Author

Topic: Dünya Bankası Başkanı: Herkes Blockchain İçin Heyecanlı (Read 628 times)

full member
Activity: 182
Merit: 100
“Decentralized Transportation Economy”
Bitcoini kötülemesi kötü olmuş ama ben çok etki edeceğini düşünmüyorum. Önemli olan bitcoin ve blockchain hakkında konuşmaları. Her geçen gün bitcoin daha çok duyuluyor ve insanlar merak ediyor. Uzun vadede bitcoinin değeri sürekli artacaktır ve kripto para piyasasının market hacmi büyüyecektir.
full member
Activity: 434
Merit: 107
blockchain ağının örnekli uygulamasını büyük bir özveriyle ortaya koyan bitcoine tu kaka ama blockchain iyi demek; bitcoine değer veren ve onu bugününe getiren geliştirici+yatırımcılara en hafif ifadeyle saygısızlıktır.

belki bankalararası piyasa veya dünya bankası kendi para birimlerini blockchain ağına yerleştirecek .

bitcoin bu yüzden bir miktar değer kaybetse bile o insanların gönlünde büyük bir efsane olarak kalacak.

bitcoinin devletlerin kontrolünde olmasındansa gündelik kullanıcıların insiyatifinde olmasını tercih ederim.
sr. member
Activity: 1778
Merit: 294
Blockchain teknolojisi çok faydalı bence de. İlerleyen zamanda daha da gelişeceğini düşünüyorum. Dünya çapında büyük katkı sağlayacaktır. Türkiye'de de bu konu hakkında seminerler olması gayet güzel. Devamının gelmesini umuyorum.
hero member
Activity: 923
Merit: 534
Haklı ve blockchain daha hızlı ilerleyecektir şuan için halen emekleme aşamasında yakında tüm dünya da ve tüm sektörlerde blockchainin ayak seslerini duyacağımıza emin olabilirsiniz.
full member
Activity: 367
Merit: 100
Haklı bence de blockchain internetten sonraki en iyi yenilik kısa süre sonra hayatımızın heryerinde karşılacaz bu teknolojiyle
full member
Activity: 532
Merit: 102
Bitcoini yermesi aslında çok da iyi olmamış ama bitcoinin fiyatına yansıyacağını düşünmüyorum. Blockchainin de ön plana çıkması teknolojiyi övmesi aslında bitcoin üzerinden olmuş hem iyi yanlarından hem kötü yanlarından ele almış çok bir etkisi olacağını sanmıyorum.
legendary
Activity: 1036
Merit: 1001
Şimdi sıra blockchain'de. birbirine bağlanan ve mobil haline gelen dünya tüm kapıları tutmuş olan komisyonculardan ve regülatörlerden sıyrılmanın yolunu arıyor. hani iyi iş yapan herkes dünyanın her yerine erişecekti ya, hani bir şey yapıp bunu dünyadaki herkese satabilecektik ya , şu anki dünyada neyin kime erişeceğini google, facebook, amazon ve bir ka dev şirket daha belirliyor. blockchain teknolojisi bunu değiştirecek.
full member
Activity: 366
Merit: 101
Blockchain dünya da kabul edilmiş yeni bir serüven. Dünya çapındaki ünü giderek artmakta ve 2018 yılının blokzincir teknolojisinin en parlak dönemlerinden biri olacağı konuşuluyor. Ben sanıyorumki Türkiye dahil dünyanın birçok yerinde insanlar bu teknolojiye alışıyor.

Bu forumda biri yazmıştı Türkiye'deki Bitcoin borsalarına günlük 210.000 kişi giriş yapıyormuş. Bu rakam Türkiye için bile çok yüksek ve daha yolun başındayız!

Bittrex'in aylık giriş sayısı 180 milyonmuş..

Dünya'nın %1'i bile ilgilenirken piyasa bu kadar büyük, %5 olduğumuzu hayal edin.

Teknolojiye alışmak değilde, teknoloji insanlara alışıyor gibi bir çıkarım daha mantıklı. Yavaş yavaş insanlara yayıldıkça, blockchain teknolojisi de insanlara daha adapte oluyor. Buda kullanıcı kapasitesini arttırıyor. 2018 konusunda benimde yorumlarım o yönde hocam. Düşüncem Türkiye gerçekten bitcoine giriş yaptığında eğer Hükümet ve yapılanmalarında desteği olursa çok güzel seviyelere ulaşırız. Dediğiniz gibi 210.000 kişi günlük giriş yapıyor. Ortalama 5 milyon kişi bitcoinden haberdar ve 500bini düzenli olarak kullanıyor gibi bir izlenim çıkıyor ortaya. Yüzdelik dilimi arttırdıkça ve Türkiye çapında kullanım arttıkça, dikkat çekmesi de cabası. Dünyadaki kullanımın armasını ben btc değerinin katlanmasıyla eşdeğer görüyorum. 2-3 sene içinde %5'lik dilim kullanmaya başlarsa eğer bitcoin şuanki seviyesinden mininum 4 kat atıcak gibime geliyor Smiley
sr. member
Activity: 420
Merit: 250
"Proof-of-Asset Protocol"
Bitcoin'den 1988 yılında dünyanın en ünlü ekonomi dergisi olan Ekonomist'ten Phoenix adıyla bahsedilmişti. Bitcoin dünyada kullanılacak olan dijital para birimlerinin deneme versiyonu olarak ortaya atıldı ve bu gerekli bir şeydi.

Bitcoin'in seveni var, sevmeyeni var. Her ne kadar çok altcoinler ve Bitcoin Cash/Gold gibi saçmalıklar türesede her şey biter Bitcoin ve blokzincir teknolojisi baki kalır diye düşünüyorum.. Bankaların bizim üstümüzdeki etkisi bu kadar büyükken tam olarak özgür bir dünyadan bahsedemeyiz. Bitcoin özgürlüktür.
sr. member
Activity: 560
Merit: 255
Blockchain dünya da kabul edilmiş yeni bir serüven. Dünya çapındaki ünü giderek artmakta ve 2018 yılının blokzincir teknolojisinin en parlak dönemlerinden biri olacağı konuşuluyor. Ben sanıyorumki Türkiye dahil dünyanın birçok yerinde insanlar bu teknolojiye alışıyor.

Bu forumda biri yazmıştı Türkiye'deki Bitcoin borsalarına günlük 210.000 kişi giriş yapıyormuş. Bu rakam Türkiye için bile çok yüksek ve daha yolun başındayız!

Bittrex'in aylık giriş sayısı 180 milyonmuş..

Dünya'nın %1'i bile ilgilenirken piyasa bu kadar büyük, %5 olduğumuzu hayal edin.
sr. member
Activity: 420
Merit: 260
Bir çok alanda blockchain geliştirilmesi için laboratuvarlar oluşturduklarını zaten biliyorduk, bu haberin piyasaya etkisi olumlu olur. Bu röportajda ne kadar bitcoinin riskli olduğunu söyleyip blockchaini ön plana çıkartmaya çalışsada şuanda blockchainin bilinmesinin tek sebebi Bitcoin. O yüzden olumsuz bir etki olmaz.
Fakat blockchain tabanlı bir şey yapar ve bunu dünyaya tanıtırlarsa o zaman bitcoin için olumsuz etkileri başlar.
hero member
Activity: 896
Merit: 519
Dünya Bankası başkanı Jim Yong Kim CNBC ile yaptığı bir röportajda Blockchain teknolojisi hakkında iyimser açıklamalarda bulundu. Ancak teknoloji hakkındaki olumlu görüşlerini ifade ederken, Bitcoin gibi Blockchain teknolojisi türevlerinin risk teşkil ettiğine de dikkatleri çekti.

Blockchain temelli dijital paraların uygulanabilir olup olmadıkları sorulduğunda ise şu ifadeleri kaydetti:

“Blockchain teknolojisi herkesi heyecanlandıran bir konu ancak şunu hatırlamak zorundayız ki Bitcoin, Blockchain teknolojisinin kullanım alanlarının yalnızca küçük bir örneği. Blockchain’in kullanıldığı bu örneğin temelinde bir çeşit Ponzi oyunu vardı. Haliyle eğer Bitcoin ile devam edeceksek, bunun istismar edilmeyeceği hakkında emin olmamız bir hayli önem arz ediyor.”

Dünya Bankası ihtiyaç duyulan sermayeyi sağlayabilmeleri için üye devletlere borç veren bir kurum olarak faaliyet gösteriyor. Kurumun bir süre için, özellikle finansal şeffaflık ile ilgili alanlarda Blockchain teknolojisinin sunduğu çözümleri dikkate aldığı biliniyor. Kurum geçtiğimiz yaz aylarında bir Blockchain geliştirme laboratuvarı başlatmıştı. Ayrıca teknolojinin sermaye oluşturma gibi alanlarda uygulanabilmesi için yapılan araştırma projelerini desteklemişti.

Jim Yong Kim ropörtajın devamında Bitcoin hakkındaki görüşlerini; işlemlerinin hızı ve kesinliği bağlamında, Çin merkezli dev online ticaret sitesi Alibaba ile Bitcoin’i karşılaştırarak, daha da net hale getirdi. Alibaba ile yüz altmış bin dolarlık bir işlemin sadece “üç saniye” sürdüğü ve şirketin işlemin krediye uygunluğunu aynı süre içerisinde değerlendirebildiği konuları üzerine de yorum yaptı. Konuyla ilgili olarak Kim şu ifadelere yer verdi:

“Alibaba ağının bir parçası olan herhangi birisine yüz almış bin dolar para transfer etmek yalnızca üç saniye, üç saniye sürüyor. Çünkü krediye uygunluğu üç saniyede tespit edebiliyorlar.”

Jim Yong Kim’in Bitcoin ile ilgili nihai çıkarımı, aynı şeyi başka yöntemlerle de yapmak mümkünken Bitcoin’in gereksiz olduğu yönünde oldu.

http://coin-turk.com/dunya-bankasi-baskani-herkes-blockchain-icin-heyecanli
Jump to: