IOTA Sonunda Yükseliş Döngüsüne Başladı
Teknik analizlerde sıklıkla başvurulan gereçlerden biri de hareketli ortalamadır. Farklı gün periyotlarında hareketli ortalama çizgileri elde etmek mümkün. Ancak analistlerin gönlünde 50 ve 200 günlük hareketli ortalamaların verdiği sinyallerin yeri ayrıdır. Özellikle 200 günlük hareketli ortalama yani 200 MA en kritik destek ve direnç hattı olarak çalışır.
Kabaca söylemek gerekirse eğer fiyat 200 MA altındaysa düşüş baskısı, üzerindeyse yükseliş beklentisi hakim olur. Hareketli ortalama eğrileri farklı zaman periyodu grafiklerinde farklı yerlerden geçer. Genel görünümü doğru okuyabilmek için ise genelde 1 günlük grafik kullanılır. Biz de analizimize günlük IOTA grafiğinde 200 MA’nın konumu ile başlıyoruz.
Mayıs ayını tamamlamaya yaklaştığımız şu günlerde IOTA fiyatı nihayet 200 MA’nın üzerine çıkmayı başardı. Sürdürülebilir yükseliş dalgasının tetiklenmesi için hayati öneme sahip bu geçiş sevindirici. Bu seviyede hakim direnç hatlarını belirlemekte fayda var. Bildiğiniz gibi hakim direnç hatları ya Fibo Ext seviyeleri ya da grafikte daha önceki tepe noktaları üzerinden tanımlanır.
Grafikte daha önce oluşmuş tepelere baktığımızda bunların 0.51, 0,60 ve 0,80 dolar bölgesinde olduğunu görüyoruz. Yazı yayına hazırlanırken IOTA 0,508 dolar ile tam olarak direnç hattında yer alıyor. Bu hattın kırılması şart. Eğer bu bölgeden geri dönerse yükseliş için bir süre daha beklememiz gerekebilir.
Mevcut durumu saatlik grafikten incelediğimizde ideal bir Elliot Dalgası hareketi ile karşılaşıyoruz. Bu grafik IOTA’nın 0.51 dolar direncini kırabileceğine dair işaretler veriyor.
Birinci dalga ve ikinci dalga tamamlanmış durumda. Üçüncü dalga ise Fibo Ext 161.8 seviyesi olan 0,60 dolar direncinde sönümlenebilir. Fiyat grafiği altında görülen hacim çubukları bu senaryoyu destekliyor. Zira Elliot Dalga Teorisine göre birinci dalga boyunca hacmin artması, ikinci dalga boyunca azalması, üçüncü dalgada ise zirve yapması beklenir. Kesin kural olarak değil ama genelde bu durumun geçerliliği sayısız kere gözlemlenmiştir.
Bu grafik bize 5 dalgalı Elliot atımı sonrasında IOTA’nın orta vadeli hedefine yani 0,80 dolara ulaşabileceğini gösteriyor. Bu hedefe ulaşılmasından daha önemli bir husus ise IOTA’nın düşüş döngüsünü bitirip yükseliş dalgasını başlatmış olmasıdır. Hedefe ulaşıp ulaşmaması değil, sürdürülebilir yükselişi başlatması çok daha değerli.
kaynak :
https://koinmedya.com/2019/05/29/iota-sonunda-yukselis-dongusune-basladi-iota-fiyat-analizi/