Author

Topic: Kripto Para Piyasasının 1 Trilyon Dolara Ulaşmasını Ne Engelliyor? (Read 271 times)

full member
Activity: 476
Merit: 102
CAT.EX Exchange
Dipte alıp tepeden satan balinaların daha yeteri kadar düşürmemiş olması. Piyasa yapıcılar isteyince market tekrar trilyon dolara ulaşır.
member
Activity: 680
Merit: 10
Ne engelleyebilir gayet açık öncelikle stabilite yok çok hızlı iniş çıkışlar var ve spekülasyonlar ile dönüyor piyasa. Piyasaya yön veren balinalar da buna dahil edilebilir. Merkezsiz olması güzel fakat güven vermemesi de başka bir sorun.
member
Activity: 1022
Merit: 10
Piyasa hep aynı seviyeler arasında gidip gelir hale geldi. Şu anki durumuna baktığımızda yine bir sahte yükseliş seziyorum. ETFlerin kabulü gibi gelişmeleri görürsek eğer o zaman piyasadan umudum artacak.
sr. member
Activity: 784
Merit: 259
15 günde bir piyasanın çakılması en büyük sorun. 2017'deki yaşadıklarımızın tam tersini yaşadık. 2017'de piyasa 3 birim yükseldikten sonra 1 birim düşüyordu. Geçen sene ise 3 birim düştükten sonra 1 birim yükseldi. Buna ölü kedi sıçrayışı diyorlar sanırım. Bu nedenle yükseliş olunca da kimse sevinemiyor. Yatırımda gelmiyor.
full member
Activity: 476
Merit: 102
CAT.EX Exchange
Piyasa yapıcı herhalde, ne zaman tekrar piyasayı yükseltmek isteyecek o zaman trilyon dolar seviyesine ulaşılacak.
jr. member
Activity: 257
Merit: 1
Güvensizlik engel teşkil editor hackler ayrıca 2018 başındaki bu düşüş tamda kripto parayı büyük bir kitle tanıdığında meydana geldi o bakımdan zarar etme korkusu engelliyor bence yükselişi
member
Activity: 574
Merit: 13
Bence rakam olayına çok takılmamak lazım. Nasılsa fiyatlar yükselmeye başladığında o rakamları kolayca yukarı yönde kıracağımız kesin.
full member
Activity: 742
Merit: 112
1 trilyon doları aşmak kripto piyasası için sorun değil. ama şu anda çöp olan tokenler listelerden çıkarılacak olsa marketcap baya düşecektir.

balinalar tıpkı geçen senelerde olduğu gibi dip yapan bölgelerde o kadar çok oyalanacak ki insanlar bıkıp zararın dibinde satmak zorunda kalacak belki. iş balinanın ne kadar çok kripto toplamasına bağlı.
member
Activity: 392
Merit: 10
Genel hatlarıyla hemfikir olduğum başarılı bir değerlendirme.İşin mutfak kısmının iyi düzenlenmesi gelecekte yapılacak kârların garantisi olacaktır.Yatırımcılar olarak günlük hareketlerden çok sistemin işleyişi ve aksaklıklarının giderilmesi ile ilgilenmeliyiz.
member
Activity: 336
Merit: 10
kripto para piyasasına 2018 yılında hatırı sayılı sayıda yeni yatırımcı girdi.ancak yeni giren yatırmcılar henüz herhangi bir kar elde edemediği için piyasaya güvenleri maalesef tam oturmadı.bu piyasa tüm yatırımcılara sağlam bir güven sağlarsa bu dediklerinizin olmaması için hiçbir sebep yok.
member
Activity: 252
Merit: 11
Bunun gerçekleşmesi için çok da büyük bir engel olmasa da piyasada yaşanan belirsizlikler ve kripto paraların aslında tam manasıyla merkeziyetsiz bir yapıya bürünmüş olmaması yatırımcıların çekincelerini arttırıyor. İleriki yıllarda eminim bu rakamın çok üstünü göreceğiz. 2019 yılı tam bir yatay seyir yılı olacağa benzese de 2019 dan sonraki yıllarda rallinin başlayacağını düşünüyorum.
member
Activity: 406
Merit: 14
Aslında daha da artardı piyasa ancak düzeltme geldikten sonra üst üste gelen olumsuz haberler ve gelişmeler yatırımcıları korkuttu. Bu da piyasanın her geçen gün küçülmesine neden oldu. 2019 yılında gelecek olumlu haberler ve gelişmeler fiyatların artmasına ve piyasaya para akmasına neden olacaktır. Böylece boğa piyasasına girmiş olacağız.
jr. member
Activity: 322
Merit: 1
Piyasa maalesef yatırımcıya güven vermiyor artık,büyük yatırımcı beklenilen kriz sebebiyle çoktan nakite yada altına geçti.Para cıkısı da gelmek isteyen yeni  yatırımcıyı olumsuz etkiledi.Bundan sebep piyasa istenilen seviyeye gelemiyor.
member
Activity: 560
Merit: 16
Proof-of-Stake Blockchain Network
Görünürde merkeziyetsiz ama uygulamada balinalar sayesinde merkeziyetli olması etkiliyordur muhtemelen.Kripto dünyası üzerinde planları olan insanlar var ve piyasayı onlar belirliyor.
jr. member
Activity: 434
Merit: 1
bitcoinin 2018 yılı içersin deki belirsiz hali piyasayı bu hala getirdi ve market hacmi iyice düştü.
member
Activity: 574
Merit: 14
Ocak ayı gibi ilk engelleyen bitcoin vadeli işlemleri oldu. sene içerisinde yaygara kopardılar, yatırımcıyı da paniklettiler. her zaman ki gibi yani. %84 bitcoini düşürdüler. şu andaki yaptığı sahte toparlanma ve yolunu 1000 dolara kadar kopartma da olabilir. 1 sene daha piyasanın böyle gitmesi olasılığı var.
member
Activity: 980
Merit: 12
Bu engellerden biri herhalde uygulamaya konulması beklenen büyük gelişmelerin sürekli ertelenmiş olmasıdır. Bu ertelemeler devam ederse piyasanın önü bir süre daha açılmayacak gibi duruyor.
jr. member
Activity: 378
Merit: 2
Kripto para sektörünün aniden artan ilgi yerine sürdürülebilir büyümeye ihtiyacı var.2018 yılı başlarında kripto para piyasasının değeri bütün zamanların en yüksek seviyesine ulaştı ve 800 milyar doları gördü. Bu yükseliş genellikle bireysel yatırımcıların kripto para piyasasında fırsat görmesinden dolayı gerçekleşti.
Ekosistem daha fazla ilgi çekmek için kurulmuş olsa da anlaşıldı ki çok fazla kullanımı kaldırabilecek ve katılımı taşıyabilecek altyapıya henüz sahip değildi. Sektör çok kritik bir noktaya geldi ve ilgi bir anda ölçeklendirme sınırını aştı. Doğal olarak beraberinde büyük bir benimsenmeyi göremedik. Sektör hazır değildi, işlem hacminde aniden düşüş oldu ve 2018 yılı boyunca ekosistemin geliştirilmesi adına çalışmalar hızlandırıldı.

Geleneksel pazarlar farklı sistemlerin birlikte çalışarak etkili olmasını sağlayan bir yapıya sahip. Kripto paralar söz konusu olduğunda bu yapı geleneksel anlayıştan ayrılıyor, bu yüzden bazı zayıf noktalar oluşuyor. Bu engeller özellikle kurumsal yatırımcıların piyasaya girmesine mani oluyor. Piyasanın bir sonraki katılım dalgasını kaldırabilmesi için birkaç konuda hazır olması gerekiyor.

Girişi kapatan bariyerler

Kripto para pazarının yapısı yüksek derecede parçalı halde: 200’ün üzerinde kripto para borsası ve platformu var. Borsalar bulunduğu yere göre farklı yasalarla denetleniyor ve gereklilikleri birbirinden ayrışıyor. Ek olarak halen kripto paraların gözetimi hakkında kalite eksikliği hissediliyor. Çözümler değişken ve daha yeni yeni oluşmaya başladı, ayrıca her coin için farklı hizmet sunulmakta. Basitçe tek bir çözümün genele yayılmış olması söz konusu değil.

Sektörün bir başka eksiliği ise genel olarak kabul edilen standartların az olması. Özellikle güvenlik, işletim, araştırma ve değerleme alanlarında standartlar oluşmadı. Kripto paralar işletimle alakalı risklerin finansal riskten yüksek olduğu bir piyasa. Yatırımcılar ölçülebilir değerlerin belirlenmesini ve kripto değerlerin fiyatlarının neye göre belirlendiğini anlamak istiyor.

Belki de en önemli konu düzenlemelerle alakalı belirsizliklerin bulunması. Düzenleyiciler kripto paraları daha iyi değerlendirmek adına adımlar atmış olsa da -Bitcoin’in menkul kıymet olarak değil emtia olarak sınıflandırılması gibi- halen gidiş yolunda birçok boşluk bulunuyor. Bu yüzden büyük yatırımcılar düzenleyicilerin hamlelerini beklemeyi tercih ediyor olabilir.

Sırada ne var?

Olumsuzluklar iç karartıcı görünüyor ancak aynı zamanda gelişimin önünü açmış bulunuyor. Belki de geçtiğimiz yılın aşırı beklentileri olmasa daha hızlı bir gelişim görebilirdik. Yine de 2018 yılında fiyatlar açısından gerileme yaşanması biraz daha yapısal meselelerin ön plana çıkmasını sağladı. Örneğin bu yıl birçok yetenekli bankacı finansal kurumları terk ederek kripto para ekosistemine katıldı. İşletme ile ilgili işe alımlar arttı, piyasa bu konudaki eksikliğinin farkına vardı.

Diğer yandan sektörde yeni birliklerin ve piyasa katılımcıları koruyan girişimlerin gerçekleştiğini gördük. Net kurallar ve standartlar oluşturan Blockchain birliği Association for Digital Assets Management (ADAM) sektöre profesyonel yaklaşımın kapılarını açtı. Diğer birlikler ve ülke yetkilileri arasındaki iletişim önemli gelişimlere yol açabilir.

Halen ilginin odağında fiyatlar bulunuyor ancak gerçek ve somut ilerlemenin sağlandığı işlerin üzerinde de çalışılıyor. İki yıl öncesine göre bugüne bakıldığında altyapının oldukça hızlı yol kat ettiği görülüyor. Bunu sağlayan etkenlerden biri de artık gözlerin bu sektöre dikilmiş olması. Halen yapılacak çok iş var ancak yapılan işler geleceğe olumlu bakılabilmesini mümkün kılıyor.

2019’un 2018’e benzeyeceği düşünülüyor, işin mutfağında çalışanların bir sonraki büyüme dalgasına hazırlanarak, büyümenin sürdürülebilir bir hal almasını sağlamaları gerekiyor.

Haber linki: https://coin-turk.com/kripto-para-piyasasinin-1-trilyon-dolara-ulasmasini-ne-engelliyor
Jump to: