Author

Topic: FED’in 75 Milyar Dolar Basması Bitcoin’i Nasıl Etkileyecek (Read 149 times)

sr. member
Activity: 546
Merit: 252
FED'in bu hareketinden sonra belli ki olası bir krizi durumu olabilir diye düşünüyorum. Bu da Bitcoin'e çokça yarayacaktır şüphesiz. Dünya genelinde ekonomik bunalım kaçınılmaz gözüküyor ilerde zaten.

Para basıldıkça aslında o paranın değerine bir şey katmıyor aslında. Toplam değere bölünüyor toplam para sayısı. Dolayısıyla doların değerinin düşmesi beklenir böyle zamanlarda. Çünkü piyasaya daha fazla kağıt sürülmüştür ve o kağıtlarında bir değere kavuşması gerekir. Bu genelde kurlarda dalgalanmalara sebeb olur. Ekonomisi zayıf ülkeler böyle durumları kaldırması zor olur.

btc etkisi olumlu olur umarım.total hacim artarsa zaten piyasa zıplar

BTC etkisi tahminim olumlu yönde olur. Doların değer kaybetmesi ile yatırımının bitcoin alması olasıdır.

member
Activity: 630
Merit: 12
Stock
btc etkisi olumlu olur umarım.total hacim artarsa zaten piyasa zıplar
hero member
Activity: 2030
Merit: 402
FED'in bu hareketinden sonra belli ki olası bir krizi durumu olabilir diye düşünüyorum. Bu da Bitcoin'e çokça yarayacaktır şüphesiz. Dünya genelinde ekonomik bunalım kaçınılmaz gözüküyor ilerde zaten.
member
Activity: 1064
Merit: 18
1 milyar doları gelse bile bitcoini yüzde 50 zıplatır
full member
Activity: 1386
Merit: 116
FED’in geri alım operasyonu ’ya da repo olarak bilinen bir süreçte Çarşamba günü bankalara 75 milyar dolar nakit para verdiği ifade ediliyor.

Fed’in 75 milyar dolar basması

Bu acil durum önlemi, son mali krizden bu yana, on yıl boyunca kullanılmıyordu.

Merkez bankalarının para arzını yapay olarak arttırma ve paranın değerini düşürme gücünün bir hatırlatması bu hamle. Bu nedenle, sınırlı tedarik ve öngörülebilir çıktı ile bitcoin için önemli.

Repo işlemi nedir?
Basit bir ifadeyle, merkez bankası 75 milyar dolar para basar ve 24 saat boyunca basılan parayı ticari bankalara sunar.

Buna karşılık, bankalar Hazine bonosu ve diğer varlıkları teminat olarak kaydeder.

Bankaların birbirleriyle kısa vadeli kredi kullandıkları gecelik para piyasası için bankalara anında likidite sağlanır. CCN’nin daha önce açıkladığı gibi:

“Bankalar, ihtiyaç duydukları gecelik sermayeyi, genellikle Hazine bonosu olmak üzere, teminat karşılığında rehin alarak nakit olarak alıyorlar. Fed parayı sağladığında, temel olarak menkul kıymetler karşılığında para basıyorlar.”

Bir krizin belirtisi mi?
Kömür madeninde bir kanarya aslında. Likiditenin gecelik para piyasalarında kuruduğu anlamına geliyor.

Bankalar umutsuzca birbirleriyle ticaret yapmak ve gece boyunca borç para vermek için likit nakit paraya ihtiyaç duyuyorlardı.

İlk uyarı levhası, gecelik faiz oranının yüzde 2’den, yüzde 10’a kadar yükselmesiyle geldi. Fed likidite krizini kolaylaştırmak için adım atmak zorunda kaldı.

Bu neden oldu?

Alman muhabir Holger Zschaepitz basit bir çizgi ile özetledi:

“Bankalar aniden parasız kaldı gibi görünüyordu.”

New York Fed, en muhtemel nedenin bankalardaki rezervlerin azalması olduğunu kabul ediyor.
2017 ‘de Fed’de Piyasa Operasyonları ve Piyasa Analizi başkanı olan Lorie Logan,“Gecelik faiz oranları üzerindeki yukarı yönlü baskı, rezervlerin azaldığının en doğrudan göstergesidir,” diyor.

Başka bir deyişle, bankalar yeterince nakit tutmuyor.

Kaygan bir Repo eğimi

Repo operasyonunun kısa vadeli bir silah olduğunu belirtmeliyim.

Fed likidite enjekte ediyor ve bankalar 24 saat içinde geri ödüyorlar. Bu yalnızca repo işlemi günden güne uzadığında gerçek bir problem haline gelir. İkinci gündeyiz.

Henüz bir kriz olmamakla birlikte, çok daha büyük bir parasal rahatlama politikasına kaygan bir eğim var. Federal Reserve tahvil alım programı – nicel gevşetme (QE) getirme olasılığını artırıyor.

Ayrıca FED’in faiz oranlarını düşürmesi bekleniyor.

Bu yüzden bitcoin önemli

Buradaki eğilim açık. Parasal gevşeme büyük bir şekilde geri döndü.

Uyaran, düşük faiz oranları, QE. 2008 krizinden bu yana, bu araçlar ABD’nin para arzını fazlalaştırdı ve doların alım gücünü zayıflattı.

Bitcoin farklı. Bitcoin, merkez bankaları tarafından manipüle edilemez.

BTC, asla değiştirilemeyen, sabit kodlanmış 21 milyon gibi bir sınıra sahip. Hiçbir işletme daha fazla baskı yapamaz veya yapay borç verme oranlarını belirleyemez.

Bitcoin’in günlük arzı tahmin edilebilir. Para politikası, onlarca yıl önceden biliniyor.

Talep arttıkça değeri artırmak için tasarlanan doğada deflasyonist bir özelliği var. Bu arada, merkez bankaları para birimlerinin değerini düşürmek için mücadele ediyorlar, böylelikle tasarruflarınızın uzun vadeli değerini yok ediyorlar.

Merkez bankaları çılgınca para basarken, bitcoin birlikte yürürken, tasarlanan her on dakikada bir düzenli olarak ardı ardına blok üretiyordu.

Kaos üzerinde düzen ve öngörülebilirlik seçme zamanı.

Kaynak : https://kriptokoin.com/fedin-75-milyar-dolar-basmasi-bitcoini-nasil-etkileyecek/
Jump to: