The main purpose of this application is to prevent the centralization of the merit distribution and to contribute to the Bitcoin forum. As I have done so far, if I qualify to be a merit source, the sMerit allocated to me will be sent only according to users' knowledge and the quality of the posts. Also, even though I have been actively using the English boards lately, I follow the local forum via the custom link I created and review most posts. My application is for both English and Turkish boards but not directly for the local forum.
In the local forum;
The number of users who have received at least 1 merit since the beginning of the year is 187.
"" "" " "" "" "" "" "" "" 1 merit in the last three months is 134.
"" "" " "" "" "" "" "" "" 1 merit in the last 45 days is 101.
The 46% drop in the number of users confirms the need for a lower budget merit source, which can provide decentralization rather than a high budget merit source. Also, the number of users received at least 1 merit in the last 45 days in the entire forum is 2499, and 21,171 sMerit is allocated monthly for 2499 users. 101x8,47 = 855 sMerit must be allocated according to the number of users who have taken at least 1 merit who actively uses the local forum. I want to be a volunteer merit source to overcome this centralized and insufficient merit distribution.
— I obtained this data thanks to the Merit Dashboard created by DdmrDdmr.
Let's discuss, kind regards.
#1
If you didn't know, NFT stands for Non-Fungible Token... This is to designate a class of assets that cannot be broken down into smaller pieces or easily interchanged. Basically, if you own a NFT, it is yours, and nobody else owns the exact same one.
Topps is an American company that has been making sports cards since the 1950s. They started famously with baseball cards, then moved on to football, basketball, hockey, etc. In the 1980s they started their Garbage Pail Kids series which were actually stickers, but almost nobody actually peels off the sticker and they keep it as a trading card.
Here's the "face of the franchise", from series one (released in 1985):
So anyway, Topps thought it would be a good idea to release their trading cards as NFTs, starting with the Garbage Pail Kids series. They toyed with the idea of using Ethereum or EOS and then settled on WAX, which is an EOS clone that is especially geared for trading items for video games. Thought its been around for a couple years now, WAX hasn't really brought any video game publishers on board, and the Topps launch of the GPK series is by far their biggest event to date.
My friend talked my ear off about how he thought this was gonna be the next big thing in collectibles, and indeed I watched the price of WAX take off about 20% over the course of a week as all other coins were kind of declining. There are 3 main advantages of NFTs over physical collectibles:
- they are indestructible so long as the host blockchain continues to function
- they can't be forged or replicated
- they are incredibly easy to buy, sell, or trade around the world, as well as to showcase to your friends
There's also a few disadvantages:
- they aren't "real", as in the physical sense
- if you're not technologically savvy you can lose them forever
- you need to understand the basics of the blockchain to move them
From what I heard is the GPK community (yes, there is such a thing) is pretty evenly split over how they received the whole thing: some people won't touch it as they don't trust solely digital things, and some people are embracing the idea as collectors, thinking it is worth getting in to. They all have one thing in common: they don't know how to buy WAX.
The first sales of card "packs" (5 cards to a small pack and 30 cards to a big pack) sold out in about 28 hours, and you could buy the packs using a debit card or PayPal, so that was no problem. For those who missed the boat, they have to learn how to buy WAX, and though its a real hassle for some of them, this use of NFTs is definitely encouraging a whole new breed of people to learn about crypto.
Rumor has it that, after the next series of GPK cards is released in June, Topps will move on to releasing Star Wars cards (which they own the rights to), and then sports cards. I'm personally thinking this could propel WAX much higher in the future, so long as a steady influx of interest is maintained.
As a reference point, the price of WAX is currently $0.0464. You can check out how much cards are currently selling for here. Some cards are already going for several hundred dollars, its a bit nuts.
There's a lot more to talk about but hopefully this thread will spark discussion on whether or not digital collectibles in the form of NFTs has a future. Currently, the market says "yes," but in the long run, things remain relatively uncertain.
#2
** I have no connection with them.
In brief:
- Liquidity: You can use the Omni layer to create secure Omni assets aware "for example, users can create channels for USDT" by bitcoin (in this case bitcoin works as a guarantee) and then you can use those USDT (or any stablecoins) faster and cheaper.
- These will be attempted to be compatible with Lightning nodes located around the world.
Note: OmniBOLT are not tokens but all tokens are issued on Omnilayer, the OmniBOLT network enters through the supported channels, and is locked in the main chain.
It looks good and a way to liquefy BTC outside the chain.
The idea may be a basis for how exchange platforms work in the future. You can create future funded channels using Bitcoin LN off-chain layer, and then you will have a channel that enables you to atomic exchange across channels for different assets or making decentralized exchange on top of lightning channels (fast exchange with zero fees.)
Architecture
1. Technical ready. OBD testnet is online in May, 2020, and client API, which are highly similar to lnd client, is releasing, so that integration costs will be minimal;
2. Instant payment of smart assets issued on OmniLayer and Etherium(soon future) with the natural advantage of lightning theory.
3. Cross channel atomic swap of different assets.
4. Decentralized exchange on top of lightning channels with quick exchange speed and almost zero fee.
5. Collateral Lending Contract and more flexible contracts for various DeFi scenarios based on atomic swap, without any extra cost of transaction fee or any intermediary;
Read more and Source ---> https://medium.com/@omniboltofficial/omnibolt-smart-asset-lightning-network-off-chain-contract-system-919f25f4f056
Github ---> https://github.com/omnilaboratory/OmniBOLT-spec
[1] https://github.com/omnilaboratory/OmniBOLT-spec
#3
1. sorum ben kendi bağımsız bir sosyal medya sitemi kurdum ve bu IDENA ile kayıt olan kişileri test etmek istiyorum ama bunun için kendim bir tarih bir zaman ve kimselin katılmasını istediğimi seçme olayı olacakmı ilerde. böyle bir API hizmeti olursa bu platform cidden çok dehşet bir olayı başarmış olur.
2.sorum madencilik üzerine olacak. ben madencilik yapmak istiyorum. bunu nasıl yapabilirim biraz detay bilgi verebilirmisin? onaylı hesaba nasıl sahip olabilirim acaba?
1. IDENA ile kendi kurduğumuz sosyal medya sistemi arasında entegrasyon sağlanabilir; örneğin üye olan herkesten belirli tarih aralıklarında cüzi miktarda DNA göndermelerini isteyebilirsin. Bunun için kendi tarih aralıklarını da belirleyebilirsin. Burada yalnızca onaylı hesaplardan (newbie, verified ya da human) gelen DNA'ları kabul edersek, bir nevi üyelerimizin gerçek ve tek birer kişi olduklarını kanıtlamış oluruz. Bunun dışında IDENA'yı kullanarak kendi onay (test) oturumlarımızı yapmak için mainnet dışında yeni bir ağ oluşturmak gerekir ki, bu aslında hard forktur. Asıl IDENA ağı ile hiçbir alakamız kalmayacaktır.
2. Madencilik için ağ protokülünde 2 adet kural mevcut. 1-Kişinin en az 1 defa onay almış olması (en azından newbie statüsünde olması); 2-Ağa bağlanan node yazılımının 1 saatten daha uzun süre offline hale düşmemesi. İkinci kural için sürekli açık ve internete bağlı olan bir PC ya da VPS hizmeti gerekiyor. VPS sayesinde aylık cüzi bir miktar ödeme yaparak, sürekli çalışabilen bir node elde ediyorsun. Daha sonra kendi bilgisayarındaki IDENA cüzdan App'ini, VPS'teki node'a bağlıyorsun. VPS ayrıca, düşük upload hızına sahip kullanıcılar açısından onay oturumları için daha sağlıklı bir bağlantı oluşturmuş oluyor.
Bir kere madenciliğie başladıktan sonra yapılması gereken, sonraki onay oturumlarına katılarak hesabın onayının devamını sağlamak. Gördüğün gibi madencilik yapmanın kurallarından biri de onay oturumlarına katılmak; böylece her madenci gerçek ve tek bir kişiden oluşuyor; ayrıca herkes aynı miktarda eşit oranda ödül alıyor. Bir kişinin birden fazla node çalıştırarak daha fazla DNA kazanması teorik olarak mümkün değil; ya da en azından çok zor.
Madenciliğe başlamadan önce davetiye kodu alman gerekiyor. Kodu aktif ettikten sonra bir sonraki onay oturumuna (30 mayıs 16:30) katılıp fliplerin çözümünü gerçekleştirdikten sonra, "newbie" statüsüne erişiyorsun ve o andan sonra madenciliğe başlayabilirsin. Toplamda üç adet onay otumunu başarı ile tamamlayıp "verified" olana kadar, kazandığın DNA'ların bir kısmı kilitli kalıyor. Ddaha sonra verified olunca, o tutarları elde ediyorsun. Ayrıntılı bilgi için yukarıdaki türçe makaleyi inceleyebilirsin.
#4
borsadan borsaya gerçekleştirilen ve alınacak riske değer olan transferlerde hız ve fee karşılaştırması yapıldığında trx'in en iyi tercih olduğunu söylemek zor olmasa gerek; şahsen bir transfer gerçekleştirecek olsam, hız ve fee avantajı nedeniyle kesinlikle trc20 tabanlı tether'i kullanırdım. tabii 1-2 sene kadar tether tutacak olan varsa, hiç düşünmesin ve devlet bankalarını tercih etsin )
not: soldaki değerler minimum withdraw, sağdaki değerler ise fee.
#5
konuda yapılan çalışma başlangıçta sadece 1 ile başlayan bitcoin adresleri havuzuna brute force yapmak idi.
Ancak daha sonra farklı havuzlara yoğunlaşmaya çalışanlar. belli bir bitcoin adresini hedef alarak sürekli yakın pattern de adres üretmeye çalışanlar olmuş.
Madem iğne ile galaksi kazıyoruz. neden vanitygen ile üretilen 1 ile başlayan adreslerde güvenlik sorunu var diyorsunuz anlamadım.
yani bu olasılıklar çok mu az :
1 ile başlayan adreslerde öncelikte brainwalletten kaynaklı sorunlar vardı (bu durum elbette tam anlamıyla bitcoin güvenliği ile alakalı bir sorun değildi, uygulama kaynaklı bir sorun, sosyal mühendislikle dolu adrese denk gelme olasılığı oluyordu)
sonrasında yine transferde random üretilen R değerinin kendini tekrarlamasından kaynaklı bir sorun vardı, bu da adresin key ini bulmayı kolaylaştırıyordu.
Hem yeni adres yapısı, hem bilinçlenme hem de yeni yamalarla yukarıdaki sorunlar büyük ölçüde ortadan kalktı.
ben de uğraştım ve uğraşıyorum 620k bloğa kadar zinciri taradım.
bu açıklarla bile bir kullanılmış veya dolu adresle karşılaşma olasılığı bu kadar az iken hedef adrese ulaşmak galaksiyi iğne ile kazmaktan farksızdır.
Bir şeyin ihtimali zorsa zordur, "dolu adres bulmak çok kolay" mı demek gerekiyor.
galaksiyi biraz daha sınırlayalım alın size 64bit keyden oluşan bir adres. hatta ihtimali yarıya da indireyim bu adres compresset adres.
adres : 16jY7qLJnxb7CHZyqBP8qca9d51gAjyXQN
bundan fazla : 0000000000000000000000000000000000000000000000007cce5efdaccf6808
bundan da az aşağıda bir yerde : 000000000000000000000000000000000000000000000001a838b13505b26867
alt tarafı 1 basamak fark var
#6
Coinmarketcap ce Coingecko sayfalarında supply ile ilgili uyarı çıkıyor:
https://coinmarketcap.com/currencies/bitgrin/
https://www.coingecko.com/tr/coins/bitgrin
İşin komik tarafı da şu, fiyat yükselmiş, piyasaya bak arkadaş!!!
#7
fed 2008 küresel ekonomik krizinden kurtulmak için 200 yıllık tarihi boyunca bastığı para olan 800 milyar dolar paranın 4 katını basarak, toplam basılan yaklaşık parayı 4,4 trilyon dolara taşımıştı. fed'i takip eden diğer ülke merkez bankalarının bastıkları ile toplamda yaklaşık olarak 20 trilyon dolar basıldı.
fed 2018'den 2020'ye kadar 1 trilyon doları geri toplayıp yakacaktı (grafikte kırmızı ile işaretleyerek küçülüyor diye yazmışlar); ama evdeki hesap çarşıya uymadı ve bugün içinde bulunduğumuz krizi atlatmak için sınırsız para basacaklarını açıkladılar. https://youtu.be/v1fvUHGby2o
1800'lerde 1 dolar ile gerçekleştirilen alım gücü, bugün ile karşılaştırıldığında 20 dolar gibi bir şey oluyor. dünya üzerindeki altın rezervlerinin de çoğunun kurutulduğunu okumuştum, çoğu gitti azı kaldı.
sonuç: bitcoin'in 21 milyon adet üretilmesi maddesi değiştirilemez, değiştirilmesi teklif dahi edilemez )
#8 - another applicant has published the old version of this post. Collected posts were supposed to be written in the last couple of months.
Daha önce private key hakkında benzer konunun tartışıldığı bir başlıkta bir yazı yazdım. Merak ve endişeleri gidermek adına buraya aynen ekliyorum.
"Burada yapılan iş sıradan bir Bitcoin adresi yaratmak ve Block Explorer'lar aracılığı ile bakiye sorgulamak. Buna benzer yüzlerce proje bulunuyor. En bilineni "Large Bitcoin Collider" ve istatistiklerini buradan inceleyebilirsiniz:
https://lbc.cryptoguru.org/stats
Bunun dışında Plutus oldukça bilinen bir yöntem. Aynı işlemi yalnız başınıza yapmanızı sağlıyor. Proje açık kaynak kodlu sizlerde inceleyebilirsiniz. Kod temel olarak adres yaratma ve bu adresi kontrol etmek üzerine kurulu olduğu iç biraz deneyimi olanlar kendileri de kodlayabilir benzer bir programı. Plutus'u merak edenler buradan inceleyebilirler:
https://github.com/Isaacdelly/Plutus
Son olarak böyle bir deneme yapmaya başlamadan önce bir hatırlatma yapmak istiyorum sizlere. İki adresin çakışma ihtimali yaklaşık 2¹⁶⁰'da 1. Bu sayının büyüklüğünü açıklayan güzel bir yöntem var.
Saniyede 1 milyar deneme(2³⁰) yapıyor olsaydınız, kesin bir çakışma için 2¹³⁰ saniyeye ihtiyacınız olurdu.
Bu işlemi aynı anda 1 milyar makina ile yapabiliyor olsaydınız ihtiyacınız olan süreyi 2¹⁰⁰ 'e indirebilirdiniz.
Ayrıca sizin kadar zengin ve manyak 1 milyar yatırımcı daha bulabilseydiniz süreyi daha da azaltarak 2⁷⁰ 'e çekebilirdiniz.
Bu durumda,
Bir yıl içerisinde 2²⁵ saniye olduğunu göz önüne alırsak, 2⁴⁵ yıla ihtiyacınız olurdu.
Hala aranızda "Ama, ya olursa...?" diye düşünenler varsa şunu da ekleyeyim; Evrenimizin yaşı 2³⁴ yıl.
İlgilenen arkadaşlar için bu konu ile bağlantılı iki yazımı paylaşıyorum.
https://medium.com/@ahmetseyhan/sha-256-kriptografik-hash-algoritmas%C4%B1-294d13f0ca5d
https://medium.com/@ahmetseyhan/bitcoin-matemati%C4%9Fi-ve-bloklar%C4%B1n-dili-6cc6fa5d0ae2"
#9
Kodu açık kaynaklı olsa da kodda değişiklik yapabilmek için tüm node'ları o koda onay vermesi gerekiyor.
2017'ye dönelim:
Bitcoin'de Segwit güncellemesi yapılacak. Geliştirici ekip kodu yazdı. Sundu. https://github.com/bitcoin/bips/blob/master/bip-0141.mediawiki (dokümanın yazılma tarihine bakın) Kod önce geliştiriciler arasında tartışılır. Tamamının onay vermesi beklenemez. Ama çoğunluk değişikliğin faydalı olacağına inanırsa Segwit için geçiş deneme süreci başlar.
Önce Segwit uyumlu madencilik yazılımları hazırlanır ve erişime açılır. Madencilerin bu yazılımları indirip kullanmaya başlaması beklenir. 2 hafta içerisinde madencilerin %85'i yeni uygulamayı indirip kullanmaya başlarsa (yani değişikliği kabul ederse) değişiklik aktif olmaya aday oluyor. (Lock-in olarak adlandırılıyor. Segwit güncellemesi 479.707. blokta kilitlendi)
Ardından onay veremeyen diğer nodeların (cüzdanlar, madencilik yapamayan ama blokzincirini senkronize eden node'lar) güncelleme yapması beklenir. İki hafta içinde ağın %95'inin değişiklik talebini kabul ettiği blokta değişiklik uygulamaya girer. (Segwit 481.824. blokta aktif oldu)
Yani blokzincirinde %51 saldırısı yapabilmek için kodu değiştirmek, blokzincirine %51 saldırısı yapmaya kıyasla imkansıza yakın. (Bu nedenle, 10 dakikalık blok süresi, Blok ödülü veya toplam üretim değiştirilemiyor ve biz buna güveniyoruz)
Ha, yarın öbür gün bir geliştirici çıkar, blok ödülünü artırmak için mantıklı bir sebep sunar ve çoğunluğu ikna ederse, o zaman iş madencilerin oylamasına gider. Madenciler kabul ederse geri kalanın oylaması beklenir. Ama kimse, cebindeki bitcoin'in değerini düşürecek bir değişikliğe onay vermez. Özellikle madenciler.
Senin sorduğun soruda, X biri ya da geliştirici ekiten birileri veya geliştirici ekibin tamamı oy birliğiyle kodu değiştirip yeni şartlarla yayınlarsa o zaman hardfork yapmış olurlar. (Bkz. Bitcoin ABC) O da Bitcoin blokzinciri için herhangi bir tehlike oluşturmaz. Ama madencilerin çoğunluğu Bitcoin kazmayı bırakır, Bitcoin ABC kazmaya başlarsa, o zaman Bitcoin'de oradan düşeceği için %51 saldırısı ihtimali kısmen biraz daha artar. (Bkz Bitcoin BSV hardforkundan sonra Bitcoin ABC madencilerinin Bitcoin BSV'ye geçmesi)
Yani kısaca, kod değişikliği ile %51'e zemin hazırlamak pratikte %51'in kendinden zor.
#10
* Coinomi
* Atomic Wallet
* Blockchain
* Exodus
* Trust
* Green (Sadece BTC, LBTC)
Hepsini deneyebilirsiniz. Ancak, HİÇ BİR ZAMAN tek bir cüzdana güvenip de tüm varlıklarınızı tek bir cüzdanda tutmayın.
Yapılacaklar:
1. Uygulamayı kur
2. Kendi cüzdanını oluştur
3. Özel anahtarını "güvenli" bir yere kaydet
4. Bir yatırma adresi al ve bir kenara not et
5. Uygulamayı tamamen sil
6. Geri yükle
7. Anahtar kelimelerden cüzdanını kurtar
8. Bir yatırma adresi al
9. İlk aldığın adres ile 2. aldığın adres birbirinin aynısı ise cüzdanı "test etmeye" başlayabilirsin. Değilse, anahtar kelimelerini hatalı kaydetmişsin veya hatalı girmişsin demektir. O cüzdanı kullanma (uygulamayı değil, cüzdanı. Uygulama içinde cüzdanı silip veya uygulamayı silip yeniden yükledikten sonra yeni bir cüzdan oluşturabilirsin.)
10. Bir kaç cüzdanı bu şekilde test et
11. Kullanmaya karar verdiğin uygulamanın PIN kodu, yüz tanıma vs. ne kadar güvenlik önlemi varsa aç.
12. Varlıklarını beğendiğin 2-3 cüzdana dağıt. (Örn. Bitcoin'in bir miktarı A uygulamasında, bir miktarı B uygulamasında, Ethereum'un bir miktarı B uygulamasında, bir miktarı C uygulamasında gibi. Bunun sebebi şu: bu uygulamalar 3. parti servisler. Yarın öbür gün acil bir şey olur da bu uygulamaların servislerine erişemezsen "panik olmak yerine" diğer cüzdandan acil işini görebilirsin. Özel anahtarına cüzdanı başka yere de taşıyabilirsin tabi ki ama riski dağıtmak her zaman daha avantajlıdır. )