Author

Topic: şekerin 550+ çıkması (Read 93 times)

legendary
Activity: 2198
Merit: 1232
April 29, 2022, 11:33:45 AM
#9
Hocam geçmiş olsun öncelikle bende aynı şekilde bağlığı yanlış anlayıp içeri daldım. Şeker hastalığı ciddi bir raharsızlık günlük hayat kalitesini baya bir etkiliyor, kendinize çok fazla dikkat etmeniz gerekiyor aksatmaya gelmez bio-mekaniğinize iyi bakın. Hareket edin, iyi bir beslenme planı yapın gerekirse bir uzmandan destek alın bunun için. Kullandığınız ilaçlar var ihmal etmeyin.

Birde cbd yağını araştırabilirsiniz size farklı bir bakış acısı sunabilir.

Yapılan bazı hayvan ve insan çalışmaları CBD’nin;

insülin,
kan şekeri
inflamasyon seviyeleri üzerindeki etkilerini araştırmaktadır.
Aynı zamanda diyabetik nöropati ile ilişkili ağrı gibi diyabet komplikasyonlarını da yakından incelemektedir.

Araştırmanızı öneririm hocam.
legendary
Activity: 2072
Merit: 1138
April 29, 2022, 10:26:18 AM
#8
Teşekkürler arkadaşlar iyi dilekleriniz için..son zamanlarda biraz aksattım yine tedbirleri, sürekli ilgi istiyor bu hastalık. Şimdi 300 civarında, birkaç saate 200 ve altını göreceğimi düşünüyorum.

Özellikle orta yaşa yaklaşmış bireyler düzenli aralıklarla kan değerlerini ölçtürsün, bize bir şey olmaz demesinler. Hastaneye gidemiyorsa eczanede bile cihazla ölçüyorlar ya da aile sağlığı merkezlerinde....2 dakikalık iş...

İhmal edince ve şeker yükselince farklı biri oluyor insan agresif deli gibi... düşünce de şuur kaybı vs
Her şeyde olduğu gibi şekerde de bir denge lazım ve bunu bir kez bozunca bir daha sağlamak cidden çaba + sabır gerektiriyor. Hepinize sağlıklı mutlu günler dilerim.
hero member
Activity: 1316
Merit: 623
April 29, 2022, 10:09:41 AM
#7
Geçmiş olsun. Şeker hastalığı hafife alınacak bir hastalık değildir. 550+ çok çok yüksek bir oran mutlaka insülin desteği almalısınız. Karaciğerinizi koruyacak şeylere yönelin birde. Sporu hayatınızdan eksik etmeyin. Türkiye’de maalesef şeker ve obezite konusunda son yıllarda hızla artış görülüyor. Sağlıklı nesiller için devletin ve bireylerin acilen önlem alması gerekiyor.
hero member
Activity: 1204
Merit: 623
April 29, 2022, 08:18:35 AM
#6
bende normal olan bir durum Cheesy
eğer çevrenizdekiler farketmezse kötü sonuçlar olabiliyor
cihaz değer yerine high yazıyor


Hocam öncelikli olarak geçmiş olsun. Sanırım adı şeker ama kendi şeker olmayan bir rahatsızlığınız var. Yaş kaç bilmiyorum ama günümüzde gençler arasında da çokça görülen bir rahatsızlık. Hareketsiz yaşam sonucunda ortaya daha rahat çıkıyor. Karbonhidrattan ve glikozdan uzak durun. Bolca yeşile yayılın. Bol bol yeşil yiyin. Yürüyün hareketi artırın. Öyle şeker 550 ye falan çıktı indi işin esprili tarafı ama bunun damar sistemindeki hasarı çok can yakıcı. Görme sorunları en kısa sürede fark edilen sorunlardan biri. Her şeker atağından sonra gözlük camı bulanık sanki kirlemiş gibi gelir. Ama böbrekler falan etkilenmeye başlayınca durum çok ciddileşir. Aman dikkat.
full member
Activity: 700
Merit: 134
April 29, 2022, 06:12:37 AM
#5
Günümüzdeki en büyük sorunlardan birisi şeker hastalığı ve toplumun neredeyse yarısı gizli şeker hastası olduğu halde durumun farkında değil tip 1 ve tip 2 diyabetin ne olduğunun iyice araştırılması gerekiyor halkın bu konuda bilgilenmesi şart bununla ilgili her sene diyabet haftası etkinlikleri falan düzenleniyor ama ulaşılabilen kişi sayısı pek fazla değil ve insanlar kontrolsüz ve bilinçsiz bir şekilde kendilerine zarar verecek şekilde beslenmeye devam ediyorlar Sad
legendary
Activity: 2114
Merit: 1042
April 29, 2022, 02:40:20 AM
#4
Sanırım benim gibi şeker hastalığı potansiyeli taşıyanlar başlığı olduğu gibi anlamış Grin 550 üstü de çok yüksek abi mecbur insülin desteği almak zorunda kalacaksın birde şeker ve karaciğer rahatsızlığı olanlarda idrar köpürür arkadaşlar idrar köpürmesi de bazı hastalıkların habercisi olabilir
hero member
Activity: 756
Merit: 701
April 29, 2022, 02:14:16 AM
#3
Ben de başlığı farklı anlayıp geldim Smiley

Tip 2 Diyabet: Hücrelerin kan şekerini düzenleyen insülin hormonuna karşı duyarsızlaşması sonucunda görülen diyabet hastalığı türü.
Yaygın olarak görülen Tip 2 diyabetin nedenlerini yazayım, çünkü daha fazla görülüyor;

Obezite (aşırı kilo)
Ebeveynlerde diyabet öyküsünün bulunması
İleri yaş
Hareketsiz yaşam tarzı
Stres
Gebelik sırasında gestasyonel diyabet oluşumu ve normalden yüksek doğum ağırlıklı bebek dünyaya getirme

https://www.kalbinidinlesen.com/kalp-hastaliklari-ile-yasamak/seker-hastaligi/seker-hastaligi-nedir-ve-belirtileri-nelerdir
hero member
Activity: 1246
Merit: 883
Eloncoin.org - Mars, here we come!
April 29, 2022, 01:17:43 AM
#2
Dedim heralde şeker fiyatlarının artmasından bahsediliyor konuyu açınca alakasız olduğunu gördüm 🙂 anne ve babamda şeker hastalığı var ilaç kullanıyorlar, annem şekeri yükseldiğini genelde hissedebiliyor çarpıntı vs belirtiler oluyor ölçüm cihazıyla geliyor yanıma.

Bakalım dışardan konu başlığını farklı anlayıp gelen olacak mı?
legendary
Activity: 2072
Merit: 1138
April 28, 2022, 09:31:51 PM
#1
bende normal olan bir durum Cheesy
eğer çevrenizdekiler farketmezse kötü sonuçlar olabiliyor
cihaz değer yerine high yazıyor

"Şeker komasının belirtileri
Şeker yükselmesi belirtileri çok fazla susama, kalp çarpıntısı, karın ağrıları, çok susamasının hızlı bir şekilde artması, idrar artışı ve sık tuvalete gitme ihtiyacı, baş ağrısı, halsizlik, hastanın kendisini kötü hissetmesi, bulanık görme, konsantrasyon bozukluğu, gece idrara kalkmanın artması, sinirlilik hali ve huzursuzluk gibi semptomlar şeker yükselmesi belirtileri olabilir.

Şekerin düşmesi belirtileri çarpıntı hissi, terleme, huzursuzluk hissi, karın ağrıları, bulantı, kusma, şeker yeme isteği, fenalık hissi, hastanın durumu şeker veya şekerli bir şey yediğinde düzelir ise şekerinin düştüğü anlamına gelir. Hastanın terlemesi gittikçe artar ve bir şeyler yeme ihtiyacı duyar. Sinirlilik hali ve ellerde titreme olur.

Kişinin şeker komasına girdiğinin anlaşılması, normal şartlarda kan şekeri seviyesinin 125 mg/dl'nin altında olması gerekir iken, şeker seviyesi 125 mg/dl'nin üzerine çıktığı zaman şeker hastalığı var demektir. Bu şeker yüksekliği 600-700 civarına çıkabilir.

Bu yüksekliğin hangi safhasında şeker koması gelişebileceği hastaya ve hastanın durumuna göre değişiklik gösterir. Fakat şeker koması genellikle hastanın şeker seviyesinin 400 mg/dl'nin üzerine çıkması durumunda görülür. Şeker koması belirtilerinde, hastada şuur kaybı, solunumda hızlanma, unutkanlık, çevresinde ne olup bittiğini anlayamama ve şeker komasına yol açacak diğer hastalıklar ile birlikte daha sık şeker koması meydana gelebilir."

https://www.yenisafak.com/hayat/seker-komasi-nedir-2407725#:~:text=Ki%C5%9Finin%20%C5%9Feker%20komas%C4%B1na%20girdi%C4%9Finin%20anla%C5%9F%C4%B1lmas%C4%B1,y%C3%BCksekli%C4%9Fi%20600%2D700%20civar%C4%B1na%20%C3%A7%C4%B1kabilir.
Jump to: