İşletmeler zorlanırken, Japonya Bankası ülke ekonomisini ayakta tutmak için para yaratmayı taahhüt etti. Kurum, yılda sadece 80 trilyon yen (753 milyar Dolar) devlet borcu alacağını belirten bir önergeyi kaldırdı.
Japonya Merkez Bankası, devlet borç alımlarında herhangi bir sınırın kaldırılmasının yanı sıra, kurumsal tahvil ve ticari senet satın alma kapasitesini de artırdı. Ülkedeki mücadele eden şirketleri desteklemek için 20 trilyon yen (önceki rakamın iki katından fazla) taahhüt etti.
Japonya Bankası’nın eşi benzeri görülmemiş bu politikası, potansiyel olarak sınırsız para yaratılmasına izin vermek için Federal Rezerv ve Avrupa Merkez Bankası’na katıldı. Geçtiğimiz ay ABD merkez bankasında hükümet tahvil alımlarında sınırlamanın kaldırılacağı bildirildi.
Kriptoya Etkileri
Dijital para endüstrisindeki bazıları, Japonya Merkez Bankası’ndaki politika değişikliğini, Bitcoin fiyatının olumlu yanıt vereceği yönündeki iyimserlikle selamladı. BeInCrypto’nun daha önce birçok kez bildirdiği teori, ekonomik kriz sonrasında büyümeyi teşvik etmek için para yaratılmasının, yaratılan para biriminin herhangi bir sahibine vergi görevi görmesidir.
Ekonomide daha fazla para olduğunda, her bir para biriminin değeri sadece düşebilir. Bu azalma, tasarruf sahiplerini değer tutabilecekleri daha iyi araçlar aramaya teşvik etmektedir.
Analist The Moon (@TheMoonCarl) gibi Bitcoin taraftarları için, Federal Reserve, Avrupa Merkez Bankası ve şimdi de Bank of Japan’in potansiyel olarak sınırsız para yaratılması fikri sadece Bitcoin için iyi olabilir. Analistin konuyla ilgili twet’te ise şöyle:
Analist ayrıca şu anda sadece iki hafta uzaklıktaki Bitcoin yarılanmasından bahsetti. Etkinlik, merkez bankalarının her zamankinden daha fazla fiat para birimi yaratmaya hazırlandığı bir dönemde geliyor. Her blok ödülünün düşüşüyle, pazara giren taze Bitcoin arzını azaltacaktır.
Bugüne kadar üçüncü Bitcoin’in yarıya inmesinin, önümüzdeki birkaç yıl içinde Bitcoin’i yeni zirvelere ve ötesine itmeye yardımcı olacağına inanan birçok kişi var.
Kaynak https://www.koinfinans.com/japonya-merkez-bankasi-politika-degisikligi-karari/