Author

Topic: Futbolu diğer spor dallarından daha çok popüler yapan nedir? (Read 134 times)

hero member
Activity: 1442
Merit: 256
DGbet.fun - Crypto Sportsbook
Futbol eskiden eğlence spor olarak görülen bir etkinlik iken şimdi tüm dünyada çok paraların döndüğü büyük bir endüstri haline dönüştü.
İşin içinde sponsorlar var bahis şirketleri var. Heleko son zamanlarda suudlar daha etkin olmaya başladı.
En sevilen derken abd haricinde en sevilen olabilir. Orada basketbol 1 ABD futbolu 2 galiba bizim bildiğimiz futbol 3.sirada diye biliyorum.
hero member
Activity: 1162
Merit: 719
Bana kalırsa futbol herkesin oynayabildiği bi oyun olduğu için daha çok tercih ediliyor. Değerli forumdaşlarımız iki taştan kale yapmanın kolay olmasından ve top bulunamadığında tenekeden top yapmaktan bahsetmiş. Ama bana kalırsa daha bi iyi yanı var. O da şu. Yeteneksiz bile olsanız oynayabiliyorsunuz. Kazma gibiyseniz kaleye veya defansa geçiyosunuz. Bireysel yetenekleriniz daha bi iyiyse forvette gol atıyorsunuz. Oyun içinde gizlenme şansınız var. Baskette pek öyle diiil benim tecrübelerime göre. Kolay sayıları kaçırırsanız tepkilerin odağı olursunuz takım arkadaşlarınızca. Adamınızı kaçırırsanız çok kolay bi şekil hedef tahtasında olursunuz. Ama futbol daha çok kişiyle daha kalabalık oynandığı için görünmez olursunuz. Özgürce hata yapa yapa oynarsınız. Bana göre amatörlere daha bi uygun spor özgürlük bakımından. Özgür bi spor olduğu için de daha bi çok seviyoruz.
hero member
Activity: 2030
Merit: 402
Bu sorunun cevabı aslında çok da zor değil bence. Çünkü futbol hem köklü sporlardan birisi hem de genele daha çok hitap eden bir spor dalı. Kendi küçüklüğümden örnek vermem gerekirse ilköğretim zamanlarımda nerdeyse her zaman futbol oynardık. Basketbol ve voleybol sahası da vardı ve fileler falan kötü de değildi aslında. Ancak yine de okulun büyük çoğunluğu onlara futbola olduğu kadar ilgi göstermezdi. Seyir zevki olarak da genele daha çok hitap eden bir spor olunca da futbol maçları çoğunlukla en çok izlenen maç türü oldu.
hero member
Activity: 1274
Merit: 680
Quote
"ekmekle su aç birinin ağzında en büyük hazzı verir. böylece sade ve zengin olmayan sofralara alışmak sağlığa iyi gelir, insanı yaşamın getirdiği zorunluluklara karşı hazırlıklı kılar, zengin sofralara uzun aralıklarla oturduğumuzda, daha büyük keyif almamızı ve talih karşısında korkusuz olmamızı sağlar. böylece hazzın erek olduğunu söylerken, bununla öğretimizi bilmeyen, bizimle aynı görüşte olmayan ya da yanlış anlayan bazı kişilerin düşündüğü gibi, yoldan çıkmış insanların hazlarını ve cinsel hazlarını söylemiyoruz, tersine bedence acı çekmemeyi ve ruhça sarsıntı içinde olmamayı anlıyoruz. birbirini izleyen içki ve şölen sofraları, kadınlarla yaşanan cinsel ilişkiler, balıklar ve zengin sofrada sunulan daha ne varsa, işte bütün bunların verdiği hazlar, yaşamı zevkli kılmaz; yaşamı zevkli kılan, seçilmesi ve kaçınılması gereken her şeyin nedenini araştıran, insan ruhunu büyük kargaşaya sokacak yanlış sanıları kaldırıp atan ölçülü bir muhakemedir."

Epicurus

Ulaşılabilir olmasının bir etken olduğuna katılmakla birlikte bence bir sebebi de gollerin seyrek ve az olması. Bazen bir maçta tek gol olsa da sevinçten delirebiliyoruz. Halbuki seyir zevki olarak belki maç vasat oluyor. Uzun süre beklemek ve sonunda gelen bir başarı daha tatlı oluyor. Örneğin basketbolda neredeyse her dakika bir sürü sayı oluyor, güzel hareketler çok çok daha fazla olabiliyor ama sevinç çok büyük olmuyor. Bir golde ise insan kendini kaybedebiliyor, stadyumda en üst sıradayken bir anda kendini saha kenarındaki koltuklarda bulabiliyor.
legendary
Activity: 2324
Merit: 1176
Futbol Türkiye’de her çocuğun sokakta beraber büyüdüğü bir spor yani her kesime daha rahat ulaşmanızı sağlayan bir spor ayrıca birleştirici bir gücü de var örneğin Tevez sokakta büyüyen bir çocuk ve fakirliğin içinden geliyorken kaka zengin bir aileden gelen bir futbolcu yani yeteneğiniz varsa bir anda tüm sülalenizin hayatını değiştirmeye yarayan kazançları da sağlayabiliyor bu yüzden Türkiye’de çok seviliyor bence bir de fanatizm kanımızda var bizim fanatizm denilince akla gelen sporlardan biri olduğu için biz çok seviyoruz futbolu
sr. member
Activity: 1358
Merit: 374
Genel görüşlere katılıyorum, kolay bir spor, hızlı oynanabilen bir takım sporu, fazla bir gereksinim istemeyen, toprak sahada, kumsalda veya asfaltta fark etmez her alanda oynanabilen bir spor, amatör olarak ilgi çok yüksek olduğu için alternatif geçim kaynağı, forma satanlar, halı sahalar, ayakkabı satışları gibi bir çok yan ilgi alanına sahip, böyle olunca esnafa da katkısı olan, okullar arası turnuvalarda da en çok dikkat edilen spor dallarından birisi, asırlar boyu da bu ilgi devam edecek gibi, en azından gladyatörler dövüşmüyor daha popüler ve kansız bir spor Smiley
legendary
Activity: 2198
Merit: 1232
Her yerde istediğiniz herhangi bir zeminde yaratıcılığınızı kullanarak ayağınızla iki bir şey çevirebiliyorsunuz çok kolay ulaşılabilir bir oyun futbol her kesimden her insanında sevebileceği kadar eğlenceli. Futbol'u popüler yapan kısım bence de öncelikle ulaşılabilirlik, eğlenceli olması takım oyunu olması hepsi bir araya gelince hala popülerini en üst seviyede taşıyan bir oyun görüyoruz öyle de kalmaya devam edecek.
copper member
Activity: 1470
Merit: 1096
Meserin dediği aşırı doğru, bi de tabii ki tarihle alakalı bir şey bu, yani basketbolun bu kadar populerleşmesi nerden baksan 80leri buluyor, hatta 90ların başında MJ etkisiyle birazda globalleşiyor diyebiliriz. Açın tarihine bakın, 60larda falan basketbolda ne insanlar top oynarken kimse iplemiyormuş, aldıkları maaşları sıradan herhangi bir insanın maaşından bile azken şimdi yılda 60 milyon dolar sadece maaşından alan var, ve hepimiz biliyoruz ki bu aslında onların en az kazandıkları yer bile olabilir. Voleybolda, diğer sporlarda öyle. Yani meserin dediği gibi, gençliğinde kutu kola ezmiş ve 2 taşı kale yapmış herkes bilir ne kadar ucuz bir spor olduğunu, olanaklar futbolu kolaylaştırdı ve ama üstüne bi de geçmişimiz önemli, DNA'sına işlenmiş kültürlerin babaların zamanıda meşhur, dedelerin zamanıda meşhur bir spor, diğerleri o zamanlar o kadar meşhur değil, babalarımızın zamanı doğru düzgün hiç basketbol oynanmazken, çok az sayıda bir zümreye aitken, futbol o zamanda bu kadar meşhur. Tarih ve olanaklar bir araya gelince çok mantıklı oluyor.

Futbol için ekstra pota, sepet ve özel top ihtiyaçları yok.Basketbol topunun belirli bir ağırlığı ve sıçrama kabiliyetine sahip olması gerekiyor.Her topla basketbol oynanmaz ancak her topla futbol oynayabilirsiniz öyle bir spor.Plastik toplarla 2 taşı yan yana koyarak kale yapıp 22 çocuk maç yapabilir.Hem fazla kişiyi oyuna dahil eden, hem de ucuz olan bir spor dalı olduğu için bu kadar popüler.Voleybolda file, özel ölçülere ait bir saha gerekirken futbolda saha da tahmini olabiliyor.Bir de ülkede popüler oluşu gittikçe yükseldiği ve kazançları arttığı için sevdiği işi yapma hayaliyle tutuşan gençlerin ilk adımı futbol oluyor.
hero member
Activity: 966
Merit: 764
Başka bir konuda bu durumun bana göre nedeninden bahsetmiştim hocam.

Futbolun ön planda olmasının en büyük sebebini aslında imkanlara bağlıyorum. En azından benim çocukluk zamanımda yaşadığım yer ufak ve imkan bakimindan zayıf olan bir yerdi. Voleybol oynamak için file yoktu. Okulun bahçesinde direkler vardı ama filesi beden eğitimi derslerinde takılırdı. Basketbol için pota vardı ama pota 37 derece sağa yatikti. Ama futbol öyle mi? Kale mi yok çek iki tane taş parçası al sana Kale top mu yok ufak kola şişesini al peşinden kostur. Sokakta balon görünce röveşata atan adamı herkes hatırlar yani o bizim insanımızın içindeki her durumda ve koşulda futbol oynayabilme imkanımız gosteriyor.

Bunları futbolu ovmek için demiyorum ama diğerlerine göre daha az handikapi var. Ama diğer branşlar öyle mi? Bakın misal ben masa tenisine karşı aşırı tutkuluydum ama birçok sebepten ötürü önüm kesilmişti. Belki daha iyi şartlarım olsaydı bu branşta bir yerlere gelebilirdim ama olmadı. Futbol dışındaki branşlarda bir yere gelenleri ayrı bir tebrik etmek gerekiyor. Ama tebrik etmek yeterli gelmiyor bu branşlara destek olmanın önünü actirmak gerek. Gür sesle konuşarak yaptırmak gerek ama işte ülkemizdeki bürokrasiyi asamiyoruz

Bu kadar ön planda olması bir çöp parçasıyla bile idame ettirebilecek bir spor olmasından geliyor. Tabi bu ilgiyi 2000'nin öncesindeki nesil attı diyebiliriz. Bu ilgi belki bi 20 sene sonra azalacak yerini basketbol gibi böyle statü belirleyen sporlara bırakacak. Çünkü eskisi gibi sokak aralarında taşlarla kale kurup maç yapan ya da atan alır diye bağıran çocukları görmüyorum artık. Artık bizim oğlanı bu sene yüzmeye verdik seneye de tenise vereceğiz gibi laflar duyuyorum.

@meser hocam güzel özetlemiş olayı. Bu durum tamamen imkan ile ilgili. Futbolu her ortamda oynayabiliyorduk ama diğerleri için illa ki bir şeyler gerekiyordu. Mahalledeki okulda basketbol oynamak için bir amca vardı onu beklerdik çünkü basketbol topu vardı ve düzeni sağlıyordu. Onun sayesinde basketbol oynayabiliyorduk. Her gün belirli saatlerde geliyordu okula. O gelene kadar da futbol oynuyorduk. Basket potalarında file yoktu en çok özendiğimiz şeylerden birisiydi mesela. Oynadığımız zemin betondu. O zamanlar şimdiki gibi yumuşak zeminler yoktu. Beton üstüne beden eğitimi hocaları çizgileri çizip basket sahası yaparlardı.

Her zaman ön planda futbol vardı. Benim de yeteneğim vardı futbolda. Ortaokulda beden eğitimi hocam sürekli bir takıma gitmem gerektiği ile ilgili şeyler söylüyordu. O dönemlerde ne olacağımızı bilemememiz ve imkanlardan dolayı futbolda ilerlemeyi tercih edememiştim. Bulunduğum şehrin takımında oynuyordum. Aslında o dönemde benim gibi yeteneğe sahip olan birçok kişi yaşadığı şehirlerin büyük şehir olmamasından dolayı futbolu bırakmak zorunda kaldı. Futbolcu olmayı denerken olamamak ve bu yüzden de üniversiteden geri kalmak ilgili tercihi bu durumda olan herkes yapmıştır. Ben üniversiteyi tercih ettim. Yaşadığım yerdeki kulüplerden bir oyuncu Gençlerbirliği'nin lokomotif gibi büyük takımlara oyuncu sattığı dönemde transfer oldu. Ankara'da bir takımdan transfer olmuştu Gençlerbirliği'ne. Ankara'ya gitmesi her şeyi değiştirmişti. Başkaları da büyük şehirlerde akrabalarının yanına giderek şanslarını denediler ve başarılı olanlar oldu. Bir de o dönemde şehir değiştirmek sadece üniversiteye giderken ya da askeri okula giderken yapılıyordu genelde yani futbolcu olmak için şehir değiştiren çok nadirdi. Bu yüzden de cesaret edememiştim. Yoksa şimdi Fenerbahçe'nin Tadiç'i almasına gerek yoktu Ferdi'yle sol kanatta iş yapardık Smiley

Kariyer olarak bakıldığında da futbol daha çok tercih ediliyor. Basketbol'da kendinizi geliştirmeniz ve belirli imkanlara sahip olmanız gerekiyor. Mesela günümüzde bile sırf fiziksel gücü 90 dakika koşmayı kaldırabiliyor ve çok yetenekli olmasa da az bir şey oynayabilen futbolcu olabiliyor. Yani futbolda şansınız diğer branşlara göre daha yüksek olduğu için de çocukluktan bu anlayış yerleşiyor. Bir de günümüzde futbolda acayip bir torpil anlayışı var. Eskiden böyle değildi.
hero member
Activity: 2156
Merit: 575
Meserin dediği aşırı doğru, bi de tabii ki tarihle alakalı bir şey bu, yani basketbolun bu kadar populerleşmesi nerden baksan 80leri buluyor, hatta 90ların başında MJ etkisiyle birazda globalleşiyor diyebiliriz. Açın tarihine bakın, 60larda falan basketbolda ne insanlar top oynarken kimse iplemiyormuş, aldıkları maaşları sıradan herhangi bir insanın maaşından bile azken şimdi yılda 60 milyon dolar sadece maaşından alan var, ve hepimiz biliyoruz ki bu aslında onların en az kazandıkları yer bile olabilir. Voleybolda, diğer sporlarda öyle. Yani meserin dediği gibi, gençliğinde kutu kola ezmiş ve 2 taşı kale yapmış herkes bilir ne kadar ucuz bir spor olduğunu, olanaklar futbolu kolaylaştırdı ve ama üstüne bi de geçmişimiz önemli, DNA'sına işlenmiş kültürlerin babaların zamanıda meşhur, dedelerin zamanıda meşhur bir spor, diğerleri o zamanlar o kadar meşhur değil, babalarımızın zamanı doğru düzgün hiç basketbol oynanmazken, çok az sayıda bir zümreye aitken, futbol o zamanda bu kadar meşhur. Tarih ve olanaklar bir araya gelince çok mantıklı oluyor.
legendary
Activity: 2548
Merit: 1519
Top yokken bile taşla pet şişeyle futbol oynamadık mı? İlle fileli kale olması gerekmiyor iki direk bulup hemen oynamaya başlayabiliyorsun. Afrika'ya Brezilya'ya bakın fakir ülkelerin hepsinde futbol oynanıyor. Her an her yerde oynayabiliyorsun zor kuralları yok topu kaleye geçirmeye çalışıyorsun 22 kişi veya tek başına oynayabiliyorsun.
Dünyada diğer popüler sporlardan kriket veya beyzbol tek başına oynayabildiğin oyunlar değil. İngiltere'de işçiler kendi arasında oynamış. Dünyanın çoğunluğu düşük gelirli ve futbol bu çoğunluğu birleştiren bir spor. Zenginlerin elitlerin sporu değil herkes her yerde oynayabiliyor.
legendary
Activity: 2772
Merit: 1557
Birçok nedeni var ve bence en büyük nedenlerinden birisi ulaşılabilirlik olması. Sadece uygun fiyata sporu yapabiliyor olmak değil, her yerde her ortamda bizim gözümüze futbol sokuluyor olması.
Televizyon açıyorsun futbol, gazete okuyorsun futbol, sokakta yürüyüş yapıyorsun futbol. Erkek dediğin futbol takip eder, futbol izler, futbol oynar. Kimse tenisten, buz hokeyinden söz etmiyor Cheesy
legendary
Activity: 1358
Merit: 1000
Başka bir konuda bu durumun bana göre nedeninden bahsetmiştim hocam.

Futbolun ön planda olmasının en büyük sebebini aslında imkanlara bağlıyorum. En azından benim çocukluk zamanımda yaşadığım yer ufak ve imkan bakimindan zayıf olan bir yerdi. Voleybol oynamak için file yoktu. Okulun bahçesinde direkler vardı ama filesi beden eğitimi derslerinde takılırdı. Basketbol için pota vardı ama pota 37 derece sağa yatikti. Ama futbol öyle mi? Kale mi yok çek iki tane taş parçası al sana Kale top mu yok ufak kola şişesini al peşinden kostur. Sokakta balon görünce röveşata atan adamı herkes hatırlar yani o bizim insanımızın içindeki her durumda ve koşulda futbol oynayabilme imkanımız gosteriyor.

Bunları futbolu ovmek için demiyorum ama diğerlerine göre daha az handikapi var. Ama diğer branşlar öyle mi? Bakın misal ben masa tenisine karşı aşırı tutkuluydum ama birçok sebepten ötürü önüm kesilmişti. Belki daha iyi şartlarım olsaydı bu branşta bir yerlere gelebilirdim ama olmadı. Futbol dışındaki branşlarda bir yere gelenleri ayrı bir tebrik etmek gerekiyor. Ama tebrik etmek yeterli gelmiyor bu branşlara destek olmanın önünü actirmak gerek. Gür sesle konuşarak yaptırmak gerek ama işte ülkemizdeki bürokrasiyi asamiyoruz

Bu kadar ön planda olması bir çöp parçasıyla bile idame ettirebilecek bir spor olmasından geliyor. Tabi bu ilgiyi 2000'nin öncesindeki nesil attı diyebiliriz. Bu ilgi belki bi 20 sene sonra azalacak yerini basketbol gibi böyle statü belirleyen sporlara bırakacak. Çünkü eskisi gibi sokak aralarında taşlarla kale kurup maç yapan ya da atan alır diye bağıran çocukları görmüyorum artık. Artık bizim oğlanı bu sene yüzmeye verdik seneye de tenise vereceğiz gibi laflar duyuyorum.
sr. member
Activity: 644
Merit: 392
Instant cryptocurrency exchange with own reserves!


Birçok farklı spor dalı var. Onları isim isim yazmama gerek yok. Birçok spor dalı var ama dünya üzerinde en çok popüler olanı futbol. Global çapta yaygın olarak en popüler olanı da futbol. Hindistan'da kriket biraz daha fazla popüler. Amerika'da amerikan futbolu biraz daha popüler. Belki aklıma şuan gelmeyen birkaç lokal daha ekleyebiliriz futbolun dışında başka branşlara ilgi duyulan. Fakat en büyük ilgi futbola.

Futbol tanrıların sporu olabilir mi? Bu ilgiyi nasıl açıklıyorsunuz? Kimse kimseyi zorla bir spor branşına yönlendiremez. Basın ve medya bazı konuları daha fazla gündeme taşıyabilir ama bütün dünyada 7/24 kriket maçları yayınlansa bile futboldan daha çok ilgi göreceğini düşünmüyorum. Bilmiyorum, belki yanılıyorumdur ama futbola olan ilgi daha fazla ve doğal bir ilgi bence. Siz neler düşünüyorsunuz bu konuda? Sizin açıklamanız var mı? Anlayan varsa anlatsın. ::
Jump to: