Author

Topic: Corona Virüs İle Dijital Paraya Geçiş (Read 120 times)

member
Activity: 714
Merit: 82
March 25, 2020, 04:56:25 PM
#5
Bir haber okumuştum.yeni kağıt paralar üretilirken özel bir malzeme kullanılacakmış.ve üzerinde hiçbir şekilde bir mikrop ve virüs barınamayacakmış.
Yani illa kirlilik yüzünden nakit yok olmaz.(evet işe yarayacaktır) ama tam olarak mikrop yüzünden klasik sistem yok olmaz

Maliyeti fazladır. Normal kağıt paralarında maliyeti fazla. Ayrıca ATM'ye sok çıkar 50 tane iş türetiyor bankalar açından. Digtal paralar için kağıt paraların kirlilik yarattığı algısı faydalı olacaktır. Tamamen yok edemez.

Zaten mikrop olsun olmasın her insanın telefonu bilgfisayarı vs olamaz. Ha digital cüzdanımızı yüz tanımaya bağlarlarsa bilemiyorum. Bir yere gittiğin gibi bakiyeden düşer. Ama ne olursa olsun kağıt para her zaman %1'de olsa toplumda kullanılacak ve var olmaya devam edecektir.
legendary
Activity: 1666
Merit: 1030
Bir haber okumuştum.yeni kağıt paralar üretilirken özel bir malzeme kullanılacakmış.ve üzerinde hiçbir şekilde bir mikrop ve virüs barınamayacakmış.
Yani illa kirlilik yüzünden nakit yok olmaz.(evet işe yarayacaktır) ama tam olarak mikrop yüzünden klasik sistem yok olmaz
legendary
Activity: 2408
Merit: 1478
alex
maaşlar: dijital
market alışverişi: dijital
kira ödemesi: dijital
altın alımı: dijital

ben mesela dışarıdaysam üstümde çok az miktarda nakit para bulundururum. sebebi ise sigara almak için her zaman market bulamıyoruz. bu yüzden bakkalardan nakit ile sigara alıyorum. corona virüsü ile bu iş çok daha ciddi bir hal aldı. hattı temassız ya da telefon ile yapılacak ödemeler son derece önemli. bu zamanda kripto paralar piyasada yer almış olsaydı çok iyi olurdu.
sr. member
Activity: 1092
Merit: 254
En son ne zaman elime nakit bir para aldım hatırlamıyorum bile ve birçoğumuz için durum böyledir diye düşünüyorum. Son 3 yıldır dijital ödeme kabul etmeyen yer kalmadı sayılır. Bu salgın durumu da bizleri bir adım öteye taşıyabilir aslında. Daha uzak bir gelecekteki yeniliği şimdi hayatımıza sokmak için bundan daha iyi bir zamanlama olamaz. Bilinçler biraz da olsa açılmışken yenilikleri hayata entegre etmekte fayda vardır.
newbie
Activity: 84
Merit: 0
Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan corona virüsü, küresel bir krize sebep oldu. Bununla birlikte dijital para birimine geçişi hızlandırabilecek, belirgin bir fiziksel nakit dezavantajını da gözler önüne serdi.

Banknotların virüs taşıyabildiği bilgisi, Dünya Sağlık Örgütü (WHO) tarafından onaylandı. Bununla birlikte Almanya’da yapılan bir çalışmada, corona virüsün ATM’lerin banknotlar, madeni paralar ve ATM’lerin plastik dış kısımlarında birkaç gün boyunca hayatta kalabileceği bilgisi elde edildi.


 
Çin Renmin Üniversitesi’nde Blockchain Araştırmaları Direktörü Yang Dong’da, dijital yuanı yayınlamanın zamanı geldiğini belirten bir açıklama yaptı:

Quote
“KURUMLAR VE BİREYLER, KISA BİR SÜRE İÇİNDE DİJİTAL PARA BİRİMLERİ DE DAHİL OLMAK ÜZERE DOĞRUDAN TEMAS OLMAYAN İŞLEM ORTAMLARINI KULLANMAYA DAHA MEYİLLİ OLACAKLAR VE BU EĞİLİM HIZLI BİR ŞEKİLDE KULLANICI SAYISINDA ARTIŞ OLUŞTURACAK. DİJİTAL PARA BİRİMLERİ, BUNU DAĞITIM VE UYGULAMASINI HIZLANDIRMAK İÇİN BİR FIRSAT OLARAK KULLANACAKTIR.”

Dünya üzerinde, kişisel hijyeni geliştirmeye odaklanma, dijital parayı çekici bir teklif haline getirdi. Virüs yayıldıkça ve vatandaşlar karantina altına alındıkça, banknotlar da bu süreci takip etti. Banknotlar Çin’de ultraviyole ışık ve yüksek sıcaklık ile dezenfekte edildi ardından 14 günlük karantina döneminden geçirildi.

Eğilim devam ederse ve fiziksel nakit için yaygın bir hoşnutsuzluk oluşursa, kredi kartı endüstrisinin PayPal gibi ödeme firmaları ile birlikte fayda sağlaması muhtemeldir.

Diğer taraftan eğer yetkililer ekonomi üzerinde daha sıkı bir kontrol eline alma fırsatını yakalarlarsa, hükümetler kendi merkez bankası dijital para birimlerini piyasaya sürmek için harekete geçirilebilirler. Bu da ekonomi de yeni bir dönemin başlangıcı olabilir. Aynı zaman da Bitcoin için de alternatif bir finansal sistemin ilk gerçek testi olacaktır.
Kaynak https://www.koinfinans.com/corona-virus-ile-dijital-paraya-gecis/
Jump to: