Author

Topic: GPU for Nvidia cards - help pls (Read 3845 times)

newbie
Activity: 17
Merit: 0
July 16, 2012, 01:09:15 PM
#15
Yes this sounds about right.  Does anyone know why it is that Nvidia cards are so much worse than ATI?

https://en.bitcoin.it/wiki/Why_a_GPU_mines_faster_than_a_CPU#Why_are_AMD_GPUs_faster_than_Nvidia_GPUs.3F
member
Activity: 62
Merit: 10
July 16, 2012, 12:45:21 PM
#14
Yes this sounds about right.  Does anyone know why it is that Nvidia cards are so much worse than ATI?
newbie
Activity: 17
Merit: 0
July 16, 2012, 12:15:29 PM
#13
GT520 is a pretty low-end card, so yes it seems adequate. Comparable really with the about 13MH/s I was getting with a 9600GT.

ok thx for the information
newbie
Activity: 10
Merit: 0
July 16, 2012, 12:06:32 PM
#12
GT520 is a pretty low-end card, so yes it seems adequate. Comparable really with the about 13MH/s I was getting with a 9600GT.
newbie
Activity: 17
Merit: 0
July 16, 2012, 08:00:26 AM
#11
then it says:

Traceback :
  File "poclbm.py", line 48, in
pyopencl.LogicError: clGetPlatformIDs failed: inavild/unknown error code

EDIT: I'm now mining with rpcminer-Cuda 10-11Mhash/s . It's the best i get or can it also be better?
legendary
Activity: 1288
Merit: 1227
Away on an extended break
July 16, 2012, 07:54:07 AM
#10
from the command line in guiminer type
poclbm.exe
and see what it says - you will probably need to point the device to the card
i.e.
-d1

Use this.

If I open poclbm.exe in the guiminer folder it closes itself immediatly after opening...
Run using CMD as RaTTuS said above.
newbie
Activity: 17
Merit: 0
July 16, 2012, 07:26:58 AM
#9
Please note that CPU and Nvidia mining is VERY SLOW, you are just wasting time and electricity
An ATI is much faster

Yeah i know that, for that i want to change to GPU but i dont know how...
It's impossible to change the GPU for most laptops.

hmm.. i dont want to change the GPU. I will try to explane my situation^^

I have a Nvidia grafic card (GT 520 MX), I know that it's possible to mine with GPU with that card, but when i start guiminer and want to mine i only can select "GeForce G 520 MX" and i can select on how much of my 8 cores i want to mine, so the only way i can mine is with CPU. And my question here is how i can enable that i can mine with GPU with my grafic card.
hope this is intelligible

EDIT: i installed GPU Caps Viewer and under GPU it says "unknown", dont know why
legendary
Activity: 1288
Merit: 1227
Away on an extended break
July 16, 2012, 07:08:46 AM
#8
Please note that CPU and Nvidia mining is VERY SLOW, you are just wasting time and electricity
An ATI is much faster

Yeah i know that, for that i want to change to GPU but i dont know how...
It's impossible to change the GPU for most laptops.
newbie
Activity: 17
Merit: 0
July 16, 2012, 07:06:54 AM
#7
Please note that CPU and Nvidia mining is VERY SLOW, you are just wasting time and electricity
An ATI is much faster

Yeah i know that, for that i want to change to GPU but i dont know how...
legendary
Activity: 1148
Merit: 1008
If you want to walk on water, get out of the boat
July 16, 2012, 05:45:18 AM
#6
Please note that CPU and Nvidia mining is VERY SLOW, you are just wasting time and electricity
An ATI is much faster
newbie
Activity: 17
Merit: 0
July 16, 2012, 05:33:45 AM
#5
Is this a laptop with switchable graphics?

yes it's a laptop but i dont know if the graphics are switchable
sr. member
Activity: 471
Merit: 256
July 16, 2012, 05:30:58 AM
#4
Is this a laptop with switchable graphics?
newbie
Activity: 17
Merit: 0
July 16, 2012, 05:17:35 AM
#3
If I open poclbm.exe in the guiminer folder it closes itself immediatly after opening...
hero member
Activity: 792
Merit: 1000
Bite me
July 16, 2012, 05:13:50 AM
#2
from the command line in guiminer type
poclbm.exe
and see what it says - you will probably need to point the device to the card
i.e.
-d1
newbie
Activity: 17
Merit: 0
July 16, 2012, 05:10:41 AM
#1
Hey everyone out there (:

I have a question about "how can i enable GPU for my Nvidia card"

Graficcard: Nvidia GeForce GT 520 MX
Processor: Intel Core i7-2670QM

If i start guiminer make a new OpenCL miner i can only take "GeForce GT 520MX" and set the CPU affinity.
So now I'm mining with CPU 5 - 6 MHash/s
Is there any way I can enable GPU for my card and mine with GPU ( 5-6 MHash/s is really slow)

Would be nice if anyone could help
Jump to: