Author

Topic: Hoşgeldin terrible two (Read 91 times)

copper member
Activity: 644
Merit: 269
March 12, 2022, 05:20:26 AM
#11
Sendromlar bitmiyor. İki yaş sendromu, arkasından gelen farklı yaşlarla alakalı psikolojik sendromlar derken çocukların büyümesi gittikçe daha dikkat etmemiz gereken bir iş haline geliyor. Biz çocukluğumuzda böyle büyümedik. Küçükken koyunları güden bizler, çocuklarımızın sendromlarıyla uğraşıyoruz. Gerçekten devir değişti geçmiş olsun hocam
legendary
Activity: 1372
Merit: 1000
March 11, 2022, 12:01:42 PM
#10
Birde meser hocamin dedigi patronluk konusunda cocugun henuz onu kavrayacak gelişmişliği olmadigi icin önerilmiyormuş. Geçici (1-1.5 yil bigi bir süre) oldugunu onutmayin zorlanacaksiniz ama sakin kalmaya çalişin diyor. Birde uyutmadan önce saçlarini okşayarak yaptirmak istedigimiz veya istemedigimiz şeyleri şimdiki zaman olarak anlatmak gerekiyormuş işe yaradigini yarayana kadar tekrar edilmesini öneriyormuş çocuk gelişim uzmanlari. Hiç işin icinden çikamiyorsak ebeveynler olarak yardim almaliymisiz gelişimlerini olumsuz etkilememek için.


Bal gibi de kavrıyorlar hocam öyle deme Cheesy 2 yaş bilincini kazanmaya başladığı zamanda öyle bir kavrıyorlar ki az çakal değil bunlar diyorsunuz Cheesy Şöyle örnek vereyim herhangi bir uzvunu bir tarafa vurup ağlamaya başladığında oyyy kuzum oyyy paşam diye üstüne düştüğünüzde bunu ağlamaya başladığında onunla ilgilendiğiniz şeklinde kodluyor. Zira aynı rotada istediği bir şeyi elde edemeyince ağlamaya başlıyor ve siz bu konuda istediğini verdiğinizde iyice kodlanır ağlama=mükafat oluyor. Anne ve babanın uyumu çocuğun karakter gelişiminde ciddi önem sarfediyor. Eğer ebeveynlerden birisi güvenli liman ise disiplinden bihaber olarak yetişiyor ve hayatı boyunca sorumluluklarının ardında durmuyor. Patronluk taslama olayını siz kendi gözlemlerinizle başlatın tavsiyesi vereyim. Benim yeğenim 2019 aralık doğumlu ve olayları kavramaya başladığını net gözlemledim. Nitekim yakın bir zamanda babam sabah evden dışarı çıkar çıkmaz vestiyerde duran anahtarı alıp kapının kilidine taktığını gördüm ki bu eşyaların kullanımına dair bir bilinç kazanımıdır. Çevresinde olan olayları, insanları, duyguları ve eşyaları kavrayacak bir bilinçtir bu.  Bunu erken yaşlarda kazanması gerçekten sevindirici birşeydi. Nitekim el akıl göz koordinasyonunu ve çevresiyle olan sosyal ilişki becerilerinde yaşıtlarına nazaran daha hızlı bir gelişim göstereceğinin de ışığını yakmış vaziyette.

Nasıl 0-6 ay anne sütü önemliyse çocuklarda bilincin kazanılması ve okula başlangıç süresinde de gelişimine katkı çok önemli. Bu husustaki ivediliğiniz takdire şayan gerçektende. Dediğim gibi gözllemlerinizle çocuğunuzun daha iyi bir geleceğe sahip olması için bu yaşlar erken değil. Televizyon ve telefon gibi cihazlar yerine el akıl göz koordinasyonlarını geliştirecek tarzda oyuncaklarla desteklemenizi tavsiye ederim. Keza bunların en başında puzzle gelmekte. Her sene daha yüksek zorlukta puzzlellara yönlendirin ve ciddi anlamda bir farkı kendiniz görün derim  Wink
hero member
Activity: 1596
Merit: 773
March 11, 2022, 11:37:11 AM
#9
Bu konuda tavsiye veremem fakat burada yazılanlardan faydalanmak isterim. Çocuk düşüncesi olan biriyim fakat günümüzde insanların çok stresli yaşam koşulları mevcut üstüne bir de çocuk olayı girince ne kadar tatlı ve sevimli de olsa stres iki katına çıkıyor ister istemez. Gerçekten çok ilgi, çok emek isteyen ve bolca yorgunluk içeren bir şey. Allah sabır ve kolaylıklar versin.
copper member
Activity: 1498
Merit: 1110
March 11, 2022, 08:47:08 AM
#8
Evlilik çok önemli bir müessese.Bunun içerisinde eğer Allah nasip ederse çocuk bunun en büyük nimeti.Çoçuğunuz olduğunda geçmişe dair tüm kötü anıları artık unutuyorsunuz.O günden sonra sizin en büyük amacınız ona güzel bir dünya bırakmak oluyor.Evlatsızlık ile sınanan kişilerin sınavı, en zor sınavlardan birisi bunu çocuğunuz olunca anlıyorsunuz.

Siz şanslı kişilersiniz çünkü çocuklarınız var.Elbette bir sürü sorun ve problem olacak.Bunların hepsinde genellikle en büyük ilaç zaman oluyor.İki yaş sendromunu da zamanla atlatacak gücünüz olacaktır allahın izniyle.Geçmiş olsun.
full member
Activity: 546
Merit: 154
March 11, 2022, 05:55:00 AM
#7
İnternetten buldugum bilgileri okumaya çalişiyorum bu dönemde iki ebeveynin de ayni cevabi vermeleri önemliymiş birinin hayir dediginie digeri evet derse kötü etkileniyorlarmiş çocuklar. Birde meser hocamin dedigi patronluk konusunda cocugun henuz onu kavrayacak gelişmişliği olmadigi icin önerilmiyormuş. Geçici (1-1.5 yil bigi bir süre) oldugunu onutmayin zorlanacaksiniz ama sakin kalmaya çalişin diyor. Birde uyutmadan önce saçlarini okşayarak yaptirmak istedigimiz veya istemedigimiz şeyleri şimdiki zaman olarak anlatmak gerekiyormuş işe yaradigini yarayana kadar tekrar edilmesini öneriyormuş çocuk gelişim uzmanlari. Hiç işin icinden çikamiyorsak ebeveynler olarak yardim almaliymisiz gelişimlerini olumsuz etkilememek için.


Şu anda en büyük sorunum devamli  heryere birseyler döküp saçmasi.Birini silmeye çalişirken diger tarafi batiriyor kabus gibi.

RaltcoinsB hocam biogaiayi bizde oglum için kullanmiştik çok faydasini gördük pek kabizlik sorunu yaşamadigimiz için o konuda neler yapiliyor bilmiyorum.Birde ek gidaya geçince ve diş çikarma olayi çikinca oğlum sürekli pişik oluyordu onun için de eczacinin önerdigi bir krem kullandik çok faydasini gördük .

legendary
Activity: 2324
Merit: 1176
March 11, 2022, 04:54:28 AM
#6
Bildiğiniz gibi baba olma haberiyle beraber konuyu açmıştım burada hep beraber güldük, hep beraber eğlendik sevindik burada benim en mutlu olduğum anın haberini sizlerle paylaşmanın üzerinden baya bir süre geçti kızım ellerinizden öper 8.5 aylık oldu ve ilk 4 ay gerçekten zulümdü bizim için

Çocuk gazlı her çocuk gibi ilk 4 ay sürdü bu çilemiz öncelikle o bitkisel çaylar falan hep makara tukara bizde işe yaramadı hatta hünnap mı ne hazır bitkisel çay vardı denedik çocuk gazdan bitap düştü bizi de düşürdü o derece gazı arttırdı bu aşamada bize en güzel gelen şey kekik çayı oldu hanım içti çocuğu rahatlattı biraz ama yine de kıvrandırıyordu ben gündüz işe gidince sorun değil de akşam 18.00 de başlayan bir sancı gece 03-04 e kadar sürüyor çocuk çıldırıyordu ağlamaktan gazını çıkarana kadar baya zorlanmıştı bu süreçte biogaia denilen bir bitkisel ilaç varmış hanım da zarar verir çocuğa diye izin vermemişti 4 aydan sonra bir anda kesildi çok şükür şimdi ek gıda dönemindeyiz şimdi de kabızlık sorunu var ona da en güzel gelen gün kurusu kayısı haşlayıp organik yulaf ezmesiyle vermeniz bizde çok iyi sorun çözdü bu kahvaltıda bu gıda kabızlığı çözüyor
sr. member
Activity: 1050
Merit: 318
March 11, 2022, 12:41:15 AM
#5
kardeşimin çocuğu da tam da o dönemde bildiğiniz canavara dönüşmüştü, tüm belirtiler birebir onda da vardı, uykusuz geceler, sinir stres vs. çok zor zamanlar geçirdiler ama şükür artık 4 yaşında. benim gibi 40 yaş ve üzeri arkadaşlara tabi bu mevzular garip gelebilir, bizim bebekliğimizde (tabi büyüklerimizin söylediğine göre ) bu tarz durumlar yoktu sanırım, ya da vardı da çözümü belki de günümüz kadar zor değildi  Grin
hero member
Activity: 1330
Merit: 645
March 11, 2022, 12:28:33 AM
#4
Yeğenim daha 4 yaş civarında tabi anlatıldığı gibi yaramazlık hat safhada. Yemek yeme konusu sıkıntılı. Mahalle çocuklarının çukulata ödülü ile öğrettikleri küfürler ile baş etmeye çalışıyoruz. Artı herkes çocuğu sahiplenmeme durumuna geldiği bir dönem. Zor ama tadını çıkarmaya çalışın. İnanın çocuk büyüdükçe bu sıkıntıları arıyorsunuz çünkü daha kallavi sorunlar geliyor.
full member
Activity: 724
Merit: 147
March 10, 2022, 06:48:15 PM
#3
Ben böyle birşeyi daha önce duymadım. Ama şurası bir gerçek ki çocuklar büyüdükçe sorunları da büyüyor. Küçükken yaşananlar hiçbir şey aslında. Hele ki bizim ülkemizde çocuk bakmak kolay değil.40 yaş sendromu var ama 2 yaşı ilk defa duydum doğrusu.
legendary
Activity: 1372
Merit: 1000
March 10, 2022, 03:14:43 PM
#2
Bu dönem nedense bana ergenlik dönemini hatırlattı  Cheesy Daha çoluk çocuğa karışmadım ancak bir yazı okumuştum bebeklerde bilinç kazanılmaya başladığı andan itibaren karakterinin gelişmeye başladığına dair. Biraz zor olacak ancak bu dönemden itibaren yavaşça disiplini ona kazandırmaya çalışın derim. Yani en kısacası ona patronun kim olduğunu hatırlatın hocam  Cheesy

Benimde şuan 2.5 yaşlarında bir yeğenim var misal istemediği birşey olduğunda hemen ağlamaya sızlamaya kendi kendine vurmaya başlar. Kardeşim, eşi, annem ve babam direk böyle sakinleştirmeye çalışır en kötü istediği şeyi verir. Ben ise ağlamasını sızlanmasının geçmesini beklerim. Keza bu dörtlü bebek rahat durmadığında hemen bir çizgi film açalım telaşına düşer. Bununda çok büyük zararı oluyor ne yazık ki bu durumda merakını cezbedecek tarzda oyunlara başvurmak çok güzel bir yöntem oluyor. Örneğin kalem kağıdı alıp birşeyler çizmek tabiki bu yaşlarda ismine alıştığı için onun ismiyle bazı cümleler kurarak ona meydan okurcasına davranmak gibi olur ve bi bakmşsınız elinizden kalemi almıştır. Uyumak istememe durumuna ise vazgeçilmez minderden ev yapma durumunu kullanmak her daim cazip geliyor. Bizim sıpa hemen atlıyor içine ev benim deyip içine girdirmiyor ve bi bakmışız içeride uyumuş kalmış oluyor. Ha bu bahsettiklerimde çok zor ancak bir süre sonra bu şımarıkvari durumları sizlere karşı yapamıyor. Yani patronun kim olduğunu biliyor.

Bu konu birazda birkaç ay önce globalde bir konuya yazdığım cevabı hatırlattı. O konuda da arkadaş yeğenlerinin olması lazım arabada yolculuk esnasında kemerlerini takmadığından dem vuruyordu orada da tavsiyem kemer takılmadıkça yola çıkılmamasını keza yoldaykende çıkartılıyorsa arabanın durdurulup kemer geri takılana kadar hareket edilmemesi yönündeydi. Ebeveyn olmadım ancak bu duruma bakış açım bu şekilde her ne kadar patron olmasanızda ebeveyn olarak ne yazık ki doğru karakter gelişimi için belirli bir ölçü de patron gibi davranmak gerekiyor.
full member
Activity: 546
Merit: 154
March 10, 2022, 01:48:38 PM
#1
Bebeginiz doğdugunda ilk üç ay gaz sancilari nedeniyle aglamalariyla cebelleşiyorsunuz 6aydan sonra bunu diş sancilari takip ediyor yemek reddi aglamalar uykusuz geceler tam oh tüm dişler çikti rahatladik diyorduk ki şimdide 2 yaş sendromuna yakalandik .
 Her çocugun geçirdiği 18 - 36 ay arasini kapsayan bir sendrommuş. Artik bilinçlenmeye başlayan çocuk çevresine kendinin bir brey oldugunu benimsetmeye çaliştigi bir dönemmiş.
Bagirmalar aglama nobetleri söylediğinin tam tersini yapmalar uyumak istememe yemek yemeyi redde.tme dökme saçma vs vs . Çok zorlayici . Tavsiyeleri olan arkadaşlarin tavsiyelerinr cok ihtiyacim var . Deneyimlerinizden faydalanmak isterim .
Jump to: