Author

Topic: Paramiz değer kaybettiği halde değişmeyen yönetim neden üretime geçmiyor (Read 184 times)

full member
Activity: 518
Merit: 185
Şuan yönetim bunu istese bile bu ne yazık ki çok ama çok uzun vadeli bir çabanın sonunda başarılabilir.

Bunun için çok derinlere inmeliyiz hocam. Çocukluğumuzda verilen öğütlere büyüklerimizin bize hatta kendilerine çizdiği hedeflere bakalım. Tek amacı SGK'lı bir işe girip ileride emekli olmak olan bir neslin yetiştirdiği insanlarız. Üretmek bizim insanımızın amacı değil. Biz yaşlanınca bir nebze rahat yaşamak için köle gibi çalışmak konusunda eğitimliyiz. En uzun vadeli planlarımız 20 yıl kredi ile ev alıp emekli olunca kıt kanaat geçinmek.

Üretim ekonomisine geçebilmemiz için ekonomik desteğin yanı sıra bir çok yeni reform yapılmalı ve bununla beraber en başta eğitim, sistemi düzenlenmelidir. İnsanlar ancak kafası rahat olduğunda, gelecek kaygısı taşımadığında bir şeyler üretmenin hayalini kurabilir. Bugün okullara baktığımıza Üniversite bitirmiş olan biri (bir kaç istisnai bölüm dışında) size göre ne kadar donanımlı? Mezun olduğu bölümü gerçek manada icra edebilen kaç kişi var? Köylerimiz, tarlarımız ne kadar sahipli? Neden insanlar köylerinde bir şeyler üretip ekonomiye katkı yapmak yerine şehre göç etmeye devam ediyor? Çünkü hala anadoluda insanların refah içerisinde yaşayabileceği bir ortam yok. Bunların sağlanması için çok uzun vadeli planlar yapılmalı.
member
Activity: 294
Merit: 17
Gerçek amaçları ne bilmek mümkün değil. Bunların alayının en büyük sorunu yaptıkları bir şey hatalı ise bile asla biz hata yaptik deyip geri adım atmamaları. Üretim ile ilgili konuda ise ciftci oara kazanamadığı sürece üretim olayı nanay. Çoğu coftci kan ağlıyor boşuna niye ekip dikeyim diye düşünüyor.
legendary
Activity: 2100
Merit: 1452
En uzun iktidar mevcut yönetim ancak paramiz bu süreçte her geçen gün daha fazla değer kaybediyor ve artik itibar da  kaybediyor.

ülkeyi yönetenlerin üretimden tüketim sistemine geçerek paramizin her geçen gün değer kaybettiğini gördükleri halde neden bir çözüm getirmek için bir üretim planlaması yoluna gitmiyoruz.

Paramiz deger kaybediyor tamam. En basit patatesi bile dışaridan alir olduk

Simdi soruyorum

1.Herşeye para bulan yönetim üretim yapmak icin neden kollari sıvamiyor.
2. Yap işlet devret sistemi doğru hesaplamalarla yapılmadiğını gördükleri halde neden hala aynı şekilde çalişılmaya devam ediyor.
3. Yapilan hatalari sorgulamak neden bu kadar zor.


Asil soruya geliyorum

Üretmeyerek nereye varacağız.senin topragin varken  Patatesi bile dışarıdan alarak neyi amaçlıyoruz.

Bu ekonomi üretmeden dönmeyeceğine göre neden uretmek icin birşeyler yapmiyoruz.

Yönetimin gerçek amacı ne?
Jump to: