Author

Topic: Faircoin η αλλιώς η παπάτζα μάντολες (Read 100 times)

legendary
Activity: 2394
Merit: 1412
Leading Crypto Sports Betting & Casino Platform
Η δημοσιογραφία στην Ελλάδα είναι τομέας με ελλιπείς βάσεις, ιδιαίτερα στην τεχνολογία.

Εξάλλου, γιατί να γράφει κάποιος για τον Ελληνικό τύπο εφόσον αν ξέρει Αγγλικά και στο ελάχιστο θα μπορούσε να παίρνει τα διπλάσια χρήματα δουλεύοντας από το σπίτι για πελάτες εξωτερικού. Δεν πιστεύω πως είναι ρεαλιστικό να περιμένουμε βελτίωση στον τομέα.
legendary
Activity: 3402
Merit: 1142
Ιntergalactic Conciliator
Τον τελευταίο καιρό διαβάζω αρκετά άρθρα ειδικά στον "αριστερό" Ελληνικό τύπο για το faircoin και με την ευκαιρία αυτή θέλω να γράψω τις σκέψεις μου και τον προβληματισμό μου ποιο πολύ πως και για ποιο λόγο εκθειάζουν ένα αποδεδειγμένα shitcoin, κεντρικά ελεγχόμενο σαν το απόλυτο ψηφιακό νόμισμα.

Το faircoin αν και το αγνοούσα είχα την δυστηχία να γνωρίσω έναν από τους δημιουργούς του πριν χρόνια στα Εξάρχεια όταν είχε έρθει στην Ελλάδα σε ένα Bitcoin meetup μάλλον με σκοπό να δημιουργήσει ένα κέντρο για την διάδοση του. Από τι έμαθα αργότερα συγκεκριμένα στα εξάρχεια είχαν δημιουργήσει ένα δίκτυο με καταστήματα που είχαν αρχίσει να δέχονται αυτή την μλκ μη πω και τπτ άλλο. Φυσικά και κατά την συνάντηση και όταν αυτός ο τύπος άρχιζε και έλεγε τις παπάτζες του είχαμε έρθει μεταξύ μας σε έντονη αντιπαράθεση καθώς τον αμφισβήτησα στις "καλές" προθέσεις που μπορεί να έχει ένα νόμισμα τελείως κεντρικά ελεγχόμενο.

Και για να λύσω την απορία στο ποιος ήταν αυτός ο τύπος απλά θα βάλω ένα link από την wikipedia

https://el.wikipedia.org/wiki/Ενρίκ_Ντουράν

το παράδοξο είναι ότι αυτό το crap coin έχει αρχίσει να δείχνει να κερδίζει έδαφος στον λεγόμενο εναλλακτικό αριστερό χώρο στην Ελλάδα και ειλικρινά δείχνει για μένα και τις φοβερέ αγκυλώσεις και διαστρεβλώσεις πραγματικότητας που έχει αυτός ο χώρος σε πολλά θέματα στην Ελλάδα. Μην ξεχνάμε ότι ο αριστερός τύπος είναι ο ίδιος που έχει επιτεθεί με σφοδρότητα στο Bitcoin ως το τέρος του καπιταλισμού και της φοροαποφυγής.

Για να δούμε όμως τα δύο άρθρα

Το πρώτο αναρτήθηκε στην efsyn μια για μένα αξιόλογη κατά τα άλλα εφημερίδα για τον χώρο της

Ο τίτλος έχει το ζουμί όμως

Ενα Δίκαιο Νόμισμα στα χέρια των πολλών και... όχι των τραπεζών

http://www.efsyn.gr/arthro/ena-dikaio-nomisma-sta-heria-ton-pollon-kai-ohi-ton-trapezon

"Και όχι των τραπεζών"...

Στο όχι των τραπεζών φυσικά βγάζουν τους εαυτούς τους που το εκδίδουν και στην κυριολεξία λειτουργούν σαν τράπεζα που εκδίδει ένα δικό της νόμισμα. Δλδ κάνουν ένα κύκλο γύρω από τον εαυτό τους, θεωρούν ότι το πρόβλημα είναι οι κακές τράπεζες που τις διοικούν διεφθαρμένοι(εδώ συμφωνώ) και προτείνουν την λύση να αυτοανακυρηχθούν σε τράπεζα και να τους επιστευτούμε για τις αγνές τους προθέσεις γιατί? γιατί είναι "αριστεροί" με ιδεολογία lol

Αυτό ακριβώς είχα αναφέρει και στην τότε συνάντηση στα εξάρχεια και με είχαν κοιτάξει έκπληκτοι όταν τους είχα πει το προφανές ότι δεν μπορείς να δίνεις εμπιστοσύνη σε τρίτους γιατί ακόμα και ο ποιο ηθικός άνθρωπος μπορεί να γίνει πανεύκολα corrupt στο μέλλον.

Πάμε και στο άλλο άρθρο που είναι ακόμα ποιο γελοίο.

FairCoin: Ένα κρυπτονόμισμα για τη δίκαιη οικονομία

http://tvxs.gr/news/kosmos/faircoin-ena-kryptonomisma-gia-ti-dikaii-oikonomia

Για να δούμε ποια είναι η "δίκαιη οικονομία"


Quote
Η ιστορία ξεκίνησε το 2010 στην Καταλονία ως πείραμα μιας μικρής ομάδας ακτιβιστών και κατέληξε τον Σεπτέμβριο του 2014 με τη «γέννηση» της FairCoop -ενός αποκεντρωμένου κινήματος βάσης, ενός διεθνούς συνεταιρισμού που αυτοοργανώνεται μέσω διαδικτύου- που απλώθηκε στις πέντε ηπείρους και στη συνέχεια, δημιούργησε το FairCoin.

Ενα κεντρικά ελεγχόμενο ίδρυμα η faircoop γιατί όπως είπαμε και πριν εμείς είμαστε οι καλοί τραπεζίτες γιατί έχουμε ηθικές αρχές

Και πάμε παρακάτω στο ανάθεμα του κακού Bitcoin


Quote
Με άλλα λόγια, το FairCoin είναι το κρυπτονόμισμα που η FairCoop επέλεξε για να στηρίξει νομισματικά τη δημιουργία του αυτοδιαχειριζόμενου κοινωνικοοικονομικού συστήματος της,συνεπώς δεν έχει τίποτα κοινό με το bitcoin ή, όποιο άλλο από τα γνωστά κρυπτονομίσματα που φέρουν τις «αρχετυπικές», «παραδοσιακές αξίες» του καπιταλισμού, όπως, για παράδειγμα, τη διαρκή προσπάθεια φοροαποφυγής.


H έννοια της πραγματικής αποκέντρωσης και αφαίρεσης των ενδιάμεσων στο Bitcoin και στα υπόλοιπα ψηφιακά νομίσματα απλά διαγράφετε επειδή είναι καπιταλιστικά εργαλεία.

Πάμε όμως παρακάτω να δούμε τι είναι αυτό το μη καπιταλιστικό εργαλείο τόσο pure που είναι κάτι τελέιως διαφορετικό από το bitcoin

Quote
Η FairCoop ξεκίνησε διανέμοντας 50 εκατομμύρια νομίσματα. Συγκεκριμένα, 50.000.000 faircoins δημιουργήθηκαν το Μάρτιο του 2014, και μεταξύ 6 - 8 Μαρτίου διανεμήθηκαν μέσω μιας διαδικασίας μαζικών προσφορών, που ονομάζεται «εναέρια ρίψη», με ρυθμό 1.000 FairCoins/ώρα σε όποιον υπέβαλε αίτηση.


hahahahahaha ICO και airdrop από ένα κεντρικό ίδρυμα. Και όποιος έχει αντέξει αυτή να συνεχίζει να διαβάσει όλη την μπουρδολογία μαζεμένη διαβάζει αμέσως μετά και αυτό εδώ το εκπληκτικό


Quote
Τον Δεκέμβριο του 2017, η FairCoop αποφάσισε να ορίσει την επίσημη ισοτιμία του νομίσματος στο 1 ευρώ, η οποία πλέον είναι στο 1,20 ευρώ.


Εντάξει. Δεν μπορώ να καταλάβω σε ποιούς ανόητους πουλάνε όλες αυτές τις παπάτζες. Μιλάμε για μεγαλειώδης παπάτζα μην πω τπτ άλλο.

Απλά για να καταλάβουμε ότι σε αυτό τον χώρο έχουμε να δούμε πολλά ακόμα με την συντριπτική τους πλειοψηφία να στηρίζονται πάνω στην αμάθεια του κόσμου για το τι είναι ψηφιακά νομίσματα και το πως λειτουργούν. Ο κάθε τυχάρπαστος μπορεί να βγάλει την δικιά του μλκ να την πασαλείψει με δέκα ιδεολογικές μπαρούφες και να την σερβίρει σαν νέα αποκάλυψη στους άσχετους και φυσικά αυτοί να ψαρώσουν.

Δυστυχώς...

Φυσικά και προσωπικά είμαι υπερ σε ένα αύριο που κάθε κοινότητα θα έχει την δυνατότητα να δημιουργεί το δικό της ψηφιακό νόμισμα για τις δικές της ανάγκες αλλά εδώ μιλάμε για καθαρή παραπλάνηση.
Jump to: