Author

Topic: Merkez Bankası’nın Kripto Kararına Dair Merak Edilenler (Read 110 times)

legendary
Activity: 1512
Merit: 1341
Catalog Websites
Aracı kurumlardan alışverişi yasaklamak daha iyi bir şekilde kontrol altına alabileceklerini bir bakıma gösterebilir.Bankalardan havale şeklinde atılacağı için artık herkesin ne kadarlık bir para harcadığını daha iyi görebilirler.Bu aracı şirketleri bir miktar zarara sokabilir.
hero member
Activity: 1582
Merit: 520
Devletin niyeti belli bu işin bir adını koyup sonrasında bundan vergi almayı adrese teslim şekilde yapmak inş bunu yaparken insanların kripto almalarını engellemeye gitmezler.
hero member
Activity: 1400
Merit: 536
Bu bir baslangic merkeziyetsiz borsalara da kisitlama engelleme gelebilir, paypali kapattilar, uberi tekme tokat dovduler, booking hala kapali, wikipedia'e yillarca erisim saglanamadi, en acisi youtube ve twitter engellemesi gorduk, tecrube demek: olabilecek hicbirseye sasirmamak demektir.
member
Activity: 994
Merit: 20
Sosyal medyada birçok kişi bunu ilk gördüğü zaman alım-satımın da temelli yasaklandığını falan zannetmişti fakat durum öyle değil tabi ki. Şu an halihazırda bir düzenleme üzerinde çalıştıklarını biliyoruz zaten. Ayrıca vergilendirmeyi nasıl yapabileceklerini de bir yandan düşünüyorlar. Bu sırada da öylece uzaktan izlemek yerine böyle bir şey yapalım içimiz bir nebze daha rahat etsin kafasında bir harekette bulunmak istemişler belli ki.
full member
Activity: 322
Merit: 101
Elektronik para kuruluslarina kisitlamada benim icin sorun yok. Bankadan transfer yapmayi problem olarak gormuyorum. Ama her turlu mal alim satiminin yasaklanmasi iyi olmadi.
full member
Activity: 854
Merit: 113
Değişen şeyler, Papara gibi aracıların kaldırılması, global borsalara doğrudan para aktarılamaması ve kripto para ile ödeme yapılmasının engellenmesi gibi şeyler oldu. Ayrıca da ilk kez kripto paraların bir tanımının yapılması da gözlerden kaçmadı. Bundan sonrasında eğer doğru adımlar atmak yerine bu mantıksız hareketi devam ettirirlerse çok büyük bir fırsatı tepeceğiz her zaman olduğu gibi.

Devletin buradaki amacının aracıları ortadan kaldırarak vergilendirme işlemini daha rahat yapmak olduğunu düşünüyorum.Yasaklama gelse bile merkeziyetsiz borsaları engelleyebileceklerini düşünmüyorum devlette bunun farkındadır.
sr. member
Activity: 1666
Merit: 304
kycfree
Değişen şeyler, Papara gibi aracıların kaldırılması, global borsalara doğrudan para aktarılamaması ve kripto para ile ödeme yapılmasının engellenmesi gibi şeyler oldu. Ayrıca da ilk kez kripto paraların bir tanımının yapılması da gözlerden kaçmadı. Bundan sonrasında eğer doğru adımlar atmak yerine bu mantıksız hareketi devam ettirirlerse çok büyük bir fırsatı tepeceğiz her zaman olduğu gibi.
jr. member
Activity: 168
Merit: 4

Solak ve Partners Hukuk Şirketi Yönetici Ortağı Avukat Elçin Karatay yayınladığı makale ile “Ödemelerde Kripto Varlıkların Kullanılmamasına Dair Yönetmelik” hakkındaki görüşlerini paylaştı.


Solak ve Partners Hukuk Şirketi Yönetici Ortağı Avukat Elçin Karatay, yayınladığı makale ile Resmi Gazete’de yayımlanan Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası’ndan (TCMB) “Ödemelerde Kripto Varlıkların Kullanılmamasına Dair Yönetmelik” hakkındaki görüşlerini paylaştı.

Karatay, Yönetmelik’in neleri düzenlediğine ilişkin soruları LinkedIn üzerinde yaptığı paylaşımla şu şekilde açıklığa kavuşturdu:

Bu Yönetmelik ne ifade ediyor, kripto para alım-satımı yasaklandı mı?
Bu soruya kısa cevap olarak “Hayır” yanıtını veren Karatay, Yönetmelik’in Ödeme Hizmetleri Kanunu uyarınca “ödeme hizmeti” sağlanmasında kripto varlık kullanılamayacağına dair açıklamalar içerdiğini belirtti.

Karatay, Yönetmelik’in ayrıca “ödeme kuruluşları ile elektronik para kuruluşları” tarafından kripto varlıklara ilişkin alım satım, saklama, transfer veya ihraç hizmeti sunan platformlara veya bu platformlardan yapılacak fon aktarımlarına aracılık edilmesinin engellenmesine ilişkin düzenlemeler içerdiğini de ifade etti.

Genel olarak kripto varlık alım-satımına aracılık eden platformlara yönelik olarak Ödeme Hizmetleri Kanunu veya bu Yönetmelik kapsamında bir düzenleme yapılmadığına dikkat çeken Karatay, ilgili platformların kripto varlık alım-satım işlemlerine aracılık etmelerinin yasaklanmadığını belirtti.

Yönetmelik kapsamında kripto varlık alım-satımı gerçekleştiren kişilerin işlemlerini etkileyecek herhangi bir durum var mı?
Yönetmelik uyarınca ödeme ve elektronik para kuruluşlarının kripto varlık alım satımı hizmeti sunan platformlardan yapılacak fon aktarımına aracılık edemeyeceklerini vurgulayan Karatay, makalesinde şu ifadelere yer verdi:

“30 Nisan 2021’den itibaren kripto varlık alım satımına aracılık eden platformlardan para gönderirken ödeme ve elektronik para kuruluşlarından yararlanamayabilirsiniz ve işlemlerinize ilgili platformların anlaşmalı olduğu diğer kuruluşlardan devam etmeniz gerekebilir, ancak, maddenin tam olarak nasıl yorumlanacağını anlamak için TCMB'den kesin bir açıklama yapılması gerekeceğini düşünüyoruz.”

Yönetmelik ile kripto varlıklar tanımlanmış mı oldu?

Yönetmelik’in yalnızca Yönetmelik’in uygulanması açısından bir kripto varlık tanımı getirdiğini belirten Karatay, genel anlamda kripto varlıklara ilişkin bir tanım yapılmadığını aktardı

Haber detayı: https://www.bfmedia.io/haberler/merkez-bankasi-nin-kripto-kararina-dair-merak-edilenler-2104855.html?

Blockchain teknolojisi ve üzerinde geliştirilen kripto para sektörü ile ilgili güncel haberlerden anında haberdar olmak için Telegram kanalımıza abone olabilirsiniz.

- bfmediaio Telegram Group
Jump to: