Author

Topic: ICO'lar hakkında genel bir değerlendirme (Read 487 times)

hero member
Activity: 896
Merit: 630
October 22, 2017, 03:18:51 AM
#10
şu son girdiğim 4 iconun hepsinde zarardayım. tabii hiç birini satmadım henüz satmadıkça kaybetmiş sayılmazsın diye kendimi kandırıyorum fakat bundan sonra icolara girmektense ico sonrası etherdeltadan alma planlarım var.
legendary
Activity: 1484
Merit: 1000
October 22, 2017, 03:04:35 AM
#9
Bana göre icolara girmek pek mantıklı değil. Zaten hemen hemen çoğu bountyler yüzünden borsaya düşük fiyattan giriyor ve uzun bi süre asıl değerine gelmiyor.
sr. member
Activity: 1134
Merit: 342
October 21, 2017, 04:24:54 PM
#8
güzel bir ico seçmek aslında işin basit kısmı bence biraz araştırmayla ve öngörüyle halledilebilir. asıl önemli olan nokta yatırım yaptıktan sonra ekiple beraber çalışabilmekte
ekibe katkı sağlamakta
sr. member
Activity: 359
Merit: 250
October 21, 2017, 03:55:52 PM
#7
"Bu nedenle ICOlara girerken, ekiplere, projelere iyi dikkat edilmeli ve tokenları aldım borsaya düştüğünde satarım mantığı yerine bir projeye ortak olmak mantığı ile hareket edilmesinde fayda vardır. Bunu yaparken de birden çok ICO ya azar azar girerek, risk dağıtımı yapılmasında fayda vardır."

Özellikle yukarıdaki kısmı işi özetlemiş, faydalı bir paylaşım olmuş, teşekkürler. Saygılar.
full member
Activity: 1302
Merit: 115
Pepemo.vip
October 21, 2017, 03:41:45 PM
#6
ICO'lardan sadece proje ekiplerinin kazanç elde ettiğini düşünmekle hata ettiğinizi düşünüyorum. Yatırımcılar da akıllı davrandıklarında gayet iyi gelir elde ediyorlar. Bounty kampanyalarını değerlendirenlerdenim ve çoğu projeden ufak miktarlarda da olsa ödüller aldım. Kripto dünyaya güzel bir yenilik getirdi bence bu ICO'lar, gerekliydi...
hero member
Activity: 798
Merit: 500
Sovryn - 300-500% APY on USDT Deposit
October 21, 2017, 02:43:49 PM
#5
ICO ların büyük çoğunluğunun amacı bence dolandırıcılık ve kurucuların cebini doldurmaktan başka bi işe yaramıyor, bu sene yapılan birçok icoda adamlar parayı toplayıp işi salıveriyorlar coinler yerlerde sürünüyor, olan güvenen yatırımcıya oluyor. Kaç tane adamın ömürlük masrafını çıkardı allah bilir icolar. Herifler projeyle uğraşmasa yinr olur çünkü yasal bi olay yok. Diyelim bugün snm ekibi veya başka projenin ekibi tası tarağı topladı siktir olup gitti. Yapabileceğimiz ne var hiçbirşey. Adamları bedavadan milyoner etmiş olduk. Bu fırsatı gören nice deneyimli deneyimsiz herkes ico yapmaya başladı çünkü bu çağın altın madeni ve şu an dünyada en kolay zengin olma yolu. İleride daha ciddi ve yasal duruma gelirse işte o zaman bizde daha çok güvenebilirz icolara
full member
Activity: 672
Merit: 100
October 21, 2017, 02:02:56 PM
#4
biz çok fazla ico çıktı yok çok fazla scam var piyasada diyoruz fakat her ico güzel bir yatırım topluyor kendine.
icoların çokluğu piyasaya renk katıyor bence
full member
Activity: 392
Merit: 107
October 21, 2017, 01:46:51 PM
#3
icolar kripto piyasasina canlilik katiyorlar. basarili olsalar da olamasalar da belli bir yatirimci kitlesi ile borsada alim satim imkani yaratiyorlar token ve coinleriyle. bu da islem hacimlerini etkliyor. piyasanin canli kalmasini sagliyor. icosuz bir kripto dunyasi asla olmayacak. her gecen gun onlar da gelisiyor ve degisiyorlar. yeni konseptler cikiyor. zamanla icolarin formati degisecektir eminim ki.
full member
Activity: 196
Merit: 578
kedim çilek şeker çiçek !
October 21, 2017, 06:58:30 AM
#2
next year , everything will be sweet again . HODL!  Roll Eyes
hero member
Activity: 896
Merit: 519
October 21, 2017, 06:07:44 AM
#1
Gün geçmiyor ki bir fikir sahibi girişimciler ICO başlatmasınlar. Her fikri Blockchain ile birleştirmek gibi bir zorunluluk ile zorlama ICOlar, daha önce denenmiş projelerin yeni versiyonları pazarda aldı başını gidiyor. Girişimci ruhtan dolayı mı bu kadar ICO var etrafta yoksa bu ICOların amacı dolandırıcılık mı? Bunu zaman gösterecek. Ancak siz siz olun bir ICOya girmeden iyi araştırın, okuyun. Çok sevdiğim bir yatırım cümlesini unutmayın “geçmiş performans, gelecek performansın garantisi değildir”.

ICOlar Bitcoin ve sağladığı blockchain teknolojisi ile ortaya çıkmış yeni nesil kitle fonlama yöntemleridir. Girişimciler fikirleri için banka, melek yatırımcı veya risk sermaye şirketlerine gitmek yerine, web tabanlı sistemlerde projelerini anlatıyorlar, yatırımcılarda küçük miktarlarla başarılı olduğuna inandıkları projeleri fonluyorlar.
Temelde kitle fonlama fikrini ICO yapanlar bulmadı. Kickstarter.com gibi web tabanlı uygulamalar kitle fonlamasını zaten belli bir süredir yapıyordu. Ancak ICOlar bu işi biraz daha kolaylaştırdı ve blockchain doğası gereği aracısız yapılma imkanı verdi. Temel olarak bugün bir web sitesi yapıp, otomatik deposit alabilecek node kurabilen herkes ICO başlatabilir, ki başlatıyor da.

CoinDesk`e göre 2017`nin ilk 6 ayında 800 milyon$ lık ICO yatırımı toplandı. Böylelikle de şimdiye kadar ICO yatırımlarının toplam değeri 3 milyar $`ı buldu. İnanılmaz bir rakam gibi dursa da bugünlerde 170 milyar$ a ulaşmış kripto varlık toplam değerinin sadece %1.7`si ediyor.

Peki neden insanlar ICOlara bu kadar yatırım yapıyor. Onları cezbeden nedir. Açıkçası 2015-2016 ICOlarının büyük çoğunluğu başarı ile tamamlandı. Projelerin bir kısmı halen hayata geçemedi ancak ICO ile dağıtıkları tokenların kazandığı değerler yatırımcıları memnun etti. Zaten temelde yatırımcı için projenin faaliyet göstermesinden ziyade karı önemli.

Örneğin Decent projesi hala hayata tam olarak geçemedi ancak ICO sonrası tokenların piyasaya verilmesi ile ICO yatırımcıları neredeyse yatırımlarını 3e katladılar. Diğer güzel bir örnek Augur. Tokenların dağıtımı uzun sürse bile açıldığında yine 2-3 kat kazanç sundu. Ancak bu ICOlar döneminde zaten Bitcoin ve Altcoinlerde büyük bir artış söz konusu oldu. Temelde bu kazanç oranlarını Bitcoin alınsaydı veya Altcoinlerden birisi alınsaydı ne olurdu, karşılaştırmak lazım.

Ancak 2017 de o kadar çok ICO geldi ki, gelenlerin neredeyse hiçbiri eski performansları sunamadı. Bunun en temel nedeni 3 milyar $ ın 800 milyon $ ının geçen 6 ayda toplanmış olması yani temelde ICO arzının talepten fazla olmasına bağlayabiliriz. İnsanlar ICOlara girip tokenları alıyorlar ama tokenlar borsalara girince eskisi gibi talep görmüyorlar. Bu da yatırımcının düşündüğü kazancı elde edememesine hatta zarara uğramasına neden oluyor.

Yapılan bir analize göre Melek yatırımcılar paralarının %80ini yatırımlarının %20sinden kazanır denir. Yani parasal olarak yatırımınızın %20 si başarıya ulaşır, diğer bir ifade ile her 5 projeden 1i. Diğerleri ne yazık ki başarısız olur. Bu açıdan bakınca ICOların bir çoğunun başarısız olacağını şimdiden söyleyebiliriz.

Diğer taraftan bu ICOların bir kısmının dolandırıcılık riski içermesi. Bir grup birey, sözleşmelerde hiç bir şeyi garantilemediğini söyleyip, Bitcoin veya Altcoin üzerinden yatırım alıyor. Gerçek kimliğini açıkladığı şüpheli olmakla birlikte, açıkladığını farz etsek bile temelde hukuken yaptırımdan uzak bir köşede bir kaç milyon dolar topluyorlar. Bu durum illa ki dolandırıcılık faaliyetleri için kullanılabilir. Zaten bu nedenle de Çin, ABD ve Rusya`dan ardı sıra ICOların aleyhine açıklamalar geldi. Açıkçası ICOların barındırdığı risk çok yüksek olmasına bir de dolandırıcılık riski yatırımcılar ki özellikle küçük yatırımcılar için büyük risk.

Bu nedenle ICOlara girerken, ekiplere, projelere iyi dikkat edilmeli ve tokenları aldım borsaya düştüğünde satarım mantığı yerine bir projeye ortak olmak mantığı ile hareket edilmesinde fayda vardır. Bunu yaparken de birden çok ICO ya azar azar girerek, risk dağıtımı yapılmasında fayda vardır.

Buradan alıntı yaptım faydalı olacağını düşünüyorum yeni başlayanlar için de özet olarak faydalı olacaktır. http://coin-turk.com/icolara-bir-giren-bir-girmeyen-pisman
Jump to: