Bir blockchain projesi olan Quarkchain’e, (kendi standartlarımda) ciddi bir yatırım yaptığım için proje hakkında bir miktar araştırma yapmıştım. Sizinle de bu bilgileri paylaşmak istedim arkadaşlar.
Ian Balina’nın 2018 yılının en iyi projesi olarak gösterdiği Quarkchain projesi yüksek performanslı sistemlerde uzman ve 15 yıllık geliştirme deneyimine sahip olan Qi Zhou isimli eski bir Google çalışanı tarafından yönetiliyor. Ekibin diğer üyeleri arasında ZhaoGuang Wang (Kıdemli Yazılım Mühendisi), Ting Du (Çin için CMO), Anthurine Xiang (CMO) ve Kyle Wang (COO) gibi Google ve Facebook eski çalışanları bulunmaktadır. Ekip 2017 yılında Quarkchain üzerinde araştırmalar yapmaya başladı. 2018 Şubat ayında ise çevrimiçi tanıtımlar internette yayınlandı. Mayıs 2018’de ise Ico’su piyasaya sürüldü ve 20 milyon dolar hedefi gerçekleştirildi. Bunun 16 milyon dolarlık kısmı özel yatırımcılara satıldı. 10 milyarlık total supplyın sadece %20’si satışa sunulurken, %15 takıma, %5 danışmanlara ve %15 ise kuruma ayrıldı. %45lik kısım ise reklam, madencilik ve topluluğa ayrıldı. Ekibin yol haritasındaki bir sonraki hedefleri 2018’in son çeyreğinde QuarkChain Core 1.0, Mainnet 1.0 ve SmartWallet 1.0′ı başlatmak. 2019’un ikinci çeyreğinde ise QuarkChain Core 2.0 sürümü, Smart Wallet 2.0 piyasaya sürülecek.
Proje, tanıtım videosunda kendini küresel ticari standartları karşılamayı amaçlayan, ölçeklenebilir, merkezi olmayan, güvenli, herkese açık ve izinsiz bir blockchain olarak tanımlıyor. Projenin en önemli hedefi devasa bir işlem kapasitesi sunarak sektörü bir sonraki aşamaya taşımaktır. Öyle ki proje yöneticileri Quarkchain sayesinde saniyede 1 milyon zincir halinde işlemin gerçekleştirileceğini iddia ediyor. Gerçekten de şuan ki ağlarla küresel bir ödeme yöntemi geliştirmek imkansız gibi görünüyor. Ethereum saniyede 10, bitcoin ise 4 işlem gerçekleştirebiliyor. Visa altyapısı ise 65.000 işlem. Peki Quarkchain bunu nasıl gerçekleştirebilecek? Quarkchain yeniden katlanabilir iki blok bloktan oluşmaktadır. Birinci tabakada yer alan elastik sürgü blockchain ve ikinci blokta bir kök blockchain bulunduğu iki katmanlı bir yapı kullanarak sağlanacağını söylüyorlar.
Quarkchain ayrıca çift harcama (double-spending) saldırılarını önlemek adına ağın karma gücünün (hash power) %50’sini kök blockchaine ayırmıştır. Böylece blockchainlerin en büyük güvenlik kaygısı olan %51’lik saldırılara karşı güvence sağlar. Ayrıca GPU madenciliğini ve çapraz-shard işlemlerini desteklemektedir. Quarkchain Network’teki tüm parçalar için tek bir hesap gereklidir. Farklı parçalardaki tüm kripto para birimleri bir cüzdanda saklanır. Bu sayede hesap yönetimi oldukça basittir.
Quarkchain Turing-complete akıllı sözleşmeleri de desteklemektedir. Mevcut EVM merkezi olmayan uygulamaların Quarkchain platformuna kolayca taşınabilmesi adına Ethereum Sanal Makine’yi (EVM) destekler. Bu sayede geliştiriciler akıllı sözleşmeleri doğrudan Quarkchain’e uygulayabileceklerdir. Quarkchain’in ERC20 tokenlarından biri olan QKC adlı bir tokenı vardır. Ancak 2018 sonunda bu tokenlar Quarkchain Blockchain’e taşınacaktır.
Total Supply: 10.000.000.000 QKC
Circulating Supply: 801.000.000
https://coin-haberleri.com/ico/quarkchain-ico-qkc-token-yuksek-kapasiteli-blockchain-sistemi/https://babacoin.online/quarkchain-ico-qkc-token-incelemesi.htmlhttp://www.parafikir.net/quarkchain-qkc-nedir-qkc-nasil-alinir https://steemit.com/quarkchain/@airdroptakibi/quarkchain-devrimsel-blockchain-teknolojisi https://coinmarketcap.com/currencies/quarkchain/https://blockonomi.com/quarkchain-guide/Website:
https://quarkchain.io/Twitter:
https://twitter.com/quark_chainGithub:
https://github.com/quarkchainMedium:
https://medium.com/@quark_30920Telegram:
https://t.me/quarkchainReddit:
https://www.reddit.com/r/quarkchainio/