşuyor akıllarda. Bitcoin değerlenmesine değerlenir ama miktarı 21 milyonun üstüne hiçbir zaman çıkamayacak, tabi dışardan bir müdahele ile değiştirilmediği ve çoğunluk tarafından kabul edilmediği sürece. İtibari para ise basılmaya devam etse bile Bitcoin'e kıyasla çok daha iyi bir seçenek olacak. Çünkü istediğiniz kadar para basabiliyorsunuz ve kimseye yetmeme gibi bir durum söz konusu değil. Tabi kontrolsüz para basımı olmaması kaydıyla bunu diyorum çünkü o halde ortada ekonomi diye bir şey kalmaz.
member
Activity: 294
Merit: 49
September 08, 2021, 09:34:56 AM
#21
Çin işi covid ile ölmedik ya merak etmesinler Bitcoin ile de ölmeyiz. Enerji kaynaklarının tüketimi ile ilgili olarak kaygıları mevcut. Bir de ülke yatırımlarının bitcoine kayması konusunda Çin endişe etse de; artık yeni dünya düzeninde dijital paraları bütün dünya ülkeleri kabul edecek. Etmek de zorunda.
sr. member
Activity: 1176
Merit: 305
September 08, 2021, 07:37:42 AM
#20
Bitcoin arzı 21 milyon ile sınırlı evet ama bunun çok düz bir düşünce olduğunu düşünüyorum. Ona bakılırsa itibari paralar da fazla fazla basılmaya devam ettiği sürece onları hiç de iyi bir gelecek beklemiyor.

İlerlemeye ve gelişime paralel artan bir para arzı sorun yaratmaz. Aşırı para basılması ise spekülasyon yaratır. Bugün dünya piyasalarinda yapılan spekülasyonlar gibi.

Ama ilerlemeye gelişime artan nüfusa rağmen azalan veya sabit kalan bir para deflasyondur nihayetinde elbet birgün ponziye evrilir ve ekonomiyi çökertir.
sr. member
Activity: 1778
Merit: 385
Bitcoin arzı 21 milyon ile sınırlı evet ama bunun çok düz bir düşünce olduğunu düşünüyorum. Ona bakılırsa itibari paralar da fazla fazla basılmaya devam ettiği sürece onları hiç de iyi bir gelecek beklemiyor.
member
Activity: 924
Merit: 36
★777Coin.com★ Fun BTC Casino!
Sacmalıga bak su cınlılerın akıllı bı yorumu da yok kı Allah akıl fıkır versın ya bıtcoın kullanırsak herkes olecekmıs kullanmayınca da herkes olecek zaten neyın kafası bu Grin
legendary
Activity: 1512
Merit: 1341
Catalog Websites
Çin her zaman olumsuz baktığı için kaale almamak lazım.Çin ne zaman kötülese ben artık alıştık diyorum çinden gelen haberleri ve açıklamaları artık okumuyorum bile gerek yok her seferinde aynı şeylerden bahsediyorlar.
legendary
Activity: 2506
Merit: 1024
Leading Crypto Sports Betting & Casino Platform
Bence sadece bitcoin ile kısıtlayıp riske atmamak gerekir zaten. Diğer kripto paraların da kullanılması gerekir. Sonuçta kağıt paralarda çok farklı çeşit var bu mantıkla bakıyorum ben. O yüzden sadece bitcoin olmaz nihai para birimi diğer kripto paralar da olacaktır.
legendary
Activity: 2352
Merit: 2592
Chancellor on Brink of Second Bailout for Banks
Temel problem paranın sınırlı yada sınırsız olması değil, sınırsız ve merkezi olmasıdır. Böylelikle merkezdekiler halkın emeğini sadece dijital bir kaç rakamı değiştirerek çalabilirler. Evet, artık doğrudan kağıt veya metal fiat para basmalarına bile gerek yok. Sadece yaptık demeleri ve sayılarla oynamaları yeterli. Sizin cebinizdeki fiat miktarı eşit olsa dahi o paranın alabilecekleri çok daha az hale gelir. Maliyetsiz para üreterek halkın emeğinin ve zamanının değerini çalmış olurlar. Yani birileri emek - zaman - maliyet giderlerinden birini harcamadan fiat para sahibi olabilir ama BTC sahibi olamaz.

BTC ve diğer sistemi tehdit eden unsurlara karşı saçma argüman geliştirme sebeplerinin temelinde bu yatar. Halk hiç bir zaman emeğinden daha fazlasını alamaz, her zaman daha azıyla yetinmek zorunda bırakılmıştır. O yüzden fiat paralar BTC'den çok daha önce yok olacaklar, eğer bitcoin bir şekilde merkezileştirilmez ise.

sr. member
Activity: 1176
Merit: 305
Bitcoin sürekli kısılan arzı var nihayetinde tamamen ponziye evrilmesi kaçınılmaz gibi duruyor. Şimdi olmasada gelecekte bir gün ekonomi ile beraber bomba gibi patlar. Adamı yargılarken biraz daha incelemek lazım.

Parasal tartışmalar benim için pek ifade etmiyor artık doğru yolu bulduğumu düşünüyorum.

Para = Emek
Para = Zaman
Para = Maliyet


Karşılığında Alın Teri Zaman Maliyet olmayan hiç bir şey para değildir benim gözümde. Gördüğüm kadarıyla, maliyeti alın teri olan bir para birimine geçilse şuan gördüğünüz tüm balonlar bomba gibi patlar. Sonucunda da malasef kaos oluşur bu da istemeyeceğimiz bir şey tabi.


Peki neden patlar ? Çünkü bir şeyleri satın almak için havadan para basmak yerine çalışmanız ve zaman harcamanız gerekecek.


Sonuç:

Bu tartışmada sınırlı parayı savunanında sınırsız parayı savunanında haklı tarafları var.




sr. member
Activity: 1876
Merit: 332
Bunun çok sığ bir yaklaşım olduğunu düşünüyorum. Öncelikle Bitcoin'in ben hiçbir şekilde geleceğin ana para birimi falan olacağını düşünmüyorum. Ancak sırf arzı sınırlı diye böyle düz bir düşünceye kapılmak inanılmaz. Bunu bir de ekonomistler söylüyor yani sıradan bir vatandaş falan da değil. İtibari paraları bol bol basmaya devam edin siz bu kafayla.  Grin
sr. member
Activity: 1652
Merit: 304
kycfree
Açıkçası bence de biraz riskli olabilir bu durum. Sonuçta sayısı belirli bir dijital para. Bu sebeple toplumun kullanacağı nihai bir para olması her şeyi zora sokar gibi gözükğyor benim fikrime göre de.
member
Activity: 294
Merit: 49
Bunu diyen Çin mi. Koronavirüs ile bütün dünyaya biyolojik silah yaydınız. Ayrıca 1.4 milyar nüfuslu Çin Halk Cumhuriyetinde sadece 91.000 vaka çıktı. Bana biri bunun masumane bir açıklamasını yapabilir mi. Dediğiniz doğru olsa bile size gram inanmıyorum.
legendary
Activity: 2436
Merit: 1366
Haberin metninde kripto camiasının cevabı var yani "Bitcoin borç temelli değil". Evet bu doğru baktığınızda diğer para birimleri gibi borç açılarak dijital basım gibi bir süreci yok, direkt al-sat-kaz hariç bir yöntem yok.
Deflasyonist ülkeler berbat durumda demişsiniz ben açıkçası deflasyonist ülke sadece Almanya ve Japonya görüyorum, Almanya da tasarrufları doğru kullandığı için 3. büyük ekonomi.
Japonya için bu belki bir tık doğru sayılabilir. Orada büyüme tıkanmış vaziyette.
legendary
Activity: 2352
Merit: 2592
Chancellor on Brink of Second Bailout for Banks
10 kişilik gruptaki herkesin 10 birim paraya sahip olduğu durumu ele alalım, toplam 100 birim para vardır. Bu kişiler sadece kendi içlerinde ticaret yaptıklarında toplam para değişmez. Eğer mental olarak herkesin daha zengin hissetmesi ve daha çok harcama yapması isteniyorsa toplam para miktarı 200 birime çıkarılır ve paranın döngüsü bir süreliğine hızlanır. Herkese eşit dağıtılması durumundan bahsediyorum. Sonrasında herkes aslında gerçekten artan bir şey olmadığını fark edince yine durgunluk gözlenir ve yeniden para miktarında artışa gidilir. Normalde enflasyon bu durumu ifade eder.

Ancak günümüz merkez bankaları böyle çalışmıyor. Dolaşımdaki para miktarı 2 katına çıkarıldığında bu paranın tamamı o 10 kişiden 2 kişiye ağırlıklı olarak dağıtılıyor. Para miktarı 2 katına çıkınca her şeyin fiyatı 2 katına çıkıyor ancak gruptaki 8 kişinin parası çok az arttığı için enflasyon karşısında ezilmeye başlıyorlar.

Geçen sene de aynı işi yapıyordunuz, maaşınız geçen seneye göre arttı ama paranızın alım gücü miktarı maaş zammınızdan daha çok düştü. Bu bir döngüye dönüşüyor ve emekleriniz sürekli daha az değere denk gelmeye başlıyor. Merkez bankaları ve büyük şirketler sizin haberiniz olmadan cebinizdeki parayı çalmaya başlıyorlar. BTC'in çıkış noktasında bu dolaylı hırsızlığa karşı koymak var ve bu yüzden sabit bir limite sahip.

Bunların yanına bizdeki parasal limite dayalı vergi sistemini entegre ettiğinizde yaşadığınız değer kaybını altın yada döviz dahil koruyabilecek hiç bir şey kalmıyor. Bu nedenle sabit limite sahip birimlerin ekonomi açısından tehlikeli olduğunun söylenmesi koca bir yalandır. Sahip oldukları sebepsiz zenginliğe ulaştıran oyuncağı olası tüm tehditlerden korumak istiyorlar. BTC yolun sonunda başarıya ulaşır yada ulaşamaz bu konuda net bir şey söyleyemem ancak yeni nesillerin daha özgürlükçü olduğu düşünüldüğünde bu sistem eninde sonunda başka bir sisteme yerini bırakmak zorunda. Bir noktadan sonra sistemde ürün satabilecekleri hiç kimse kalmadığını fark edecekler.
sr. member
Activity: 1176
Merit: 305
Adamın haklı yanları var tartışılır yani haksız da olabilir bilmiyorum.

Bitcoin deflafyonist bir ürün. Bugün deflasyon yaşayan batı ulkelere baktığımızda naneyi yemiş durumdalar her şeylerini kaybettiler sanayileri tüketimi her şey doğuya kaydı. Şimdi Altında da benzer problemler var yalan yok o da deflasyonist bir yapısı var. Bitcoin para diye çıktı ancak artık kimse para gözüyle bakmıyor bu da var.

Enflasyon her şeydir bana göre mesela Altın borcu olanlar kara kara dusunurken TL borcu olanlar daha rahat oluyor. Yani enflasyon gaz alıyor. Altında enflasyon olsa da çok az. 

Ancak şu var şuan basılan bol para bence kasıtlı olarak veya orta alt sınıfın doğru yonetememesinden dolayı zengin sınıfın elinde toplanıyor orası ayrı bu dengeyi kurmak lazım. Yani parayı basıyorsun ama sonucu ne oluyor onun takibi önemli. Ancak zengin sınıfta nakitte duramiyor bu da var para orada toplansa da para basıp paranın değeri düşürülüyor yani yine gaz alınıyor.
legendary
Activity: 1316
Merit: 967
Fiat birimlerinin hepsi ölümcül hepsi dengesizlik barındırıyor ve hala bu konuda ilerleme halindeyiz. Bu uçmaya başlamadan önce uçmamız gerekiyorsa tanrı bizi kanatlarla yaratırdı söylemiyle benzer geliyor bana. Herkeşe benden bir dünya diye ortaya çıkan babayiğit olmadığı sürece bu dedikodulara yer olacaktır.
member
Activity: 1008
Merit: 19
Backed.Finance
Direk kişiye bağlı para olduğu için, banka yok koruma birimleri(devlet şimdilik) yok bu yüzden haksız bir tespit değil yani. Bir gece adamın evine gidersin bitcoinleri dökül dersin adamda sana cüzdanı açar atar bitti yani.
sr. member
Activity: 1358
Merit: 374
Çin ne zaman bitcoin için güzel bir haber açıklamış ki? Ayrıca sadece bitcoin değil, alternatif 10 bin tane kriptopara var bunların 20-30 tanesi elle tutulur gelişirse, korkmasınlar insanlık için yeterli dijital para oluşmuş olur,
hero member
Activity: 1428
Merit: 931
Çok saçma bir haber ortaya atılmış benim gördüğüm Bitcoine her yerden saldırmaya devam ediyor buna sadece yeni eklenmiş hepsi bu.

Çok para basılmış olabilir gerçek hayata baktığımızda hala bir çok kesim geçim derdinde ve borç batağında para basıldıda ne oldu insanlarda para yok.
legendary
Activity: 2352
Merit: 2592
Chancellor on Brink of Second Bailout for Banks
“Eğer insan toplumunun kullanacağı nihai para birimi Bitcoin olursa, en kötü senaryoda, hepimiz öleceğiz demektir. Şaka yapmıyorum. Bitcoin’in kısıtlı sayıda arzı var ki bu onu deflasyonist bir para birimi yapıyor. Bitcoin arzı, insanlığın ekonomik gelişimine paralel şekilde artmayacak.

Böyle bir durumda, toplumumuzda borç deflasyon sarmalı görülür, iş sektörü geri gider, toplum küçülür ve en sonunda kendi kendine patlar.”



https://koinbulteni.com/cin-televizyonu-bitcoin-hepimiz-oluruz-101811.html


Bu konu tartışılır bence Smiley

Sadece aptalların inanacağı masallar dizinde bugün;

Yukarıdaki paragrafta insanlık ve toplum olarak kullanılan kelimeleri merkez bankaları ve fiat parayı kontrol altında tutan şirketler olarak değiştirirseniz cümle ancak o zaman doğru olur.

Bitcoin halkın değil merkez bankaların ve bu merkez bankalarını esir alan merkezi şirketlerin düşmanıdır. Çok basit bir soru var gerçeği anlayabilmeniz için; pandemi süresince basılan fiat paranın ne kadarı halka ve ne kadarı merkeze yakın şirketlere aktarılmıştır ? Dolaşımdaki fiat para miktarı artışı ile sizin gelirlerinizdeki artış miktarı aynı mı ?

Pandemi boyunca basılan paranın %10'u halka %90'ı merkezi şirketlere dağıtıldığında halk zenginleşmiş olmadı. Piyasada miktarı artan para enflasyonu yarattı ve halkın cebinde bulunan parayı gizlice çalmış oldular sadece.

Para basıldıkça zengin olabilseydik şu ana kadar çoktan olmuş olmamız gerekirdi. Yada hala olamamışsak daha fazla para basarak zengin olabiliriz saçmalıklarına inanmaya devam etmek istiyorsanız dolandırılmaya devam edeceksiniz.
member
Activity: 454
Merit: 37
haklı yerlerı yok değil.sonuçta belırlı mıktar...
mesela virüs olayında basılan paranın hesabı yok ama mıktar sınırlı olaydı dunya boku yerdı.
sr. member
Activity: 1176
Merit: 305
“Eğer insan toplumunun kullanacağı nihai para birimi Bitcoin olursa, en kötü senaryoda, hepimiz öleceğiz demektir. Şaka yapmıyorum. Bitcoin’in kısıtlı sayıda arzı var ki bu onu deflasyonist bir para birimi yapıyor. Bitcoin arzı, insanlığın ekonomik gelişimine paralel şekilde artmayacak.

Böyle bir durumda, toplumumuzda borç deflasyon sarmalı görülür, iş sektörü geri gider, toplum küçülür ve en sonunda kendi kendine patlar.”



https://koinbulteni.com/cin-televizyonu-bitcoin-hepimiz-oluruz-101811.html


Bu konu tartışılır bence Smiley
Jump to: