Mai jos aveti un articol despre strategii de investire in lumea crypto, multa bafta pentru cine are rabdare sa citeasca, eu consider ca merita:
Anul 2017 va ramane in memoria multora datorita exploziei interesului multimilor fata de valutele digitale. Astazi, avem ghinionul de a trai timpuri cand apar diferite tehnologii revolutionare care, treptat, incep sa se incadreze in economia reala din intreaga lume, se creaza un camp de date imens, datorita caruia tot mai multe persoane incep sa faca cunostinta cu lumea criptovalutara atatand interesul, deja agitat, pentru piata monetara ia aceasta duce la o crestere nesamuita a tuturor altcoainelor indiferent de capitalizare, ratele de schimb s.a.... Lumea se da cu elanul sa reuseasca cat mai curand sa sara pe ultima scara a trenului care pleaca uitand de prudena sau de riscurile carora se impun.
Multi dintre acei care, abia de fac primii pasi pe aceasta piata se dau cu dovezile ca de: - Daca aflam ceva mai devreme, cumparam Ethereum contra 50$ si acum aveam 6000$... Astfel de exemple sunt nenumarate, insa sarcina noastra este acea de a intelege perspectivele pietii si strategiile de investitii.
Cei care se avanta din plin in lumea tranzactiilor valutare savarsind acte cutante care duc la prabusirea depozitelor poarta numele onorabil de hamsteri sau harciogi, iar noi, in scopul evitarii acestei clasificari, v-om incerca sa ne descurcam in "lengeria" burselor de schimb si sa ajungem traderi experimentati.
Inainte de toate, trebuie sa ne dam seama ca peste tot exista diferite capcane si orice pas gresit ne duce exact catre impact si prabusirea viselor soldata cu pierderea averilor. Ca sa nu dam si noi "cu nasu-n gard", trebuie sa insusim cateva reguli simple care ne v-or inlesni mulit navigarea pe valurile zbuciumate ale investitiilor valutare: nu incercati sa castigati toti banii din lume, stabiliti obiective realiste, ravniti realizarea lor si doar atunci veti reusi. Daca ca aveti careva experienta in acest domeniu, cred ca o sa puteti intelege in cel mai scurt timp toata structura pietii.
Personal, am evidentiate doua strategii de investire: cosul de comert si investitiile pentru termeni mari tip Buy&Hold, la fel, poate fi atentionata si a treia stratagema - investirea pe termeni mici care-si are scopul profitului rapid, insa eu prefer sa evit aceste trucari din cauza riscului de a merge in minus la rezumatul tranzactiei si char daca puteti marca careva succes, fara analiza tehnica si cunoasterea structurii licitatiilor nu veti dispune de competenta la efectuarea operatiunilor, iar rezultatul va fi rosu.
Mentiune:
Banii criptati nu sunt un panaceu pentru toate relele si toata experienta acumulata anterior va fi utila.
Trebuie sa respectati regulile de baza a managementului depozitelor dvs. si anume: sa alocati diferie parti ale acestuia pe diferite strategii de investire cum ar fi cosul de comert, investitiile pe termeni mari, cumpararea acivelor etc.
lipsiti-va de emotii, piata se afla intr-o stare de schimbare continua si trebuie sa aveti rabdare si perseverenta, si chiar daca urmariti decadente pe diagrama, nu va grabiti sa iesiti, asteptati recuperarea preturilor.
Investititi doar banii liberi, nu riscati cu ultimele surse de existenta, repartizand-ui la un randament de 5-10% din suma totala pentru fiecare moneda.
Cosul de comert
Cosul comercial - este o compilatie a portofoliului de investitii din cateva monede care reprezinta parti egale ale depozitului. Trader-ul isi determina singur termenii de "viata" al cosului care poate dura de la o saptamana pana la cateva luni. Este important ca in acest caz, cumpararea si vanzarea monedelor se efectuaza in acelasi timp, odata cu expirarea termenului investitiei. Ca urmare, cea mai mare din monedele portofoliului fixeaza cresteri care acopera dezavantajele celorlalte. Ca sa va fie inteles - daca, investind in 5 proiecte cate 50$, la inchiderea operatiei 4 din ele fixeaza profit iar unul a mers in descrestere, datorita plusului fixat va acoperiti paguba demonstrand un profit total pentru toate proiectele. Sigur, piata isi are regulile sale si situatiile sunt diferite dar, in general, au un sens similar exemplului de mai sus.
Investitiile pentru termeni mari tip Buy&Hold
Este cea mai inteleasa si placuta stategie, spre exemplu - luati cateva monede promitatoare: Bitcoin si Ethereum, dupa achizitionare, aveti sarcina sa asteptati careva timp pana cand nu fixati un salt in cursul acestora. Practica arata ca aceasta strategie se recupera integral.
Exemplu de formare a portofoliului
Dupa cum mentionam mai sus, nu trebuie sa va aruncati pe extreme, cel mai util e sa aplicati un set intreg de strategii, spre exemplu, aveti 2BTC si doriti sa-i multiplicati:
50% din depozit (adică 1 BTC), le rezervati pentru investitii pe termeni lungi (mari). Distribuiti aceasta parte in felul urmator:
1/4 ne rezervati in Bitcoins mizand pe cresterea in continuare aratei de schimb, iar de restul banilor cumparam:
Ethereum;
Ethereum clasic;
Dash;
Nem;
Cealalta jumatate a depozitului (la fel, 1 BTC) adunam cosul cu cate 5% pentru:
Ripple;
Lisk;
Burst;
Steem;
Rads;
Nxt;
Fct;
Ardor;
Strat;
BTS.
Acest portofoliu este format drept exemplu a uneia din strategiile posibile de investitii in monedele criptate si nu reprezinta o recomandare directa.
Selectarea valutelor
De fapt, pentru a selecta monedele promitatoare, nu trebuie sa posedati abilitati extraordinare, va fi suficienta doar respectarea catorva reguli:
Creati-va un grafic de analiza pentru o perioada mai lunga de timp avand drept sarcina determinarea cresterii potentiale a monedei. Exemplu: in cazul in care moneda a fluctuat intr-un interval ingust de pret, apoi a crescut brusc cu 100% sau mai mult, asteptati cu siguranta declinul si cumararea acesteia nu ese dorita. Orice explozii inadecvate ar terbui sa va avertizeze! Toate acestea nu sun greu de inteles, este suficient sa comparati cateva grafice ca sa va puteti face impresia corecta.
Urmatoarea sarcina si cea mai principala, este sa determinati perspectivele valutei, in cazul cand moneda ofera unele decizii importante si obtine o utilizare reala intr-o oarecare directie, este relevanta si are sanse favorabile pentru crestere.
Afara de asta, trebuie sa atentionati frecventa aparitiei acesteia in cadrul revistelor de stiri. Este simplu - intensitatea discutiilor favorizeaza moneda si merita interesul vostru.
Volumul de tranzactionare si investitia totala (capitalizarea) in criptomoneda. Exista mai multe servicii care va permit sa vedeti volumul total, precum si cel de zi cu zi, de tranzactionare a fiecarei monede. In cazul cand in activ sun incorporate, in mod uniform, cantitati mari de fonduri, aceasta sugereaza o crestere treptata si constanta.
Cresterea vesnica nu exista, in cazul in care moneda demonstreaza o crestere puternica - asteptati retroactivitatea, nu investiti la preturile de varf!
Concluzia
Piata valutelor digitale ofera diferite posibilitati de castig care trebuie folosite si nicidecum nu merita ignoranta, dar, totodata, nu uitati de riscuri si metodele de analiza. Aici am incerat sa subliniez directiile principale de activitate pe piata care este asigurata de un flux enorm de investitori si demonstreaza profite convingatoare atunci cand investitiile nu sunt de natura harciogilor...
Sursa: AltcoinsTalks.