Author

Topic: Dünya, Merkezi Olmayan Yönetim Sistemlerine Doğru Gidiyor (Read 134 times)

newbie
Activity: 168
Merit: 0
benim istediğim ekonomi anlayışında amerikanın krizi yalnız amerikayı vurması, diğerlerini es geçmesi. merkezi olmayan yönetimler çok yeni ve ne getirecek, artısı - eksisi ne bilmiyoruz. deneyimleyeceğiz. pratikte, o teoride yazılanlar fos da çıkabilir.
newbie
Activity: 70
Merit: 0
Para aslında çağın çok bile gerisinde kaldı, bence şuanda ayak uydurma aşamasında içinde bulunduğumuz durum tüm devletler ve kurumalr tarafından farkında olunan birşey, sadece ne denli gelişeceğini veya nereye gideceğini kestiremedikleri için takip aşamasında. Yoksa yerli yersiz bu kadar haber neyin nesi ?
newbie
Activity: 210
Merit: 0
”Paranın doğasının değişmeye başladığına şahitlik ediyoruz. Yakında ‘global’ köylerimiz olacak ve buralarda merkezi olmayan yönetim modelleri olacak. Burada ekosisteminiz için hedeflerinizi belirleyebilecek ve bunlar için harekete geçebileceksiniz. Bunlar için kripto para şeklinde para da toplayabileceksiniz.” bu bir nevi tarım yapmak, süper bir şey gerçekten Smiley
newbie
Activity: 126
Merit: 0
Öncelikle bunu bütün dünyanın içselleştirmesi gerekiyor, en önemlilerinden biri olan para konusu Bitcoinle çözülecek, diğer yönetim sistemleri de çıkarılan projelerle yavaş yavaş farkettirmeden gelecek
jr. member
Activity: 322
Merit: 2
Globalleşen bir dünyadan bahsederken aslında merkeziyetsizlikten bahsediyoruz. Eninde sonunda tüm devletler blockchain teknolojisine geçerek bu teknolojide yerini alacaklardır. bizler bunun öncüleri olacağız.
newbie
Activity: 112
Merit: 0
Bunu herkesin istemesi gerekiyor, özellikle merkezi yöneten insanların da istemesi gerekiyor. Eğer istemezlerse engellemek onlar için çok kolay
sr. member
Activity: 784
Merit: 268
Helena Helena!
Merkezi olan yönetim şekilleri kadar merkeziyet tanımından uzak olan yönetim şekilleri blockchain in nerede, nasıl kullanılacağına bağlı olarak daha iyi veya daha kötü olabilecek yönleri mevcut. Bu nedenle her kavram içinde barındırdığı çözümler ve problemlerle doğuyor. Hangi  alanda , ne için, nasıl sorularına yanıt vermesi önemli. Blockchain kullanım alanı çok geniş olabilir. Getirdiği çözümler kadar yaratabileceği sorunlar da olduğu su götürmez bir gerçek. Bugün ekonomik özgürlüğümüzü veren sistemin yarın bireysel özgürlüğümüzü kısıtlayan bir sistem olarak kullanılmasının da önüne geçilmesi için çeşitli çalışmalar yapılması gerekiyor.
newbie
Activity: 224
Merit: 0
adam da demiş ya zaten şu an her şeyin başındayız diye. yani yılanın daha başı oluşmadı, bir oluşsun küçükken ezerler ya da ehileştirirler..
legendary
Activity: 1666
Merit: 1030
O kadar sağlam projeler var ki.
Benim bu teknolojiye olan güvenimi sağlamlaştırıyor.
Yani bitcoin ve ethereum deneysel evet ama zaten bitcoin sınıftan geçti.
full member
Activity: 721
Merit: 100
"Allaire, bir kripto devriminin yakın olduğunu belirtmiş ve şu an her şeyin başındayız demişti." aynen öyle daha her şeyin başındayız çok yeni bir teknoloji daha bebek sayılır ve bizler her şeye tanık olacağız .
jr. member
Activity: 196
Merit: 1
Şu an belki böyle bir şey çok da ütopik gelebilir ama bundan kaç yıl önce şu anki teknolojiyle yapılanlar için de aynı şekilde düşünülüyordu.Aslında her büyük gelişme ve değişimin tohumları bu şekilde söylemlerle başlıyor.
newbie
Activity: 70
Merit: 0
”Paranın doğasının değişmeye başladığına şahitlik ediyoruz. Yakında ‘global’ köylerimiz olacak ve buralarda merkezi olmayan yönetim modelleri olacak. Burada ekosisteminiz için hedeflerinizi belirleyebilecek ve bunlar için harekete geçebileceksiniz. Bunlar için kripto para şeklinde para da toplayabileceksiniz.”

Cümleye bakar mısınız ? Bunu hep beraber görüyor ve işitiyoruz baylar. İçinde bulunduğumuz bu süreç geleceğe yön verecek belki de geleceğin kendisi olacak. Birçok vizyon sahibi kişilikli firma ve şahışlardan gelen bu kadar yorum ve yatırım bence değersiz şeyler değiller.
sr. member
Activity: 714
Merit: 250
Merkeziyetsizleştirilmiş bir dünya daha adil olur mu bilemem ancak mevcut düzen özellikle 2. ve 3. dünya ülkeleri için çok acımıasız. Geleceğimizi yapay zekaya emanet edecek gibiyiz.
sr. member
Activity: 672
Merit: 254
Bu oldukça uzun br süreç. Önümüzde çok uzun yıllar daha var fakat bu geleceği bir gün yaşayacağız. Günümüzde olan gelişmeler ise bu işin temellerinin atılması. Yani aslında şu anda tarihe tanıklık ediyoruz ve biz bu sürecin içine dahil olan ilk kişileriz.
member
Activity: 126
Merit: 10
paranın değişmesi herşeyin değişmesi demek. dünyayı para yonetiyor. Kripto paraların kısa vadede itibari paraların yerini almasını şu aşamada beklemiyoruz zaten. bu da çok kolay olmayacaktır. ama olduğu zaman kripto paraya karşı olan ülkeler için herşey çok geç olmuş olacsk
member
Activity: 280
Merit: 10
paranın doğasının değişimine şahitlik ediyoruz evet, para hiç olmadığı kadar akışkan artık bu yıllarda
jr. member
Activity: 364
Merit: 5
Hong Kong’da düzenlenen ve sektörün en önde gelen isimlerini bir araya getiren, aynı zamanda global ekonomik gelişmelerin de konuşulduğu Rise konferansında bir panele katılan Ethereum Vakfı kurucu ortağı Joseph Lubin, merkezi olmayan yönetim sistemlerinin, gelecekte çok büyük bir role sahip olacağını belirtti.

Galaxy Digital Bank CEO’su Mike Novogratz, Crypto.Com CEO’su Kris Marszalek, Tenx’den Julian Hosp ve Wall Street Journal’dan Jacky Wong’un da katıldığı bir panelde söz alan Lubin’in paneli büyük ilgi çekti.

 
Panelin ilk önemli konusu, kripto paraların bir gün itibari paraların yerini alıp almayacağıydı. Bu yöndeki çok popüler soruya yanıt veren Mike Novogratz, ne Bitcoin’in ne de Ethereum’un kısa vadede bunu yapacağını düşünmediğini belirtti. Novogratz, bu ürünlerin kağıt paranın yerini almaktan çok, bir sistem değişikliğini temsil ettiğini de sözlerine ekledi. Novogratz, Bitcoin’in bir değer deposu olarak bir nevi ‘dijital altın’ görevi göreceğini belirten Novogratz, Ethereum’un da merkezi olmayan platformlar için ‘yakıt’ görevi göreceğini de belirtti.

Ethereum’un gelecekte sadece sayısı çok olacak olan kripto emtialardan birisi olacağını belirten ifadesine katıldığını ifade eden Ethereum Vakfı kurucu ortağı Lubin ise, şöyle konuştu:

”Paranın doğasının değişmeye başladığına şahitlik ediyoruz. Yakında ‘global’ köylerimiz olacak ve buralarda merkezi olmayan yönetim modelleri olacak. Burada ekosisteminiz için hedeflerinizi belirleyebilecek ve bunlar için harekete geçebileceksiniz. Bunlar için kripto para şeklinde para da toplayabileceksiniz.”

TenX’den Julian Hosp da Lubin’in bu konudaki vizyonuna katıldığını belirtirken, gelecekte bu tarz dijital tokenlerin hali hazırdaki sistemlerin yerini alacağını ve global ekonominin hemen her sektöründe (ürün satın alma, ticaret, perakende, gayrimenkul vs. vs. gibi) rol alacağını ifade etti.

Novogratz’a katılmadığı bir noktayı da aktaran Hosp, kağıt paranın da bu hali hazırda etkilenecek sistemlerden birisi olduğunu belirtti ve gelecekte ticaret için en iyi opsiyon olmaktan çıkacağını düşündüğünü ifade etti.

Lubin daha sonra tokenize edilmiş sistemlerin, şu anda gerçekten de toplum için hayli sıra dışı olduğunu belirtti. Kullanılabilecek tanımlar değişse de Lubin’in konuşmasından çıkarılacak ana fikir, kripto paraların bir gün toplumu baştan dizayn edeceğinin düşünülmesi oldu. Bu değişimin kahve alınacak para birimi olacak kadar kollarının uzun olup olmayacağını ise zaman gösterecek.

Geçtiğimiz ay, Dublin’de gerçekleşen Money Conf’da söz alan Circle kurucu ortağ ve CEO’su Jeremy Allaire de, Lubin ile benzer fikirler ortaya sunmuştu. Allaire, bir kripto devriminin yakın olduğunu belirtmiş ve şu an her şeyin başındayız demişti.

 Kaynak:  Coin Telegraph

Haber linki : https://koinbulteni.com/ethereum-vakfi-kurucusu-dunya-merkezi-olmayan-yonetim-sistemlerine-dogru-gidiyor-22556.html
Jump to: