Author

Topic: Koin Keşif: Beam Coin Nedir? (Read 170 times)

member
Activity: 350
Merit: 12
February 11, 2019, 01:58:01 AM
#8
Bütçeleri düşük olsa da bunun gibi birçok coin var ekibinin hummalı bir çalışma içinde olduğu. Kendimce ufak yatırımlar yapıyorum bu tarz coinlere.
member
Activity: 713
Merit: 31
February 10, 2019, 03:54:47 PM
#7
Tavsiyem GRIN'i boşverin BEAM'e bakın. Grin çok manipülasyona açık gidiyor. Beam ise daha sakin ama mutlaka bir atılım yapacaktır. Beam'in fiyatı henüz çok da oynamadı açıkçası. Yine de karar her zaman yatırımı yapanındır.
jr. member
Activity: 532
Merit: 6
February 10, 2019, 02:28:57 PM
#6
eger boga sezonunda cikmis olsaydilar bu projeler cok yuksek fiyatlari gorebilirlerdi ancak  su an kriptoda ayinin ayisi bir sezonu yasiyoruz. yine de guzel bir sukse yaptilar ve iyi ilgi cektiler. ancak bu tarz ani inis cikis yapan coinleri hold etmek her zaman ciddi bir risktir.  belki 100 dolar yatirip bogada 100bin dolar cekersiniz veya elinizdeki para bir dolara donusebilir.
newbie
Activity: 26
Merit: 0
February 10, 2019, 12:34:19 PM
#5
Çok iyi gibi yeni moda olur belki bakalım araştıralım teşekkürler.
jr. member
Activity: 490
Merit: 4
February 10, 2019, 12:03:40 PM
#4
Çoğu insanın dikkatini çeken bir coini detaylı incelemişsiniz ileride iş yapacak gibi görünüyor ufak bir yatırımla trene binmekte fayda var.
legendary
Activity: 2324
Merit: 1176
February 10, 2019, 12:01:56 PM
#3
güzel bir inceleme yazısı olmuş son zamanlarda adları en sık geçen madencilik coinleri kendileri hatta grinw için bende bir konu açmıştım elinize sağlık
full member
Activity: 672
Merit: 100
February 10, 2019, 09:14:31 AM
#2
Coinmarketcapta listelenmeye başladıktan sonra iki coinde dikkatimi çekmişti. Daha büyük borsalara girmesini bekliyorum. Hotbit gibi borsalar güven vermiyor. PCL çekmek için 1 ay beklemiştim.
member
Activity: 360
Merit: 18
February 10, 2019, 07:42:40 AM
#1
Son zamanlarda kripto camiasında adını duymayanın kalmadığı, ismi Grin ile sürekli yan yana geçen Beam’in incelemesi ile sizlerleyiz. Grin’i incelediğimiz bu yazıdan sonra, ‘Grin’in kuzeni’ sayabileceğimiz bir başka MimbleWimble koini olan Beam’in de incelenmeye değer bir kripto koin olduğu kanaatine vardık. Beam’i incelemek için ele alacağımız model daha çok Grin ile olan farklarını öne çıkarmak üzere olacak.

Öncelikle Grin de Beam de açık kaynak kodlu yapıdalar ve her ikisi de kendi ana ağına sahip, yani ERC20 tokeni vs. değiller. Temmuz 2016’da Tom Elvis Jedusor tarafından sunulan ve birkaç ay sonra Adam Poelstra tarafından revize edilen MimbleWimble, gizlilik ve verimlilik açısından oldukça özgün bir protokol ve her iki koin de bu başarılı protokolü yapısında barındırıyor. Ancak birbirine benzeseler ve isimleri sürekli yan yana anılsa da Grin ve Beam’in para politikası, madencilik, topluluk ve genel yönetişim dahil olmak üzere pek çok farklılıkları bulunuyor. Bunlardan tek tek bahsedeceğiz ancak önce gelin MimbleWimble neymiş ona bakalım. Grin incelemesini okuyanlar bu kısmı atlayıp “Grin vs. Beam – Bu koinlerin farkları ne?” kısmına geçebilirler.

MimbleWimble  Nedir?
MimbleWimble, kripto para işlemlerinin işleyişini radikal bir şekilde değiştirmek ve blokzincir boyutunu azaltmak için birçok yenilikçi teknolojiyi bir araya getiren bir blokzincir protokolü.

MimbleWimble öncelikli olarak iki alana hitap ediyor:

Gizlilik
Ölçeklenebilirlik
Doğasında var olan gizliliğin bir sonucu olarak MimbleWimble güçlü bir takas edilebilirliğe sahip.

Grin vs. Beam – Bu koinlerin farkları ne?
Beam ve Grin arasındaki en temel farklılıklardan biri genel topluluk/yönetişim yaklaşımları. Beam’in yönetişim ve geliştirme yöntemi ZCash’e benzer, daha çok şirkete benzer bir yapıya sahipken Grin, bağışlarla ve proje üzerinde bağımsız çalışan açık kaynaklı Monero modelinden ilham alan topluluk üyelerine sahip. Genel olarak Grin ve Beam arasındaki farklılıkları birkaç kategoriye ayırmak mümkün, bunlar:

Para politikası
Yönetişim/Topluluk
Madencilik
Teknik Nüanslar

Yönetişim/Topluluk
Beam’in yönetişimini tam anlamıyla geleneksel bir şirket ortamına sahip yeni bir girişime benzetebiliriz. Projeyi şu anda Beam Vakfı yönetmekte. Beam’in devamlı vurguladığı şey ise işletmeler için oldukça kullanışlı bir yapıda oluşu. Beam’i bu hattı ile de ZCash’e benzetmemiz mümkün. Grin ise yalnızca minimal bir MimbleWimble uygulamasına odaklanmakta. Projeyi tamamen topluluk yönetiyor.

Madencilik
Beam de Grin de Equihash Proof of Work madencilik algoritmasının optimize edilmiş versiyonlarını kullanırken, bu kripto paralar sırasıyla Cuckoo Cycle ve Equihash kullanmakta. Farka gelecek olursak Beam, ilk 12-18 ay boyunca ASIC’e dirençli GPU madenciliğine izin vererek ağın erkenden merkeziyetsiz hale kavuşmasını hedefliyor. Geliştirme ekibi önümüzdeki birkaç yıl içerisinde madencilik algoritmasını ayarlamak için protokolü birkaç kez hard forklayacak ve sonunda ASIC madenciliğine müsade edecek.

https://kriptokoin.com/beam-coin-nedir-inceleme/
Jump to: