Author

Topic: Önemli Olan Rekabet Mi, İşbirliği Mi? (Read 145 times)

legendary
Activity: 1820
Merit: 1123
March 30, 2019, 06:52:45 AM
#9
Rekabet denince, bu alanın uç noktası olan "gerilla marketing" kavramı geldi aklıma. Alışılmışın dışında taktiklerle ve beklenmeyen yerlerde, beklenmeyen zamanlarda yürütülen pazarlama kampanyalarıyla agresif büyüme stratejisi... Bu yöntemi uygulayan ya da uygulamaya çalışan kripto projelerini de gördüm. Kısa vadede kazansalar da uzun vadede kayıp yaşadılar. Çünkü süre çok önemliydi bu alanda.

Orta ve uzun vadeli gerilla marketing uygulamaları müşterilerde ters tepiyor. O yüzden rekabetin de adil ve düzeyli olanı makbul. Mesela Amerika'da Pepsi ve Coca-Cola'nın rekabeti de Burger King ve Mc Donald's rekabeti de bir zamanlar agresif olduğunda ters tepmişti. Sonra ılımlı rekabete ve işbirliğine evrildi. Tüm sektörlerde geçerli bu durum. Rekabetin de işbirliğinin de dozu iyi ayarlanmalı. Süt oğlanı gibi de kalmamak lazım, yokedici bir tekel gibi de olmamak lazım.
member
Activity: 532
Merit: 12
İkisi de önemli. Eğer yaptığın iş takım başarısı gerektiriyor ise işbirliği şart. Ama bireysel baz da bir durum ise rekabet önemli. En basitinden. Numara taşıma olayı olmasaydı cep tel operatörleri bizi öpmeye devam ederdi.
member
Activity: 742
Merit: 19
işbirliği yapanlar zaten değerlenecek kazanacak.Rekabeti seçip birbirini baltalayanların işi zor.Enjin'e bakın işbirliği ile 3'e yakın platformal işbirliğine geitti hem kendi kazandı hem platform coinleri değerlendi.Bancor ,kyber network ile yaptıkları işbirliği enjine de yaradı.Daha fonksiyonel bir hale getirdi.Birbirlerinin açıklarını işbirliği ile tamamlayabilirler.Yoksa işleri zor.
copper member
Activity: 191
Merit: 0
İşbirliği kesinlikle önemli. Nedeni ise sistemin sağlıklı büyümesi gerekiyor. İşbirliği olmaz ise bugün yaşadığımız karmaşalar ortaya çıkıyor. Peki işbirliği olur mu? Hayır. Nedeni ise herkes kendi kazancına bakıyor. Diğerinden nasıl yatırımcı alırım mantığını güdüyor.Kapitalist düzenin devam ettiği dünyada işbirliğinin olmsı çok zor gözüküyor.
legendary
Activity: 2128
Merit: 1148
"Blockchain teknolojisinin benimsenmesini arttırmak için bu alanda rekabet eden projeler bir arada çalışmayı öğrenmeli." demiş sonra da demediğini bırakmamış

Blockchain ekosistemi içinde İŞBİRLİĞİ diyor "ethereum-tron kavgası"na dahil olmaya çalışıp "onları sallayın bizi tercih edin" diyor!

"piyasa 10 seneden önce düzelmez" diyor, o zaman sen de umutsuz vakasın demek ki! bi yandan da kendi projesini övüyor. madem piyasa adam olmayacak sen de bu piyasada bi elemansın neticede.

"kripto para birimi projeleriyle geleneksel finansal kurumların birlikte çalışmasını sağlayacak standartların belirlenmesinin önemini de vurguladı"?! diyerek yıkıcı zeka-teknoloji, merkeziyetsizlik felan feşmekan bırakın bunları, sisteme entegre olun diyor. "işbirliği"ni daha çok burada sezinledim yani kripto para olmaktan çok "3-5 yolunu bulma endişesi" hakim gibi...beğenmedikleri dogecoin bundan fazla ümit vaad ediyor bana kalırsa

hero member
Activity: 2058
Merit: 538
Leading Crypto Sports Betting & Casino Platform
Her iki kavram gerekli ve işde uygulanmak için geçerli bence. Bunun yanında rekabetin ne kadar büyük bir kavram olduğunu anlıyoruz.
member
Activity: 504
Merit: 11
Aynen bence de işbirliği...

Her sektörün bir alt sektörü var. Birçok proje aynı sektöre hizmet verme anlayışı ile yola çıkmış ama farklı sekmentlerde ilerliyorlar. Bence bu tür projeler artık işbirliğine girmeli ve daha güçlü bir proje haline gelmeliler.
member
Activity: 630
Merit: 37
işbirliği kesinlikle önemli neden mi ?

çünkü gereksiz fazlalığın önüne geçilir yüz tane stabil coin yüz tane emlak coini bin tane otomotiv coini cart curt aynı amaca hizmet eden binlerce proje olacağına işbirliğine gidilerek daha güzel işler başarılabilir en azından piyasanın da bir ciddiyeti olmuş olur
member
Activity: 588
Merit: 22
Cardano CEO’su Charles Hoskinson geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamalarda, Blockchain ekosistemi içinde işbirliği içinde çalışmanın önemine değindi. Hoskinson’a göre, Blockchain teknolojisinin benimsenmesini arttırmak için bu alanda rekabet eden projeler bir arada çalışmayı öğrenmeli.

Her Şey Bir Amaç İçin
Hoskinson geçtiğimiz günlerde haber kanalı Cheddar ile bir röportaj gerçekleştirdi. Röportaj esnasında CEO kendi projesiyle ilgili birçok konuya da değindi. Hoskinson, Vitalik Buterin ve Justin Sun arasında kısa süre önce gerçekleşen tartışmaların ışığında farklı projelerin neden Tron ya da Ethereum yerine Cardano’yu seçmesi gerektiğini açıkladı. Hoskinson’a göre, dünya üzerindeki yedi milyar insan için yeni bir küresel altyapı inşa etmeye çalıştıkları için bunu “ilk kimin yaptığı ya da ne kadar çabuk geliştirdiği” ile ilgili soruların çok da önemi yok. CEO’ya göre, bunu doğru şekilde yapmak önemli…

Bunun yanında Cardano CEO’su, kendi projelerinin küresel büyümeye önem verdiğini dile getiriyor.  Hoskinson bu konuda, “Wall Street’ten internete erişimi olmayan Afrikalı çiftçilere kadar farklı gruplara ulaşıyoruz” açıklamasını yapıyor. Buna da Etiyopya ile yaptıkları anlaşmayı örnek gösteriyor. Etiyopya ve Cardano, Blockchain teknolojisinin ülkenin tarımsal endüstrisine uygulanması 3 Mart’ta işbirliğine vardıklarını açıklamıştı.

İşbirliği İhtiyacı
Öte yandan Hoskinson, kripto para birimi projeleriyle geleneksel finansal kurumların birlikte çalışmasını sağlayacak standartların belirlenmesinin önemini de vurguladı. CEO, standartları belirleyecek kurumlara örnek olması açısından Bluetooth ve Wi-Fi gibi kusursuz işleyen teknolojilerin arasındaki işbirliğini gösterdi.

Bunların yanında Hoskinson ocak ayı sonlarında, kripto para piyasasıyla ilgili de tahminlerde bulunmuştu. CEO, kripto para piyasasının 2017 Aralık’taki değerlerine tekrar ulaşabilmesi için on yıla ihtiyacı olduğunu ifade etmişti. Hoskinson’a göre bu on yıl içerisinde de piyasada büyük değişiklikler olacak. Cardano CEO’sunun piyasayla ilgili yaptığı açıklamaların detaylarına bu yazımızdan ulaşabilirsiniz…

Kaynak: U.today
Jump to: