Chiar nu ati invatat nimic dupa Panama papers??Impozitul e pentru fraieri...
Nu sariti sa ma injurati,am zis o si eu asa in spirit de gluma....sau nu.
+1
Offtopic:
Eu joc poker online (si nu platesc impozit) si de curand am inceput sa "jonglez" si cu monezile astea virtuale...
1) De ce nu platesc impozit la poker? Pai chiar daca e reglementat in romania, daca depun 1000$ pe un site si retrag 1000$ de pe acelasi site eu platesc impozit la 1000$ (pt ca retragerea se considera castig)
)))
in fine....
Ontopic:
2) cum se caluculeaza impozitul pe venitul realizat din bitcoin? Daca depun bani si cumpar 10 btc la 750$ (e doar un exemplu) si ii vand la 800$ sa zicem, iar apoi retrag, platesc impozit la 800$ sau la 50$?
1: ce este reglementat in Romania? ( si e Romania nu romania) ?
2: Pe fiecare 50$ castigati, sa nu-mi zici ca intr-un an castigi doar 50$. Se aduna. Si nu platesti impozit pentru "fiecare" 50$ ci pe anul fiscal..Citeste legislatia...
Si depinde daca banii depusi au fost impozitati sau este vorba de spalare de bani.
1) Pokerul online, jocurile de cazino si pariurile online sunt reglementate
(Romania... ma scuzi domnul profesor de lb romana!)
2)Tocmai de asta am intrebat ca nu stiu legislatia.
3)Mersi (de raspuns) si Hai pa..! Vad ca pe toate forumurile, indiferent de natura lor se gaseste cate unu' (numai romanii evident) care se crede mai destept decat ceilalti si incepe cu arogante...
Poi daca pokerul este reglementat si tu te lauzi ca nu platesti impozit crezi ca te face mai breaz? Mai bine ti-ai pune intrebarea de ce Romania reuseste sa incaseze doar 51% din taxe si impozite in timp ce Germania incaseaza 98% .. Poi din cauza unora ca tine...Si mai ai si tupeul sa faci "gargara" uite mai la el..
Nu cunosti legislatia? pune mana si citeste-o nu mai astepta mura in gura..
Esti intr-o sectiune de forum destinata comunitatii romanesti asa ca te rog sa scrii numele tarii in care te-ai nascut ( sau care te-a adoptat dupa caz) cu litera mare.
Dupa cum am explicat in post-ul meu, nu platesc impozit pt ca pokerul online e reglementat, dar e reglementat prost
Intrebare: Tu, sa zicem, daca ai folosi bitcoinromania.ro sa cumperi 10 bitcoini cu 35.000 lei (la ~800$ cat e acum) si ai vinde la anul cu ~700$ ( ca ai nevoie de bani) si apoi ai retrage 30.000 lei de pe acelasi exchange, ai plati 16% impozit la cei 30.000 lei? (adica... dupa ce ai pierdut 5.000 lei la cursul BTC, sa mai platesti si impozit la restul).
Depinde cat castigi anual ( cotele de impozitare sunt de 1% 16% si 25% ) nu declari? este stric problema ta si o faci pe propria barba. De prins tot te vor prinde .
Acum sa lamurim cealalta problema.
Ce inseamna impozit pe venit? Ce insemna profit? Ce insemna spalare de bani?
Ai zis 30,000 roni ( venituri realizate din alte activitati pe care tu obligatoriu ai platit impozit)
In momentul in care tu investesti suma de 30,000 roni ( suma care nu provine din activitati ilicite, te documentezi tu care is alea) si anul urmator scoti mai putin decat ai investit aia insemna pierdere, nu ai realizat nici venituri nici profit. Poi stimabile pierderile nu sunt impozitabile ( este valabil pentru orice persoana fizica sau juridica - valabil in cazul impozitarii pe profit) Declari pierderi, nu platesti impozite. Pricepusi? Vezi diferentele dintre impozitul pe venit si impozitul pe profit.
Daca insa din cei 30,000 roni anul urmator scoti 35,000 sau 60,000 atunci declari profitul realizat adica 5000 roni sau 30,000 roni pe care platesti impozitul.
Totusi in cazul tau ( probabil esti persoana fizica) vei declara impozitul pe venit ( doar micro-intreprinderile etc.. au optiunea cu impozit pe profit)
Daca de ex. scoti tot atat cat ai investit ( suma initiala fiind de 30,000 roni) nu declari nimic exact ca in cazul pierderilor
Documentele contabile si cele fiscale nu lasa loc de interpretari. Intrarile si iesirile pot fi urmarite cu usurinta
Ca sa intelegi mai usor... tu nu poti sa platesti impozit de doua ori pe aceeasi suma. De ex daca anul acesta ai obtinut 30,000 roni venituri si esti impozitat cu 16%, iar anul urmator ai aceeasi suma realizata din anul fiscal precedent ( adica ai avut venituri 0) nu ai ce sa declari sau nu ai pe ce sa platesti impozit, chiar daca acea suma este prezenta in documentele contabile ( ex extrasul de cont).
Nefiind reglementat BTC-ul tu nu ai ce sa platesti la cumpararea de BTC ( inclusiv tranzactionarile BTC vs fiat realizate pe platforme din afara Romaniei)
In momentul in care retragi in fiat si banii intra in tara, acea suma este impozabila.
Ca sa nu zici ca sunt aiurea...iti mai spun ceva...
Daca tu, faci retrageri de moneda fiat ( euro, usd etc) intr-un cont de Paypal si acele sume nu sunt introduse in tara ( retragere intrun cont bancar) tu nu ai ce sa declari si nu ai de ce sa declari. Poti cheltui acei bani cumparand diverse produse cu plata prin Paypal. teoretic este legal practic ...e treaba ta.
Problema cea mai mare la noi in Romania este ca toti vrem .. vrem invatamant moca vrem spitale ( vezi doamne ca banii de spitale ii mananca biserica sau alte porcarii..) vrem asfalt vrem conditii domnule, dar evaziunea fiscala este imensa si faza mai proasta e ca pe cei mari ii poate prinde usor pentru ca is firme inregistrate etc ( mai putin pe smecherii cu offshoruri) insa gaura cea mai mare este data de vreo 3 mil de cetateti romani care nu platesc absolut nimic. Ori bugetul statului se sprijuna ca in orice tara din lumea asta pe taxele contribuabililor. Bun nu vrem taxe.. atunci de ce vrem autostrazi? de ce vrem spitale publice? de ce vrem in vatamant .. de ex cum ar fi ca tu de ex. sa platesti iluminatul public uite asa de chestie.. din buzunarul tau.. ca sa vedem si noi noaptea pe unde calcam. Nu ti-ar conveni.
Sunt o gramada de beneficii care cel putin ar trebui sa se intoarca cetatenilor.
Normal, unii vor spune ca apoi de ce sa platesc? sa fure ala sau celalalt? Uitam ca si ala care se afla intr-o functie inalta.. la inceput o firat mai putin ca x sau y.
Germania reuseste sa stranga 98% din taxe, Danemarca? a fost cand a colectat si 110% da 110% pentru ca danezii ( nu ma omor deloc dupa nordici) au platit la stat mai mult decat datorau ( danezii au o frica de fiscul lor pff n-ai ideee) Romania colecteaza 52-55% probabil doar aia de prin Congo mai au asa evaziune fiscala.
Tu sau altul poti fi cetatean de buna credinta sa zici domnule eu as plati dar daca altii fura? si uite asa ajungi sa furi si tu.. si altu si altu..
Eu am repetat-o de multe ori , as vrea sa traiesc in salbaticie ( mediu curat, lipsa modernismului , tehnologiei, costuri reduse, mancare sanatoasa) pentru toate astea nu ar trebui sa platesc nimic si nici nu ar vrea!! Dar suntem 19 milioane.. unii vor civilizatie vor statut social vor dezvoltare vor CONFORT bla bla..
Si inca o chestie... daca unu nu-si plateste taxele trage celalalt care plateste..si sufera toti. Din pacate asa functioneaza ceea ce numim noi societate dezvoltata( ca un termen general nu ma refer la tara)
Cineva zicea ca taxele si impozitele sunt pentru fraieri. Nu sunt pentru fraieri, sunt pentru o societate dezvoltata ( care distruge toata natura originala! dar asta e alta discutie) Trebuie sa recunosc deschis ca pe mine ma enerveaza atitudinea celor care fac evaziune fiscala ( de la mic la mare) adica eu pot sa sustin bugetul statului desi m-as lipsi de tot confortul societatii in care traiesc ( ma imbolnavesc? nu am asigurare? cu ceaiuri si doamne ajuta ), si altii ravnesc si vor cat mai mult confort , se bucura de el.. si nu contribuie cu nimic.. Urata treaba.