Author

Topic: Resmi gazetenin basılı yayın hayatına son verildi mi? (Read 207 times)

member
Activity: 210
Merit: 10
130 tane personeli varmış. Bunlar şimdi başka kurum ve kuruluşlara dağıtılacak. Dünyada sadece 3 tane ülkenin kullandığı saatte 60bin tane baskı yapabilecek makinesi varmış. Sözüm şimdiki hükümete değil daha öncekilere de siz bir tarafınıza mı sokacaktınız böyle bir makineyi. Ulan saatte 60bin demek sen bu makineyi 5 saat çalıştırsan bile 300bin tane yapar.

Ulan topu topu günlük en fazla 10bin tane basılan bir gazete için böyle bir makineyi neden aldırdın. O makineyi oraya kim koymuşsa Allah belasını versin.

newbie
Activity: 42
Merit: 0
reis kriz miriz yok diyor
haklı tabi kendine yok
kriz yoksa neden tedbir alınıyor
neden kağıt fiyatlarına gelen zamdan ötürü yayın hayatı bitiyor
zaten okuyan yok haklılar ama zamanlama manidar
REZAlet
 Angry
jr. member
Activity: 238
Merit: 3
yazık digital dünya bir anda ortadan kaybolabiliyor ama baki olan yazı dır keşke bu olaydan vazgeçmeselerdi  bu mu kaldı arkadaş keyfi kiralanan araçlardan vazgeçilmiyor ancak yazık vallaha

Eğer sebebini tasarruf tedbiri olarak sunarlarsa hem gülerim hem de ağlarım. Eğer tasarruf belediyelerden başlayıp buradan devam ediyorsa bundan sonraki adım da halk olur.
member
Activity: 240
Merit: 10
yazık digital dünya bir anda ortadan kaybolabiliyor ama baki olan yazı dır keşke bu olaydan vazgeçmeselerdi  bu mu kaldı arkadaş keyfi kiralanan araçlardan vazgeçilmiyor ancak yazık vallaha
jr. member
Activity: 109
Merit: 1
Her gazetenin seri numarası ve tarihleri olduğu için araya bir gazete çıkartamazlar. Dernekler, partiler, mahkemeler bu gazetelerin günlük kayıtlarını alıp depoladıkları taktirde eski gazetelerin üzerinde de herhangi bir oynama yapamayacaklardır.

Erdoğan'a ne kadar güvenmesem de bu konuda gereken yapılacaktır zaten elinde bütün yasama ve yürütme var. İstediği zaman istediği yasayı çıkartabilen bir adam var karşımızda.
member
Activity: 210
Merit: 10
Teknoloji ve internet çağındayız artık. Böyle şeylerin olması normal. Fakat her yerde israf denizinde yüzen ülkemiz kalkıp resmi gazetenin masrafını mı önemsedi acaba. Bir de bu hükümet bir şey yapınca bir kıllanmıyor değilim.

Resmi gazeteyi incelerseniz öyle bir masraflık yanı yok ayrıca. Ne yazar çalıştırıyorlar ne grafik tasarımcısı. Gelen kararnameleri basıp geçiyorlar. Eminim maliyet önemsense yerel gazetelerden çok daha ucuza mal edilebilecek bir gazete.

Mesela bugünün resmi gazetesi :

http://www.resmigazete.gov.tr/main.aspx?home=http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2018/09/20180927.htm&main=http://www.resmigazete.gov.tr/eskiler/2018/09/20180927.htm
member
Activity: 308
Merit: 10
teknolojinin nimetlerini biraz geç farkediyorlar.bu sistem ile yakında gazete dergi ve kitap kalacağını düşünmüyorum.
jr. member
Activity: 61
Merit: 7
Insallah Kagittan uretilen Paraninda bir an once uretimine son verilip su anda bebekligini gordugumuz dijital paralari gunluk hayatta kullaniriz.
sr. member
Activity: 672
Merit: 251
Evet basılı yayın hayatına son verildi. Zaten bütün basılı yayın organlarının sonu budur. Bu sebeple her yayın organı digitale evrilmek zorundadır. Yoksa tarih olup giderler.
sr. member
Activity: 1022
Merit: 306
Ben de son verildi diye okudum bi yerde. Dijital çağda basılı yayınlar zaten bitiyor bununda bitmesi normal
legendary
Activity: 2240
Merit: 1112
LLP Programming & Electronics
 Bir çok gazete ve basılı medya kuruluşunun yakın gelecekte ki adımı bu; "sadece online" ortamda dijital yayıncılık olacaktır.

Elbette ki en büyük nedeni, gün geçtikçe artan maliyetler. Basım, yayın, dağıtma vs vs. Matbaasıdır, tipografidir, ofsetidir artık neler neler bu işe dahil ise hepsi ayrı enerji ve maliyet anlamına geliyor.

Diğer nedeni ise, artık insanlar eskisi kadar çok gazete almıyor.  Eskiden cocuk  bakkala  gönderilince  ekmek, süt, gazete olan ilk kalemlerden gazete eksildi. Çünkü artık haber veren birçok kaynak var. Tv, internet ve mobil cihazlardan her an bunlara ulaşabilmenin verdiği rahatlık var.

Bende çok nadiren gazete alıyorum artık. Özellikle gazete alayım diye bakkala gitmiyorum. İnterneti kullanmayı tercih ediyorum.

Arşivlenme meselesine gelince, dijital verileri arşivlemenin tek yöntemi onları bir online veri tabanında saklamak değildir.  CD - DVD gibi sert medyalarda arşivlenebilir ve bunlar siber saldırılardan etkilenmez. Uygun ortamlarda çok uzun süre saklanabilir ve çoğaltılabilir, hatta birkaç farklı kasada saklanabilir.  Yani arşivleme açısından da maliyeti baya düşürüyor bu yöntem.
sr. member
Activity: 616
Merit: 342
98 yıldır yayın yapan resmi gazete artık basılı olarak dağıtılmayacakmış. Sadece elektronik ortamdan paylaşım yapacakmış.

Bununla ilgili yazıyı sadece cumhuriyet gazetesinde gördüm. Bir milletvekili neden bu şekilde olduğuna dair gerekçelerini sormuş. İşin ilginç yanı eğer böyle bir şey var ise bununla ilgili birkaç tane teknoloji sitesinde haber sonrada yerel gazetelerde haber gördüm. Böyle bir şey varsa neden diğer medya kanallarının dikkatini çekmedi acaba? Sadece cumhuriyet gazetesi değil bir çok muhalif medya kanalı var.

Şu anda 2000'e yakın basılıyormuş bu gazete ve dağıtılıyor. Bu 2000 gazete arşivleniyor devamlı. Sadece elektronik ortamda olursa bunun güvenliği sağlanabilir mi?
Ard niyetli insanlar veri tabanına girerek oynama yapabilirler mi? veya çok daha kötüsü atıyorum 3 ay öncesine dair bir karar hazırlanıp da sisteme yüklenebilir mi?
Jump to: