Author

Topic: Panda stealer Bu Kötü Amaçlı Yazılım Kripto Para Cüzdanlarını Hedef Alıyor (Read 96 times)

member
Activity: 588
Merit: 10
$CYBERCASH METAVERSE
Şüpheli maillere karşı oldum olası hep tedbirli olmuşumdur. Fakat herkes o kadar özenli olmuyor. Ne kadar fazla insanda bunun farkındalığı yaratılırsa o kadar kardır. Kripto paralara yatırım yapan çok insan var artık ve sorumlu davranmakta da fayda var.
sr. member
Activity: 1358
Merit: 374
Bu pishing saldırılarını şu sıralarda Türkiye’de en fazla İnstagram hesaplarının çalınması üzerine görüyorum , neredeyse her gün bir ünlü yada çok takipçisi olan biri çıkıp bana şöyle bir haber attılar linke tıkladım hesabım çalındı gibi şeylerle habere çıkıyor gelmeyin bu oyunlara artık
legendary
Activity: 2632
Merit: 1333
Aklıma Organize İşler Sazan Sarmalı repliği geldi..
- Hele ben de diyorum Bulgar karılarının numaralarını kim yiyor? La aha bunlar yiyorlar!!

Artık bu devirde e-postayla gelen iş teklifi, param var çekemiyorum falan ayağını yiyip, bir de gelen dosyayı açan veya indiren varsa kusura bakmayın da doğal seleksiyona engel olmamak lazım.
sr. member
Activity: 1876
Merit: 332
Mail yoluyla pcye sızıp bilgileri ele geçiren çok fazla taktik vardı daha önceden de. Kripto para odaklı olanını da yeni duydum. Zaten şüpheli gördüğüm hiçbir maili hiç açmadan direkt temelli siliyorum. Umarım insanlar dikkatli hareket eder bu konuda.
legendary
Activity: 2436
Merit: 1366
Maalesef link, e-posta vs yoluyla zararlı yazılım gönderip sızma fikri neredeyse internetin icadından beri var. Keylogger vs gibi basit yazılımlara karşı bile korunmasız kalıyorsunuz hele coin cüzdanları söz konusu olunca. Yapılacak en iyi işi şüpheli mailleri hiç açmamak, malwarebytes gibi spyware önleyici yazılımlar kullanmak, korsana mümkünse bulaşmamak...
hero member
Activity: 1204
Merit: 623
Bu Kötü Amaçlı Yazılım Kripto Para Cüzdanlarını Hedef Alıyor

Kripto para cüzdanlarını ele geçirmeye çalışan yeni bir kötü amaçlı yazılım keşfedildi. Panda Stealer olarak adlandırılan kötü amaçlı yazılım, spam e-posta aracılığıyla birçok platformdan bilgi çalıyor.

Siber güvenlik şirketi Trend Micro, nisan ayının başlarında keşfedilen Panda Stealer’ın son spam saldırısında en çok ABD, Avustralya, Japonya ve Almanya’yı etkilediğini belirtti.

Kötü amaçlı yazılım, spam e-posta aracılığıyla kullanıcılara şüpheli Excel dosyası gönderiyor ve dosya indirildiği takdirde, kişiye ait birçok bilgi karşı tarafa sızıyor.

Paylaşılan Excel dosyasının indirilmesi için, e-postada iş teklifine benzer ikna edici ifadeler yer alıyor.

Panda stealer hangi bilgilere erişebiliyor?
Panda Stealer; kurbanların Ethereum, Litecoin, Bytecoin, Dash gibi çeşitli kripto para cüzdanlarına erişebilir. Böyle bir durumda, kurbanların özel anahtar bilgileri ve geçmiş işlem kayıtları ele geçirilir.

Kripto para cüzdanlarının yanı sıra; Steam, Telegram, Discord, NordVPN gibi uygulamalara ait bilgiler Panda Stealer tarafından çalınabilir. Bunların yanı sıra; tarayıcılardaki çerez, şifre ve kart bilgileri çalınabilir ve virüs bulaşan bilgisayardan ekran görüntüsü alınabilir.

Bu dolandırıcılıktan korunmak için neler yapılabilir?
Bilinmeyen e-postalardan gelen dosyaların açılmaması ve bu e-postalarda bulunan linklere tıklanmaması, korunmanın ilk adımını oluşturuyor. Bunun yanında, kullanılan cihaz veya cihazların güncel olması, temel bir güvenlik önlemi olarak belirtiliyor.

Kripto para kullanıcıları, kullandıkları cüzdanlar için iki faktörlü doğrulama yapmalı ve farklı karakterler içeren, başka bir hesapta kullanılmayan şifreler oluşturmalıdır. Uzun vadeli kullanıcılar için ise soğuk cüzdan kullanımının daha güvenli olabileceği belirtiliyor.

https://koinbulteni.com/panda-stealer-kotu-amacli-yazilim-kripto-para-cuzdan-100859.html

Mailleri dikkatli açmak lazım. Her an bilgilerimiz dışarı sızabilir.
Jump to: