Author

Topic: [PRE-ANN] OPAIR | ICO | בלוקצ'יין בחלוקה הוגנת | קוד פתוח (Read 1924 times)

YIz
hero member
Activity: 686
Merit: 502
הגיע הזמן להציג את Opair,  המטבע הדיגיטלי הטוב ביותר לכולם. השאיפות שלנו גבוהות מאוד. כהתחלה, אנחנו רוצים פיזור הוגן של המטבע, בהתמקדות על שיווק המוני, ופיתוח מטרות אמיתיות בתוך פלטפורמה שההשראה אליו הגיעה מביטקוין ו-Ethereum, כדי לספק את הטוב ביותר משני העולמות, עם פיתוחים חדשים שלנו כדי להתקדם לעבר העתיד.

את המטבע אנחנו מפתחים בעזרת קבוצה קטנה ( שלושה אנשים במשמרת מלאה, יועץ חיצוני ושני מפתחים עצמיים) שעובדת על הפרויקט. בזכות הזמן שהיה לנו כדי לעבוד על המטבע, ואחרי בחינת שיטות לשפר את הפרויקט שלנו, הצלחנו להקים צוות שיגיע למטרות שהצבנו בזמן קצר. אנחנו מצפים להיות האלטרנטיבה מספר אחת לאנשים שרוצים פתרון אחר ממערכות ממורכזות, על ידי הצעת פלטפורמה ממוקדת על עיצוב ונוחות למשתמש מצד אחד, ומציעה אפשרויות ללמידה מצד שני. אנחנו מאוד מתרגשים להציג את הפרויקט הזה.

החלטנו על שם, Opair.  שהוא חיבור בין המילה Open  לבין המילה Fair  שהם שני האלמנטים המרכזיים שאנחנו רוצים למלא:

1) פרויקט בקוד פתוח: הקוד והשפה של הפרויקט יהיו מתועדים היטב ויועלו לאתר Github.com.

חלוקה הוגנת: אנחנו ניתחנו את ההנפקות האחרונות של מטבעות, והבנו שהחלוקה שלהם אינה הוגנת כמו שהיא צריכה להיות. מצד אחד, רוב החלוקה נמצאת בידיהם של אנשים מעטים, ולכן החלטנו ש-30 אחוזים מהמטבעות יחולקו בשיטת PoW  (כריית מטבעות). מצד שני, רוב המפתחים אינם מחלקים את כל המטבעות ולוקחים חלק מהם לעצמם, בשביל לעזור בעלויות הפיתוח, ולחלק לצרכים שונים, ולכן אנחנו רוצים להדגיש ש-0 אחוזים מהמטבעות נשארים בידינו.

"מטבעות בצבעים": המטרה שלנו היא לתת תמיכה ל"מטבעות בצבעים", שמטרתם היא להציג ולנהל כל ערך או ערך (כמו מניות, אגרות חוב, סחורות, כסף פיאט ופריטים במשחק) תוך כדי התבססות על הרשת של Opair.  הם יכולים להיות מאוחסנים דיגיטלית בלי הפרעה של גורם צד שלישי ולהיות מוחלפים במטבעות אחרים או במטבעות Opair  רגילים. הקוד אחרי לניהול המטבעות בצבעים יהיה מבוסס על הקוד הרגיל של המטבע, ולכן הטמעות שלו יהיו אפשריות דרך הארנק שלנו. זה יספק יותר פשטות, אבטחה, ויהיה בעל יכולות גדולות יותר.
חוזים חכמים: בגלל חוזים חכמים קודמים (כמו DAO, חוזים משפטיים, מימון רבים, שווקי חיזוי, IOT, Dapps,  וכו') החלטנו לעבוד על תכנות פונקציונלי יותר למטבע שלנו, לאחר שערכנו מחקר על איתנות מטבעות. למרות ששפות התכנות המזוהות עם תכנות פונקציונלי לא התאימו לדרישות שלנו, החלטנו לעבוד על התאמה אישית של שפת ה-Ocaml.  בקרוב אנחנו נפרסם עמוד באתר Github  בקשר לשפה אך אם יש לך ניסיון קודם עם שפת Ocaml  אתה תתרגל בקלות אליה. בגלל הגישה שלנו זו לא תהיה שפה קלה לתכנות, במקום זאת, זה יהיה פתרון איתן שלא יהיה קל לחקות אבל יוביל לשינוי. כמה מחשבות בנוגע לשפת Ocaml  ושפת Haskell  (המתחרה שלה) :
1)   אפילו שלשפת Ocaml  יש פחות משאבים, הם איכותיים יותר מאלו של שפת Haskell.
2)   לשפת יש Ocaml  יש יותר נוכחות בשוק הפיננסי והתעשייתי, ויש לה תמיכה נהדרת במחשוב מקביל.
3)   לשפת Haskell  יש typeclasses.  לעומת שפת Ocaml  שמבוססת יותר על מודולים מסדר גבוה. לכל אחד יש את היתרונות והחסרונות שלו, למרות שהמודולים מהסדר הגבוה מסייעים לפרויקטים בסדר גודל גדול, למשל כמו ב: https://ocaml.org/learn/companies.html
4)   לשתי השפות יש צדדים חזקים אך היינו צריכים להחליט על אחת מהן ובחרנו בשפת Ocaml  בגלל הסיבות שציינו. מי שמכיר את שתיהן בהחלט יסכים שocaml  פשוטה יותר לתפעול.
יתר על כן, אנחנו מתכוונים לערוך פגישה מקוונת עם Xavier Leroy, שהוא המפתח העיקרי של שפת הOcaml,  ולהראות לו שינויים ותובנות שהגענו אליהם בפרויקט שלנו. עוד כמה דוגמאות: http://cufp.galois.com/2007/slides/XavierLeroy.pdf

רשתות פרטיות: במקרים כאלה יהיה גורם שינהל את הרשת וישנה את החוקים, יוכל לבטל עסקאות, ולשנות את יתרת החשבונות וכו'.
בין הרשתות הפרטיות אנחנו נתמוך ברשתות מבוזרות אלטרנטיביות שידועות בשם רשתות קונסורציום, שיבחרו בידי שרתים שנבחרו מראש במקום רשת אחת בלבד. זה יתן להם יתרונות בקשר לרשת המרכזית של מטבע ה-Opair  בנסיבות מסוימות כמו:

1)   יש לציין כי מהירות העסקאות יהיה מהיר יותר בהשוואה לרשת המרכזית, בשל זה שיש מעט צמתים מאושרים, ולא יהיה צורך לאשר את העסקה בכולם. הצמתים יהיו מחשבים חזקים בעלי חיבור מהיר לאינטרנט.
2)   כל בלוק של רשת חיצונית יהיה ניתן לשינויים תחת הסטנדרטים שאנחנו ניצור.
3)   העסקות יהיו זולות בהרבה מהרשת המרכזית בגלל מספר הצמתים הנמוך.
כפי שאתם יכולים לדמיין, הרשתות המשניות הללו יתנו פתרון מיוחד, מהיר ואפקטיבי יותר לחברות וגופים ממשלתיים וכלכליים, שיכולים להשתמש בהן לייעול הארגון שלהם. נכון שהם מסתדרים טוב גם עם רשתות מרכזיות וציבוריות, אבל השליטה שתינתן להם היא חיונית והכרחית ואנחנו רוצים להציע גם להם פתרון.

מערכת כינויים: אנחנו רוצים ליצור מערכת כינויים שתעבוד בעזרת הרשמה, בדומה לדומיינים. בעזרת מערכת הכינויים יהיה ניתן להיפתר מהכתובות הרגילות והארוכות. המערכת בעיקר תוצע לעסקים אך תהיה זמינה לכל דורש.

כרטיסי אשראי מבוזרים: כרטיסי האשראי הם צורת התשלום המועדפת על צרכנים בימינו ולכם אנחנו מכוונים אל שוק כרטיסי האשראי כדי לגייס קהל רחב. זה אולי לא כל כך מפתיע אבל הרעיון הוא להיפתר מכל התיווך בתהליך בכדי לחסוך זמן וכסף, ובנוסף לחסוך השלכות של מערכות ממורכזות ( כמו הקפאת חשבונות, עיקובים, ושימוש במידע אישי) יש לציין כי יהיו למערכת שלנו חסרונות, כמו חומרה מיוחדת כדי להפעיל אותם. מצד שני, אנחנו נמזג את המערכת שלנו במערכות קיימות כדי שיוכלו לקבל את כרטיס האשראי שלנו. רוב המערכות שעובדות עם EMV יעבדו בלי בעיות עם המערכת שלנו בעזרת עדכון תוכנה.
במערכת הזאת אנחנו עוד זקוקים ליעול בגלל שכרגע לוקח לעסקה בערך 8 שניות להתבצע. אך אנחנו מתכננים לשפר אותה בהקדם האפשרי.
המטרה שלנו היא שכל אדם יוכל לפתוח לעצמו כרטיס אשראי, בכל מקום בעולם, ושניות לאחר מכן להשתמש בו בלי בעיות. אנחנו רוצים לערוך בדיקות בעתיד הקרוב למערכת הזאת. אנחנו נשתף אותה בקוד פתוח בגלל שאנחנו מבינים את הפילוסופיה שממנה מרוויחה הקהילה כולה. -זה יאפשר פיתוח, שיפור ושימוש בפרויקטים אחרים. אנחנו מבינים ש- Emunie  עובדת על פתרון דומה אבל הוא עדיין אינו זמין לציבור הרחב.

מערכת מימון המונים: אנחנו מכוונים לפיתוחה של מערכת מימון המונים שתאפשר לקדם רעיונות מהפכניים שצריכים מימון או משאבים כדי להמריא. אתה רק צריך להחליט על מטרה, פרסים, ותאריך סיום. יתרון נוסף הוא האבטחה והמערכת המבוזרת שאנחנו מביאים, בלי לקיחת עמלות גדולות על ההשקעות בפרויקט.

מהירות עסקאות ויכולת התרחבות: אחת הבעיות במטבעות של ימינו היא יכולת ההתרחבות. מטבעות רבים, כמו ביטקוין, אינם יכולים להתרחב כראוי ולתמוך במספיק עסקאות לשנייה. אנחנו רוצים להציע מערכת שתאשר עסקאות בתוך שניות לעומת דקות בביטקוין. בתור התחלה היינו רוצים להתחיל מקיבולת של 200 עסקאות בשנייה ולעלות משם ככל שיתגבר השימוש. ואפילו להגיע ל-1000 עסקאות בשנייה. גם הרשתות המשניות (הפרטיות) שיבנו על הפלטפורמה יוכלו להתרחב תחת הסטנדרטים שנקבע.

פתרונות פרטיות: כרגע אין לנו מסלול מוגדר בנוגע להטמעה של מערכות פרטיות, אך זהו משהו שאנחנו בהחלט נגדיר בעתיד בהתחשב בחשיבותו הגדולה של העניין.  אחרי שהסתכלנו על טכנולוגיות קיימות, אנחנו מגדירים את Zcash  כפתרון הטוב ביותר והוא היחיד שמעניק את רמת האנונימיות שאנחנו רוצים לספק ב-Opair.


שם המטבע: Opair
סוג הפיזור: PoS+PoW
מספר מטבעות: 96,000,000
3 אחוזים ריבית שנתית
זמן הלוואה מינימלי: 12 שעות
מספר מטבעות בבלוק: 55, עד הבלוק ה- 525600
זמן בלוק: 60 שניות

טוויטר: https://twitter.com/OpairProject
אתר אינטרנט: https://www.opair.co/
פרופיל Github:  https://github.com/Opair
אימייל: [email protected]
Jump to: