Author

Topic: Öldükten Sonra Kripto Paralarınıza Ne Olacak? (Read 219 times)

sr. member
Activity: 729
Merit: 251
Parayı yanımızda götüremeyeceğiz neticede, ailem ve yakınlarım sebeplensin isterim. Kripto şifrelerimiz ve cüzdanlarımız sürekli değişim halinde  yedeği güncellemek lazım, ayrıca yakınlarımız bu işten anlamayabilir başkasına muhtaç kalmasınlar işi öğretmek iyi fikir.
jr. member
Activity: 406
Merit: 1
Maalesef bu sorun var ,sistem zaten yeni ,sistemi insanlara anlatmak bile dert ,aile bireylerinden birine bu işleri gösterip şifreleri onunla paylaşmak ve mobil diske kaydedip kaldırmak doğru olacaktır.
jr. member
Activity: 182
Merit: 1
şahsen tüm bilgilerin özel olarak bi mikrosd karta yedeklenip güvendiğin bir yakınına bilgi vermek yeter diye düşünüyorum. işin aslı piyasa canlansa da elimdekileri çıkarıp keyfini sürsem yetecek. boğayı beklemekten mahfolduk.
full member
Activity: 1050
Merit: 152
Ben ozel anahtarlarimi bir yere koydum.  Yerlerinide soyledim,  basima birsey geldiginde vermek istediklerime. Boylece bu dertten kurtuldum.
full member
Activity: 1358
Merit: 193
ben ahirette yanımda götürmeyi düşünüyorum.
member
Activity: 294
Merit: 10
World’s First Decentralized ICO Platform
Bu konu hassas ve gerçekten herkesin üzerinde mesai harcaması lazım, çoğu kişi cüzdan ve borsa adreslerini kimseyle paylaşmamıştır sanırsam ama hayat bu ya her an başımıza birşeyin gelme ihtimali mevcut. Bu yüzden eş ile çoçuklar ile paylaşmakta önem var.
jr. member
Activity: 61
Merit: 7
Mirasi birakacak kisinin dusunmesi gereken bir konu bu. Cunku bu varlik O kisinin sorumlulugunda.
Sen birikimini bir kupe koyup topraga gomsen ve kimseye soylemesen yine mirascilarin bundan haberdar olmayacaktir. Gunun birinde bir baskasi tarafindan bulunabilir, bulunmayabilir de.
Miras birakacak kadar cok birikimin varsa private keyini bankada kiralik kasaya koyarsin vefatindan sonra bu kasa mirascilarina kalir. Cokta buyuk bir dert degil yani

Bankalarin yillik Kiralik kasa ucretleri
full member
Activity: 360
Merit: 100
Beklenmedik bir şekilde bana gelen herhangi bir durum karşısında her zaman yedek planım var. Cüzdan şifremi ailem için söyleyeceğim . Ama önce ben onlara bitcoin alışverişini öğreteceğim
jr. member
Activity: 266
Merit: 1
bu soruyu bitcoinde ilk mining yapıldığı zamanlar net cevaplar verilmesi gerekirdi. algoritmada kaybedilen private keye erişim mümkün değil. kaç yüz bin bitcoine erişim yok bilmiyoruz net. tahminler var. herkes de bilinçli değil bence bu yönde.
member
Activity: 224
Merit: 12
Ben öldükten sonra banan geri de kalan kripto paralardan diyenler olacaktır belki ama ailenize sevdiklerinize az yada çok bir yatırım bırakmak onlar için iyi olacaktır.
member
Activity: 196
Merit: 12
resmi şekilde devlet destek verdiği taktirde düzenleme getirilicektir tabi kendi payınıda aldıkdan sonra Cheesy
jr. member
Activity: 140
Merit: 4
W12 – Blockchain protocol
Öldükten sonra şifrelerinize yada dijital verilerinize ulaşabilecek kişi için şifreli bir dosya bırakıp size bir şey olması halinde gerekli veriler bu dosya içerisinde diyebilirsiniz.
sr. member
Activity: 546
Merit: 250
Ben öldükten sonra çokda tın yani. Sadece en güvendiğim birisi ine söyledim şifremi. Ölürsem eğer laptop dan alabilir varlıklarını. Bu piyasada da ne kadar varlık kaldıysa artık.
full member
Activity: 938
Merit: 115
Bu konu bu piyasadaki en önemli sorun maalesef. Tabi bu işi kendimizce çözmenin tek yolu cüzdan ve borsa bilgilerini birinci dereceden yakınlara bırakmak.
jr. member
Activity: 252
Merit: 2
Bir çoğumuz için geçerli olan birşey var bence. Bize birşey olsa cüzdanlarımızı borsa bilgilerimizi bilen yok. Şuan ölsek tüm yatırım direk çöp.
member
Activity: 1022
Merit: 10
Kripto paralar için miras konusu hakkında yeni bir sistem getirilebilir bence gelecekte. Piyasa geliştikçe ve daha iyiye gittikçe hayatımıza daha çok yerleşecek ve bu yüzden miras durumları için de güvenli bir sistem getirilmeli.
member
Activity: 574
Merit: 14
yer altında geçen bir film vardı. zamanlayıcı özellikli bir kasada bazı mühendislik bilgileri falan saklıyorlardı. bu tarz bir sistem olabilir. fiziki kriptoprafi özellikli çeşitli ürünler var. içine kağıt parçası falan saklanabiliyor.
jr. member
Activity: 144
Merit: 1
bunun devamı olmuyor işte öldün gittin oda gitti oldu bitti gitti
bunun basit bir yöntemi yok nasıl koruyacaksın ki malesef yöntem yok .
full member
Activity: 1302
Merit: 115
Pepemo.vip
Güvendiğiniz birisi olmak zorunda ve ona ne kadar bilginiz var vermelisiniz. Ben bu konuda çok şanslıyım ve olur da bir gün hayatım son bulursa B planım ailem için hazır  Grin
member
Activity: 336
Merit: 10
ben bir mali müşavir olarak düşüncem şifre kimdeyse kripto paraların idaresi onda olur.bu konuda size şunu tavsiye edebilirim.bu hayatta en güvendiğiniz kişiye şifrelerinizi emanet etmektir.tabi yanında size birşey olursa bu kriptoları nasıl dağıtılacağınıda vasiyet edersiniz.ölümünüz halinde güvendiğiniz dağlara ne yağar ben bilemem.
sr. member
Activity: 542
Merit: 250
Miras konusu cidden düşündürücü. Birbirine çok güvenen aile bireyleri arasında şifreler sorun olmaz ama cüzdan şifrelerini mirasçılara parça parça dağıtsan bile sırf bu yüzden insanlar birbirine düşebilir.
jr. member
Activity: 378
Merit: 2
Vasiyet Meselesi

Dijital birikimleri mirasçılara bırakmak, para veya konut bırakmak kadar basit değildir; zira vasiyetler şifre gibi kişiye has bilgileri saklamak için tasarlanmamışlardır. Kripto para ticareti de kripto para cüzdanı ismi verilen sistemlerle gerçekleşir ve paranız ile tek bağınız sizin için oluşturulmuş, değiştirilemez bir şifredir. Bu sistem, herhangi bir tapu ibaresinde isminizin geçmesine ya da adınıza açılmış özel bir banka hesabına benzemez.

Bu şifre sistemi de beraberinde şu riski getirir; ölümünüzün ardından vasiyetiniz mahkeme aracılığıyla açılır ve mahkemeye konu olduğu için açık yargılama ilkesi gereği kamuya açık hale gelir. Bu süreç ne kadar geciktirilse de şifrenizin güvenliğini tehdit eder; aileniz bu şifrenin ne anlama geldiğini geç çözebilir ve çözdüğünde iş işten geçmiş olabilir.

Geleneksel Yollar ve Kripto Paralar

Geleneksel malvarlığının mahkeme yoluyla paylaştırılması hususunda çizili bir yol haritası vardır. Ancak kripto paralar için bu yol haritası net değildir. Zira kripto para ticareti platformları müşterilerinin vasi atamalarına izin vermezler. En büyük ticaret platformu olan Coinbase, bir müşterisinin ölmesi takdirinde birikimlerini değerlendirme görevini şifre sahiplerine bırakır. Bir başka büyük borsa olan Gemini ise konu hakkında yorum yapmayı tümüyle reddetmektedir.

Bu bilgiler ışığında günümüz şartlarında kripto parayı yasal olarak miras bırakmak çok mümkün görünmemektedir. İnternette yapılan bir tartışmada okuyucular, bireylerin cüzdan şifrelerini veliahtlarına parça parça dağıtabileceğini ve böylelikle bir vefat durumunda kripto paraların veliahtlar arasında paylaşılabileceğini bir fikir olarak öne sürdüler. Şu an için içinde bir miktar hukuki problem barındırsa da en mantıklı yol bu görünüyor.

Endüstri uzmanları net olarak bir şey söyleyemese de 2.3 milyon ile 3.7 milyon arasında Bitcoin’in -ölümün de dahil olduğu- birçok nedenden ötürü ‘kaybolduğunu’ ifade ediyorlar. Bu rakamlar günümüz kurlarıyla 15 milyar dolar ile 24 milyar dolar arasında bir kayba işaret etmekte.

Haber linki: https://koinbulteni.com/oldukten-sonra-kripto-paralariniza-ne-olacak-28929.html
Jump to: