Referitor la Trust Wallet, chiar daca este detinut de Binance, codul este open source. ( De ex. codul Coinbase Wallet este doar partial open source)
Și eu tot așa știu: Trust Wallet nu este complet Open Source, sau cel puțin nu era ultima dată când citisem despre subiect. Deci ceea ce zic ei (că ar fi Open Source) este o minciună. Iar regula de bază în lucrul cu banii este că dacă cineva a mințit o dată, să nu îl mai crezi, indiferent ce zice, că altfel, mai devreme sau mai târziu, o să te arzi.
Iar comparația cu Coinbase Wallet nu ține. Faptul că există variante mai proaste nu îl face pe acesta bun.
Electrum este open source insa fiind vorba de Dapps-uri, ai putea incerca Wallet Connect.
Pentru unele monede alternative există variante derivate (forks) de Electrum. Clar, pentru foarte puține și cred că este vorba doar de proiecte foarte asemănătoare cu Bitcoin.
Nu știu cât de bun e acel Wallet Connect... poate că o fi Open Source, dar cel mai probabil este insufficient testat și am văzut câte minuni se întâmplă fiindcă lumea se aruncă să folosească programe netestate cu banii lor. Deci... nu e convingător.
Teoretic, este imposibila instalarea unei actualizari malicioase in MetaMask
Din câte îmi amintesc, s-a și întâmplat așa ceva. Nu cu Metamask. Cineva a intrat undeva unde nu trebuia și a pus o actualizare de care tu zici că nu se poate întâmpla. Îmi pare tare rău că nu îmi amintesc numele extensiei să caut și să pot să dau sursa informației...
insa este posibila descarcarea si instalarea unei copi fidele ( malicioasa desigur).
Clar, asta este o problemă mult mai frecventă, și, spre deosebire de programele pe care le poți da jos și să le verifici semnăturile, aici nu poți face așa ceva, deci ești legat la ochi. Bucuria hoților.
In rest alte amenintari care ar compromite si ar duce la pierderea monedelor, persista asupra tuturor aplicatiilor de tip portofel digital fie el online, browser extension, desktop, mobile etc, indiferent de sistemul de operare.
Corect, dar acesta este alt subiect, și nu unul prea interesant. Dacă sistemul e compromis.. nu poți avea așteptări de bine.
Consider ca alegerea unui portofel tine foarte mult si de activitatea utilizatorului...Daca vorbim de pastare/depozitare chiar si staking, un portofel hardware este alegerea perfecta. Daca vorbim de micro plati, diverse incasari marunte, schimburi, etc atunci poate fi luat in considerare chiar si un portofel precum MetaMask sau de ce nu, MEW.
Păi ideea ar fi să ai banii în siguranță, că sunt bani. Deci optim ar fi să folosească, mai ales începătorul, portofel hardware cu MetaMask.
Și până acum nu m-a convins nimeni că e absolut sigur și nu poate vreun token, bridge sau ce o mai fi, să nu producă vreo surpriză.
Teoretic ar trebui să nu fie problemă, că portofelul hardware ar trebui să dea doar informații publice sau semnături. Practic, am auzi povești de groază care încep cu introducerea în MetaMask a cuvintelor de seed pentru portofel (clar, nu știu dacă e vorba de MetaMask sau o clonă), ceea ce nu are voie să se întâmple când se lucrează cu portofel hardware
și m-ar bucura tare mult să confirmi sau infirmi că MetaMask cere așa ceva.
Exclusiv pentru BTC as prefera portofele precum Atomic sau Electrum, cu neajunsurile de rigoare.
Pentru unii neajunsuri, pentru alții nu
Eu în timp am concluzionat că cele mai multe (99.9%) monede alternative nu merită atenția, așa că nu mă deranjează atât de mult că Electrum e "limitat" (nu e limitare, e bine așa) la Bitcoin.
Atomic nu știu. Sparrow e o alegere mai bună, dar, din nou, cred că e doar pentru Bitcoin.
Binance Wallet este cel putin pe acelasi segment de siguranta cu MetaMask-ul.
De acesta am auzit și mai puțin. Mare atenție cu Binance chain, că este extrem de centralizat. Poate aduce bani dacă ești atent și te pricepi, dar poate să facă surprize neplăcute tot la fel de ușor (de la bani blocați la infrastructura complet picată dacă vreodată Binance sau CZ au probleme).
Nu spun să eviți, e treaba ta, eu doar avertizez că nu e înțelept să ai prea mulți bani acolo (inclusiv BNB, BUSD sau versiunea Binance de wrapped Bitcoin).
Dacă nu îţi pasă, iei ultima versiune de Electrum şi o instalezi fără să verifici nimic. Dacă eşti puţin paranoic, o verifici înainte să o instalezi. Extrema opusă nepăsării ar fi să iei totul de la zero, verificând totul încât să te asiguri că nu există nimic malicios în procesul de instalare. E un pas foarte avansat şi necesită cunoştinţe foarte avansate. Dar măcar Electrum te lasă să faci asta. Cu Meta Mask .. e mai greu.
Mai este și abordarea majorității: vezi ce și cum au instalat cei mai mulți, faci ca ei și speri că e totul în regulă. Și de obicei este în regulă, că majoritatea nu știe (sau îi e lene) să facă toate acele verificări. Ideea mai importantă e să nu faci mișcări greșite (pe care poate că majoritatea nu le face), vezi introdusul de seed al portmoneului hardware în MetaMask...