Author

Topic: Kripto Para Birimleri Finans Dünyasını Korkuttu – Devlet Vergi Toplayabilir (Read 143 times)

sr. member
Activity: 980
Merit: 257
Gına geldi artık şu haberlerden, vergi çıksada kurtulsak artık. Aslında iyi bişey bu piyasayı tanımış olur böylece ama gönlümden geçen para olarak tanımlanıp vergi alınmaması.
member
Activity: 62
Merit: 10
holdinglerin vergi vermediği ülkede vergi istenmesi elden satışı hortlatır.
jr. member
Activity: 252
Merit: 3
Vergileri bize degil sirketlere yuklesinler bence. En mantiklisi bu olur heralde.
newbie
Activity: 54
Merit: 0
vergi toplamasında sıkıntı yok, vergilerle belimizi bükecek olurlarsa o zaman sıkıntı var.makul bir şey belirlesinler güzelce ödeyelim.
newbie
Activity: 280
Merit: 0
    Vergi almaya başlamaları demek Bitcoin i tanımaları ve yeni yasal düzenlemeler getirmeleri demek yanlız halkı teşvik edici yönde olmalı alınacak vergileri de mantıklı bir seviyede tutmaları ülkeye girecek dövizin önünü açmaları gerekir
full member
Activity: 700
Merit: 134
"10 yıl içinde BlockChain diye bir şey kalmayacak"

Şu sözden sonra söyledikleri bana biraz garip geldi. Henüz daha bu teknolojinin başındayken 10 yılda tüketilmesi bana çok zor geliyor çünkü sistem daha henüz oturmadı bile. Blockchaine inanmayanlar vergilendirmeyi de desteklemiş doğal olarak
sr. member
Activity: 1750
Merit: 293
Vergilendirme varsa bizim devletimiz en ön sıralarda yer alır kesinlikle. Hangi ülke için olursa olsun vergilendirme gelirse umarım cüzi miktarda olur ve insanları soğutmazlar.
member
Activity: 224
Merit: 10
vergi alarak kriptoları bitirmek değil hazineye katkı sağlamak ve vergi diliminden pay almayı hedefliyorlar. regülasyon söyleniyor, g20'den okey deselerdi belki bu çoktan hayatımızda olurdu. bırakın 6'yı 1k'yı bile görebilirdik.
Ülkemiz manasında konuşulmuyor hem de yanlış düşünüyorsunuz vergiyi gören insanlar kaçmaz aksine vergi toplayan devlet bu piyasayı tanıyor olacaktır herhangi bir mağduriyette hukuki mecralara güvenli bir şekilde başvurabilrsiniz Smiley
member
Activity: 224
Merit: 10
Devletin herhangi bir düzenlemeye gitmesi devletin bunu tanıması manasına geliyor doğrusu. Ayrıca bunun dışında düzenlemelerin olması çok korkunç seviyeler de olmadığı takdir de piyasaya para akışını hızlandıracaktır
jr. member
Activity: 224
Merit: 4
vergi alarak kriptoları bitirmek değil hazineye katkı sağlamak ve vergi diliminden pay almayı hedefliyorlar. regülasyon söyleniyor, g20'den okey deselerdi belki bu çoktan hayatımızda olurdu. bırakın 6'yı 1k'yı bile görebilirdik.
full member
Activity: 1414
Merit: 161
Finans dünyasının korktuğu belli vergilendirmede yaptırımlardan bir tanesi ama kripto paranın önüne geçemeyecekler.
member
Activity: 392
Merit: 10
Bu kaçınılmaz bir gerçek zaten , kripto piyasasında hacim büyüdükçe devletlerin regülasyon yapma çabaları ve kazançtan ve kripto ticaretinden vergi alma vergilendirme sistemine sokma olayları 2017 zaten başlamıştı , gün geçtikçe bu çabaları daha fazla göreceğiz.
member
Activity: 196
Merit: 10
İsmail Hakkı Polat Türkiyede bu işin piri denilebilecek kişilerden biri yorumları benim için çok değerli vergilendirme konusunda da kendisine birebir katılıyorum
newbie
Activity: 168
Merit: 0
vergi alınsın, alınmalı da bunu yapıyorsan her bankayı kullanabilmeliyiz, yok şu banka yasak dedi diye hesabı kapatmamalı. biz bırak vergiyi, kanunla tam tanım yapamadık. 500 milyar dolar piyasa değerine ulaşılmak üzere. sanmayın ki 20 bin dolara geldiğinde yeni yeni 700 milyar dolara ulaşılacak. bu sene icoların hasılatı fena. geçen seneden süper.
jr. member
Activity: 434
Merit: 1
zaten çok uzun bir süredir bu piyasayı izliyorlar ve nasıl vergi alabiliriz diye tartışıyorlar. eninde sonunda bunu yasal bir şekle sokacaktır.
jr. member
Activity: 238
Merit: 3
Bir devlet vergi istemeye basliyorsa eger eminim bitcoin iyi yerlere ilerliyordur. Bu yuzden birakin istesinler bitcoin fazlasiyla kazandiracaktir.
member
Activity: 490
Merit: 10
SEND AND RECEIVE MONEY INSTANTLY
Aslında devlet vergi toplasa daha mı iyi olur diye düşünmeden edemiyorum bence devlet bu şekilde bir vergi uygulamasına giderse sorumluluk almış olacaktır. Bu şekilde başınıza bir şey gelirse beni ilgilendirmez diyemez. Örneğin Türkiye'de hizmet veren bir borsa bir gün kapatıp giderse ben karışmam yatırma yapmasaydınız diyemez. Vergi topladığı bir konuda yasal düzenleme gelecektir. Gelen bu düzenleme ile insanlar da güven ortamı oluşacaktır. Bence o kadar da kötü değil vergi işi. Ancak vergiyi nasıl alacağı önemli. Her alım satımdan alırsa bizlere çok büyük darbe olur. Ben açıkçası o ortamda al sat yapmam. Ama bunu Türkiye de denetleyebilir belki, örneğin Binance'da bununla ilgili işlem yapamaz. Bence bir birim kurup kriptoya yatırılan ve çekilen paralar takip edilebilir mesela. 100k yatırdın. 50K çektiğinde bir şey ödemezsin. bir 50 daha çektiğinde yine ödemezsin. Sonra her çektiğin para için belli bir yüzdeli stopaj kesintisi otomatik yapılır. Ya da kullanıcıları değil borsaları vergi düzenlemesine tabi tutarak komisyon üzerinden vergi alabilir ki bu daha mantıklı.
full member
Activity: 1358
Merit: 193
kripto paralar belli bir hacme ulaştıktan sonra mutlaka bir çok devlet regule edip vergi almak isteyecektir. zaten bir çok devlet vergi almaya başladı. bu klaçınılmaz gerçek ortada delir varsa devlet vergi almak isteyecektir.
newbie
Activity: 13
Merit: 0
Kadir Has Üniversitesi Yeni Medya Bölümü Öğretim Görevlisi ve Dijital Dönüşüm Derneği Başkanı İsmail Hakkı Polat, AA muhabirinin Blockchain teknolojisi ve en popüler Kripto para olan Bitcoin'e ilişkin sorularını cevapladı.

BlockChain (Blok Zinciri) teknolojisinin kayıtların ve işlemlerin şeffaf olduğu gayri merkezi kayıt mantığıyla çalıştığını ifade eden Polat, bu devrimsel özelliklerin, karar mekanizmasının madencilik tekellerinin eline geçmesi ve yüksek enerji tüketimi gibi sorunlar nedeniyle gölgelendiğini söyledi.

"10 yıl içinde BlockChain diye bir şey kalmayacak"

Geleneksel finans sistemlerinin merkezi monarşi yapısından Bitcoin ile birlikte BlockChain temelli gayri merkezi ancak elit madenci sınıfı nedeniyle sorun yaratan oligarşik bir yapıya geçildiğini aktaran Polat, Graph teknolojisi gibi tam dağıtık ve "daha demokratik" yapılara dönüşmenin hedeflenmesi gereken nokta olduğunu bildirdi.

Polat, şunları kaydetti:

"Bitcoin, BlockChain teknolojisinin daha oligarşik, belli kesimlere verilmiş haline dönüştü, oligarşik bir yapıya dönüştü. 10 yıl içinde BlockChain diye bir şey kalmayacak ve yeni kuşak ağ yapılarına geçilecek muhtemelen. Klasik ve eski finansal sistemde bir merkez olurdu, diğer herkes bu merkezle irtibatta olurdu, birbirleriyle değil. Bitcoin ödeme sistemlerinde eskiden tek olan merkez sayısını artırdı, dağınık hale getirdi, desantralize etti ama Bitcoin de kendi tekellerini ve kendi zenginlerini oluşturdu. Ancak Graph türü tam dağıtık ağ yapılarında herkes aynı zamanda birer merkez. Herkes o ağa yaptığı para ve/veya emek katkısı oranında söz hakkına sahip. Bu BlockChain sonrası yeni kuşak dağıtık ağ yapıları, daha 'demokratik' ödeme sistemleri özellikleriyle Bitcoin'in tahtını sallayacak gibi görünüyor."

Polat, " BlockChain bir alt yapı ve teknoloji. Onun yerine biz bu işe merkeziden gayrı merkeziye ve ondan sonrada tam, herkese, onların katkılarına göre konuşlandırılan yeni bir para sistemine gidiyor dünya. Bunlar vasıtasıyla da yeni bir iş ve yönetim sistemine gideceğiz." dedi.

Polat, dünyanın dijital monarşiden dijital oligarşiye geçtiğini belirterek, "Dünya da evet teknoloji her alanda dönüşüm sağladı ve bizler dijital feodalizmden dijital Rönesans'a geçerken ondan önce sırada maalesef bir dijital Orta Çağ var. Küresel gerginlikler dijital bir 'reset'in geleceğini gösteriyor. Dijital anlamda bir 'Nuh tufanı' bekleniyor diyebiliriz." diye konuştu.

"Kripto paralar finans dünyasını korkuttu"

Finans sisteminde gayrı merkezi yapıların yaygınlaşacağını belirten Polat, dünyadaki genel gidişata paralel olarak birçok alanda dağıtık ağ gereksiniminin doğduğunu hatırlattı.

"Dünyada kripto paraların çok fazla hacmi olmamasına rağmen o süratle yükselen ivmesi bir anda finans dünyasını korkuttu." diyen Polat, finans aleminin Bitcoin'le ilgili araştırmalarını sürdürdüğünü söyledi.

BlockChain sisteminin birçok iş sürecini kolaylaştıracak devrimsel bir buluş olduğunu hatırlatan Polat, bu teknolojiden en fazla kamu kesiminin yararlanacağını söyledi.

"Devlet doğrudan kripto para üzerinden vergi toplayabilir"

Polat şöyle konuştu:

"Bürokrasi ve sürekli tek bir merkezden onay mantığı işleri yavaşlatan bir şey. Adem-i merkeziyetçi BlockChain yapısı bürokrasiyi hızlandıracak ve ticaret de hızlanacak. Aracılar da kalkacak, bankalar, noterlere gerek kalmayacak. Devlet doğrudan kripto para üzerinden vergi toplayacak. En büyük banka, Merkez Bankası ve Hazine olacak.

Söz gelimi kamuda nüfus ve sağlık bilgilerimiz bulunuyor. Ancak bunları zaman zaman işi olmayan kişiler de görebiliyor. Bürokrasinin dijital yapıya geçmesiyle veri güvenliği daha güçlü olacak. Ülkemizde de bürokrasinin 5-10 yıl içinde BlockChain teknolojilerine büyük oranda geçeceğini düşünüyorum. Bu sürede günlük hayata tam uyumu söz konusu olacaktır."

Bitcoin'in para birimi misyonunu tamamladığını belirteren Polat, açıklamalarını, "Bitcoin ödeme aracı olarak günlük hayata girme şansını günden güne azaltıyor. Mevcut finansal sistemin Bitcoin üzerinden yaptığı vadeli kontratlar Bitcoin'i para birimi değil de 'Dijital yastık altı' gibi bir menkul değer haline getiriyor. Bitcoin dijital para olmaktan dijital altın olmaya doğru ilerliyor. Özellikle yeni nesil dijital paralarda aradığını bulacaktır insanlık, üstelik bunun temelleri finans imparatorluğu batı dünyasında değil Doğu coğrafyasında atılmaya başlanıyor." diyerek tamamladı.

20 milyon sterlinlik Bitcoin varislere kaldı 

Londra'da yaşanan ve dünyanın bilinen en büyük "Bitcoin Mirası" davasının avukatı Peter Blake ise, 20 milyon sterlin değerinde kripto para mirasın paylaşımını tamamladıklarını söyledi.

Miras paylaşımı hakkında detaylı bilgiyi müvekkillerine sormadan açıklayamayacağını belirten Blake, "paylaşım süresince mevzuatsızlık nedeniyle vergilendirme, fiyatlandırma ve bölüşüm konusunda zorlandık. Miras paylaşımının şimdiye kadar ki aşamaları boyunca kripto paralar hakkında birçok şey öğrendim." diye konuştu.

kaynak
https://www.kointicaret.com/kripto-para-birimleri-finans-dunyasini-korkuttu-devlet-vergi-toplayabilir
Jump to: