Author

Topic: G-20, kripto para borsasını kayıt altına almayı amaçlıyor (Read 157 times)

full member
Activity: 672
Merit: 110
g-20 uyansında balığa gıdelım herkes yapcagını yaptı onlar anca harekete gececekler olme esegım olme genede ıyı bırsey cıddıye aldıkları anlamına gelır Cheesy
member
Activity: 630
Merit: 37
bu güne kadar şu piyasada aklanan paranın haddi hesabı yok deli gibi para akladılar kayıt altına alma konusunda geç bile kaldılar bence
sr. member
Activity: 798
Merit: 260
Ya geç bile kaldılar kayıt altına almaya yüklü miktarda çok kara para ticareti olmuştur bu yöntemle şimdi girmek mi gelmiş aklına bu takip işlerine
jr. member
Activity: 210
Merit: 3
Kara para aklama devreye girince tabi işler değişiyor gelişen ülkeler zaten bir noktadan dahil olmak istiyor ama bir türlü sanal paraların geleceği konusunda net olamıyorlar.
member
Activity: 560
Merit: 16
Proof-of-Stake Blockchain Network
G-20'ye üye olan ülkeler, kripto para borsaları için kayıt birimi oluşturarak kara para aklamanın önüne geçmeyi planlıyor.

Dünyanın gayrisafi hasılasının beşte dördünü temsil eden 19 ülke ile Avrupa Birliği’nden (AB) oluşan G-20 üyeleri, kripto para borsaları için kayıt birimi oluşturma anlaşmasına vararak kara para aklamanın önüne geçme amacında.

Maliye bakanları ve merkez bankaları temsilcileri, 8-9 Haziran tarihlerinde Japonya’nın Fukuoka kentinin ev sahipliği yapacağı toplantılarda, kara para aklama ve müşteriyi koruma da dahil olmak üzere kripto para birimleri hakkındaki zorlukları masaya yatıracaklar.

Kripto para birimleriyle bankalara ihtiyaç duymadan sınır ötesi işlemlerin yapılabilmesinin, yasadışı para transferi yapmak ve para aklamak gibi konularda sıklıkla kullanıldığı anlamına geldiği belirtildi. Özellikle bazı para birimlerinin isimsiz olduğu ve geriye dönük işlemlerin izlenemediği vurgulandı.

Aynı zamanda bu yılki G-20 Zirvesi’nin ev sahibi konumundaki Japonya, bu konuya kısıtlama getiren öncü ülke olmuştu. Nisan 2017’de kripto para takasları için bir kayıt birimi oluşturan ülke, aynı zamanda bilgisayar korsanlarının Coincheck’ten 500 milyon doların üzerinde çalmasından sonra olduğu gibi zorlayıcı düzenlemelere de sahip.

Fakat tüm ülkeler aynı fikirde değil! Mesela Çin, tüm kripto para takas işlemlerini yasaklamaktadır. Ancak ülkedeki kripto para sahipleri, işlemlerini esnek kuralları bir ülkede gerçekleştirirse, bu yaptırımların hiçbir anlamı kalmıyor.

Uluslararası bir finansal düzenleyici organı olan Mali İstikrar Kurulu, ülkelerin yasadışı faaliyetleri durdurmak için birlikte çalışmalarına yardımcı olmak amacıyla G-20’ye sunmak üzere, Nisan ayında bir kripto para birimi düzenleyici listesi yayınlamıştı.

Ekim 2018’de bir açıklama yayınlayan Mali Eylem Görev Gücü, sanal varlık servis sağlayıcılarının kara para aklama karşıtı düzenlemelere tabi tutulması gerektiğini belirtti. Açıklamada, “Bunlar ruhsatlandırılmalı veya tescil ettirilmeli ve uygunluğu sağlamak için izlemeye tabi tutulmalıdır” ifadeleri kullanıldı.

https://uzmancoin.com/g20-kripto-para-borsa/
Jump to: