Author

Topic: Kanada Devlet Belgelerini Ethereum Üzerine Aktarmayı Deniyor (Read 105 times)

member
Activity: 574
Merit: 14
belgelerin deformasyonu, silinmesi, ortadan kaybolmasını önlemek amacıyla yapılan bir girişim. Aklıma Zaman Tüneli - Time Machine filmi geldi. Binlerce yıl ilerisine gitmiş olmasına rağmen bilgisayardaki veriler ile neler olup bittiğini görülebiliyordu.
member
Activity: 322
Merit: 14
daha güvenli, daha şeffaf, daha ulaşılabilir.
kanada refah seviyesini arttırmak için ne gerekiyorsa yapıyor.
newbie
Activity: 11
Merit: 0
Kanada Ulusal Araştırma Konseyi (NRC), Bitaccess işbirliğiyle hükümet sözleşmelerinin daha şeffaf bir şekilde yürütülmesi için Ethereum’un herkese açık olan bloklarının kullanımına ilişkin denemeler başlattı.
NRC, yaptığı açıklamada, “Blockchain altyapısının şeffaflığından, güvenliğin en üst seviyede olduğundan ve bu teknolojinin, kuruluşlar için yeni bir dünya sağladığını” belirtti.

“Akıllı Sözleşme” adı verilen sistem ile ilgili ekran görüntüsü paylaşan yetkililer; “Bu sözleşme, Kanada Ulusal Araştırma Konseyi için Ethereum blok zincirine kamuya açık finansman verilerini kaydetmek (” yayımlamak”) ve almak için gereken fonksiyonları sağlar.” diyerek detaylı açıklamalarda bulundu.
Verilen detaylara göre, “Akıllı Sözleşme” sisteminde herhangi bir belge gönderim amacı olmayacak. Amaç yalnızca “kayıt tutma” fonksiyonu ile eldeki belgelerin güvenliğinin sağlanması ve kamuya açık şekilde kilitlenmesi.

(“Cogismaq International Inc.” adlı bir şirket, 10.000 ABD doları olduğunu kabul ediyor.)
Yukarıda verilen görüntüde ise sisteme dair bir örnek kayıt gösterildi ve yapılan açıklamada şu satırlara yer verildi;

“Tabii ki yukarıdaki bilgilerin doğru olduğuna güvenmek zorundayız, şimdi verilerimiz Ethereum blok zincirinde olduğu için değiştirilemiyor. Bu nedenle hiç kimse veritabanına geri dönüp 10.000 dolara sıfır ekleyemez veya sıfır çıkaramaz. Bu veri kalıcı, değiştirilemez ve sonsuza kadar güvende.
Ayrıca şimdi bu verileri herkes görebilir, tamamıyla şeffaf. Ethereum zinciri ayakta kaldığı sürece, yani ister 100 yıl isterse 1.000 yıl geçsede bu verileri görebiliriz.”
Yapılan bu açıklamanın ardından, Ethereum sistemine olan bilinirliğin ve güvenin artacağına inanılıyor.

Kaynak: https://siberekonomi.com/kanada-devlet-belgelerini-ethereum-uzerine-aktarmayi-deniyor/
Jump to: