Author

Topic: Cum completati impozitele de la Bitstamp ? (Read 3396 times)

full member
Activity: 800
Merit: 143
January 03, 2017, 03:10:33 AM
#16
N-ai cu cine.....
Eu incerc sa explic altceva.... Cam asa sta treaba in romania (si am scris intentionat cu "r". Esti culmea... tocmai asta incerc sa-ti explic. Du-te la o agentie de pariuri, pune 50.000 roni pe un meci cu cota de 1.10. Teoretic ar trebui sa castigi 55.000 insa o sa incasezi 55.000 - 16% adica 46.200 Smiley)))

Uite aici un exemplu: 1% din venitul brut, nu din profit.
newbie
Activity: 29
Merit: 0
January 02, 2017, 06:06:13 AM
#15
Tu le zici frumos asa...teoretic...
Uite ,eu sunt ala care a scris ca taxele sunt pentru fraieri...o sa ma injuri in gand,dar nu o face inca.
Spun asta pentru ca platesc PREA MULTE TAXE.La dracu,poate masina mea contribuie mai mult la bugetul statului decat contribui tu(am zis poate,nu ma injura inca odata).O sa imi zici acum,da,platesc taxe mari la masina ca am motor mare si poluez si atunci merit asta...ok,sa zicem ca ai dreptate.Platesc taxa de drum desi toti injuram atunci cand plecam undeva in tara.Uite,zdrentele astea carora tu si eu le platim taxe,nu au fost in stare sa faca o autostrada,un spital,o scoala ....samd.
Platesc CAS desi am asigurare la clinica privata.Copilul meu s a nascut la clinica privata.Fumez...realizezi cat plateste un fumator pe accize?Masina mea,care plateste o gramada de taxe ,consuma si f mult...accize iar.O sa imi spui ca asa e intr o tara civilizata...doar ca noi suntem semi civilizati.
As putea scrie aici o lista imensa despre taxele pe care le platim,dar amandoi stim ca nu are rost.
Sunt pe aici pe forum ,colegi carora nu am sa le dau nume,dar pana cum ceva timp faceau samsarie de btc cu sacosa de bani,iar acum ne dau lectii de moralitate,si cat de bine este sa platesti taxele si sa dormi linistit....de ce fac asta tocmai acum?pentru ca li s a inchis robinetul,desi,daca s ar deschide,ar lasa sacosa deoparte si ar lua sacul.
Suntem o natie de lasi,curve,zdrente...cu o istorie inventata!
Abia astept ca din taxele pe care nu le platesc,sa ma mut in alta tara,si sa le pot plati in noua mea tara,acolo unde chiar se cunoaste.Dar....amandoi stim ca asta nu se va intampla.
Oh,cate as mai avea de zis....cate am adunat cu totii,dar ne batem gura de pomana,tot pesedeul iese si peste 4 ani.
Nu stiu daca esti in masura sau nu,dar nu accept lectii de moralitate de la nimeni.
Acum,dupa ce ai terminat de citit,ma poti injura...nu in gand,o poti face cu voce tare.
hero member
Activity: 1134
Merit: 500
December 28, 2016, 09:13:29 AM
#14
Chiar nu ati invatat nimic dupa Panama papers??Impozitul e pentru fraieri...
Nu sariti sa ma injurati,am zis o si eu asa in spirit de gluma....sau nu.

+1

Offtopic:
Eu joc poker online (si nu platesc impozit) si de curand am inceput sa "jonglez" si cu monezile astea virtuale...
1) De ce nu platesc impozit la poker? Pai chiar daca e reglementat in romania, daca depun 1000$ pe un site si retrag 1000$ de pe acelasi site eu platesc impozit la 1000$ (pt ca retragerea se considera castig) Smiley)))
in fine....
Ontopic:
2) cum se caluculeaza impozitul pe venitul realizat din bitcoin? Daca depun bani si cumpar 10 btc la 750$ (e doar un exemplu) si ii vand la 800$ sa zicem, iar apoi retrag, platesc impozit la 800$ sau la 50$?
1: ce este reglementat in Romania? ( si e Romania nu romania) ?
2: Pe fiecare 50$ castigati, sa nu-mi zici ca intr-un an  castigi doar 50$. Se aduna. Si nu platesti impozit pentru "fiecare" 50$ ci pe anul fiscal..Citeste legislatia...

Si depinde  daca banii depusi au fost impozitati sau este vorba de spalare de bani.

1) Pokerul online, jocurile de cazino si pariurile online sunt reglementate Wink (Romania... ma scuzi domnul profesor de lb romana!)
2)Tocmai de asta am intrebat ca nu stiu legislatia.
3)Mersi (de raspuns) si Hai pa..! Vad ca pe toate forumurile, indiferent de natura lor se gaseste cate unu' (numai romanii evident) care se crede mai destept decat ceilalti si incepe cu arogante...
Poi daca pokerul este reglementat si tu te lauzi ca nu platesti impozit  crezi ca te face mai breaz? Mai bine ti-ai pune intrebarea de ce Romania reuseste sa  incaseze doar 51% din taxe si impozite in timp ce Germania incaseaza 98% .. Poi din cauza unora ca tine...Si mai ai si tupeul sa faci "gargara" uite mai la el..

Nu cunosti legislatia? pune mana si citeste-o nu mai astepta mura in gura..

Esti intr-o sectiune de forum destinata comunitatii romanesti asa ca te rog sa scrii numele tarii in care te-ai nascut ( sau care te-a adoptat dupa caz) cu litera mare.



Dupa cum am explicat in post-ul meu, nu platesc impozit pt ca pokerul online e reglementat, dar e reglementat prost Wink

Intrebare: Tu, sa zicem, daca ai folosi bitcoinromania.ro sa cumperi 10 bitcoini cu 35.000 lei (la ~800$ cat e acum) si ai vinde la anul cu ~700$ ( ca ai nevoie de bani) si apoi ai retrage 30.000 lei de pe acelasi exchange, ai plati 16% impozit la cei 30.000 lei? (adica... dupa ce ai pierdut 5.000 lei la cursul BTC, sa mai platesti si impozit la restul).
Depinde cat castigi anual ( cotele de impozitare sunt de 1% 16% si 25% ) nu declari? este stric problema ta si o faci pe propria barba. De prins tot te vor prinde .

Acum sa lamurim cealalta  problema.

Ce inseamna impozit pe venit? Ce insemna profit? Ce insemna spalare de bani?

Ai zis 30,000 roni ( venituri realizate din alte activitati pe care tu  obligatoriu ai platit impozit)

In momentul in care tu investesti suma de 30,000 roni ( suma care nu provine din activitati ilicite, te documentezi tu care is alea) si anul urmator  scoti mai putin decat ai investit  aia insemna pierdere, nu ai realizat nici venituri   nici profit. Poi stimabile  pierderile nu sunt impozitabile ( este valabil  pentru orice persoana fizica sau juridica - valabil in cazul impozitarii pe profit) Declari pierderi, nu platesti impozite. Pricepusi? Vezi diferentele dintre impozitul pe venit si impozitul pe profit.

Daca insa din cei 30,000 roni  anul urmator scoti 35,000 sau 60,000 atunci declari profitul realizat adica 5000 roni sau 30,000 roni  pe care platesti impozitul.

Totusi in cazul tau ( probabil esti persoana fizica) vei declara impozitul pe venit ( doar micro-intreprinderile etc.. au optiunea cu impozit pe profit)

Daca  de ex. scoti tot atat cat ai investit ( suma initiala fiind de 30,000 roni)  nu declari nimic exact ca in cazul  pierderilor

Documentele contabile si cele fiscale nu lasa loc de interpretari. Intrarile si iesirile pot fi urmarite cu usurinta

Ca sa intelegi mai usor... tu nu poti sa platesti impozit de doua ori pe aceeasi suma. De ex daca anul acesta ai obtinut 30,000 roni venituri  si esti impozitat cu 16%, iar anul urmator ai aceeasi suma realizata din anul fiscal precedent ( adica ai avut venituri 0)  nu ai ce sa declari sau nu ai pe ce sa platesti impozit, chiar daca acea suma este prezenta in documentele contabile ( ex extrasul de cont).

Nefiind reglementat BTC-ul  tu nu ai ce sa platesti  la cumpararea de BTC ( inclusiv tranzactionarile BTC vs fiat realizate pe platforme din afara Romaniei)

In momentul in care retragi in fiat si banii intra in tara, acea suma este impozabila.

Ca sa nu zici ca sunt aiurea...iti mai spun ceva...

Daca tu, faci retrageri de moneda fiat ( euro, usd etc) intr-un cont de Paypal si acele sume nu sunt introduse in tara ( retragere intrun cont bancar)  tu nu ai ce sa declari si nu ai de ce sa declari. Poti cheltui acei  bani  cumparand diverse produse  cu plata prin Paypal. teoretic este legal practic ...e treaba ta.

Problema cea mai mare la noi  in Romania este ca toti vrem .. vrem invatamant moca vrem spitale ( vezi doamne ca banii de spitale ii mananca biserica sau alte porcarii..) vrem  asfalt vrem conditii domnule,  dar  evaziunea fiscala este  imensa  si faza mai  proasta e ca pe cei mari ii poate prinde usor pentru ca is firme inregistrate etc ( mai putin  pe smecherii cu offshoruri) insa gaura cea mai mare este data de vreo 3 mil de cetateti romani care nu platesc absolut nimic. Ori bugetul statului se sprijuna ca in orice tara  din lumea asta pe taxele contribuabililor. Bun nu vrem taxe.. atunci de ce vrem autostrazi? de ce vrem spitale publice? de ce vrem in vatamant  .. de ex cum ar fi ca  tu de ex. sa platesti iluminatul public  uite asa de chestie.. din buzunarul tau.. ca sa vedem si noi  noaptea pe unde calcam. Nu ti-ar conveni.

Sunt o gramada de beneficii care cel putin ar trebui sa se intoarca cetatenilor.

Normal, unii vor spune ca apoi de ce sa platesc? sa fure ala sau celalalt? Uitam ca si ala care se afla intr-o functie  inalta.. la inceput o firat  mai putin  ca x sau y.

Germania  reuseste sa stranga 98% din taxe, Danemarca?  a fost cand a colectat si 110% da 110% pentru ca danezii ( nu ma omor deloc dupa nordici) au platit la stat mai mult decat datorau ( danezii au o frica de fiscul lor  pff n-ai ideee) Romania  colecteaza 52-55%  probabil doar aia de prin Congo mai au asa evaziune fiscala.

Tu sau altul poti fi cetatean de buna credinta sa zici domnule eu as plati dar daca altii fura? si uite asa ajungi sa furi si tu.. si altu si altu..

Eu am repetat-o de multe ori ,  as vrea sa traiesc in salbaticie ( mediu curat, lipsa modernismului , tehnologiei, costuri reduse, mancare sanatoasa) pentru toate astea nu ar trebui sa platesc nimic si nici nu ar vrea!! Dar suntem 19 milioane.. unii vor civilizatie vor statut social vor dezvoltare vor CONFORT  bla bla..

Si inca o chestie... daca unu nu-si plateste taxele trage celalalt care plateste..si sufera toti. Din pacate  asa functioneaza ceea ce numim noi  societate dezvoltata( ca un termen general nu ma refer la tara)

Cineva zicea ca taxele si impozitele sunt pentru fraieri. Nu sunt pentru fraieri, sunt pentru o societate dezvoltata ( care distruge toata natura originala!  dar asta e alta discutie)  Trebuie sa recunosc deschis ca pe mine ma enerveaza  atitudinea celor care fac evaziune fiscala ( de la mic la mare) adica eu pot sa sustin bugetul statului desi m-as lipsi de tot confortul  societatii in care traiesc ( ma imbolnavesc? nu am asigurare?  cu ceaiuri si doamne ajuta ), si altii ravnesc si vor cat mai mult confort , se bucura de el.. si nu contribuie cu nimic..  Urata treaba.

full member
Activity: 800
Merit: 143
December 22, 2016, 03:31:38 AM
#13
Chiar nu ati invatat nimic dupa Panama papers??Impozitul e pentru fraieri...
Nu sariti sa ma injurati,am zis o si eu asa in spirit de gluma....sau nu.

+1

Offtopic:
Eu joc poker online (si nu platesc impozit) si de curand am inceput sa "jonglez" si cu monezile astea virtuale...
1) De ce nu platesc impozit la poker? Pai chiar daca e reglementat in romania, daca depun 1000$ pe un site si retrag 1000$ de pe acelasi site eu platesc impozit la 1000$ (pt ca retragerea se considera castig) Smiley)))
in fine....
Ontopic:
2) cum se caluculeaza impozitul pe venitul realizat din bitcoin? Daca depun bani si cumpar 10 btc la 750$ (e doar un exemplu) si ii vand la 800$ sa zicem, iar apoi retrag, platesc impozit la 800$ sau la 50$?
1: ce este reglementat in Romania? ( si e Romania nu romania) ?
2: Pe fiecare 50$ castigati, sa nu-mi zici ca intr-un an  castigi doar 50$. Se aduna. Si nu platesti impozit pentru "fiecare" 50$ ci pe anul fiscal..Citeste legislatia...

Si depinde  daca banii depusi au fost impozitati sau este vorba de spalare de bani.

1) Pokerul online, jocurile de cazino si pariurile online sunt reglementate Wink (Romania... ma scuzi domnul profesor de lb romana!)
2)Tocmai de asta am intrebat ca nu stiu legislatia.
3)Mersi (de raspuns) si Hai pa..! Vad ca pe toate forumurile, indiferent de natura lor se gaseste cate unu' (numai romanii evident) care se crede mai destept decat ceilalti si incepe cu arogante...
Poi daca pokerul este reglementat si tu te lauzi ca nu platesti impozit  crezi ca te face mai breaz? Mai bine ti-ai pune intrebarea de ce Romania reuseste sa  incaseze doar 51% din taxe si impozite in timp ce Germania incaseaza 98% .. Poi din cauza unora ca tine...Si mai ai si tupeul sa faci "gargara" uite mai la el..

Nu cunosti legislatia? pune mana si citeste-o nu mai astepta mura in gura..

Esti intr-o sectiune de forum destinata comunitatii romanesti asa ca te rog sa scrii numele tarii in care te-ai nascut ( sau care te-a adoptat dupa caz) cu litera mare.



Dupa cum am explicat in post-ul meu, nu platesc impozit pt ca pokerul online e reglementat, dar e reglementat prost Wink

Intrebare: Tu, sa zicem, daca ai folosi bitcoinromania.ro sa cumperi 10 bitcoini cu 35.000 lei (la ~800$ cat e acum) si ai vinde la anul cu ~700$ ( ca ai nevoie de bani) si apoi ai retrage 30.000 lei de pe acelasi exchange, ai plati 16% impozit la cei 30.000 lei? (adica... dupa ce ai pierdut 5.000 lei la cursul BTC, sa mai platesti si impozit la restul).
hero member
Activity: 1134
Merit: 500
December 21, 2016, 10:47:29 PM
#12
Chiar nu ati invatat nimic dupa Panama papers??Impozitul e pentru fraieri...
Nu sariti sa ma injurati,am zis o si eu asa in spirit de gluma....sau nu.

+1

Offtopic:
Eu joc poker online (si nu platesc impozit) si de curand am inceput sa "jonglez" si cu monezile astea virtuale...
1) De ce nu platesc impozit la poker? Pai chiar daca e reglementat in romania, daca depun 1000$ pe un site si retrag 1000$ de pe acelasi site eu platesc impozit la 1000$ (pt ca retragerea se considera castig) Smiley)))
in fine....
Ontopic:
2) cum se caluculeaza impozitul pe venitul realizat din bitcoin? Daca depun bani si cumpar 10 btc la 750$ (e doar un exemplu) si ii vand la 800$ sa zicem, iar apoi retrag, platesc impozit la 800$ sau la 50$?
1: ce este reglementat in Romania? ( si e Romania nu romania) ?
2: Pe fiecare 50$ castigati, sa nu-mi zici ca intr-un an  castigi doar 50$. Se aduna. Si nu platesti impozit pentru "fiecare" 50$ ci pe anul fiscal..Citeste legislatia...

Si depinde  daca banii depusi au fost impozitati sau este vorba de spalare de bani.

1) Pokerul online, jocurile de cazino si pariurile online sunt reglementate Wink (Romania... ma scuzi domnul profesor de lb romana!)
2)Tocmai de asta am intrebat ca nu stiu legislatia.
3)Mersi (de raspuns) si Hai pa..! Vad ca pe toate forumurile, indiferent de natura lor se gaseste cate unu' (numai romanii evident) care se crede mai destept decat ceilalti si incepe cu arogante...
Poi daca pokerul este reglementat si tu te lauzi ca nu platesti impozit  crezi ca te face mai breaz? Mai bine ti-ai pune intrebarea de ce Romania reuseste sa  incaseze doar 51% din taxe si impozite in timp ce Germania incaseaza 98% .. Poi din cauza unora ca tine...Si mai ai si tupeul sa faci "gargara" uite mai la el..

Nu cunosti legislatia? pune mana si citeste-o nu mai astepta mura in gura..

Esti intr-o sectiune de forum destinata comunitatii romanesti asa ca te rog sa scrii numele tarii in care te-ai nascut ( sau care te-a adoptat dupa caz) cu litera mare.

full member
Activity: 800
Merit: 143
December 12, 2016, 01:39:03 AM
#11
Chiar nu ati invatat nimic dupa Panama papers??Impozitul e pentru fraieri...
Nu sariti sa ma injurati,am zis o si eu asa in spirit de gluma....sau nu.

+1

Offtopic:
Eu joc poker online (si nu platesc impozit) si de curand am inceput sa "jonglez" si cu monezile astea virtuale...
1) De ce nu platesc impozit la poker? Pai chiar daca e reglementat in romania, daca depun 1000$ pe un site si retrag 1000$ de pe acelasi site eu platesc impozit la 1000$ (pt ca retragerea se considera castig) Smiley)))
in fine....
Ontopic:
2) cum se caluculeaza impozitul pe venitul realizat din bitcoin? Daca depun bani si cumpar 10 btc la 750$ (e doar un exemplu) si ii vand la 800$ sa zicem, iar apoi retrag, platesc impozit la 800$ sau la 50$?
1: ce este reglementat in Romania? ( si e Romania nu romania) ?
2: Pe fiecare 50$ castigati, sa nu-mi zici ca intr-un an  castigi doar 50$. Se aduna. Si nu platesti impozit pentru "fiecare" 50$ ci pe anul fiscal..Citeste legislatia...

Si depinde  daca banii depusi au fost impozitati sau este vorba de spalare de bani.

1) Pokerul online, jocurile de cazino si pariurile online sunt reglementate Wink (Romania... ma scuzi domnul profesor de lb romana!)
2)Tocmai de asta am intrebat ca nu stiu legislatia.
3)Mersi (de raspuns) si Hai pa..! Vad ca pe toate forumurile, indiferent de natura lor se gaseste cate unu' (numai romanii evident) care se crede mai destept decat ceilalti si incepe cu arogante...
hero member
Activity: 1134
Merit: 500
December 04, 2016, 07:24:34 AM
#10
Chiar nu ati invatat nimic dupa Panama papers??Impozitul e pentru fraieri...
Nu sariti sa ma injurati,am zis o si eu asa in spirit de gluma....sau nu.

+1

Offtopic:
Eu joc poker online (si nu platesc impozit) si de curand am inceput sa "jonglez" si cu monezile astea virtuale...
1) De ce nu platesc impozit la poker? Pai chiar daca e reglementat in romania, daca depun 1000$ pe un site si retrag 1000$ de pe acelasi site eu platesc impozit la 1000$ (pt ca retragerea se considera castig) Smiley)))
in fine....
Ontopic:
2) cum se caluculeaza impozitul pe venitul realizat din bitcoin? Daca depun bani si cumpar 10 btc la 750$ (e doar un exemplu) si ii vand la 800$ sa zicem, iar apoi retrag, platesc impozit la 800$ sau la 50$?
1: ce este reglementat in Romania? ( si e Romania nu romania) ?
2: Pe fiecare 50$ castigati, sa nu-mi zici ca intr-un an  castigi doar 50$. Se aduna. Si nu platesti impozit pentru "fiecare" 50$ ci pe anul fiscal..Citeste legislatia...

Si depinde  daca banii depusi au fost impozitati sau este vorba de spalare de bani.
hero member
Activity: 1134
Merit: 500
December 04, 2016, 07:19:52 AM
#9
Chiar nu ati invatat nimic dupa Panama papers??Impozitul e pentru fraieri...
Nu sariti sa ma injurati,am zis o si eu asa in spirit de gluma....sau nu.
Probabil treaba cu "Panama-u" o faceai si tu daca te ducea capul sau aveai posibilitatea/relatiile, asa o jonglezi cum poti ...

Ideea in sine este alta, ( cum ziceau si altii mai sus)  vrei trotuare vrei asfalt pentru baraitoarea de masina, vrei autostrazi .. vrei, vrei( si in mare parte ai) dar  pe banii prostilor .. vezi vreo diferenta? Daca nimeni nu ar plati taxe si impozite ti s-ar duce dramul de comoditate, probabil ai circula pe jos ( cum o fac si eu, desi si eu contribui cu bani la buna-starea si confortul tau) ..
full member
Activity: 800
Merit: 143
November 29, 2016, 03:41:57 PM
#8
Chiar nu ati invatat nimic dupa Panama papers??Impozitul e pentru fraieri...
Nu sariti sa ma injurati,am zis o si eu asa in spirit de gluma....sau nu.

+1

Offtopic:
Eu joc poker online (si nu platesc impozit) si de curand am inceput sa "jonglez" si cu monezile astea virtuale...
1) De ce nu platesc impozit la poker? Pai chiar daca e reglementat in romania, daca depun 1000$ pe un site si retrag 1000$ de pe acelasi site eu platesc impozit la 1000$ (pt ca retragerea se considera castig) Smiley)))
in fine....
Ontopic:
2) cum se caluculeaza impozitul pe venitul realizat din bitcoin? Daca depun bani si cumpar 10 btc la 750$ (e doar un exemplu) si ii vand la 800$ sa zicem, iar apoi retrag, platesc impozit la 800$ sau la 50$?
newbie
Activity: 29
Merit: 0
November 29, 2016, 04:38:21 AM
#7
Chiar nu ati invatat nimic dupa Panama papers??Impozitul e pentru fraieri...
Nu sariti sa ma injurati,am zis o si eu asa in spirit de gluma....sau nu.
legendary
Activity: 1582
Merit: 1057
November 28, 2016, 07:19:15 PM
#6
Poate cel mai bine completezi ca s-a realizat venitul in Romania si cauti sa platesti chestia cu impozit pe venit 16% si daca gasesti sa bifezi cu "alte venituri" sau ceva similar. Tu nu muncesti pentru Bitstamp si nu ei te platesc. Poate ii vine vreunuia vreo idee sa sune la Bitstamp sa intrebe daca tu lucrezi acolo iar apoi sa zica ca "gata, l-am prins".

Cred ca e de 100 de ori mai probabil sa vina peste tine sa te ia cu evaziuni si spalari daca te apuci sa le declari chestiile astea. O sa te intrebe ca unde e contractul si cum dovedesti sumele primite.

Mai bine astepti o lege specifica care sa reglementeze ce si cum.

Nu conteaza foarte mult daca declara ca venitul sa realizat in strainatate sau in Romania atata timp cat plateste impozitul de 16%

Conteaza numai si numai atunci cand partea straina  opreste impozitul la sursa. In general pentru astfel de treburi sunt anumite formulare care se completeaza pentru evitarea dublei impozitari.  Ex. SUA are conventie cu Romania pentru evitarea dublei impozitari ( formularul  este W8-Ben) partea americana opreste 10% ( la ei impozitul este de 30%)iar partea romana  completeaza pana la 16% ( pentru ca, contribuabilul este rezident/cetatean roman)

Totusi aici nu se pune problema de  astfel de taxari ( sau cinestie )

Daca se intampla ( este foarte putin probabil) sa faca o verificare Fiscul  la Bitstamp) iar domnul in cauza, are datele reale de indentificare totul este in regula. Nu trebuie sa fii angajat la Bitstamp asa cum nu esti angajat nici la BvB cand tranzactionezi actiuni/active etc..

Numai bine
legendary
Activity: 1582
Merit: 1057
November 28, 2016, 07:09:43 PM
#5
Lucrurile sunt  foarte simple. Orice venit realizat de o persoana rezidenta in Romania, este impozabil ( 16% sau 6% + 10% la sursa) Nu exista aberatii de genul 10k dolari euro lei etc. Ca sa  scapi de evaziune, anul viitor  pana pe 25 Mai, te duci la ANAF si ceri un formular si il completezi( 201 pentru venituri realizate din strainatate). Vei bifa casuta "alte venituri/alte castiguri"

Venitul realizat se declara pentru anul precedent ( anul curent)

Abureala cu " bitcoinul nu este reglementat etc.." nu tine ...Nu este reglementat, daca ar fi  ai plati taxe  direct pe  suma de BTC, insa  cum tu retagi in lei lucrurile se schimba.

Inca o chestie. De anul acesta toate bancile  din Romania, transmit Fiscului, date cu fiecare cont prin care se ruleaza bani. Datele sunt transmise la sfarsitul fiecarei luni . Deci practic Fiscul stie  tot ce se invarte intr-un cont bancar.

Normal esti obligat prin lege sa declari insa fiecare face dupa cum crede ( si suporta consecintele de rigoare)

Personal, si vb  doar in numele meu, atata timp cat am asfalt (nu ma omor dupa el), iluminat public, invatamant gratuit ( trecand peste afacerile profesorilor, carti suplimentare tabere bla bla) serviciu gratuit de urgenta, si toate celelalte chestii utile sau  nu... este o obligatie cetateneasca sa imi platesc taxele. Daca nu le platesc  eu, plateste altul "in locul meu" si nu este corect.

Atentie  ca trebuie sa inchei si contract cu CNAS-ul, te costa vreo 70 lei lunar ( plus trebuie sa platesti ultimele 6 luni retroactiv daca nu esti asigurat)

Pensiile nu stiu ( eu platesc si pensie pentru ca am si contracte pe drepturi de autor, si pentru alea sunt obligat sa platesc si pensia, 347 lei lunar - chestia e standard)

Numai bine.


PS: pentru mai multe detalii si informatii contacteaza-ma prin PM.

hero member
Activity: 694
Merit: 501
November 16, 2016, 09:42:06 AM
#4
Avand in vedere ca Bitcoinul este in afara legii in Romania, nu cred ca am treaba sa declar partea cu mine si clientul, ci doar partea cu mine si Bitstamp, care imi trimit bani in cont. Dar nu stiu cum sa ii declar.

Ma poate ajuta cineva ?... Sau stiti cu cine ar trebui sa vorbesc ?
Bitcoinul nu este in afara legii in Romania. Momentan este un vid legislativ. Nu poate fi considerat moneda electronica deoarece nu este stocat pe un anumit dispozitv, hard disk sau telefon mobil sau altele.
sr. member
Activity: 471
Merit: 250
BTC trader
November 15, 2016, 04:29:28 AM
#3
Poate cel mai bine completezi ca s-a realizat venitul in Romania si cauti sa platesti chestia cu impozit pe venit 16% si daca gasesti sa bifezi cu "alte venituri" sau ceva similar. Tu nu muncesti pentru Bitstamp si nu ei te platesc. Poate ii vine vreunuia vreo idee sa sune la Bitstamp sa intrebe daca tu lucrezi acolo iar apoi sa zica ca "gata, l-am prins".

Cred ca e de 100 de ori mai probabil sa vina peste tine sa te ia cu evaziuni si spalari daca te apuci sa le declari chestiile astea. O sa te intrebe ca unde e contractul si cum dovedesti sumele primite.

Mai bine astepti o lege specifica care sa reglementeze ce si cum.
sr. member
Activity: 363
Merit: 250
BTC will change the world
November 14, 2016, 12:23:37 PM
#2
La fel cum au spus unii de pe aici, atata timp cat ai de retras sume modice (sub 10k euro lunar), ar trebui sa fii in regula.

Daca nu vrei sa stie banca de unde provin banii, tranzactioneaza BTC online pt transfer bancar de la alti membri din comunitate (ex: localbitcoins).

Daca vrei sa fii si mai sigur ca e totul ok, tranzactioneaza offline cu alti useri pt cash face2face.

Daca nu esti dintr-un oras cu traderi, merita sa faci un drum lunar sa schimbi btc pt lei. In Bucuresti este cel mai usor si rapid sa faci asta. Recomand sa iti alegi un user cu calificative si istoric pozitive. In 99,9% din cazuri vei fi SAFE . Din fericire, comunitatea BTC din RO (chiar si mica, cum e), este una plina de oameni seriosi si de incredere. Asta poate fi doar parerea mea, totusi.

O alta solutie alternativa este sa iti faci debit card pe e-coin.io (sunt multi alti provideri, dar eu ii folosesc pe ei). Primesti cardul in posta si fara acte, fara verificari, poti scoate pana la 2.500 euro la orice atm. Ia in considerare si taxele totusi, fiindca de obicei sunt un pic mai mari ca la celelalte variante de mai sus.
Cardul oferit de e-coin apartine wave crest holding llc si este inregistrat in Gibraltar. Avand in vedere ca poti cere un card la orice ora, pe orice nume si pe orice adresa, sansele ca tu sa fii obligat vreodata sa platesti vreo taxa sunt aproape 0. (mai ales la sume mici)

Nota: Nu indemn pe nimeni sa nu isi plateasca taxele la stat. Ideile de mai sus sunt doar cu o nota informativa. Dupa cum se observa, bitcoin este inca ceva necunoscut in statul nostru si de aceea ne discutam optiunile. Poate cineva cu mai multa experienta ne poate lamuri (insa nu cred ca va exista vreo persoana care sa aiba o informatie 100% batuta in cuie, fiindca nu exista legi in privinta BTC negru pe alb).
newbie
Activity: 3
Merit: 0
November 13, 2016, 08:21:09 PM
#1
Salut, am si eu o intrebare.
Eu imi fac BTC de pe urma anumitor servicii online (fac siteuri). Nu am firma, nu am contract, e doar discutie intre mine si client. Eu fac treaba, el imi trimite BTC.
O parte din BTC ii transform in fiat prin Bitstamp, si imi iau banii direct in banca, ca sa pot plati chiria si sa traiesc.

N-am mai platit taxe pana acum, si nu prea stiu cum se procedeaza. M-am tot interesat, si cred ca trebuie sa declar prin declaratia 201 ? Dar si acolo ma blochez. Ce selectati acolo ? "Statul in care s-a realizat venitul"... Pun unde e localizat Bitstamp ? Si ce selectez ? Operatiuni de vanzare-cumparare de valuta ? Alte venituri ?

Avand in vedere ca Bitcoinul este in afara legii in Romania, nu cred ca am treaba sa declar partea cu mine si clientul, ci doar partea cu mine si Bitstamp, care imi trimit bani in cont. Dar nu stiu cum sa ii declar.

Ma poate ajuta cineva ?... Sau stiti cu cine ar trebui sa vorbesc ?
Jump to: